InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Expeditie Robinson 2016 en Road to Robinson

Expeditie Robinson 2016 en Road to Robinson

Expeditie Robinson 2016 en Road to Robinson Expeditie Robinson 2016 start op 8 september 2016. RTL5 zendt het avonturenprogramma en reality-show uit op televisie. Het is de 17e editie van het spel- en overlevingsprogramma. Zestien mensen leren elkaar op een verder onbewoond eiland kennen, moeten overleven en elkaar en de natuur verdragen. Daarnaast zorgen spellen en proeven voor krachtmetingen op het fysieke, intellectuele en mentale vlak. Elke aflevering valt er een kandidaat af, die onverbiddelijk door de medekandidaten tijdens een eilandraad naar huis wordt gestemd. De finale is een spectaculaire proef en de winnaar krijgt een geldprijs.
Bron: Olivier ThijssenBron: Olivier Thijssen

Bron: Olivier ThijssenBron: Olivier Thijssen

Dennis Weening en Nicolette Kluijver

Dennis Weening en Nicolette Kluijver zijn het presentatieduo dat voor het derde achtereenvolgende jaar borg staan voor de praatjes tussendoor en de aankondigen van de proeven. Bij Expeditie Robinson 2015 en die van 2014 stond dit duo ook vooraan. In 2013 presenteerde Dennis Weening samen met de Belgische Evi Hanssen.

Filipijns eiland

De opnames van editie 2016 duurden vijf weken, met een start die op een Filipijns eiland middenin het regenseizoen viel. De deelnemersgroep start met zestien meer of minder bekende Nederlanders.

Road to Robinson

In aanloop naar de eerste aflevering op tv op 8 september 2016 worden er in de zomer voorafgaand filmpjes op YouTube geplaatst die een spin-off van het realityprogramma vormen. De lekkermakertjes worden gepubliceerd onder de naam Road to Robinson en zijn niet op televisie maar via internet te volgen. De serie van Road tot Robinson bestaat uit zestien afleveringen waarin vier populaire YouTube-sterren de strijd aangaan met twee onbekende Nederlanders. Thomas Cox (Concentrate), Renée van der Schoot (Ferzuz), Femke van Leeuwen (Ferzuz) en Boris Lange (Lifehunters) starten hun Road in Manilla, samen met Joost Blaauwhof en Natalja van Heertum. Zij zijn de prijswinnaars die zich hadden opgegeven voor het avontuur en uit alle aanmeldingen werden geselecteerd. In twee groepen gaan ze op zoek naar een boot die hen naar het Robinson-eiland kan brengen. Daar wachten Nicolette Kluiver en Dennis Weening hen op. Road To Robinson publiceert tweemaal per week een nieuw filmpje, op dinsdag- en donderdagavond om 21.00 uur. Ze zijn op de online kanaal RTL Basecamp te zien.

Record aantal kijkers

Een record aantal Nederlanders keek via RTL 5 naar de finale van ER2016 op 22 december 2015: 1,57 miljoen, telde Stichting KijkOnderzoek. Het oude record stamt uit 2004. Toen trok de finale Expeditie Robinson 1,56 miljoen kijkers.

Deelnemers Expeditie Robinson 2016

Anna Nooshin

Anna Nooshin (1989) kwam op zevenjarige leeftijd met haar familie vanuit Iran naar Nederland. Ze is modeblogger, YouTuber, tv-host en auteur, die de succesvolle lifestylewebsite NSMBL.nl oprichtte. Via haar eigen YouTube-kanaal heeft Anna een enorm bereik, met tienduizenden volgers en miljoenen views. Anna is regelmatig als lifestyledeskundige te zien bij ‘RTL Boulevard’.

Bartho Braat

Bartho Braat (1950) studeerde Geschiedenis- en Theaterwetenschappen en werd acteur in films en televisieseries. Hij is vooral bekend als Jef Alberts uit ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, de rol waar hij na 25 jaar in januari 2016 afscheid van nam. Bartho spreekt ook films in. Zo is hij de stem van Mester Ray in de tekenfilm ‘Finding Dory.’ Bartho is de oudste deelnemer van deze editie en de oudste in de geschiedenis van Expeditie Robinson.

Gaby / Bron: Olivier ThijssenGaby / Bron: Olivier Thijssen
Bartho / Bron: Olivier ThijssenBartho / Bron: Olivier Thijssen
Anna / Bron: Olivier ThijssenAnna / Bron: Olivier Thijssen
Bertie / Bron: Olivier ThijssenBertie / Bron: Olivier Thijssen

Bertie Steur

Bertie (1974) is een Zeeuwse boerin, die het boerenbedrijf van haar vader overnam. Ze is tevens een DJ die in verschillende clubs en op festivals draaide. Bertie deed mee aan ‘Boer zoekt Vrouw’ editie 2014-2015. Na haar deelname aan dat datingprogramma pakte ze het DJ’en weer op.

Chloé Leenheer

Chloé Leenheer (1988) is actrice. Ze studeerde klassiek ballet en volgde daarna een opleiding tot actrice. Chloé speelde onder andere een van de hoofdrollen in de televisieserie ‘Zusjes’. Verder speelde ze in diverse bioscoopfilms, televisiefilms en -series. Ze deed ook mee aan het theaterspektaker ‘War Horse.’

Dave Roelvink

Dave Roelvink (1994) is de zoon van Dries. Hij is model en heeft op de catwalk voor grote merken gelopen. Dave was een van de deelnemers van het tv-programma ‘Fort Boyard’. In 2015 hadden de ‘Roelvinkjes' hun eigen reality-serie bij RTL 5 en dat droeg bij aan de bekendheid van de twintiger. Dave startte daarna een carrière als DJ.

Jalou / Bron: Olivier ThijssenJalou / Bron: Olivier Thijssen
Elle / Bron: Olivier ThijssenElle / Bron: Olivier Thijssen
Dio / Bron: Olivier ThijssenDio / Bron: Olivier Thijssen
Chloé / Bron: Olivier ThijssenChloé / Bron: Olivier Thijssen

Dio

Dio (1988) is een rapper die in 2008 zijn debuutalbum lanceerde. Hij is op YouTube actief en genereert miljoenen views en heeft hoge top-40 noteringen. Dio deed ook mee aan het AVRO-programma ‘Wie is de Mol?’ en hij was te zien in ‘Ali B Op Volle Toeren’ en ‘Ik Hou Van Holland’. Dio werd in 2009 en 2015 verkozen tot ‘Beste Geklede Man van Nederland’.

Elle van Rijn

Elle van Rijn (1967) is actrice en schrijfster. Ze was te zien in diverse televisieseries, waaronder ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ en de jeugdserie ‘Het huis Anubis’. De actrice had ook een rol in verschillende bioscoopfilms, zoals ‘Liever verliefd’ en ‘De oesters van Nam Kee’. Elle is tevens scenarioschrijver voor series en films. Zo komen ‘De co-assistent’, ‘Dokter Tinus’ en ‘Danni Lowinski’ uit haar koker. Ook publiceerde ze romans en biografische boeken.

Gaby Blaaser

Gaby Blaaser (1986), kleindochter van Jan Blaaser, is actrice en presentatrice. Ze speelde in diverse series, waaronder de soap ‘Onderweg naar Morgen’ en de jeugdserie ‘SpangaS’. Gaby heeft een rol in de jeugdfilm ‘Penny’s Shadow’ die in 2010 op Ameland werd opgenomen en in de film ‘Gangsterboys’. In verschillen series speelde ze gastrollen. Ook was ze deelneemster aan tv-programma ‘Sterren dansen op het ijs’ en ‘Atlas’. In de soap ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ speelt ze Sascha Kramer. Gaby presenteert diverse programma’s, waaronder ‘Jetix Mega Talent’, ‘Campinglife’ en ‘Dance Code’.

Lex / Bron: Olivier ThijssenLex / Bron: Olivier Thijssen
Koos / Bron: Olivier ThijssenKoos / Bron: Olivier Thijssen
Jessie / Bron: Olivier ThijssenJessie / Bron: Olivier Thijssen
JayJay / Bron: Olivier ThijssenJayJay / Bron: Olivier Thijssen

Jalou Langeree

Jalou Langeree (1990) is een kitesurfster uit Noordwijk en Wereldkampioen golfrijden met een kite (2016). Ze begon op 12-jarige leeftijd met kitesurfen en spendeerde al haar vrije tijd op zee. Inmiddels is ze professional en reist ze de hele wereld af voor de meest uitdagende kitesurf spots. Ze wil een voorbeeld zijn voor vrouwen en laten zien dat extreme sporten ook voor vrouwen bereikbaar zijn.

JayJay Boske

JayJay Boske (1986) is presentator en programmamaker. De Nederlander verhuisde naar Newcastle voor een carrière als prof rugbyspeler bij de Newcastle Falcons. Hij raakte geblesseerd en kwam terug naar Nederland. Daar ging hij aan de slag bij ‘BNN Coolcast’ van BNN University. Hij leerde het vak van radio- en televisiemaker en presenteerde onder meer het ‘WK Rugby’, ‘Wie Is De Sjaak?’ en ‘Nederlands Ruigste’. Hij heeft een succesvol YouTube-kanaal waar hij video’s over trainen, motivatie en een gezonde levensstijl publiceert.

Jessie Jazz Vuijk

Jessie (1994) is geboren in Rotterdam en woont in Amsterdam. Ze is model en werd in 2015 verkozen tot Miss Nederland, waarna ze voor Nederland meedeed aan de Miss Universe verkiezing in Las Vegas. Jessie Jazz werkt als presentatrice en model en zet zich in voor verschillende goede doelen.

Alex / Bron: Olivier ThijssenAlex / Bron: Olivier Thijssen
Suzanne / Bron: Olivier ThijssenSuzanne / Bron: Olivier Thijssen
Dave / Bron: Olivier ThijssenDave / Bron: Olivier Thijssen
Thomas / Bron: Olivier ThijssenThomas / Bron: Olivier Thijssen

Koos van Plateringen

Koos (1974) komt uit Harderwijk. Hij studeerde in Zwolle en Amsterdam communicatie en liep tijdens zijn opleiding stage bij verschillende tv-programma’s. Hij kon in 1999 aan de slag bij John de Mol producties en werkte er als redacteur, regisseur en verslaggever voor verschillende programma’s. Hij deed ondermeer ‘Koffietijd’ en ‘All You Need Is Love’. In 2004 wordt hij verslaggever bij ‘Shownieuws’ en in 2009 debuteert hij als presentator van dat programma. Hij doet vooral verslag van grote showbizzevenementen en is een van de entertainmentdeskundigen en presentatoren van de showrubriek.

Kraantje Pappie

Alex van der Zouwen (1986), alias Kraantje Pappie, is hiphopartiest en televisiepresentator. Hij staat met veel succes op grote festivals zoals Rock Werchter, Tomorrowland, Lowlands, Solar en Pinkpop.

Lex Uiting

Lex Uiting (1986) is verslaggever, zanger, radio- en televisiepresentator, die onder meer ‘Kinderen Voor Kinderen’ heeft gepresenteerd. Bij ‘De Wereld Draait Door’ was hij één seizoen te zien als Jakhals. Samen met Giel Beelen presenteerde hij ‘De beste singer songwriter van Nederland’. Lex is ook op de radio te horen. Naast het presenteren en radio maken schrijft hij zelf muziek. Zo toerde hij met zijn dialectbandje Zoemaar tien jaar lang door Limburg.

Suzanne Klemann

Suzanne Klemann (1963) is één van de twee zangeressen van Loïs Lane. Ze zingt samen met haar zus Monique. De twee zussen stonden in de jaren '90 in het voorprogramma van de Europa Tour van Prince. Suzanne zingt ook in de powervrouwengroep 'Girls Wanna Have Fun'. Naast zangeres is ze presentatrice van diverse programma's. Ze zet zich al jaren in voor goede doelen, zoals 'Stichting Orange Babies', 'Stichting Run4schools', 'Stichting Het Babyhuis' en 'Stichting Importunus'.

Thomas Dekker

Thomas Dekker (1984) is een ex-wielrenner die als tiener onder contract van de Rabobank fietste en al snel naam maakte in het internationale wielerpeloton. Hij was een goede klimmer en briljante tijdrijder. Dekker boekte indrukwekkende zeges, maar werd in 2009 geschorst na dopinggebruik. Er verscheen in 2011 een boek over zijn geschiedenis: ‘Schoon Genoeg’ en in dat jaar beleefde hij zijn comeback. Hij wilde heel graag het werelduurrecord op zijn naam zetten, maar dat mislukt in februari 2015. Daarna beëindigt hij zijn profcarrière en lijkt er een televisiecarrière voor hem in het verschiet. Hij is regelmatig tafelgast in het praatprogramma ‘Pauw’.

Aflevering 1 - 8 september 2016

Tijdens de eerste aflevering maken we kennis met de kandidaten, die worden onderverdeeld in team Noord en team Zuid. Ze verblijven op hetzelfde eiland: Matukad.

Aflevering 2 - 15 september 2016

De eerste nacht op het eiland is zwaar. Na een zware proef wint team Zuid. De tactische wapens worden al uit het vet gehaald. Het spel is begonnen. Bertie geeft te kennen wel weg te willen en zij krijgt dan ook de stemmen die haar uit het spel halen. Zij krijgt nog een kans om naar Afvallerseiland te gaan en die kans grijpt ze met beide handen aan.

Aflevering 3 - 22 september 2016

Kamp Noord verliest de proef en moet iemand uit haar midden wegstemmen. Elle wordt tijdens de eilandraad weggestemd, maar ook zij krijgt het aanbod van het Afvallerseiland. Elle voegt zich bij Bertie.

Aflevering 4 - 29 september 2016

De teams blauw en rood, Noord en Zuid, worden voor de eliminatieproef opnieuw ingedeeld. De proef die volgt is een behendigheidsproef met ballen. Kamp Noord wint de immuniteitstotem. Lex wordt naar huis gestemd. Hij kiest ervoor om door te reizen naar Afvallerseiland.

Aflevering 5 - 6 oktober 2016

Lex komt aan op Afvallerseiland. De eliminatieproef is een puzzelproef en Kamp Noord wint. De meiden van dat kamp hadden ook wel willen verliezen om JayJay of Kraantje naar huis te kunnen sturen. Kamp Noord stemt Bartho naar huis. Bartho kiest voor het Afvallerseiland.

Aflevering 6 - 13 oktober 2016

Met Bartho zijn er nu vier mensen op Afvallerseiland: Bartho, Bertie, Elle en Lex. Elle trekt het niet meer en gaat naar huis. Kamp Zuid wint de proef en krijgt een aanwijzing om eten te vinden. Kraantje Pappie geeft te kennenn wel naar huis te willen. Zo gaat Kamp Noord de Eilandraad in. JayJay wordt weggestemd en Kraantje Pappie (Alex) wil toch naar huis en geeft op. JayJay kiest voor het Afvallerseiland.

Aflevering 6 - 20 oktober 2016

Het blijft maar regenen tijdens deze Expeditie Robinson. Kamp Zuid wint de proef, waarbij drie kruiken moeten worden kapotgegooid. Tijdens de Eilandraad krijgt Chloé van Kamp Noord de meeste stemmen maar ze hoeft niet naar huis omdat Alex vrijwillig opstapte. Er staat Chloé nog wel een proef te wachten.

Aflevering 7 - 27 oktober 2016

De samensmelting lijkt aanstaande maar ook dat wordt een niet gemakkelijke strijd. Chloé krijgt een eigen opdracht. Wie een kruk bemachtigt aan de samensmeltingstafel mag het samensmeltingsmaal eten. Suzanne haalt geen kruk en moet tegen Chloé strijden om de laatste plek. Ze moeten als een varken aan het spit zo lang mogelijk blijven hangen. Chloé verliest. De vier van Afvallerseiland (Bertie, Bartho, Lex en JayJay) moeten ook een proef doen. Ze moeten op een paal in het water staan. Wie als eerste in het water valt moet naar huis. Wie het langste blijft staan mag nog blijven. De nummers twee en drie moeten de volgende dag nog een proef doen. Wie die wint mag nog blijven, wie verliest moet definitief naar huis. Bartho verliest, Bertie is de eerste winnaar van dit viertal.

Aflevering 8 - 3 november 2016

Het tweede en individuele deel van de expeditie is begonnen. De eerste individuele proef wordt door Jalou gewonnen. Zij wint immuniteit. Ze stond op de nominatie om geëlimineerd te worden. Lex en JayJay van Afvallerseiland moeten duelleren. Lex verliest en moet naar huis. Gaby wil naar huis en vraagt haar kampleden op haar te stemmen. Uiteindelijk wordt Dave eruit gestemd en geeft Gaby op. Dave mag naar Afvallerseiland.

Aflevering 9 - 10 november 2016

Dave wil niet naar Afvallerseiland, hij gaat naar Mokum terug. Bertie en JayJay blijven samen op Afvallerseiland en ze hebben het goed. De proef voor de anderen draait om het bouwen van een toren. Anna wint de proef. Ze mag naar Winnaarseiland en krijgt drie muntjes waar ze iets voor kan kopen. Nummer twee krijgt twee muntjes (Suzanne) en nummer drie één (Jalou). Jessie wordt laatste en krijgt een zwarte stem. Anna neemt Jessie en Suzanne mee naar Winnaarseiland en ze kopen van hun munten een wokschotel. Jalou wordt tijdens de eliminatieronde weggestemd en ze kiest ervoor om naar Afvallerseiland te gaan.

Aflevering 10 - 17 november 2016

Jalou voegt zich bij JayJay en Bertie. JayJay en Jalou moeten tegen elkaar duelleren: de wip met de grote vaas, waar ook nog een zandzakje in gegooid kan worden. JayJay wint het duel. De zes overgebleven spelers moeten een individuele proef doen met rookworsten. Ze moeten een ladder maken en dan naar boven klimmen waar een worst hangt. Vervolgens moeten ze 160 gram van die worst in een schaaltje deponeren. Dio wint de proef en hij neemt Anna en Thomas mee naar Winnaarseiland. Hij krijgt drie munten om iets te eten te kopen en Anna heeft nog een munt van de vorige keer. Dio bestelt een wokschotel, die precies vier munten kost. Er wordt wel gestemd op de Eilandraad, maar de urn blijft dicht, zodat er deze ronde niemand naar huis gaat.

Aflevering 11 - 24 november 2016

De proef is de legendarische Robinson eetproef: kippenkoppen, gefrituurde pad, levende kokoswormen, een stierenbal en tot slot een gekookt ei met een embryo er in: een vijfgangeneetproef. Wie in de eerste ronde de laatste is, krijgt een zwarte stem: aan Suzanne de eer. Met elke gang zijn munten te verdienen, waarmee op winnaarseiland eten te koop is en elke gang valt er iemand af. Dio wint de proef uitendelijk van Thomas en wint immuniteit. Hij mag twee meenemen naar Winnaarseiland en kiest voor Thomas en Koos. De drie hebben samen 12 munten om pizza, omelet en fruit te kopen. Tijdens de Eilandraad wordt Koos weggestemd. Hij kiest niet voor het Afvallerseiland en gaat naar huis. Zijn Expeditie is klaar.

Aflevering 12 - 1 december 2016

Anna, Dio, Suzanne, Jessie en Thomas moeten een schommelproef doen. Ze moeten al schommelend zoveel mogelijk kokosnoten uit een rek tikken. Er zijn twee winnaars en er worden twee zwarte stemmen gegeven. Jessie en Dio winnen immuniteit, Thomas krijgt een zwarte stem. Suzanne en Anna moeten nog een keer om te bepalen wie de tweede zwarte stem krijgt: dat wordt Suzanne. Dio en Jessie gaan samen naar Winnaarseilend, met elk drie munten om eten te kopen. Jessie had nog drie munten van de eetproef, zodat ze een panpizza, appel en halve meloen kunnen kopen. Tegen alle verwachtingen van de spelers in wordt Thomas en niet Suzanne naar huis gestuurd. Thomas kiest ervoor om naar het Afvallerseiland te gaan en te duelleren met JayJay of Bertie. JayJay en Bertie krijgen materiaal om een vlot te bouwen en het eiland te verlaten, als ze tenminste niet verliezen van een nieuweling die op het eiland verschijnt. Zij weten dan nog niet dat Thomas onderweg is.

Aflevering 13 - 8 december 2016

Thomas dient zich aan op Afvallerseiland bij Bertie en JayJay. Het Basiskamp wordt nu bevolkt door Suzanne, Anna, Dio en Jessie. JayJay duelleert in de vazenproef tegen Thomas. Beide mannen gooien alle tien de ballen mis. JayJay verliest de proef omdat hij zijn concentratie even verliest en naar Thomas kijkt. Hij gaat naar huis. De vier van het Basiskamp doen de laatste eliminatieproef: wie wint is de eerste finalist. Dio wint en staat in de finale; Anna verliest en gaat met een zwarte stem naar de Eilandraad. Als troostprijs kiest Dio voor haar om mee te gaan naar Winnaarseiland waar een lekkere maaltijd en douche wacht. Jessie wordt naar huis gestemd, maar zij gaat naar Afvallerseiland om te duelleren met Thomas of Bertie.

Aflevering 14 - 15 december 2016

Bertie / Bron: Olivier ThijssenBertie / Bron: Olivier Thijssen
Anna en Suzanne moeten strijden om een plek te bemachtigen in de finale. Jessie duelleeert op Afvallerseiland met Thomas: het bekende spel met de vaas op de wip. Thomas wint. Bertie en Thomas verlaten Afvallerseiland met het vlot dat JayJay en Bertie hebben gemaakt. Met z'n vieren spelen ze de halve finale, een ingewikkelde proef met touwpuzzel en ringwerpen. Bertie is de eerste en staat in de finale, Thomas is nummer twee. Hij gaat ook naar de finale. Anna en Suzanne liggen er uit. Bertie en Thomas voegen zich bij Dio, met een kist vol fruit en een flesje wijn bij zich: Bertie, Thomas en Dio spelen de finale.

Aflevering 15 - 22 december 2016 - de finale

Wie wint? Dio, Thomas of Bertie? Het drietal staat voor een lange en vermoeiende finaleproef met vallende bamboestokken, touwladders, kokosnoten hakken en kokosmelk opvangen, een kist openen en met een zilveren kogel een kogelspel volbrengen en daarna kokosnoten schieten. Wie het eerst drie tonnen heeft doen knallen is de winnaar. Bertie schiet het beste en raakt voor Dio de derde ton. Thomas wordt in het finalespel derde en Dio moet het met een tweede plaats doen.

Bertie wint Expeditie Robinson 2016.

Matukad

Legenda
A. Matukad


Uitspraken

Lex: "Je bent een rappertje, die hebben het al snel zwaar."
Bertie: "Het is een beetje Zeeuws hier, 'Luctor et emergo', 'lukt het vandaag niet dan wel maargen.'"
Elle: "Lex heeft me dus verraden, hè! Mannen, je kunt ze niet vertrouwen!"
JayJay: "Het is een drama met alleen maar vrouwen. Met alle respect, Koos is ook een beetje een vrouw."
Koos: "Op de een of andere manier check ik dan uit."
Dave: "Er is dan maar één ding voor mij en dat is afkijken. Dat kon ik vroeger wel op school."
JayJay: "Net winnen is ook genoeg."
Kraantje: "Wij hebben een team met miss-focking-Nederland die overal iets over te zeggen heeft."
JayJay, die de keus krijgt om naar Afvallerseiland te gaan: "Ik ben er zo keihard uitgesteld, dus als je nog een procentje kans maakt dan moet je die grijpen."
JayJay vol bewondering over Bertie die weet hoe ze visaas moet kweken: "Heb jij overal een antwoord op?"
Chloé: "Jullie ruiken allemaal naar eten!"
Suzanne na de samensmeltingsmaaltijd: "Hee Dio, je hebt weer praatjes."
Dio over Gaby: "En dan op het einde zo'n naaistreek te leveren ..."
Dio over Jalou: "We hebben het uitgepraat. Dat is tactisch ook beter, dan denkt ze dat ze geen gevaar loopt."
Jalou over de torenbouwproef: "Je moet je niet gek laten maken en op je eigen toren concentreren."
Jalou over Bertie: "Echt een rauwdouwer, niet zeiken maar doen. Zo'n vrouw heb ik gemist in het kamp."
Jalou over de rake worp met het zandzakje van JayJay: "Mooie worp. ouwe!"
JayJay tegen Jalou, die even stuk zit nu de Expeditie voor haar over is: "Je hebt alles gedaan zoals jij het wilde doen."
Anna: "Het is best wel harmonieus, op Koos en Suzanne na."
Koos: "Ik zou heel graag nog even een proef willen winnen."
Dio: "We hebben heel vaak afgesproken dat we het eerlijk zullen spelen."
Koos: "Je smeedt de sluwste plannen om mij er uit te werken en nu ga je slachtoffer spelen, Thomas Dekker?"
Bertie: "Ik zit er vandaag best wel doorheen. Dit is met afstand het zwaarste dat ik ooit gedaan heb."
JayJay over Bertie, die het even zwaar heeft: "Wat zie ik nou? Is dat een barstje?"
Bertie: "Dit is geen barstje, hoor. Dit is een scheur!"
Koos: over de tactiek van Thomas en Dio, die het zo spelen dat ze samen met Jessie en Anna verder kunnen: "Thomas, je bent een topsporter! Kies wat sterke mensen uit en vecht het dan uit."
Dennis de presentator: "Het pact (uitgesproken als 'pekt') van vier."
Jessie: "Ik ben net als Gaby een vrouw van mijn woord."
Thomas: "Als je het spel speelt kun je ook verliezen."
Thomas: "Ik heb altijd gelogen en bedrogen."
Thomas over Bertie en JayJay op Afvallerseiland: "Hier zitten de twee echte bikkels."
Suzanne over de gebroken beloftes en het wegstemmen van Thomas uit het clubje van vier door Dio en Jessie: "Dit was hoogverraad en ik zat er wel echt van te genieten."
JayJay: "Dat je hier zit met een topvrouw als Bertie. Dat neemt niemand me meer af."
Suzanne over de keuze van Dio om Anna mee te nemen naar Winnaarseiland, omdat het zo zielig is dat ze de proef verloor, terwjl Suzanna nog nooit op Winnaarseiland was: "Jullie hebben elkaar genaaid en nu is het zo zielig voor Anna. Ik ben er heeelemaal klaar mee."
Bertie na het vertrek van JayJay: "Ik werd vannochtend wakker zonder JayJay en met Thomas. Toch een beetje anders."
Bertie nadat Thomas om de belofte heen praat die hij aan JayJay heeft gedaan om Bertie de finale in te helpen: "Jij hebt een belofte aan JayJay gedaan. Je zei honderd procent. Normaal ben ik heel gemakkelijk over te halen, maar nu hou ik mijn poot stijf. Dat heb ik van JayJay geleerd."
Jessie: "Dio is op de gemene toer."
Bertie voor de finale: "Morgen ga ik er vol in. Ik ben natuurlijk wel een Zeeuwse boer. De heren kunnen hun borsten nat maken."

Lees verder

© 2016 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Expeditie Robinson 2019 - de deelnemers en presentatorenExpeditie Robinson 2019 - de deelnemers en presentatorenIn september 2019 start een nieuwe serie uitzendingen van het overlevingsprogramma Expeditie Robinson, het 20ste seizoen…
Winnaars Expeditie Robinson 2010-2018Winnaars Expeditie Robinson 2010-2018Expeditie Robinson is een realityshow waarin een groep deelnemers moet zien te overleven op een onbewoond eiland. Door p…
Filipijnen – Duizenden eilanden en zwemmen met zeekoeienFilipijnen – Duizenden eilanden en zwemmen met zeekoeienDe Filipijnen zijn een eilandengroep die bestaat uit 7107 eilanden. Van al die eilanden, die over het algemeen bestaan u…
Boekverslag RobinsonBoekverslag RobinsonHet boek Robinson, geschreven door Doeschka Meijsing, gaat over een meisje (Robinson) dat is verhuisd en op een nieuwe s…
Kandidaten Wie is de Mol? 2017: de geruchtenKandidaten Wie is de Mol? 2017: de geruchtenHet nieuwe seizoen van Wie is de Mol? wordt elk jaar opgenomen in het voorjaar of de zomer. Seizoen 17 moet opgenomen zi…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: ER
 • http://www.ad.nl/tv-en-radio/dit-zijn-de-eerste-kandidaten-van-expeditie-robinson-2016~aa461e02/ Geraadpleegd op 25 augustus 2016
 • https://www.televizier.nl/categorie/amusement/eerste-kandidaten-expeditie-robinson-2016-bekend.910648.lynkx Geraadpleegd op 25 augustus 2016
 • http://www.expeditierobinson.nl/video/online Geraadpleegd op 25 augustus 2016
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Expeditie_Robinson Geraadpleegd op 25 augustus 2016
 • http://www.nu.nl/entertainment/4301591/rtl-lanceert-spin-off-expeditie-robinson-youtube.html Geraadpleegd op 25 augustus 2016
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Anna_Nooshin Geraadpleegd op 25 augustus 2016
 • http://jaloulangeree.com/who-is-jalou/ Geraadpleegd op 25 augustus 2016
 • http://travel.blog.nl/backpacken/2016/06/09/the-road-to-robinson-rtl-zoekt-avonturiers-voor-unieke-reis Geraadpleegd op 26 augustus 2016
 • http://www.volkskrant.nl/binnenland/cultuurblog-winst-boerin-bertie-goed-voor-recordaantal-kijkers-expeditie-robinson~a4406774/ Geraadpleegd op 23 december 2016
 • Afbeelding bron 1: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 2: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 3: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 4: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 5: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 6: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 7: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 8: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 9: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 10: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 11: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 12: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 13: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 14: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 15: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 16: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 17: Olivier Thijssen
 • Afbeelding bron 18: Olivier Thijssen

Reageer op het artikel "Expeditie Robinson 2016 en Road to Robinson"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Ruud Schaapsmeerders, 24-11-2016 21:52 #4
Zou graag van de aflevering van vandaag willen weten welk liedje ze hebben laten horen.
Het was een tussenmoment. Weet niet meer welke minuut het was. Bedankt voor jullie meedenken alvast!
Gr Ruud Reactie infoteur, 25-11-2016
Dag Ruud,
De vraag staat nu online, hopelijk weet iemand het antwoord en reageert. Ik weet het helaas niet.
Groet,
Sjaan

Aj, 05-11-2016 15:59 #3
@Jan. De muziek komt uit Game of thrones Reactie infoteur, 07-11-2016
Dag AJ,
Bedankt voor de informatie. Daar kunnen we wat mee.

Groet,
Sjaan

Jan M., 27-10-2016 22:18 #2
@ Dirk Jan.
volgens mij is de muziek die aan het einde wordt gespeeld als er iemand weg gaat of uit ligt van de Film lnception. Time - Hans Zimmer. Zoek maar op.
gr

Dirk-Jan, 20-10-2016 21:34 #1
Graag zou ik willen weten welke muziek allemaal wordt gebruikt tijdens de uitzendingen…
Met name de track die je hoort tijdens en net na de eilandraad. Met vriendelijke groet… Reactie infoteur, 22-10-2016
Beste Dirk-Jan,
Vraag het even aan RTL5. Ik ben nu niet in de gelegenheid om het uit te zoeken.
Groet,
Sjaan

Infoteur: Piejet
Laatste update: 27-12-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: Reality Shows
Bronnen en referenties: 28
Reacties: 4
Schrijf mee!