InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Temptation Island VIPS 2018

Temptation Island VIPS 2018

Temptation Island VIPS 2018 Na een aantal succesvolle edities met onbekende Nederlanders en Vlamingen op RTL, komt er in juni 2018 een VIP-editie die exclusief te zien is op Videoland. In Temptation Island VIPS gaan vier koppels een 'ultieme relatietest' aan door een aantal dagen, gescheiden van elkaar, door te brengen op een tropisch resort. Hier worden ze omringd door een aantal knappe vrijgezellen. Deze eerste VIP-editie wordt gepresenteerd door Yolanthe Sneijder-Cabau en Kaj Gorgels. De opnames vonden plaats in Mexico. De vier koppels die meedoen zijn: Niels en Rosanna (Temptation Island 2017), Donny en Amijé (De Roelvinkjes), Ruud en Rowena (Utopia) en Stefano en Gelina.


Het spel

In Temptation Island ondergaan vier koppels een relatietest op een zonnige bestemming. De koppels worden twee weken lang gescheiden van elkaar. De mannen worden op een resort gezet met vrouwelijke verleiders en de vrouwen op een resort met mannelijke verleiders. De verleiders hebben als doel om de relaties kapot te maken, en aangezien er veel wordt gefeest en gedronken lukt het ze dan ook vaak. (Verborgen) camera's volgen de kandidaten tijdens deze test. Tijdens die twee weken wordt er een aantal weken een kampvuur sessie gehouden. De kandidaten krijgen dan beelden te zien van hun partners. De serie wordt afgesloten met een dreamdate, waarin de koppels met hun favoriete vrijgezel een dag en een nacht op date gaan. Vervolgens worden de koppels tijdens het laatste kampvuur met elkaar herenigd.

Presentatie

Rick Brandsteder en de Vlaamse Annelien Coorevits presenteren sinds 2015 de 'normale' edities van Temptation Island. Voor de speciale VIP-editie is er voor een nieuw duo gekozen, namelijk Yolanthe Sneijder-Cabau en Kaj Gorgels. Yolanthe kennen we natuurlijk als actrice, presentatrice en als vrouw van Wesley Sneijder. Kaj kreeg vooral naamsbekendheid door zijn deelname aan het seizoen van Expeditie Robinson in 2017. Daarnaast is hij bekend van YouTube.

Deelnemende koppels

In totaal doen er vier koppels mee, waarvan één 'onbekend' stel. De koppels zijn: Niels en Rosanna, Donny en Amijé, Ruud en Rowena en Stefano en Gelina.

Niels en Rosanna

Niels en Rosanna zijn bekend van hun deelname aan Temptation Island 2017. Dat liep toen niet goed af, aangezien Rosanna vreemd ging met verleider Alex. Toch bleef het koppel bij elkaar. Dit jaar gaan ze opnieuw de uitdaging aan.

Donny en Amijé

Donny is de jongste zoon van Dries Roelvink en bekend door de realitysoap van de familie De Roelvinkjes. Zijn vriendin is daarin ook te zien. Het stel kent elkaar al vanaf de basisschool en vormt sinds twee jaar een koppel.

Ruud en Rowena

Ruud en Rowena zijn bekend door hun deelname aan het televisie programma Utopia. Ze zijn nu ruim een jaar samen en vinden dit de ultieme relatietest.

Stefano en Gelina

Nog niet bekend bij het grote publiek. De tortelduifjes zijn nu anderhalf jaar samen. Stefano heeft aan het begin van de relatie een misstap begaan. Door mee te doen aan Temptation Island, moet Stefano zijn liefde aan Gelina bewijzen.

Deelnemende vrijgezellen

In mei 2018 werden de namen van de deelnemers onthult. Ook zijn er toen een aantal vrijgezellen die meedoen bekend gemaakt.

Vrouwelijke vrijgezellen

 • Fabiola (Hollands Next Top Model)
 • Tessa (Hollands Next Top Model)
 • Dorien Rose (Voetbalvrouwen en Moordvrouwen)
 • Danique
 • Kelly Ross (Oh Oh Europa)
 • Charissa
 • Taria-Ann
 • Merel
 • Zwanetta

Mannelijke vrijgezellen

 • Thies
 • Vinz
 • Karim
 • Jay
 • Mike
 • Steven
 • Joël
 • Jarredson
 • Alex Maas

Afleveringen

Aflevering 1

We maken kennis met de koppels. Traditiegetrouw draait de eerste aflevering daarna om het afscheid tussen de koppels en de kennismaking met de verleiders. Stefano en verleidster Danique blijken elkaar al te kennen van thuis: ze hebben in het verleden gezoend. De mannen mogen meteen hun favoriete vrijgezel kiezen. Donny kiest voor Kelly, Ruud voor Taria-Ann, Stefano voor Merel en Niels voor Fabiola. Ze hebben gezamenlijk een date op een boot. De vrouwen mogen speeddaten met de mannelijke vrijgezellen.

Aflevering 2

In de tweede aflevering worden de verleiders en verleidsters aan hun rivalen voorgesteld. Dit gaat er hard aan toe. Vooral Ruud, Rowena en Rosanna reageren fel op de aanwezigheid van de vrijgezellen en diens pogingen om de boel te provoceren. Die avond blijkt vooral Niels het lastig te hebben met de versierpogingen van Kelly en Fabiola.

Aflevering 3

Tijd voor de eerste dates! Bij de mannen gaat Niels op pad met Fabiola, Donny met Merel, Ruud met Daniques en Stefano met Tessa. Ruud vertelt aan Danique dat zij zijn temptation is. Bij de vrouwen gaat Rowena voor Karim, Rosanna voor Joel, Gelina voor Vinz en Amijé voor Jay. 's Avonds wordt er weer feest gevierd. Bij de mannen is er een white party, bij de vrouwen een black party. Vooral Ruud en Niels hebben het zwaar. Niels en Fabiola worden steeds closer. Hij begint aan zijn relatie te twijfelen. 's Avonds is er bij de vrouwen voor het eerst vuurwerk te horen. Dat houdt in dat een van hun vriendjes een misstap heeft begaan...

Aflevering 4

Tijd voor het eerste kampvuur! Vooral de dames zijn erg gespannen, zeker nadat ze de avond ervoor vuurwerk hebben gezien. Voor Donny en Amije loopt het eerste kampvuur met een sisser af, zij krijgen allebei positieve beelden te zien. Voor Gelina en Stefano ziet het er iets minder rooskleurig uit nadat Geline te horen krijgt dat Stefano in het verleden iets met Danique heeft gedaan. Rowena schrikt van de beelden die ze van Ruud te zien krijgt. Ze ziet namelijk dat Ruud, na een sexy dansje van Charissa, zegt dat hij seks met haar wil. Ook Niels en Rosanna zijn allebei niet blij met de beelden die ze te zien krijgen. Het alcoholgebruik van Rosanna schiet bij Niels in het verkeerde keelgat. Rosanna kan het op haar beurt niet hebben dat Niels zo close is met Fabiola. Na het kampvuur barst ze in huilen uit en geeft ze toe te twijfelen aan haar relatie.

Aflevering 5

Er zijn nog steeds een aantal kandidaten ondersteboven van de eerste kampvuurbeelden. Vooral Rosanna is erg boos op haar Niels. Ze zegt tegen iedereen dat haar relatie over is en dat ze blij is dat ze vorig jaar seks heeft gehad met verleider Alex. De meiden proberen te boel nog enigszins te sussen. Ook Rowena is erg verdrietig. Bij de mannen is alleen Niels geschrokken van de eerste kampvuurbeelden. Fabiola probeert hem te troosten. De volgende dag mogen de kandidaten weer op date. Bij de mannen kiest Donny voor Danique, Ruud voor Kelly, Stefano voor Dorien Rose en Niels voor 'zijn' Fabiola. Vooral Donny en Danique hebben het erg gezellig. Ook Ruud geeft aan dat hij het steeds zwaarder vindt worden. De vrouwen kiezen vooral voor verleiders die ze aardig vinden. Aan het eind van de aflevering worden de mannen verrast door verleidster Zwanetta van het vorige seizoen.

Aflevering 6

Ook de vrouwen staat een (onaangename) verrassing te wachten. Verleider Alex komt hun namelijk vergezellen. Zijn aankomst is er één om nooit te vergeten. Hij gaat eerst bij de jongens langs. Hij verschijnt plotseling op een balkon en schreeuwt naar Niels 'ik ga weer vieze dingen doen met je meisje'. Hij doelt hiermee op twee jaar geleden, toen Rosanna vreemd ging met Alex. Zowel Niels alsmede Rosanna zijn niet blij met de komst van Alex. 's avonds is het tweede kampvuur. Bijna iedereen heeft goede beelden. Amije maakt zich alleen een klein beetje zorgen om Donny, aangezien hij veel met Danique optrekt. Niels krijgt geen goede beelden te zien van Rosanna. Hij ziet dat ze boos op hem is en aangeeft dat ze geen spijt heeft van Alex. Niels meldt bij terugkomst in de villa dat zijn relatie over is.

Aflevering 7

De kampvuurbeelden van de avond ervoor hebben er goed ingehakt bij Niels en Rosanna. Beiden geven aan dat hun relatie over is. Alle deelnemers mogen weer op date. De vrijgezellen mogen uitkiezen met wie de deelnemers op date gaan. Niels wordt, uiteraard, met Fabiola op pad gestuurd. Donny gaat met Danique, Stefano met Swanetta en Ruud met Kelly. De mannen geven aan het steeds lastiger te vinden om de verleiding te weerstaan. Niels krijgt zelfs gevoelens voor Fabiola. Bij de vrouwen gaat Rowena met Karim, Amije met Thies, Gelina (tegen haar zin in) met Jarredson. Alex wil graag met Rosanna op date. De twee hebben het, verrassend, erg gezellig. Hun date wordt onderbroken door de komst van Yolanthe. Zij heeft een extra beeld voor Rosanna. Tijdens dit fragment krijgt ze te horen dat Niels klaar is met de relatie.

Aflevering 8

Tijd voor een nieuwe dateronde! De vrouwen gaan gezamenlijk met vier mannen op date en de mannen op hun beurt met vier vrouwen. De vrouwen hebben een date op het water, de mannen op het strand. Dit zorgt voor een leuk tafereel als de vrouwen met hun boot langs de mannen varen. Ruud en Stefano zijn erg blij om hun vriendinnen te zien, Donny en Niels lijken minder enthousiast. Dit zorgt ervoor dat vooral Amije erg verdrietig is. De dames hebben 's avonds weer een kampvuur. Ze krijgen te zien dat de mannen praten over vreemdgaan als ze denken dat de zenders uitstaan. Dit zorgt voor veel onbegrip. Er gaat ook weer vuurwerk af bij de mannen...

Aflevering 9

De vrouwen komen verdrietig terug van het kampvuur. Het sneaky gedrag van de mannen zit hen erg hoog. Gelukkig mogen ze weer op date, net zoals de mannen. Dit keer met één ander stel. Iedereen kiest weer voor hun favoriete vrijgezel. De mannen hebben 's avonds hun derde kampvuur. Niels krijgt te zien dat Rosanna met Alex in een bed ligt. Hij wordt razend en loopt ook weg van het kampvuur. Hij geeft later nogmaals aan dat zijn relatie over is en dat hij verder gaat met Fabiola. De overige drie mannen, Stefano, Donny en Ruud, krijgen de reactie van hun vriendin zien op de kampvuurbeelden van vorige week. Ze snappen niet wat er is gebeurd.

Aflevering 10

In aflevering 10 gaan de deelnemers op dreamdate met hun favoriete vrijgezel. Dit houdt in dat Donny met Danique gaat, Stefano met Zwanetta, Ruud met Kelly en Niels met Fabiola. Bij de vrouwen gaat Rowena met Karim, Amije met Jarredson, Gelina met Jay en Niels met Rowena. Stefano gaat de fout in met Zwanetta, als hij denkt dat hij niet gefilmd wordt gaat hij voor de bijl. Er is duidelijk te horen dat hij seks heeft met Zwanetta.

Aflevering 11

Tijd voor de hereniging! Allereerst worden Niels en Rosanna herenigd. Ze zijn boos op elkaar en weten niet of ze verder met elkaar willen. Het is niet duidelijk of ze als koppel of als vrijgezel het eiland verlaten. Vervolgens worden Ruud en Rowena herenigd. Ze zijn blij om elkaar te zien. Nadat Rowena hem wat vragen heeft gesteld, besluiten ze om samen het eiland te verlaten. Donny en Amije verlaten ook als koppel het eiland, al geeft Donny aan dat hij moet nadenken over hun relatie. Het meest pijnlijke moment van de aflevering is als Stefano en Gelina elkaar weer zien en zij geluidsfragmenten te horen krijgt van de dreamdate van Stefano. Ze beëindigt de relatie.

Aflevering 12

De opnames van Temptation Island zijn afgerond en we zijn een maand verder. Het is juni 2018. Zijn de stellen nog bij elkaar? De koppels zien elkaar weer terug in een restaurant. Niels en Rosanna zijn uit elkaar en Niels gaat het met Fabiola proberen. Ook Stefano en Gelina zijn uit elkaar: Geline kan Stefano zijn slippertje niet vergeven. Rowena en Ruud zijn wel nog samen. In de aflevering is te zien dat ze samen een huis gaan kopen. Donny en Amije zijn ook uit elkaar. Donny heeft wat tijd voor zichzelf nodig.

Na de 12e aflevering in augustus 2018 werd bekend dat Niels en Rosanna weer samen zijn en gaan trouwen. Ook Amije en Donny zijn weer samen.

Waar en wanneer?

De eerste editie van Temptation Island VIPS is vanaf 7 juni 2018 te zien op Videoland.
© 2018 Melanie1990, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Xess Xava Sneijder: zoon van Yolanthe en WesleyXess Xava Sneijder: zoon van Yolanthe en WesleyHet heeft een paar jaar op zich laten wachten na het huwelijk van Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe Cabau van Kasbe…
Temptation Island 2017: het spel en de koppelsTemptation Island 2017: het spel en de koppelsTemptaton Island is een serie waarin vier koppels in een luxeoord gescheiden worden en bij tien begeerlijke vrijgezellen…
Expeditie Poolcirkel 2015 in IJslandExpeditie Poolcirkel 2015 in IJslandIn Expeditie Poolcirkel strijden acht bekende Nederlanders die hun sporen in de sport hebben verdiend om de beste deelne…
Jan Smit en Yolanthe zijn uit elkaarnieuws uitgelichtJan Smit en Yolanthe zijn uit elkaarWie de televisie op 19 mei 2009 inschakelde op SBS6 kon wellicht zijn ogen niet geloven. Het was niet het nieuws dat Jan…
Een bezoek aan Boston: de prachtige haveneilandenEen bezoek aan Boston: de prachtige haveneilandenOp slechts enkele minuten van Boston, net voor de kust, ligt het Boston Harbour Islands National and State Park. Het is…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Pexels, Pixabay
 • https://www.nu.nl/media/5270432/deelnemers-temptation-island-vips-bekend.html
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Kaj_Gorgels

Reageer op het artikel "Temptation Island VIPS 2018"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Melanie1990
Laatste update: 21-08-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!