InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Televisie: Voetbalvrouwen (Seizoen Twee)

Televisie: Voetbalvrouwen (Seizoen Twee)

Ze zijn bloedmooi, hebben de perfecte maten en dragen de hipste kleren. Ze hebben teveel geld én tijd en staan constant ten dienste van hun man. Ze zijn Voetbalvrouwen en staan ook in het tweede seizoen van deze Nederlandse serie centraal.

Programma

Veel is er niet gewijzigd aan de succesformule van Voetbalvrouwen. De enige (positieve) wijziging is dat het tweede seizoen dertien afleveringen telt in plaats van de tien afleveringen van het eerste seizoen. Opvallend: bijna elke aflevering van het tweede seizoen begint met een stoeipartijtje tussen Solange en Italo dat telkens verstoord wordt.

Personages

Naast de personages die we in het eerste seizoen leerden kennen, worden er dit seizoen twee nieuwe personages geïntroduceerd: Melanie's jongere zus, Madonna en de nieuwe hoofdtrainer van Heros, Rutger Carolus.

Madonna

Madonna is de jongere zus van Melanie en redactrice bij een modeblad, waardoor ze heel interessant wordt voor Solange. Als Jeffrey naar Bahrein vertrekt, blijft zij, tegen de zin van haar zus, in de buurt van Melanie en haar gezin wonen. In de derde aflevering van het tweede seizoen komen we erachter dat Madonna de biologische moeder is van Melanies zoon Diego.

Rutger Carolus

Rutger Carolus was de beste vriend van Arjan en wordt de nieuwe hoofdtrainer van Heros. Tussen hem en Liz is er een erotische spanning, die in de loop van het seizoen zal openbloeien en verdiept worden. Rutger heeft één dochter, Tessa, die een boon heeft voor Jeffreys zoon Dylan.

Gio

Gio is Danny's vervanger tijdens diens revalidatieperiode. Voordien speelde hij bij een Duitse club.

Seizoen 2: Verhaallijn

Aflevering één

Melanie heeft meer dan één probleem nu haar zus Madonna onverwachts op haar stoep verschijnt en Jeffrey slechts hulptrainer bij Heros is. Haar humeur is beneden alle peil; dat merkt ook Renske, wiens achterdocht over het ongeluk van coach Harry Rijtsma maar blijft stijgen. Uiteindelijk verneemt ze van Solange wat er in Rijtsma's auto is gebeurd, wat er voor zorgt dat ze zich helemaal niet meer op haar gemak voelt in het gezelschap van Melanie. Solange daarentegen is in haar nopjes: niet enkel loopt haar kledinglijn voor honden van een leien dakje, nu Italo definitief voor haar heeft gekozen, doet hij hard zijn best trouw aan haar te blijven. Dit is echter niet gemakkelijk met al de verleidelingen die "toevallig" op zijn weg komen. Het gebrek aan seksuele uitspattingen mist ook op het veld geen uitwerking: Italo gedraagt zich agressief tegenover Jeffrey en stampt tegen Danny's knie zodat deze laatste enkele weken buiten strijd is. Liz brengt een bezoekje aan de gyneacoloog om te vernemen of de bevruchting goed is verlopen. Ze brengt ook een bezoekje aan de notaris om Arjans erfenis te regelen maar dit draait net iets anders uit dan ze verwacht had.

Aflevering twee

Als Jeffrey Renske tegen Liz hoort vertellen over Melanie's betrokkenheid bij het ongeval van Rijtsma besluit hij alsnog naar Bahrein te vertrekken, zonder Melanie. Renske is bereid haar mond te houden tegen de politie maar stelt als voorwaarde dat de spelersvrouwen een zwembad schenken aan Levensvreugde, de instelling waar de verstandelijk beperkte zoon van Rijtsma verblijft. Zowel Renske als Solange moedigen hun man aan om mee te gaan als ze de cheque gaan afleveren; Danny heeft zo wat afleiding van zijn knie en voor Italo is het de ideale moment om op een positieve manier in de publiciteit te komen.
Solange ontvangt een foto van Italo in een compromiterende houding met een hoertje maar Italo kan en zal bewijzen dat hij wel te vertrouwen is. De tienerdochter van de nieuwe hoofdcoach, Tessa, heeft een boon voor Dylan, die echter de boot afhoudt.

Aflevering drie

Nu Jeffrey naar Bahrein is vertrokken zit Melanie er volledig door. Ze lijkt geen doel meer te hebben in haar leven totdat ze Dylan ziet schitteren op het veld en ze beslist zijn manager te worden, tegen de zin van de tiener. Madonna beslist om de villa naast haar zus te kopen zodat ze een oogje kan houden op Diego, die haar biologische zoon blijkt te zijn. Rutger en Liz trekken steeds vaker met elkaar op. Is het Liz' bedoeling zo snel mogelijk Arjans erfenis in de wacht te slepen of heeft ze echt gevoelens voor de nieuwe coach? De vervanger van Danny, Gio, ligt niet enkel goed in de groep maar maakt tijdens zijn eerste wedstrijd voor Heros ook al direct een doelpunt. Danny beseft dat zijn plaats in het team in het gedrang komt. Om Danny op te beuren, neemt Renske hem mee op een boottochtje. Bij het uitstappen loopt het mis en valt hij in het water; een foutje dat een dag later uitgebreid in de krant staat. Het duurt dan ook niet lang voor de coach Danny de les spelt over zijn revalidatie. Solange heeft even geen voetbal aan haar hoofd als haar zieke werkster wordt vervangen door diens knappe dochter. Ze vraagt haar broertje camera's in het huis te plaatsen om te checken of Italo trouw kan blijven. Al gauw blijkt dat hij geen probleem heeft om zich fysiek in te houden maar dat hij zich helemaal laat gaan in een erotische chat.

Aflevering vier

Als Gio Italo een bezoekje brengt, ontdekt hij dat deze laatste chat met een travestiet. Dit maakt Italo razend kwaad en hij richt zijn pijl op de dochter van de werkster, dat denkt hij toch tenminste, onder het bewakend oog van de camera's en Solange, wiens wereld in elkaar stort. Niet veel later krijgt Solange telefoon van haar moeder, die met haar woonwagen moet vertrekken van de grond waar ze nu met de rest van het gezin verblijft. Danny krijgt van Heros een revalidatietherapeute toegewezen, die zich niet enkel met zijn revalidatieoefeningen mengt maar ook met zijn voeding en seksleven en hem zelfs verplicht te mediteren. Als Gio hem op de eerste dag een bezoekje brengt en voorstelt om samen een stapje in de wereld te gaan zetten, wil hij niet van zijn schema afwijken maar laat Renske wel met Gio vertrekken naar de salsaclub. Rutger wordt steeds verliefder op Liz maar zowel hij als de andere voetbalvrouwen twijfelen aan de oprechtheid van Liz' gevoelens. Liz wil niet wachten op de erfenis van Arjan en haar leven in eigen handen nemen: ze verkoopt de manege en koopt zichzelf een jacht. Melanie is jaloers op de band die Diego heeft met haar zus Madonna en haar stoppen slaan helemaal door als de jongen een piano krijgt. Ze komt echter weer tot bedaren als ze merkt dat hij het clublied van Heros in zijn vingers heeft. Vanaf dan repeteert het duo voor een optreden tijdens de eerstvolgende wedstrijd, het optreden draait echter op een ramp uit.

Aflevering vijf

Dylan is stapelverliefd op een meisje dat hij in de salsaclub heeft leren kennen. Melanie is hier echter niet mee opgezet en probeert het meisje uit zijn leven te bannen. Wat hij echter niet weet, is dat het meisje een hoertje is; hier komt hij later op een pijnlijke manier achter. Danny concentreert zich volledig op zijn revalidatie, wat de sfeer ten huize Doornbosch niet ten goede komt. Renske probeert te ontsnappen aan zijn slechte humeur en zoekt meer en meer het gezelschap op van Gio.
Solanges familie staat nog steeds met hun caravan op de oprit van Italo's villa. Tot groot ongenoegen van Italo en Solanges vader ontvangt Solange haar moeder en broer in de villa. Liz geeft de dag voor een belangrijke wedstrijd tegen AZ een party op haar nieuwe yacht. Ze moet echter wel aan Rutger, met wie ze terug on speaking terms is, beloven dat ze zorgt dat de mannen niet drinken en op tijd in hun bed kruipen. Als Solanges broer gehoor krijgt van het feestje smeden hij en zijn vader, beiden grote fans van AZ, een plannetje om de voetballers van Heros te dwarsbomen.

Aflevering zes

Nu Solanges familie in haar tuin logeert, trekken moeder en dochter er geregeld samen op uit om haar trouwfeest te organiseren. Haar vader eist echter dat Italo om haar hand vraagt en wil enkel toestemmen als Italo hem een speciale gunst doet. Liz nodigt Solanges moeder als eregast uit op het pokertoernooi dat ze op haar yacht organiseert. De vrouw verliest zich helemaal in het spel en deinst er niet voor terug om haar woonwagen in te zetten. Als Liz haar de kans wil geven om revanche te nemen, besluit de vrouw het onderste uit de kan te halen. Renske organiseert een voetvolleytoernooi met de spelers van Heros ten voordele van de verstandelijk beperkten. Danny kan niet meespelen en reageert zijn frustraties af op Renske en drijft haar zo in de armen van Gio. Melanie is nog altijd niet bekomen van haar afgang op het veld van Heros en besluit de bijeenkomsten van AA bij te wonen, nadat ze de pers op de hoogte brengt van haar plannen. Op de bijeenkomst staat er haar echter nog een verrassing te wachten.

Aflevering zeven

Solange is druk bezig met de voorbereidingen van haar huwelijk als ze ontdekt dat haar broer Mickey cocaïne heeft verstopt in de villa en dat Italo deze per ongeluk mee heeft genomen op zijn voetbaltrip naar Duitsland. Broer en zus beramen een plan om de cocaïne terug te halen voor de voetballers de grens bereiken. Renske is helemaal over haar toeren: ze is zwanger en is niet zeker of het kindje van Danny is. Voor ze echter kan beslissen of ze het Danny gaat vertellen, ontdekt deze haar zwangerschap, waarmee hij helemaal in de wolken is. Voor de eerste editie van haar blad "Melanie" wil Melanie Froukje De Both strikken voor een reportage maar ze merkt dat haar naam niet bij iedereen belletjes doet rinkelen. Na een interventie van Madonna kan het tweetal alsnog samen op stap. Nu Liz haar yacht terug heeft, aarzelt Tessa geen moment en trommelt wederom haar vrienden op voor een feestje. Liz geeft het tienermeisje de volledige verantwoordelijkheid over de boot, maar achteraf blijkt dat ze hier niet mee om kan. Gelukkig krijgt het verhaal nog een positief staartje als Liz een leuke man leert kennen.

Aflevering acht

Solange blaast haar huwelijk af, nu Italo de woonwagen van haar ouders van zijn terrein heeft laten wegslepen. Zolang Italo zich niet verontschuldigt bij haar vader zal er van een huwelijk geen sprake zijn. Melanie voelt zich ellendig nadat ze een foto van Jeffrey met een jong en mooi fotomodel heeft gezien. Ze wil bewijzen dat ze nog sexy is en mannen kan verleiden en vertrekt alleen op een kroegentocht die eindigt in de goot. Liz raakt steeds meer in de ban van Oberon, die van adel blijkt te zijn. Na een gezamenlijke lunch stemt ze in met een diner met zijn ouders. Renske voelt zich superschuldig tegenover de vrouw die ze heeft aangereden en probeert het goed te maken door rekeningen te betalen, eten te brengen e.d. Irma van haar kant laat zich deze verwennerijen welgevallen en probeert er zoveel mogelijk voordeel uit te halen. Rutger Carolus betrapt zijn dochter Tessa in een niets verhullende houding met één van zijn spelers en verliest zijn zelfbeheersing.

Aflevering negen

Na haar avondje zuipen wordt Melanie wakker in de ontwenningskliniek, een gebeurtenis die op veel persaandacht kan rekenen. Hoewel ze er tegen haar zin zit, onderneemt ze geen pogingen om er weg te komen. Madonna probeert haar via een smoes over Jeffrey te overtuigen in de kliniek te blijven. Liz wordt door Oberon uitgenodigd voor een galafeest en mag daarvoor een galakleed uitkiezen op zijn kosten. Hij moet haar diezelfde avond echter delen met haar vriendinnen vanwege Solanges vrijgezellenavond maar daar maakt hij geen probleem van. Om Solange tevreden te stellen, laat Italo haar familie verhuizen naar een luxecamping en biedt hij haar vader zijn verontschuldigen aan. Deze vindt echter dat Italo toneel speelt en weigert de excuses te aanvaarden. Terwijl Italo zijn vrijgezellenavond viert met zijn ex-minaressen en twee stripteaseuses (één voor hem en één voor Dylan die net achttien wordt), "geniet" Solange van een bekertje sinaasappelsap in de ontwenningskliniek. De volgende dag weigert ze op haar huwelijk op te dagen omdat haar vader haar niet wil weggeven. Italo besluit dan maar met iemand anders te trouwen. Irma profiteert steeds meer van Renske en Danny heeft er genoeg van: als ze zich door de plastisch chirurg onder handen laat nemen, laat hij weten dat hij en Renske niet langer voor de rekeningen zullen opdraaien. Dit is niet naar Irmas zin en bij een volgende confrontatie met Renske bezorgt ze deze felle buikpijn.
Voor zijn achttiende verjaardag krijgt Dylan een door Jeffrey ingesproken dvd met een uitnodiging om naar Bahrein te komen. Ook Melanie bezorgt hem een kadootje: een leeggeroofde spaarrekening. Hij besluit het huis zo snel mogelijk te verlaten.

Aflevering tien

Nu ze zeven maanden zwanger is, beseft Renske dat het hoog tijd is om Danny in te lichten over haar slippertje met Gio, hoewel ze er tegenop ziet zijn droom in diggelen te slaan. De jonge voetballer reageert met afschuw en trekt bij Italo in. Als hij later met Gio wil afrekenen, bezeert hij zijn knie zodanig dat hij een kruis kan maken over het huidige seizoen en misschien wel de rest van zijn carrière. Oberon neemt Liz mee voor een wandeling in het park en haalt prompt zijn geweer boven om een konijn af te schieten. Liz reageert vol afschuw en twijfelt of ze nog verder wil met hem. Ten huize Italo is het een drukke boel: Solange weigert het huis te verlaten en Tessa is ook niet van plan haar wettige echtgenoot achter te laten. Het tweetal vliegt elkaar te pas en te onpas in de haren. Madonna heeft genoeg van haar zus en diens problemen en vertrekt naar Frankrijk, zodoende blijft Melanie alleen achter met Diego. Ze probeert het haar zoontje zoveel mogelijk naar de zin te maken maar moet ook nog werken aan haar blad "Melanie". Door haar slechte organisatie dreigt ze beiden ook te verliezen.
Niet alleen Rutger maar ook de pers vermoedt dat Heros deel uitmaakt van een omkoopschandaal.

Aflevering elf

Nu Solange er zeker van is dat Italo niet slaapt met zijn vrouw Tessa doet ze alle moeite van de wereld om hem terug voor zich te winnen. Dit is niet naar de zin van Tessa, die alle moeite van de wereld doet om hem van Solange af te leiden maar hier niet in slaagt.
Ondanks het feit dat Liz nog niet heeft toegestemd in een verloving met Oberon organiseert hij alvast het verlovingsfeest voor zijn familie en vrienden. Op het feest blijkt algauw dat hij moeite heeft met haar vrienden en Liz ontdekt dat haar vrienden en voetbal haar meer waard zijn dan een man van adel.
Het omkoopschandaal bij Heros neemt alsmaar grotere vormen aan: ook Rutger Carolus en Hidde Storm worden door de politie meegenomen naar het politiebureau voor ondervraging. Dit is voor Melanie hét moment om zich terug in de media-aandacht te werken.
Ondanks Renskes toenaderingspogingen blijft Danny koel en afstandelijk en Renske, de wanhoop nabij, besluit naar haar ouders te trekken. Maar daar denkt de baby anders over...

Aflevering twaalf

Amper een paar dagen oud en reeds ontvoerd; het zit de baby van Renske en Danny niet mee. Hoewel ze hulp krijgen van de politie proberen de ouders toch het zaakje persoonlijk met de ontvoerder te regelen.
Melanie heeft haar pijlen op Hidde gericht maar krijgt dan een enorme schok te verwerken.
Het ziet er naar uit dat Solange en Italo dan toch eindelijk kunnen trouwen, of steekt er nog iemand een stok tussen de wielen?

Aflevering dertien

Nu Jeffrey weer in het land is, doet Melanie verwoede pogingen om hem terug voor zich te winnen.
Renske en Danny mogen na een spannende speurtocht eindelijk hun baby terug in hun armen sluiten.
Solanges stoppen slaan door, terwijl Italo en de klok een race tegen elkaar houden.
Liz hervindt zichzelf en haar oude liefde.
© 2008 - 2019 Lilkim, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Televisie: Voetbalvrouwen (Seizoen Eén)Ze zijn bloedmooi, hebben de perfecte maten en dragen de hipste kleren. Ze hebben teveel geld én tijd en staan constant…
Voetbalvrouwen: Nicolette van DamNicolette Van Dam speelt in de tv-serie Voetbalvrouwen de rol van Solange, de vriendin van Italo Ferrero. Maar deze jong…
Madonna, the Queen of Pop, de beginjarenOp 16 augustus 2008 is ze vijftig geworden, maar nog steeds kan ze zich meten met de jonge sterren. Madonna veroverde ee…
recensieBoekrecensie: Ja/Nee - Renske de Greef/Jan HoekJa, geef me alsjeblieft aandacht/Nee, laat me toch met rust van een samenwerking van jeugdvrienden Renske de Greef en Ja…
Biografie: Jacobien SchumacherJacobien Schumacher, ook wel bekend als Bien Schumacher, is een Nederlandse mediapersoonlijkheid. Zij was te zien in de…
Bronnen en referenties
  • RTL VTM

Reageer op het artikel "Televisie: Voetbalvrouwen (Seizoen Twee)"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Glenn, 02-09-2008 17:07 #1
Zouden jullie mij kunnen helpen, ik zoek de songtitle van het liedje dat in de kerk speelde tijdens het huwelijk van solange en italo in voetbalvrouwen
dank u bij voorbaat
greetz Reactie infoteur, 03-09-2008
Op het forum van RTL las ik dat het liedje O Fortuna heet en dat het een onderdeel is van Carmina Burana.
Hopelijk kan je hier mee verder.

Infoteur: Lilkim
Laatste update: 04-12-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!