Ik wed dat ik het kan

Ik wed dat ik het kan is een programma op RTL 4 wat de kandidaten de gelegenheid geeft hun talent te laten zien. De kandidaten kunnen voor zichzelf een uitdaging verzinnen, zoals 'ik wed dat ik 3 meter ver kan plassen'. Als het lukt krijg je als deelnemer 1000 euro, maar als er iemand in de zaal zit die het beter kan, loopt hij of zij er ook met de prijs vandoor.

Het programma

Ik wed dat ik het kan is een nieuw programma op RTL4 dat gepresenteerd wordt door Carlo Boszhard en Nicolette van Dam. In het programma kunnen kandidaten een speciaal talent tonen en er een 'ik wed dat ik het kan' act van maken. De deelnemers kunnen zelf een act verzinnen, zoals 'ik wed dat ik minimaal 4 minuten onder water kan blijven' of 'ik wed dat ik in 2 minuten 25 tafels op elkaar kan stapelen'. Als de deelnemers de uitdaging halen, krijgen zij 1000 euro mee naar huis, maar als het record wordt verbroken krijgt diegene die het verbreekt ook 1000 euro. Als een nieuwe deelnemer het record niet verbreekt, krijgt de huidige recordhouder 500 euro. Zo kunnen de geldbedragen flink oplopen.

Ook bekende Nederlanders kunnen meedoen. Voor hun is een speciaal onderdeel georganiseerd. Zeven bekende Nederlanders dagen elkaar uit om een sprong van de duikplank te maken. Iedere week is het de beurt aan een ander voor de anderhalve salto vanaf de drie meterplank. De eerste drie deelnemers zijn gesprongen, Quinty Trustfull, Koert-Jan de Bruin en Nicolette van Dam. Quinty kreeg van de jury een 8.9, Koert-Jan een 8.8 en Nicolette staat laatste met een 8.6.

De acts

  • Ik wed dat ik binnen tweeënhalve minuut minimaal tien toptennissers kan herkennen aan hun gekreun. Carlo Boszhard liet 10 verschillende 'kreunen' van toptennissers horen, waarop meneer van Leijden de volledige naam moest zeggen. Na 10 kreunen en 10 goede antwoorden stopte Carlo met het vragen en gaf hem 1000 euro.
  • Ik wed dat ik binnen 1 minuut minimaal 22 honkbalknuppels kan breken met mijn scheenbeen! Zo luidde de tweede uitdaging van de avond. Deze meneer beweerde dat hij binnen 1 minuut 22 houten honkbalknuppels kon doorslaan, met zijn scheenbeen. Hij haalde binnen de minuut 23 honkbalknuppels, genoeg om de uitdaging te volbrengen.
  • Ik wed dat ik drieënhalve minuut onder water kan blijven zonder zuurstoffles! En dan te bedenken dat je na vier minuten onder water ernstige schade kan oplopen. Het lukte deze meneer dan ook niet, tot zijn grote verbazing haalde hij slechts de 49 seconde.
  • Ik wed dat ik 70 bierflesjes in anderhalve minuut kan openen met een kettingzaag zonder dat er maar 1 flesje omvalt! Met zijn cirkelzaag ging hij langs de meterslange rij met bierflesjes. Hij haalde de 70, met nog 15 seconden op de klok.
  • Ik wed dat ik 3 meter ver kan plassen. Deze persoon, die onbekend wilde blijven vanwege zijn werk, beweerde dat hij 3 meter ver kon plassen. Hij zat in een blauw tentje op het podium, en ging plassen. Jammer genoeg haalde hij de 3 meter bij lange na niet, hij kwam niet verder dan 90 centimeter.
  • Ik wed dat ik minimaal 3,5 minuut onder water kan blijven zonder zuurstof. Kars van Kouwen, postbezorger, beweerde dat hij maarliefst 3 en een halve minuut onder water kon blijven. Onder de nodige medische begeleiding en duikers ging hij het bad in. In tegenstelling tot zijn voorganger haalde hij het wel, hij bleef maarliefst 5 minuten en 10 seconden onder water.
  • Ik kan binnen 20 seconden door 10 veiligheidsruiten heen lopen. Deze student beweerd dat hij binnen 20 seconden door 10 veiligheidsruiten heen kan lopen. Onder de bescherming komt hij het podium op. De veiligheidsruiten stonden in een rij opgesteld, klaar om uit elkaar te worden gebeukt. Met de eerste 3 ruiten had hij de grootste moeite, maar de laatste ruiten gingen gesmeerd en hij haalde het net binnen de tijd.
  • Ik wed dat ik binnen 2 minuten van minimaal 40 woorden kan zeggen hoeveel letters ze bevatten. Dat was de uitdaging van Loes van Bommel, 24 jaar. Carlo noemde woorden op zoals kettingzaag, voetbalschoenen, kroegtijger, expertisecentrum en luchtballon. Loes noemde het aantal letters wat het woord bevat op. Helaas had ze het ne niet gehaald, bij een aantal woorden bleef ze steken en uiteindelijk haalde ze de 36 woorden binnen 2 minuten.
© 2008 - 2020 Sjoerdvo, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Cake boss (programma op TLC)Cake boss (programma op TLC)Cake boss is een programma op TLC over de bakkerij van Buddy Valastro. Buddy heeft een Italiaanse achtergrond en heeft z…
Interessante weetjes over Goede tijden, slechte tijdenInteressante weetjes over Goede tijden, slechte tijdenGoede tijden, slechte tijden is een soapserie die vanaf oktober 1990 op de Nederlandse televisie te zien is. De soap is…
Wie is de Mol? 2018: kandidaten, locatie en tussenstandIn januari 2018 start het 18e seizoen van Wie is de Mol?. Wie is de Mol? is een televisieprogramma waarin tien bekende N…
Tv-programma The Masked SingerTv-programma The Masked SingerThe Masked Singer is een tv-programma waarin bekende Nederlanders een optreden geven waarbij zij een lied zingen. Echter…

Julia's tango: bruisend, gepassioneerd en emotioneelDe plaats waar deze Nederlandse serie zich afspeelt is het bruisende Buenos Aires in Argentinië. In deze megastad volgen…
Holland's Next Topmodel, HNTMDe finale van de populaire serie Hollands next topmodel is alweer in zicht. In dit artikel de kandidaten die tot dusver…
Bronnen en referenties
  • www.rtl.nl

Reageer op het artikel "Ik wed dat ik het kan"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Sjoerdvo
Gepubliceerd: Mei 2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!