InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Expeditie Robinson 2018 met Corry Konings en Gregory Sedoc

Expeditie Robinson 2018 met Corry Konings en Gregory Sedoc

Expeditie Robinson 2018 met Corry Konings en Gregory Sedoc Expeditie Robinson 2018 start op donderdag 6 september 2018 om 20:30 uur. Vanaf die datum zendt RTL5 elke week, tot en met de finale, het avonturenprogramma met bekende (Corry Konings, Gregory Sedoc, Toine van Peperstraten, Famke Louise en Johnny Kraaijkamp), minder bekende en onbekende Nederlanders uit op televisie. Het is de 19e editie van het spel- en overlevingsprogramma. Verdeeld over drie kampen, Kamp der Onbekenden, Kamp Noord en Kamp Zuid, starten 21 deelnemers op een Filipijns eiland aan de reality-show. Expeditie Robinson wordt geproduceerd door Strix Television.

Het negentiende seizoen


Expeditie Robinson 2018

Het reality-survivalprogramma Expeditie Robinson wordt in seizoen 2018 gespeeld op een onbewoond eiland in de Filipijnen. In totaal starten veertien bekende Nederlanders en zeven onbekende Nederlanders. Tussen de bekende Nederlanders zitten coryfeeën en namen die nog niet zo heel erg bekend zijn. Deelname aan Expeditie Robinson zal hun naamsbekendheid vergroten. Ze gaan strijden om de titel Robinson 2018, na 32 dagen is die naam bekend.

Fandag

De vertoning op televisie werd voorafgegaan door een fandag met een voorpremière op groot scherm in de bioscoop Pathé Utrecht Leidsche Rijn. De fandag was op 30 augustus 2018. Expeditie Robinson 2018 start met Kamp Noord, Kamp Zuid en Kamp Onbekenden.

Kamp Noord met Gregory Sedoc

In Kamp Noord zitten zeven bekende Nederlanders.
 1. Actrice Stijn Fransen
 2. Dj Tony Junior
 3. Acteur Johnny Kraaijkamp
 4. Sportjournalist Toine van Peperstraten
 5. Model Loiza Lamers
 6. Voormalig olympisch atleet Gregory Sedoc
 7. Model, vlogger en zangeres Famke Louise

Kamp Zuid met Corry Konings

In Kamp Zuid zitten ook zeven bekende Nederlanders.
 1. Model Donny Roelvink
 2. Hiphopartiest I Am Aisha
 3. Cabaretier en presentator Steven Brunswijk
 4. Vlogger Nienke Plas
 5. Rapper Josylvio
 6. Zanger Jody Bernal
 7. Zangeres Corry Konings

Kamp Onbekenden

In Kamp Onbekend zitten zeven onbekende Nederlanders.
 1. Coffeeshopeigenaresse Sandra Spreij
 2. Promotiemedewerker Laurie Scheerder
 3. Veeboer Jan Bronninkreef
 4. Student Dominique Hazeleger
 5. Majoor bij de Landmacht Gwenda Nielen
 6. Havenarbeider Robin Bakker
 7. Woonbegeleider Özgür Aksan

Kamp Noord / Bron: RTLKamp Noord / Bron: RTL
Kamp Zuid / Bron: RTLKamp Zuid / Bron: RTL
Kamp Onbekend / Bron: RTLKamp Onbekend / Bron: RTL

Wie is wie

Stijn Fransen

Stijn Fransen (1990) komt uit Wageningen. Ze is model en actrice, bekend onder meer van 'Spangas' en 'Goede Tijden Slechte Tijden'. Ook speelde ze mee in de films 'Rokjesdag' en 'Fataal'.

Tony Junior

Tony Junior (1989) is geboren in Utrecht. Zijn vader is Toni Peroni, de drummer van 'Het Goede Doel'. Tony Junior is DJ.

Johnny Kraaijkamp

Johnny Kraaijkamp jr. (1954) is in Amsterdam geboren. Hij is acteur en speelt in theater en was gedurende zijn carrière veel op tv te zien. Hij is de een na oudste deelnemer aan 'Expeditie Robinson 2018'.

Toine van Peperstraten

Toine van Peperstraten is presentator en sportjournalist. Hij werd in 1967 in Achthuizen geboren. Hij is vooral bekend van 'Studio Sport'.

Loiza Lamers

Loiza Lamers is model. Ze won in 2015 'Holland’s Next Top Model' en is de eerste transgender die aan dat televisieprogramma meedeed. Ze werd in 1995 in Driel geboren.

Gregory Sedoc

Gregory Sedoc (Amsterdam, 1981) is bekend als hordeloper en olympisch atleet. Hij is politieagent, analist bij de NOS en personal trainer.

Famke Louise

Famke Louise heet Famke Meijer, maar is als Famke Louise bekend van haar vlogs. Verder is ze model en zangeres, bekend van het nummer 'Op Me Monnie'. Ze werd in 1998 in Almere geboren en is de jongste deelnemer aan deze editie van Expeditie Robinson.

Donny Roelvink

Donny Roelvink (Amsterdam, 1997) is bekend van de realityserie 'De Roelvinkjes'. Hij is zoon van zanger Dries Roelvink en broer van Dave, die in editie 2016 meedeed met Expeditie Robinson.

I Am Aisha

I Am Aisha (Amsterdam, 1983) is zangeres Aischa Echteld, die onder de artiestennaam I Am Aisha aan de weg timmert met hiphop. Ze is dochter van MaiTai-zangeres Jettie Weels.

Steven Brunswijk

Steven Brunswijk (Paramaribo, 1983) is bekend als de Barboneger. Hij is cabaretier en presentator. Ook bekend van Geen Stijl en Dumpert.

Nienke Plas

Nienke Plas (Purmerend, 1986) is succesvol YouTuber met een kanaal onder haar eigen naam. Ze is bekend van tv als presentator van 'Zon, Zuipen en Ziekenhuis', dat ze in de zomer van 2017 samen met Dennis Weening en Rick Brandsteder deed.

Josylvio

Josylvio is de artiestennaam voor hiphopper Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib (Naarden 1992). Hij is half Egyptisch, half Nederlands.

Jody Bernal

Jody Bernal is in 1981 geboren in Bogota. Hij is Nederlands zanger en zijn grote hit is 'Que si Que no'. Hij deed het in het tv-programma 'Sterren dansen op het ijs' zo goed, dat hij een hoofdrol kreeg in 'The Fantasy Show'. Jody Bernal werkt ook als DJ en producer.

Corry Konings

Corry Konings (Breda, 1951) is bekend als zangeres van het levenslied. Ze begon als tiener als Corry en de Rekels. 'Huilen is voor jou te laat' is een van haar grote hits. In 2019 viert ze haar 50-jarig jubileum.

Sandra Spreij

Sandra Spreij is ondernemer in Zwolle, ze heeft er een coffeeshop. Sandra is 51 jaar oud.

Laurie Scheerder

Laurie Scheerder is 25 jaar oud en werkt als promotiemedewerker in Utrecht. Ze wil actrice worden.

Jan Bronninkreef

Jan Bronninkreef is 53 jaar en de oudste deelnemer van Kamp Onbekend. Hij is veeboer uit Holten en kan prima zijn weg vinden in de natuur.

Dominique Hazeleger

Dominique Hazeleger is student uit Dorst en een echte globetrotter. De Filipijnen had ze nog niet gezien, maar verder heeft ze overal op de wereld haar voetstappen staan.

Gwenda Nielen

Gwenda Nielen is 39 jaar oud en majoor bij de Landmacht uit Amersfoort. Haar leidinggevende capaciteiten kunnen haar in Expeditie Robinson van pas komen.

Robin Bakker

Robin Bakker is havenarbeider in de Rotterdamse Havens. Hij komt uit Spijkernisse en is 26 jaar oud. Robin weet van aanpakken.

Özgür Aksan

Özgür Aksan is 29 jaar oud en woonbegeleider uit Zutphen. Hij is van Koerdische afkomst.

Het presentatieduo / Bron: RTLHet presentatieduo / Bron: RTL

Presentatieduo Weening en Kluijver

Dennis Weening en Nicolette Kluijver vormen weer het presentatieduo, net als bij editie 2017.

Bijzonderheden over deze Expeditie Robinson

Rond deze editie van Expeditie Robinson zijn enkele bijzonderen te vermelden. Zo is het voor de eerste keer dat er drie kampen zijn met elk zeven deelnemers, waaronder veertien bekende Nederlanders. Nooit eerder waren er zoveel (21) deelnemers waar ook bekende deelnemers aan meededen.

Corry Konings is de oudste deelnemers van Expeditie Robinson 2018. Zij is 66 jaar als de opnames plaatsvinden. Famke Louise is 19 jaar ten tijde van de opnames en de jongste van de deelnemers. De oudste en de jongste deelnemers waren de laatste twee deelnemers die bekend werden gemaakt tijdens de Fandag op 30 augustus 2018.

Aflevering 1 - 6 september 2018

De drie kampen komen aan op hun eiland en moeten een kapitein kiezen. Voor Noord wordt dat Tony, voor Zuid Donny en voor Onbekend Gwenda. Ze moeten een proef tegen elkaar doen met water, aarde, lucht en vuur. Donny wint en hij mag de totem mee naar zijn kamp nemen. Kamp Noord en Onbekend moet in de volgende aflevering een proef doen, waarna het verliezende kamp bij de eilandraad beland.

De mooiste uitspraken van de deelnemers

Corry: ‘Ik ben eigenlijk alleen maar met jonge mensen. Er is er niet een bij die richting mijn leeftijd gaat.’
Josylvio: Mocht zijn team op de eilandraad belanden, dan wil hij Jody eruit stemmen: 'Jody is niet in de gang.'

Lees verder

© 2018 Sjaanfanameland, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Expeditie Robinson 2010, alle informatie!Expeditie Robinson 2010, alle informatie!Op 2 september 2010 gaat een nieuw seizoen van Expeditie Robinson van start. In dit nieuwe seizoen zullen 17 bekende Ned…
Expeditie Robinson 2012Expeditie Robinson 2012Vanaf 30 augustus wordt Expeditie Robinson weer uitgezonden op de Nederlandse televisie. Dit populaire programma trekt i…
Verplichte vrije dagen 2018 en 2019 en schoolvakantiesVerplichte vrije dagen 2018 en 2019 en schoolvakantiesWat zijn in 2017, 2018 en 2019 de verplichte vrije dagen en schoolvakanties, wat de data? Wie werkt heeft bovenop deze v…
Maansverduistering (Lunar Eclips) voorspellingen 2011-2020Maansverduistering (Lunar Eclips) voorspellingen 2011-2020Maansverduistering zijn in tegenstelling tot zonsverduisteringen op meerdere plaatsen te zien. Dit komt omdat een maansv…
Expeditie Poolcirkel 2015 in IJslandExpeditie Poolcirkel 2015 in IJslandIn Expeditie Poolcirkel strijden acht bekende Nederlanders die hun sporen in de sport hebben verdiend om de beste deelne…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Expeditie Robinson
 • https://www.gids.tv/artikel/3191/alle-kandidaten-expeditie-robinson-2018-zijn-bekendhttps://www.expeditierobinson.nl/nieuws/kom_naar_de_expeditie_robinson_fandag2
 • https://www.rtl.nl/pers/persberichten/dit-zijn-de-bewoners-van-kamp-noord-in-expeditie-robinson/W30dWygAAO4QRu_Y
 • http://www.stijnfransen.nl
 • http://www.tonyjuniorworld.com
 • https://www.nu.nl/media/5427530/toine-van-peperstraten-en-johnny-kraaijkamp-jr-in-expeditie-robinson.html
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Toine_van_Peperstraten
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Loiza_Lamers
 • https://sportnieuws.nl/atletiek/gregory-sedoc-man-vele-gezichten-en-allemaal-even-aardig/
 • http://www.iamaisha.nl
 • https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/-ik-concurreer-alleen-met-mezelf-~b5bb103b/
 • Afbeelding bron 1: RTL
 • Afbeelding bron 2: RTL
 • Afbeelding bron 3: RTL
 • Afbeelding bron 4: RTL

Reageer op het artikel "Expeditie Robinson 2018 met Corry Konings en Gregory Sedoc"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Sjaanfanameland
Laatste update: 07-09-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: Reality Shows
Bronnen en referenties: 15
Schrijf mee!