InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Temptation island 2019: deelnemers en afleveringen

Temptation island 2019: deelnemers en afleveringen

Temptation island 2019: deelnemers en afleveringen Op 14 februari 2019, op Valentijnsdag, start er een nieuwe versie van Temptation Island. Opnieuw gaan er weer vier koppels de ultieme relatietest aan. Dit seizoen is alweer het 11e seizoen van het populaire tv-programma. De opnames vonden plaats in oktober 2018 in Thailand. Voor het eerst doet er ook een Vlaams/Nederlands koppel mee.


Het spel

In Temptation Island ondergaan vier koppels een relatietest op een zonnige bestemming. De koppels worden twee weken lang gescheiden van elkaar. De mannen worden op een resort gezet met vrouwelijke verleiders en de vrouwen op een resort met mannelijke verleiders. De verleiders hebben als doel om de relaties kapot te maken, en aangezien er veel wordt gefeest en gedronken lukt het ze dan ook vaak. (Verborgen) camera's volgen de kandidaten tijdens deze test. Tijdens die twee weken wordt er een aantal weken een kampvuur sessie gehouden. De kandidaten krijgen dan beelden te zien van hun partners. De serie wordt afgesloten met een dreamdate, waarin de koppels met hun favoriete vrijgezel een dag en een nacht op date gaan. Vervolgens worden de koppels tijdens het laatste kampvuur met elkaar herenigd.

Record aantal aanmeldingen

Voor dit seizoen, hebben zich een record aantal koppels en vrijgezellen aangemeld. Bij elkaar opgeteld waren er ruim 1410 inschrijvingen. Onder deze inschrijvingen bevonden zich 149 Vlaamse en 169 Nederlandse koppels. Ook de vrijgezellen zagen een tripje naar Thailand wel zitten. Ruim 510 mannelijke en 582 vrouwelijke vrijgezellen hebben zich aangemeld. Voor het eerst doet er een Vlaams-Nederlands koppel mee: de Nederlandse Milou en de Vlaamse Heikki.

Presentatie

Rick Brandsteder en de Vlaamse Annelien Coorevits zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor de presentatie van de 'normale' edities van Temptation Island. Hiermee namen zij het stokje over van Véronique De Kock. Ook Tanja Jess (2015-2016) en Viktor Brand (2013-2014) hebben het programma gepresenteerd. Yolanthe Sneijder-Cabau en Kaj Gorgels presenteren sinds 2018 Temptation Island VIPS.

Deelnemende koppels

In totaal doen er vier koppels mee. De koppels zijn: Milou en Heikki, Demi en Sidney, Rodanya en Morgan en Laura en Roger.

Milou en Heikki

Milou (23) en Heikki (24) uit Roosendaal (Nederland) en Grobbendonk (België) leerden elkaar kennen bij een motorcrosswedstrijd. Ze zijn nu 8 maanden samen. Milou is erg snel jaloers en daarnaast ook erg controlerend. Zo weet ze alle wachtwoorden van de social media kanalen van Heikki. Als het koppel Temptation Island overleeft, dan willen ze gaan samenwonen in Nederland.

Demi en Sidney

Demi (22) en Sidney (21) uit Nederland zijn ongeveer 2,5 jaar samen. Ze leerde elkaar kennen op een feestje. Ze wonen sinds twee jaar samen. Ze vinden zichzelf echte tortelduifjes, ze doen namelijk alles samen! Met de deelname aan Temptation Island willen ze uitzoeken of ze elkaar volledig kunnen vertrouwen in de buurt van het andere geslacht.

Rodanya en Morgan

De Nederlanders Rodanya (20) en Morgan (20) leerde elkaar kennen tijdens een avond stappen. Ze zijn op dit moment 3 jaar samen. Na een half jaar is Morgan vreemd gegaan en afgelopen zomer ging Morgan opnieuw de fout in. Rodanya ziet Temptation Island als het laatste middel om hun relatie te kunnen redden.

Laura en Roger

De 21-jarige Laura en de 23-jarige Roger uit Gent hebben elkaar ook ontmoet tijdens het uitgaan. Ze zijn ongeveer 2 jaar samen. Ze hebben al eens een relatietest ondergaan toen Laura voor een aantal maanden naar Spanje vertrok. Ze willen door Temptation Island aan elkaar bewijzen dat ze elkaar trouw kunnen zijn.

Deelnemende vrijgezellen

Begin februari werden de namen van de vrijgezellen onthuld. Dit zijn:

Vrouwelijke vrijgezellen

 • Lizzy
 • Tisha
 • Kimberly
 • Emma
 • Naomi
 • Amanda
 • Ayleen
 • Demi

Mannelijke vrijgezellen

 • Timone
 • Danicio
 • Ricardo
 • Jaimy
 • Gaetan
 • Maxime
 • Giorgio
 • Sietse

Afleveringen

Aflevering 1 (14 februari 2019)

Het is zo ver! De eerste aflevering van Temptation Island. Rick en Annelien ontmoeten de deelnemende koppels op het strand. Er wordt aan de stelletjes gevraagd waarom ze meedoen aan Temptation Island en hoe lang ze al samen zijn. Deze voorstelronde wordt meteen opgevolgd door een ontmoeting met de vrijgezellen. Eerst worden de mannen geblinddoekt. De vrouwen zien vervolgens de mannelijke vrijgezellen. Ze mogen ook meteen een favoriet aanwijzen. Daarna moeten de vrouwen een blinddoek omdoen en mogen de mannen naar de vrijgezelle dames gluren. Al snel wordt duidelijk dat er een bekende van Heikki tussen zit. Hij kent Kimberly uit het verleden. Het doet ook een 'Demi' mee. Dit blijkt de favoriete verleidster te zijn van Sidney. De aflevering eindigt als de koppels abrupt worden gescheiden. De mannen vertrekken naar het resort en de vrouwen brengen de nacht door met hun favoriete vrijgezel.

Waar en wanneer?

Temptation Island 2019 is vanaf 14 februari 2019 elke week om 20:30 uur te zien op RTL 5. Er worden op 14 februari twee afleveringen uitgezonden. Daarna volgt Temptation Talk, waarin voormalig verleidster Cherish van der Sluis, verleider Jaimy Dorenbosch en deelnemer Sidney Bout te gast zijn.

Temptation Island is ook op Videoland te zien. De eerste drie afleveringen staan op 14 februari vanaf 09:00 online.
© 2018 - 2019 Melanie1990, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Temptation Island 2017: het spel en de koppelsTemptation Island 2017: het spel en de koppelsTemptaton Island is een serie waarin vier koppels in een luxeoord gescheiden worden en bij tien begeerlijke vrijgezellen…
Wat is de aantrekkingskracht van Temptation Island?Wat is de aantrekkingskracht van Temptation Island?Jong, oud, arts of nagelstyliste, het maakt niet uit, Temptation Island spreekt bij alle lagen in onze samenleving tot d…
Een bezoek aan Boston: de prachtige haveneilandenEen bezoek aan Boston: de prachtige haveneilandenOp slechts enkele minuten van Boston, net voor de kust, ligt het Boston Harbour Islands National and State Park. Het is…
Zuidelijke OrkneyeilandenZuidelijke OrkneyeilandenVlakbij Antarctica liggen de Zuidelijke Orkneyeilanden. Het zijn onbewoonde eilanden die grotendeels met ijs bedekt zijn…
Ontdek Australie: Whitsunday IslandsGelegen voor de oostkust van Australië ligt de paradijselijke eilandengroep Whitsundays. De archipel bestaat uit 74 eila…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Pexels, Pixabay
 • https://www.nu.nl/media/5270432/deelnemers-temptation-island-vips-bekend.html
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Kaj_Gorgels

Reageer op het artikel "Temptation island 2019: deelnemers en afleveringen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Melanie1990
Laatste update: 15-02-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!