BNN dramaserie Vechtershart, een serie over kickboksen

BNN dramaserie Vechtershart, een serie over kickboksen Kickboksen: een harde sportwereld waarin sporters tot het uiterste gaan voor de overwinning. In Vechtershart wordt de hoofdrol door Waldemar Torenstra vertolkt, hij kroop in de huid van Nick Roest. Nick Roest komt na vier jaar gevangenisstraf vrij en wil zich weer naar de top van het kickboksen vechten. Hij heeft hier echter medewerking van zijn vader voor nodig, helaas bande hij die zeven jaar eerder uit zijn leven.

Feitelijke gegevens

 • Productie: BNN en Endemol
 • Idee: Waldemar Torenstra, Maaik Krijgsman en Annemieke Vliet
 • Afleveringen: 8
 • Eerste aflevering: 22 november 2015 op NPO3
 • Regie: Lourens Blok en Tomas Kaan
 • Schrijvers: Pieter Bart Korthuis, Franky Ribbens, Chris Westendorp en Maaik Krijgsman

Vechtershart, een dramaserie van BNN over kickboksen

Vechtershart is een coproductie van BNN en Endemol Nederland. Het is ontwikkeld door Pieter Bart Korthuis en het idee komt van Waldemar Torenstra, Maaik Krijgsman en Annemieke Vliet. In 2003 maakte Maaik de documentaire genaamd Vechtershart over de toenmalige achttienjarige Badr Hari. Waldemar Torenstra doet al vanaf een jonge leeftijd aan kickboksen en raakte hierdoor geïnspireerd.
De serie is geregisseerd door Lourens Blok en Tomas Kaan en is geschreven door Pieter Bart Korthuis, Franky Ribbens, Chris Westendorp en Maaik Krijgsman. In acht afleveringen wordt de kijker meegenomen in de bloedfanatieke wereld van het kickboksen en de sportscholen. Het is een serie over knokken, familiebanden en de relatie tussen twee broers en hun vader. Naast het kickboksen komt het opkrikken van het imago van de kickbokswereld aan de orde en komt er een liquidatie in de serie voor.

Personages

De serie draait om kickbokser Nick Roest, het team rondom Nick en zijn familie. De serie laat de weg zien die Nick bewandelt na zijn vrijlating en wat hij tegenkomt op zijn pad als kickbokser.

Nick Roest

Nick Roest, gespeeld door Waldemar Torenstra, is een kickbokser die vier jaar gevangen heeft gezeten en op vrije voeten komt. Voor zijn gevangenisstraf heeft hij de K1-Kampioenschap gewonnen. Na een geweldsdelict in Frankrijk eindigde Nick in de gevangenis, bij het delict was ook zijn broer David Roest (advocaat) betrokken. Hij is vastbesloten zijn leven op te pakken na zijn vrijlating.

David Roest

David Roest, gespeeld door Benjamin Bruining, is advocaat en de broer van de net vrijgekomen Nick Roest. Hij was samen met zijn broer Nick betrokken bij een geweldsdelict. Hij is een beginnende advocaat maar heeft een probleem: drugs.

John Roest

John Roest, gespeeld door Johan Leysen, is de vader van Nick. Nick zal weer in een goed daglicht moeten komen bij zijn vader als hij weer wil gaan kickboksen. Het was zijn vader die hem trainde toen hij de K1-Kampioenschap won. John is de enige die Nick weer aan de top zou kunnen krijgen. John is een grootheid in het kickboksen en zijn sportschool heeft vele kampioenen voortgebracht. Hij is enorm teleurgesteld in zijn zoon Nick, die hem zeven jaar eerder uit zijn leven bande. Stiekem heeft John gewacht op de dag dat Nick de sportschool zou komen binnenlopen.

Jerry Valentijn

Jerry Valentijn, gespeeld door Werner Kolf, heeft een relatie met de ex van Nick. Jerry is als innemende kickbokser het middelpunt van de sportschool van John Roest.

Selma Bisschop

Selma Bisschop, gespeeld door Imanuelle Grives, is de ex van Nick Roest en is de moeder van zijn kind. Selma heeft een relatie met Jerry Valentijn die kickbokser is en dit beoefent vanuit de sportschool van John Roest.

Andere castleden

 • Peter Paul Muller (o.a. Gooische Vrouwen)
 • Martijn Fischer (o.a. Bloed, zweet en tranen)
 • Loes Haverkort
 • Kenneth Herdigein
 • Henk Poort (o.a. Het Spook van de Opera)

Televisie

Eerste seizoen

De dramaserie Vechtershart is acht afleveringen lang en werd vanaf 22 november 2015 iedere zondag uitgezonden door BNN op NPO 3 om 20.20 uur.

Tweede seizoen

Op donderdag 17 december 2015 werd bekend dat er een tweede seizoen gedraaid zal worden van de serie Vechtershart. Dit werd besloten toen er nog maar 4 afleveringen te zien waren geweest. De kijkcijfers bleken niet tegen te vallen. Waldemar is enthousiast en heeft zin in een tweede seizoen.
© 2015 - 2020 Ballerina, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Dramaserie Nieuwe BurenNieuwe Buren, een Nederlandse dramaserie geschreven aan de hand van het boek "Nieuwe Buren" van Saskia Noort, welke in 2…
Muay Thai BoksenWat is Muay Thai boksen en waar komt het precies vandaan? Is Muay Thai boksen het zelfde als kickboksen? Is deze harde s…
The Pacific, van de makers van Band of BrothersThe Pacific, van de makers van Band of BrothersIn 2001 verscheen de de tiendelige dramaserie "Band of Brothers" op tv, deze serie over de tweede wereldoorlog werd zeer…
De Fractie, een politieke serie op NPO 2De Fractie, een politieke serie op NPO 2Vanaf 12 januari 2015 zend de VPRO op NPO 2 de nieuwe tiendelige politieke dramaserie De Fractie uit. Deze serie draait…

Er is niks op TV, hoe kan ik toch iets leuks kijken?Er is niks op TV, hoe kan ik toch iets leuks kijken?Het is een veelvoorkomend probleem, er is niks interessants of leuks op TV. Toch zijn er mogelijkheden om via internet v…
Dr. Quinn, Medicine Woman: Matthew CooperDr. Quinn, Medicine Woman: Matthew CooperDr. Quinn Medicine Woman is een erg succesvolle tv-serie die werd uitgezonden tussen 1993 en 1998. De serie speelt zich…
Bronnen en referenties
 • http://over.bnn.nl/persberichten/post/78935/bnn-lanceert-nieuwe-dramaserie-vechtershart-najaar-2015
 • https://dutchradio.wordpress.com/2015/10/04/topcast-voor-bnn-serie-vechtershart/
 • http://www.ad.nl/ad/nl/5601/TV-Radio/article/detail/4209729/2015/12/17/Vechtershart-krijgt-tweede-seizoen.dhtml

Reageer op het artikel "BNN dramaserie Vechtershart, een serie over kickboksen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Ballerina
Gepubliceerd: 18-12-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!