Wie is de Mol 2017

Wie is de Mol 2017 Wie is de Mol is een spannend spelprogramma. Aan dit spelprogramma doen tien bekende Nederlanders mee. Op zaterdag 7 januari 2017 begint het zeventiende seizoen van Wie is de Mol? Vanaf seizoen 12 presenteert Art Rooijakkers het programma, ook het zeventiende seizoen zal Art Rooijakkers gaan presenteren. Tijdens het spelprogramma moeten de tien bekende Nederlanders opdrachten uitvoeren waarmee zij geld verdienen. Het geld dat zij bij iedere opdracht verdienen gaat in en pot. De winnaar van Wie is de Mol? wint het geldbedrag dat aan het einde van het programma in de pot zit!

Wie is de Mol?

Wie is de Mol is een spannend spelprogramma. Aan het programma nemen tien bekende Nederlanders deel. Het spel wordt altijd gespeeld door vijf mannen en vijf vrouwen. Daarnaast wordt het programma gepresenteerd door Art Rooijakkers. Van de tien deelnemers, is één van de deelnemers de Mol. De medekandidaten weten niet wie de Mol is en proberen hier tijdens het spel achter te komen. De kandidaten moeten door middel van opdrachten geld verdienen. Het geld dat zij verdienen gaat in de pot. De winnaar van Wie is de Mol 2017 gaat met dit geldbedrag naar huis. De taak van de Mol is om de prijzenpot zo laag mogelijk te houden. De Mol probeert het spel de saboteren. Na elke ronde vullen alle kandidaten een vragenlijst in over de identiteit van de Mol, dit zijn 20 vragen over het spel. De kandidaat met de minst aantal goede antwoorden, moet naar huis.

Ook de kijkers kunnen er tijdens de afleveringen achter komen wie de Mol is wanneer zij tijdens het spel goed opletten wie het spel saboteert. Daarnaast geeft de Mol subtiele hints tijdens de afleveringen. Uiteindelijk blijven er drie spelers over in de finale. Dit is natuurlijk de Mol, één winnaar en één verliezer. Tijdens de finale wordt er een test afgenomen, bestaande uit veertig vragen over de identiteit van de Mol. Diegene die de meeste antwoorden goed heeft over de identiteit van de Mol is de winnaar van het spel en wint de geldpot.

Het spel

Tijdens de opdrachten die de kandidaten doen kunnen zij niet alleen geld verdienen, maar ook jokers. Deze jokers kunnen worden ingezet tijdens het maken van de vragenlijst. Hierdoor wordt een vraag die de kandidaat fout heeft beantwoord, goed gerekend. Daarnaast is er ook een vrijstelling te winnen, dit betekent dat alle kandidaten mee gaan naar de volgende ronde en dat er geen vragenlijst hoeft worden ingezet. Tot slot is er nog een zwarte vrijstelling in het spel te winnen. De zwarte vrijstelling zorgt ervoor dat alle jokers en vrijstellingen ongedaan worden gemaakt. Ook krijgen kandidaten een enkele keer een opdracht van de Mol, wanneer zij de opdracht uitvoeren kunnen zij jokers of vrijstelling verdienen.

Wie is de Mol 2016

Wie is de Mol 2016 speelde zich af in de Dominicaanse Republiek. In dit seizoen was het bedrag in de pot 13.020. In de finale stonden Klaas van Kruistum, Tim Hofman en Annemieke Schollaardt. De winnaar van Wie is de Mol 2016 was Tim Hofman, de verliezer Annemieke Schollaardt en de Mol was Klaas van Kruistum.

Kandidaten Wie is de Mol 2017

Ook dit jaar zijn er vijf mannen en vijf vrouwen uitgekozen om deel te nemen aan het zeventiende seizoen van Wie is de Mol.
 • Diederik Jekel
 • Jeroen Kijk in de Vegte
 • Jochem van Gelder
 • Thomas Cammaert
 • Vincent Vianen
 • Imanuelle Grives
 • Roos Schlikker
 • Sanne Wallis de Vries
 • Sigrid ten Napel
 • Yvonne Coldeweijer

De 32-jarige Diederik Jekel is een Nederlandse wetenschapsjournalist en schrijver. Hij heeft zijn werk even aan de kant gelegd om mee te doen met het zeventiende seizoen van Wie is de Mol? Ook Jeroen Kijk in de Vegte doet het komende seizoen mee. Jeroen Kijk in de Vegte is een Nederlandse presentator en voice-over. De 53-jarige presentor Jochem van Gelder is één van de kandidaten komend seizoen. Thomas Cammaert is een Vlaamse acteur, hij is in Nederland bekend als hoofdrolspeler in de musical Soldaat van Oranje en zal komend seizoen te zien zijn in Wie is de Mol? De vijfde mannelijke kandidaat is de 32-jarige Vincent Vianen. Vincent is een Nederlandse choreograaf, hij is één van de choreografen in So You Think You Can Dance.

De Nederlandse actrice Imanuelle Grives is ook één van de kandidaten. Imanuelle is al drie seizoenen te zien in Celblok H. Ook Roos Schlikker doet dit jaar mee met het zeventiende seizoen. Roos Schlikker is 41 jaar en is een schrijfster en journaliste. De derde vrouwelijke kandidaat is Sanne Wallis de Vries. Sanne is actrice en cabaretière. Sanne is onder andere bekend van haar rol in de films van Mees Kees en in MoordWijven. De 23-jarige Sigrid ten Napel, legt haar acteerwerk ook even aan de kant om deel te nemen aan het zeventiende seizoen. Sigrid is onder andere te zien in Penoza. De laatste vrouwelijke kandidaat is Yvonne Coldeweijer. Yvonne is een vlogger, actrice en presentatrice. Tot 2013 was Yvonne het gezicht van Telekids. Daarnaast is Yvonne ook stemactrice is verschillende animatiefilms.

Onder leiding van presentator Art Rooijakkers gaan de tien BN'ers het spannende avontuur aan. Het zeventiende seizoen is opgenomen aan de westkust van de Verenigde Staten.

Net zoals de vorige seizoenen is tijdens het spel geld te verdienen, ook zijn er jokers en vrijstellingen te bemachtigen. Aan het einde van elke aflevering zullen alle kandidaten een vragenlijst moeten invullen. De kandidaat met de minst goede antwoorden, zal het spel moeten verlaten.

Start Wie is de Mol 2017

Het zeventiende seizoen van Wie is de Mol begint op zaterdag 7 januari om 20:30 uur op NPO 1.
© 2016 - 2020 Remembertolaugh, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wie is de Mol? kandidaten 2017Wie is de Mol? kandidaten 2017Elk jaar staat Nederland weer op zijn kop als het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? (WIDM) begint en kan men alleen nog…
Kitsch of Kassa, de spelshow van SBS 6 met Jochem van GelderKitsch of Kassa, de spelshow van SBS 6 met Jochem van GelderVanaf woensdag 25 maart 2015 komt er een nieuwe spelshow op de televisie. De spelshow Kitsch of Kassa is te zien op SBS…
Wie is de Mol? 2018: kandidaten, locatie en tussenstandIn januari 2018 start het 18e seizoen van Wie is de Mol?. Wie is de Mol? is een televisieprogramma waarin tien bekende N…
Cabaretier: Jochem MyjerJochem Myjer is een van de meest bekende Nederlandse cabaretiers. Maar hij is meer dan cabaretier alleen. Met zijn imago…

Temptation Island 2017: het spel en de koppelsTemptation Island 2017: het spel en de koppelsTemptaton Island is een serie waarin vier koppels in een luxeoord gescheiden worden en bij tien begeerlijke vrijgezellen…
The L Word - Tv-serie over groep lesbische vriendinnenThe L Word - Tv-serie over groep lesbische vriendinnenDe televisieserie The L Word gaat over het leven van een lesbische vriendinnengroep in Los Angeles. Vooral hun vriendsch…
Bronnen en referenties
 • https://www.widm.nl/nieuws/186/dit-zijn-de-kandidaten-van-wie-is-de-mol-2017.html

Reageer op het artikel "Wie is de Mol 2017"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Remembertolaugh
Gepubliceerd: December 2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!