InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Temptation island 2019: deelnemers en afleveringen

Temptation island 2019: deelnemers en afleveringen

Temptation island 2019: deelnemers en afleveringen Op 14 februari 2019, op Valentijnsdag, start er een nieuwe versie van Temptation Island. Opnieuw gaan er weer vier koppels de ultieme relatietest aan. Dit seizoen is alweer het 11e seizoen van het populaire tv-programma. De opnames vonden plaats in oktober 2018 in Thailand. Voor het eerst doet er ook een Vlaams/Nederlands koppel mee.


Het spel

In Temptation Island ondergaan vier koppels een relatietest op een zonnige bestemming. De koppels worden twee weken lang gescheiden van elkaar. De mannen worden op een resort gezet met vrouwelijke verleiders en de vrouwen op een resort met mannelijke verleiders. De verleiders hebben als doel om de relaties kapot te maken, en aangezien er veel wordt gefeest en gedronken lukt het ze dan ook vaak. (Verborgen) camera's volgen de kandidaten tijdens deze test. Tijdens die twee weken wordt er een aantal weken een kampvuur sessie gehouden. De kandidaten krijgen dan beelden te zien van hun partners. De serie wordt afgesloten met een dreamdate, waarin de koppels met hun favoriete vrijgezel een dag en een nacht op date gaan. Vervolgens worden de koppels tijdens het laatste kampvuur met elkaar herenigd.

Record aantal aanmeldingen

Voor dit seizoen, hebben zich een record aantal koppels en vrijgezellen aangemeld. Bij elkaar opgeteld waren er ruim 1410 inschrijvingen. Onder deze inschrijvingen bevonden zich 149 Vlaamse en 169 Nederlandse koppels. Ook de vrijgezellen zagen een tripje naar Thailand wel zitten. Ruim 510 mannelijke en 582 vrouwelijke vrijgezellen hebben zich aangemeld. Voor het eerst doet er een Vlaams-Nederlands koppel mee: de Nederlandse Milou en de Vlaamse Heikki.

Presentatie

Rick Brandsteder en de Vlaamse Annelien Coorevits zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor de presentatie van de 'normale' edities van Temptation Island. Hiermee namen zij het stokje over van Véronique De Kock. Ook Tanja Jess (2015-2016) en Viktor Brand (2013-2014) hebben het programma gepresenteerd. Yolanthe Sneijder-Cabau en Kaj Gorgels presenteren sinds 2018 Temptation Island VIPS.

Deelnemende koppels

In totaal doen er vier koppels mee. De koppels zijn: Milou en Heikki, Demi en Sidney, Rodanya en Morgan en Laura en Roger.

Milou en Heikki

Milou (23) en Heikki (24) uit Roosendaal (Nederland) en Grobbendonk (België) leerden elkaar kennen bij een motorcrosswedstrijd. Ze zijn nu 8 maanden samen. Milou is erg snel jaloers en daarnaast ook erg controlerend. Zo weet ze alle wachtwoorden van de social media kanalen van Heikki. Als het koppel Temptation Island overleeft, dan willen ze gaan samenwonen in Nederland.

Demi en Sidney

Demi (22) en Sidney (21) uit Nederland zijn ongeveer 2,5 jaar samen. Ze leerde elkaar kennen op een feestje. Ze wonen sinds twee jaar samen. Ze vinden zichzelf echte tortelduifjes, ze doen namelijk alles samen! Met de deelname aan Temptation Island willen ze uitzoeken of ze elkaar volledig kunnen vertrouwen in de buurt van het andere geslacht.

Rodanya en Morgan

De Nederlanders Rodanya (20) en Morgan (20) leerde elkaar kennen tijdens een avond stappen. Ze zijn op dit moment 3 jaar samen. Na een half jaar is Morgan vreemd gegaan en afgelopen zomer ging Morgan opnieuw de fout in. Rodanya ziet Temptation Island als het laatste middel om hun relatie te kunnen redden.

Laura en Roger

De 21-jarige Laura en de 23-jarige Roger uit Gent hebben elkaar ook ontmoet tijdens het uitgaan. Ze zijn ongeveer 2 jaar samen. Ze hebben al eens een relatietest ondergaan toen Laura voor een aantal maanden naar Spanje vertrok. Ze willen door Temptation Island aan elkaar bewijzen dat ze elkaar trouw kunnen zijn.

Deelnemende vrijgezellen

Begin februari werden de namen van de vrijgezellen onthuld. Dit zijn:

Vrouwelijke vrijgezellen

 • Lizzy
 • Tisha
 • Kimberly
 • Emma
 • Naomi
 • Amanda
 • Ayleen
 • Demi
 • Hung (vanaf aflevering 7)

Mannelijke vrijgezellen

 • Timone
 • Danicio
 • Ricardo
 • Jaimy
 • Gaetan
 • Maxime
 • Giorgio
 • Sietse
 • Denzel (vanaf aflevering 7)

Afleveringen

Aflevering 1 (14 februari 2019)

Het is zo ver! De eerste aflevering van Temptation Island. Rick en Annelien ontmoeten de deelnemende koppels op het strand. Er wordt aan de stelletjes gevraagd waarom ze meedoen aan Temptation Island en hoe lang ze al samen zijn. Deze voorstelronde wordt meteen opgevolgd door een ontmoeting met de vrijgezellen. Eerst worden de mannen geblinddoekt. De vrouwen zien vervolgens de mannelijke vrijgezellen. Ze mogen ook meteen een favoriet aanwijzen. Daarna moeten de vrouwen een blinddoek omdoen en mogen de mannen naar de vrijgezelle dames gluren. Al snel wordt duidelijk dat er een bekende van Heikki tussen zit. Hij kent Kimberly uit het verleden. Het doet ook een 'Demi' mee. Dit blijkt de favoriete verleidster te zijn van Sidney. De aflevering eindigt als de koppels abrupt worden gescheiden. De mannen vertrekken naar het resort en de vrouwen brengen de nacht door met hun favoriete vrijgezel.

Aflevering 2 (14 februari 2019)

Iedereen wordt wakker na de eerste nacht. Vrijgezellen Lizzy en Amanda brengen Roger en Heikki een ontbijtje op bed. Roger is hier (nog) niet van gediend. Ook hun vriendinnen worden op het andere resort gewekt met een ontbijtje van de vrijgezellen. 's Middags mogen de vrouwen speeddaten met de mannelijke vrijgezellen. Vooral vrijgezel Jaimy en Milou blijken het goed met elkaar te kunnen vinden. De mannen mogen één op één op date met een vrouwelijke vrijgezel. Sidney gaat met Naomi op date, Heikki gaat voor Armanda, Roger kiest voor de roodharige Lizzy en Morgan gaat met Demi op date. Aan het eind van de dag staat de vier dames een onaangename verrassing te wachten. De vrouwelijke vrijgezellen komen zich voorstellen. In de avond wordt er weer flink gefeest. Heikki blijkt vooral vrijgezel Ayleen erg interessant te vinden. Roger kiest ervoor om op tijd te slapen.

Aflevering 3 (21 februari 2019)

Gaetan brengt Laura een ontbijtje op bed, maar of ze hier nou zo blij mee is? De mannelijke vrijgezellen evalueren de avond. Jaimy blijkt een bezoekje te hebben gebracht aan de slaapkamer van Milou. Zijn verhaal en het verhaal van Milou komen alleen niet overeen. Volgens Milou is er vrij weinig gebeurd. 's Middags mogen de vrouwen op date met alle vrijgezellen. Ze gaan naar een luxueuze spa. De dames worden onder andere gemasseerd door de vrijgezellen. Ook de mannen gaan op groepsdate. Zij gaan naar een aquapark. Morgan en Roger zonderen zich af van de vrouwelijke vrijgezellen. De mannelijke vrijgezellen brengen vandaag een bezoekje aan de vier mannelijke deelnemers. In de avond wordt er weer flink gefeest. Vooral Milou geeft zich helemaal over aan de vrijgezellen. Later vreest ze dat dit verkeerde beelden gaat opleveren. Haar vriend Reikki amuseert zich ondertussen erg goed met Ayleen. Later op de avond vertelt Amanda aan Heikki dat ze hem leuk vindt. Ook Sidney lijkt het erg naar zijn zin te hebben met de 'nieuwe Demi'.

Aflevering 4 (28 februari 2019)

Een nieuwe dag is aangebroken. Rick en Annelien vertellen de deelnemers dat zij vanavond beelden van hun partner gaan zien tijdens het eerste kampvuur. Ze moeten hier dus nog de hele dag op wachten. De vrouwen vermaken zich met de mannelijke vrijgezellen in het zwembad. Demi blijkt het erg goed te kunnen vinden met Gaetan. Rodanya vreest dat dit nog wel eens verkeerd af kan lopen. Daarna is het tijd voor het kampvuur. Laura, Roger, Morgan en Rodanya krijgen als eerste beelden van hun partner te zien. Zij vinden alle vier dat hun beelden positief zijn. Vervolgens krijgt Demi beelden te zien. Zij is hier niet zo blij mee, omdat er te zien is dat Sidney het erg goed kan vinden met vrijgezel Demi. Sidney ziet ook beelden van zijn partner. Hij vindt dat de mannelijke vrijgezellen heel respectloos over zijn vriendin praten. Als laatste zien Milou en Heikki beelden van elkaar. Milou maakt zich wel een klein beetje zorgen, omdat Heikki zich uitstekend blijkt te vermaken. Heikki is ook niet super tevreden over de beelden zie hij te zien krijgt. Hij vindt het moeilijk om te zien dat Milou in het zwembad op werd getild door Jaimy.

Aflevering 5 (7 maart 2019)

De deelnemers komen terug van het kampvuur. Sidney, Heikki, Milou en Demi zijn niet heel erg blij met de beelden die ze gezien hebben. Milou trekt zich daarom ook vroeg terug op haar kamer. Ook Roger en Morgan gaan de verleiding uit de weg en kiezen ervoor om vroeg te slapen. Sidney vermaakt zich prima en trekt weer heel erg naar Demi toe. De volgende dag mogen de dames op date met een vrijgezel naar keuze. Rodanya kiest voor Danicio, Laura gaat voor Giorgio, Demi kiest voor Gaetan en Milou gaat dansen met Timone. Ze worden bediend door de vrijgezellen mannen die niet op date zijn gevraagd. Voor de heren staat er konijn op het menu. Zij moeten met waterpistolen de vrouwelijke vrijgezellen, die verkleed zijn als buddy, nat spuiten. Heikki wint en mag twee vrijgezelle dames uitkiezen die moeten worstelen. Hij kiest voor Naomi en Demi. Na het spel, gaat de BBQ aan. Ayleen heeft haar zinnen weer gezet op Heikki. Roger en zijn vriendin Laura missen elkaar een gaan weer vroeg slapen. Ook de andere dames gaan vroeg naar bed. In het laatste fragment zien we dat Danicio de kamer van Milou binnengaat en bij haar in bed gaat liggen.

Aflevering 6 (14 maart 2019)

Er breekt weer een nieuwe dag aan voor de deelnemers en de vrijgezellen. Rick en Annelien komen bij de deelnemers op bezoek. Zij laten weten dat er die avond weer een kampvuur is. Dit zorgt voor veel stress. Roger en Morgan kiezen ervoor om te gaan boksen om wat stoom af te blazen. Heikki gaat quadrijden met zijn favoriete vrijgezel Ayleen. 's Avonds krijgen de deelnemers dus weer beelden te zien van hun partner. Eerst zijn Sidney en Demi aan de beurt. Zij zijn over het algemeen blij met de beelden, alleen Sidney krijgt een beeld te zien van Demi waarin ze aangeeft dat ze haar vriend niet mist. Dit zorgt wel voor een twijfel. Rodanya en Laura krijgen beelden te zien van hun partners. Zij lijken zich niet te vermaken. Vooral Rodanya vindt dit jammer. Zij wil graag dat Morgan de verleiding aangaat om zich te bewijzen. Annelien vraagt aan Laura waarom ze eigenlijk meedoen met Temptation Island, omdat ze alleen maar vroeg gaan slapen. Laura geeft aan dat zij en Roger altijd vroeg slapen. Ook Heikki en Milou zijn redelijk tevreden met hun beelden, al maakt Milou zich een klein beetje zorgen om Ayleen en Heikki.

Aflevering 7 (21 maart 2019)

De aflevering begint met een napraat over het kampvuur. Rick en Annelien gaan op bezoek bij de deelnemers. Rodanya geeft aan dat ze het niet leuk vind om steeds te zien dat Morgan zich niet vermaakt. Ze spreekt dan ook een persoonlijke boodschap in om hem te laten weten dat hij de verleiding moet aan gaan. Vervolgens gaan de deelnemers op groepsdate met de vrijgezellen. De mannen gaan naar het strand en de vrouwen maken een boottochtje. Tijdens de date van de mannen, komt er een dame aan op de waterscooter. Het is de 27-jarige verleidster Hung. Zij zal zich bij de mannen voegen. Tijdens het boottochtje, wordt Demi zeeziek. Zij gaat samen met verleider Maxime naar de kant. De twee blijken het goed met elkaar te vinden. 's Avonds wordt er weer gefeest. Roger blijkt iets meer los te komen. Laura aan de andere kant vermaakt zich nog steeds niet zo goed. Ze houdt Milou ook erg in de gaten. Later op de avond voegt verleider Denzel zich bij de vrouwen.

Waar en wanneer?

Temptation Island 2019 is vanaf 14 februari 2019 elke week om 20:30 uur te zien op RTL 5. Er worden op 14 februari twee afleveringen uitgezonden. Daarna volgt Temptation Talk, waarin voormalig verleidster Cherish van der Sluis, verleider Jaimy Dorenbosch en deelnemer Sidney Bout te gast zijn.

Temptation Island is ook op Videoland te zien. De eerste drie afleveringen staan op 14 februari vanaf 09:00 online.
© 2018 - 2019 Melanie1990, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wat is de aantrekkingskracht van Temptation Island?Wat is de aantrekkingskracht van Temptation Island?Jong, oud, arts of nagelstyliste, het maakt niet uit, Temptation Island spreekt bij alle lagen in onze samenleving tot d…
Temptation Island 2017: het spel en de koppelsTemptation Island 2017: het spel en de koppelsTemptaton Island is een serie waarin vier koppels in een luxeoord gescheiden worden en bij tien begeerlijke vrijgezellen…
René Merkelbach, componistHet Sprookjesbos in de Efteling, Within Temptation en Krezip hebben op zijn minst één ding gemeen. Componist René Merkel…
Netflix, Videoland of juist HBO?Met ruim 70 miljoen gebruikers wereldwijd (februari 2016) is Netflix een zeer grote video streamingsdienst. Er zijn echt…
Hits jaren 00: 2003In 2003 kregen we te maken met grote hits van nieuwkomers zoals Coldplay en Black Eyed Peas. 2003 was ook het jaar van d…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Pexels, Pixabay
 • https://www.nu.nl/media/5270432/deelnemers-temptation-island-vips-bekend.html
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Kaj_Gorgels

Reageer op het artikel "Temptation island 2019: deelnemers en afleveringen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Melanie1990
Laatste update: 21-03-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!