The Voice of Holland 2016: Jury en seizoensopbouw

The Voice of Holland 2016: Jury en seizoensopbouw Op 21 oktober 2016 start een nieuw seizoen van The Voice of Holland. Deze talentenshow, bekend van de omgedraaide stoelen waarop de juryleden de kandidaten alleen op hun stemgeluid beoordelen, is hiermee voor de zevende keer in Nederland te zien. Marco Borsato won het zesde seizoen van The Voice of Holland met finaliste Maan en zij bracht toen het nummer Perfect World met Hardwell uit. Hoe ziet de opbouw van het zevende seizoen eruit en wie zitten er in dit seizoen op de ronddraaiende stoelen?

The Voice of Holland

The Voice of Holland is een talentenjacht naar het idee van John de Mol en Roel van Velzen. In de 2010 werd de show voor het eerst in Nederland op televisie uitgezonden en het was direct een groot succes. Inmiddels is The Voice aan vele landen verkocht en onder andere in Engeland, Australië en de Verenigde Staten op televisie te zien. Ook in deze landen zitten er grote namen in de jury, zoals Adam Levine, Christina Aguilera en Tom Jones.

Seizoensopbouw

The Voice of Holland bestaat uit diverse rondes, startend met de Blind Auditions en eindigend met de liveshows.

Blind Auditions

De auditieronde is het meest opvallende onderdeel van deze televisieshow en heten de Blind Auditions. Vier juryleden bevinden zich op vier omgedraaide, rode stoelen en beoordelen de kandidaten daarmee alleen op hun stemgeluid. Deze juryleden fungeren als coach en als ze tevreden zijn met wat ze horen, kunnen ze op de rode knop voor hen drukken om de stoel te laten draaien. Indien er één jurylid heeft omgedraaid, gaat de kandidaat automatisch naar dat team. Bij meerdere omgedraaide stoelen kunnen de juryleden gaan speechen en proberen om de kandidaten voor hun team te laten kiezen.

Battles

De coaches gaan vervolgens met hun team naar de battle-ronde. In deze ronde worden alle teams opgesplitst in tweetallen en moeten ze tegen elkaar strijden in een zogeheten battle. Hierbij zingen beide zangers of zangeressen hetzelfde nummer met elkaar en kiest het jurylid vervolgens wie de battle gewonnen heeft. Soms komt het voor dat er twee ijzersterke kandidaten tegenover zijn gezet. In dat geval beschikken de overige juryleden over een zogeheten ‘steal’. Hiermee kunnen ze een kandidaat die een battle heeft verloren als het ware stelen.

Knockouts en liveshows

De groep met kandidaten die overblijft na de battles is te groot om direct naar de liveshows door te laten gaan. Daardoor vindt er ook in 2016 nog een knockout-ronde plaats. Hierin zingen de overgebleven kandidaten van een coach één voor één een nummer en mogen ze vervolgens op één van de drie krukken plaatsnemen. Deze krukken staan op volgorde van prestaties en mocht een vierde kandidaat dus beter zijn dan de vorige drie, dan zal dit betekenen dat de kandidaat op de derde kruk de show moet verlaten. Zodoende blijven er drie kandidaten per coach over. Deze overgebleven kandidaten treden vervolgens op in een serie liveshows. Uiteindelijk blijven er dan vier kandidaten over die strijden in de finale.

Juryleden 2016

De jury van de zevende editie van The Voice of Holland bestaat uit Waylon, Ali B, Sanne Hans en Guus Meeuwis. Ali B en Sanne Hans hebben hierbij al aan voorgaande edities meegewerkt, terwijl dit het eerste jaar is voor zowel Waylon als Guus Meeuwis.

Waylon

Willem Bijkerk, beter bekend onder de artiestennaam Waylon, is bij het grote publiek met name bekend van zijn deelname aan het songfestival in 2014 met Ilse de Lange. Hij is al van jongs af aan met muziek bezig is en is met name geïnteresseerd in countrymuziek. Zo heeft hij onder andere in het Amerikaanse Nashville gewerkt aan zijn muziek. Zijn doorbraak in Nederland kwam toen hij meedeed aan de talentenjacht Holland’s Got Talent en hiermee een finaleplaats bereikte. Waylon heeft inmiddels diverse albums uitgebracht, waaronder het met platina bekroonde Wicked Ways. In mei 2016 werd bekend gemaakt dat Waylon jurylid Anouk zou opvolgen, omdat zij vanwege haar zwangerschap niet mee kon doen aan het zevende seizoen van The Voice of Holland.

Ali B

Ali B zit sinds het vierde seizoen van de serie al op één van de rode stoelen zit en daarmee is hij in de opstelling van 2016 de coach met de meeste ervaring in The Voice of Holland. Ali B is geïnteresseerd in hiphop en ook hij deed mee aan diverse (lokale) talentenjachten. Zo bereikte hij de runner-up positie in de categorie hiphop voor de Grote Prijs van Nederland in 2002, een landelijke muziekprijs. Hij brak pas echt door in 2004 met de uitgave van zijn nummer ‘Ik ben je zat’ met Brace en de samenwerking ‘Wat zou je doen’ met Marco Borsato later dat jaar. Hierna volgden nog diverse singles en samenwerkingen en bovendien is hij te zien in diverse televisieprogramma’s. Sinds 2013 behoort The Voice of Holland hier ook toe.

Sanne Hans

Sanne Hans maakte haar debuut als coach in The Voice of Holland in het zesde seizoen in 2015. Sanne Hans is bekend als leadzangeres van de band Miss Montreal, waarmee ze sinds 2009 diverse albums heeft uitgebracht. Ze scoorde als Miss Montreal hits met nummers als ‘Just a Flirt’ en ‘Wish I Could', maar ook de samenwerking ‘Hoe’ met Nielson deed het erg goed in de hitlijsten. De muziekstijl valt het beste te omschrijven als een combinatie van pop, rock en singer-songwriter muziek. Dit was ook terug te zien in haar finalist in The Voice of Holland 2015, Dave Vermeulen. Bovendien is dit niet haar eerste ervaring als jurylid. Sanne Hans is sinds 2012 jurylid in De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis is in 2016 de opvolger van Marco Borsato in The Voice of Holland. Guus Meeuwis is inmiddels al vele jaren actief in de muziekindustrie en zijn eerste doorbraak kwam al in 1994 toen hij als Guus Meeuwis & Vagant een nummer 1-hit scoorde met ‘Het is een nacht’. In 2001 gingen Guus Meeuwis & Vagant uit elkaar en ging hij als solo-artiest verder. Hij bracht nog vele solo-albums uit met nummers zoals ‘Geef mij je angst', 'Tranen gelachen', 'Dat komt door jou’. Ook heeft hij diverse samenwerkingen gehad zoals het nummer ‘Schouder aan schouder’ met Marco Borsato. Guus Meeuwis is al eerder gevraagd als coach voor The Voice of Holland, maar pas begin 2016 werd tijdens een live-uitzending van The Voice of Holland bekendgemaakt dat hij in het zevende seizoen de nieuwe coach zou gaan worden.
© 2016 - 2020 Toms, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De kracht van een voice-overDe kracht van een voice-overEen goede voice-over is goud waard voor een televisieprogramma. Er zijn nogal wat programma’s die erg saai of onduidelij…
Jennie Lena: deelneemster The Voice of Holland (TVOH) 2015Jennie Lena: deelneemster The Voice of Holland (TVOH) 2015Vrijdag 25 september 2015 werd de eerste aflevering van The Voice of Holland 2015 uitgezonden. In de eerste aflevering v…
Wat is Google VoiceWat is Google VoiceGoogle breidt zijn diensten steeds verder uit. Op internet is Google al onmisbaar. Nu lijkt ook de telefonie en spraakhe…
De Voice-over is een stemartiestDe Voice-over is een stemartiestEddy Murphy (Shrek) en Tom Hanks (Toy Story) zijn bekende acteurs die hun stem geleend hebben aan tekenfilms. Heb je een…

Terug naar Oosterdonk: de Vlaamse tv-serieTerug naar Oosterdonk: de Vlaamse tv-serie'Terug naar Oosterdonk' is een legendarische Vlaamse televisieserie uit 1997 over een fictief polderdorp. Oosterdonk moe…
Kandidaten Wie is de Mol? 2017: de geruchtenKandidaten Wie is de Mol? 2017: de geruchtenHet nieuwe seizoen van Wie is de Mol? wordt elk jaar opgenomen in het voorjaar of de zomer. Seizoen 17 moet opgenomen zi…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Didgeman, Pixabay
  • http://www.guusmeeuwis.nl/
  • http://www.missmontreal.nl/
  • http://alib.nl/
  • http://www.3fm.nl/artiest/432/waylon/biografie
  • http://http://www.thevoiceofholland.com/

Reageer op het artikel "The Voice of Holland 2016: Jury en seizoensopbouw"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Toms
Gepubliceerd: 19-09-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!