InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Wie is de Mol? kandidaten 2017

Wie is de Mol? kandidaten 2017

Wie is de Mol? kandidaten 2017 Elk jaar staat Nederland weer op zijn kop als het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? (WIDM) begint en kan men alleen nog maar over één ding discussiëren: wie is de mol? Vanaf 7 januari 2017 wordt het zeventiende seizoen van het programma uitgezonden. Dit seizoen speelt zich af in de VS, in de staat Oregon. Wie zijn de kandidaten van dit zeventiende seizoen en wie zou een goede mol kunnen zijn?

Wie is de Mol? televisieprogramma

Wie is de Mol? is een spelprogramma waarin tien (soms iets meer) deelnemers het tegen elkaar opnemen. In allerlei spellen moeten ze zoveel mogelijk geld voor de pot verdienen, er is echter één deelnemer die dit in het geheim probeert te dwarsbomen: de mol. Na twee spellen volgt er een test, waarin de spelers allerlei vragen moeten beantwoorden over wie zij denken dat de mol is. Diegene die de test het slechtst maakt gaat naar huis.

WIDM-kandidaten 2017

Vanaf 7 januari 2017 begint het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? weer, om je goed voor te bereiden op het spel is het handig om alles te weten over de kandidaten. Aan de hand van achtergrondkennis over het leven van de kandidaten, zou al gespeculeerd kunnen worden over wie de mol is en wie niet. De kandidaten van seizoen 17 zijn: Sigrid ten Napel, Diederik Jekel, Imanuelle Grives, Vincent Vianen, Jeroen Kijk in de Vegte, Roos Schlikker, Sanne Wallis de Vries, Thomas Cammaert, Yvonne Coldeweijer en Jochem van Gelder.

Sigrid ten Napel

Sigrid ten Napel (19 februari 1993) is een jonge Nederlandse actrice. Ze studeerde in 2015 af aan de Toneelacademie in Maastricht en heeft al in veel Nederlandse series en films geacteerd. Haar debuut was in 2008 in de film Atlantis, sindsdien speelde ze diverse rollen. Zo speelde ze in Alleen maar nette mensen, Riphagen en tv-series als Overspel en Penoza. Ze werd al meerdere keren genomineerd voor filmprijzen, het moet voor deze jonge actrice toch niet heel moeilijk zijn om zichzelf de rol van mol aan te meten?

Diederik Jekel

Diederik Jekel (22 juni 1984) is een Nederlandse wetenschapsjournalist die regelmatig op televisie verschijnt. Hij is te zien in de wetenschapsrubrieken van De Wereld Draait Door en presenteerde enkele wetenschapsprogramma’s zoals de Nationale Wetenschapsquiz Junior en De Kennis van Nu. Ook schrijft hij veel, zoals columns in de KIJK en Nrc.next en hij was medescenarioschrijver van de film Homies (waarvoor hij de Gouden Pen won). Zijn doel is de bètawetenschappen duidelijk en begrijpelijk te maken voor een groot publiek. Diederik is dus erg slim en inventief, zal hij de mol te slim af kunnen zijn?

Imanuelle Grives

Imanuelle Grives (1 april 1985) is een Nederlandse actrice met Surinaamse wortels. Grives heeft een lange weg afgelegd om actrice te worden, in eerste instantie studeerde ze namelijk Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Al snel kwam ze er achter dat acteren toch beter bij haar paste. Vanaf 2006 ging ze er aan werken om actrice te worden. Het grote publiek kent haar van de film Alleen maar nette mensen uit 2012, waarin ze de vrouwelijke hoofdrol Rowanda speelt. Een andere grote rol is die van Dorien Breeveld in de gevangenisserie Celblok H. Ook voor deze actrice zou het toch niet moeilijk moeten zijn om de rol van mol te spelen?

Vincent Vianen

Vincent Vianen (1984) is een bekende danser en choreograaf die ook regelmatig op de Nederlandse televisie verschijnt. Zo was hij zeven seizoenen lang choreograaf bij het dansprogramma So You Think You Can Dance en was hij ook choreograaf bij The Ultimate Dance Battle. Ook danste hij zelf mee op het podium met wereldsterren als Usher en Justin Bieber. Hij was eerder al een fanatieke kandidaat in het televisieprogramma Fort Boyard, zal hij veel geld in de pot gaan brengen bij Wie is de Mol?.

Jeroen Kijk in de Vegte

Jeroen Kijk in de Vegt (14 juni 1974) is een bekende Nederlandse radio-dj, die ook regelmatig voor de televisie werkt. Hij presenteerde lange tijd samen met Ruud de Wild de ochtendshow voor Q-music, maar maakte in 2010 de overstap naar de publieke omroep. Hij heeft voor diverse radiostations en omroepen gewerkt en veel verschillende radio- en televisieprogramma’s gemaakt. Hij is onder meer bekend van de typetjes die hij op de radio laat horen, hij doet beroemdheden na als Connie Breukhoven, Maarten van Rossum en Piet Paulusma. Jeroen heeft van praten zijn beroep gemaakt, is hij een geschikte mol die zich overal onder uit praat?

Roos Schlikker

Roos Schlikker (28 maart 1975) is schrijfster en journalist voor diverse media. Ze is columnist bij het Parool en schrijft ook columns voor Libelle, Intermediair en Kek Mama. Ze heeft ook en aantal boeken gepubliceerd en schreef reportages voor diverse media zoals Volkskrant Magazine, en Vrij Nederland. Regelmatig komt ze op televisie in programma’s als De Wereld Draait Door en RTL Late Night en ze schuift ook regelmatig aan bij Radio 1. Daarnaast heeft ze meegewerkt aan scripts en scenario’s van een paar toneelstukken en tv-series. Schrijven is haar vak, is zij de alwetende kandidaat die haar hele molboekje vol schrijft?

Sanne Wallis de Vries

Sanne Wallis de Vries (12 februari 1971) is een bekende Nederlandse cabaretière die regelmatig op tv en in het theater te zien is. Ze deed diverse persiflages, heeft verschillende rollen in films en televisieseries gehad, maar ze heeft ook al meerdere keren een eigen theatershow gemaakt waarmee ze het land door toerde. Zo speelde ze typetjes in programma’s als Koefnoen en Kopspijkers, vooral haar Beatriximitatie is erg bekend. Ook speelde ze in films als Vet Hard en Moordwijven. Humor gebruikt zij in haar beroep, schuilt er achter haar grappen misschien een echte mol?

Thomas Cammaert

Thomas Cammaert (25 april 1984) is een Vlaamse acteur, die veel op het Nederlandse podium te vinden is. Zijn acteercarrière begon hij met een paar kleine rolletjes op tv, maar hij brak door in musicals. Hij speelde in verschillende Nederlandse musicals zoals in, Soldaat van Oranje, Onder de groene hemel, HEMA de musical en Ramses. In 2016 is hij zich iets meer op toneel gaan richten en was hij onder meer te zien in het toneelstuk Kogelvis. Wie is de Mol? is van oorsprong een Belgisch programma, geeft dat deze Vlaming een voorsprong in het spel?

Yvonne Coldewijer

Yvonne Coldewijer (21 december 1986) is een Nederlandse actrice en presentatrice. Ze was jarenlang als Keet! het gezicht van televisiezender Telekids. Ze is een veelzijdige actrice, zo speelde ze bijvoorbeeld Glinda in de musical Wicked en de rol van Ariël in de musical The Litte Mermaid. Daarnaast heeft ze in diverse jongerenprogramma en kinderfilms gespeeld en presenteerde bijvoorbeeld het programma Campinglife. Sinds 2015 heeft ze haar eigen YouTube-kanaal Life of Yvonne, gericht op jonge meiden. Yvonne is een veelzijdig actrice, veelzijdig genoeg om de rol van mol te spelen?

Jochem van Gelder

Jochem van Gelder (23 mei 1963) is van origine een Nederlandse televisie- en radiopresentator, maar is een echte alleskunner, want daarnaast is hij zanger, auteur en acteur. Programma’s die hij presenteerde zijn onder andere Willem Wever, Het Beste Idee van Nederland en Bonje met de buren. Hij heeft een aantal nummers en cd’s uitgebracht, zoals twee cd’s met nieuwe Sinterklaasliedjes. Jochem is van alle markten thuis, maakt dat hem de perfecte kandidaat die de pot eens goed gaat spekken?
© 2016 - 2019 Jjsh, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wie is de Mol 2017Wie is de Mol 2017Wie is de Mol is een spannend spelprogramma. Aan dit spelprogramma doen tien bekende Nederlanders mee. Op zaterdag 7 jan…
Ex On The Beach Double Dutch 2017Ex On The Beach Double Dutch 2017Ex On The Beach Double Dutch is een Nederlandse variant van het programma Ex On The Beach. Het programma Ex On The Beach…
Jupiler League seizoen 2017-18: speeldata en speelschemaJupiler League seizoen 2017-18: speeldata en speelschemaOp 12 juni 2017 werd het speelschema gepubliceerd omtrent de Jupiler League-kalender van het seizoen 2017-18. Er doen tw…
Betaaldata zorgtoeslag 2019 en 2020Betaaldata zorgtoeslag 2019 en 2020Wat zijn de betaaldata en voorwaarden voor de zorgtoeslag 2019 en 2020, hoe werkt de zorgtoeslag? De zorgtoeslag 2019 en…
Kandidaten Wie is de Mol? 2017: de geruchtenKandidaten Wie is de Mol? 2017: de geruchtenHet nieuwe seizoen van Wie is de Mol? wordt elk jaar opgenomen in het voorjaar of de zomer. Seizoen 17 moet opgenomen zi…
Bronnen en referenties
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wie_is_de_Mol%3F
 • http://www.widm.nl/nieuws/186/dit-zijn-de-kandidaten-van-wie-is-de-mol-2017.html
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sigrid_ten_Napel
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Diederik_Jekel
 • http://www.diederikjekel.nl/
 • http://www.vincentvianen.nl/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Imanuelle_Grives
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Jeroen_Kijk_in_de_Vegte
 • http://roosschlikker.nl/ http://www.sannewallisdevries.nl/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Thomas_Cammaert
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sanne_Wallis_de_Vries
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Yvonne_Coldeweijer
 • http://lifeofyvonne.nl/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Jochem_van_Gelder

Reageer op het artikel "Wie is de Mol? kandidaten 2017"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jjsh
Gepubliceerd: 21-11-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 14
Schrijf mee!