InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Vanuit Nederland stemmen voor America's Got Talent

Vanuit Nederland stemmen voor America's Got Talent

Vanuit Nederland stemmen voor America's Got Talent Wil je stemmen op één van de deelnemers van America's Got Talent bijvoorbeeld Glennis Grace dan wordt dit je niet makkelijk gemaakt vanuit Nederland. In principe mag namelijk alleen gestemd worden vanuit de Verenigde Staten. Hiervoor wordt gekeken naar je IP-adres. Het is echter wel mogelijk om toch te stemmen vanuit Nederland. Hiervoor dien je een VPN-app te downloaden waarmee je je telefoon zich kan laten voordoen als een telefoon die zich bevindt op een locatie in Amerika. Dit is eenvoudig en niet strafbaar en op deze manier kun je toch stemmen op je favoriete America's Got Talent-deelnemer.

America's Got Talent


Over America's Got Talent

America's Got Talent ook wel afgekort tot AGT is een Amerikaanse talentenjacht en de eerste uit de 'Got Talent-serie' die wereldwijd navolging heeft gekregen. America's Got Talent werd in 2006 voor het eerst op televisie gebracht door de Amerikaanse omroep NBC. Het concept werd direct immens populair waardoor veel landen hun eigen versie van het programma kregen. Zo heeft bijvoorbeeld Britain's Got Talent al diverse artiesten voortgebracht en kregen we in Nederland ons eigen Holland's Got Talent.

Het programma gaat op zoek naar talent op welk gebied dan ook. Iedereen kan meedoen: van kinderen tot volwassenen, van individuen tot gigantische groepen en van zangers tot circusartiesten en van komieken tot illusionisten. Het programma is opgedeeld in drie delen. Allereerst moeten de gegadigden hun talent laten zien voor een jury met daarachter een groot live-publiek. Elk jurylid doorgaans zijn dit er drie of vier heeft de beschikking over een buzzer. Wanneer deze wordt ingedrukt verschijnt een groot kruis, wat er op duidt dat het jurylid niets ziet in de betreffende act. Zijn alle kruizen opgelicht dan moet de act direct worden afgebroken. Volbrengt iemand de act dan vormt de jury een oordeel waarbij een meerderheid van stemmen nodig is om door te gaan naar de volgende ronde. Tijdens de Jury Cuts voeren de talenten nogmaals hun act op maar dan alleen voor de jury. De jury besluit dan wie er door gaat naar de liveshows. Tijdens de kwartfinales, halve finales en grande finale is het oordeel aan het publiek. Men kan dan stemmen op zijn of haar favoriete kandidaat en de kandidaat met de meeste stemmen wint. De jury kan dan alleen nog adviseren maar heeft geen invloed meer op de uitkomst.

Glennis Grace in America's Got Talent 2018

America's Got Talent legt geen restricties op de nationaliteit van de deelnemers. Daardoor is het ook voor Nederlanders mogelijk om deel te nemen aan de Amerikaanse versie van de talentenjacht. Het dertiende seizoen (2018) is bij Nederlanders vooral bekend als het jaar waarin zangeres Glennis Grace een gooi doet naar de winst. Zij wist in september 2018 de finale van het programma te bereiken. Daarmee was ze overigens niet de enige niet-Amerikaanse finalist. Ook de Oostenrijkse act Zurcaroh en het Engelse zangeresje Courtney Chadwin bereikten de grote finale.

Hoe kun je stemmen?

America's Got Talent biedt kijkers verschillende mogelijkheden om te stemmen. Dit is mogelijk tijdens de kwartfinales, halve finales en finale-uitzending. Zo kan men stemmen via de speciale AGT-app maar het is ook mogelijk om te bellen of sms-en om je stem uit te brengen. Daarnaast kun je je stem uitbrengen via de website van NBC. Er is alleen één addertje onder het gras: NBC staat mensen alleen toe om te stemmen vanuit de Verenigde Staten of een van haar overzeese territoria. Wie vanuit Nederland belt of sms-t krijgt te horen dat het niet mogelijk is om een stem uit te brengen. Ook de app en de website van NBC detecteren op basis van je IP-adres dat je je niet in de Verenigde Staten bevindt wanneer je probeert te stemmen.

Toch stemmen vanuit Nederland

Wil je toch stemmen vanuit Nederland dan is het mogelijk om de geografische restrictie te omzeilen. Op deze manier kan men bijvoorbeeld in 2018 toch op Glennis Grace stemmen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het IP-adres van je smartphone te vermommen als Amerikaans IP-adres. Dit is heel eenvoudig en bovendien niet strafbaar. Er zijn voor zowel Apple als Android diverse apps beschikbaar die je hierbij helpen. Je kunt in de Appstore of Google Play Store zoeken naar 'VPN'. Nadat je de app hebt gedownload kies je in de app voor de optie 'Verenigde Staten'. Op die manier doet je telefoon zich op het web voor als een telefoon met een Amerikaans IP-adres. Probeer je vervolgens via de AGT-app of de website van NBC je stem uit te brengen op één van deelnemers dan zul je niet langer de melding krijgen dat dit vanuit jouw land niet meer mogelijk is. Heb je gestemd dan kun je indien gewenst de app zo weer van je telefoon verwijderen. Deze methode werkt overigens wel alleen voor stemmen via de app of website en niet voor bellen of SMS-en omdat dit niet via internet maar via een zendmast gaat die nog wel te herleiden is naar Nederland.

Ook handig in andere situaties
Een dergelijke VPN-app is ook handig wanneer je via je smartphone bijvoorbeeld in de YouTube-app of via de website van een Nederlandse omroep een programma probeert te kijken waarop een geografische restrictie zit. Wil je bijvoorbeeld vanaf je vakantieadres naar RTL XL kijken dan zul je de melding ontvangen dat dit vanaf jouw locatie niet mogelijk is. Door je VPN-app in te stellen op Nederland kan dit echter wel gewoon.
© 2018 - 2019 Dessal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
America's Next Top Model seizoen 13In het dertiende seizoen van America's Next Top Model mogen alleen deelnemers meedoen, die kleiner zijn dan 1,70 meter.…
Copa América 2020: landen en speelschemaCopa América 2020: landen en speelschemaVan 12 juni tot en met 12 juli 2020 vindt de 47e editie plaats van de Copa América in Argentinië en Colombia. De Copa Am…
De beoordeling van de liveshows van The Voice of Hollandmijn kijk opDe beoordeling van de liveshows van The Voice of HollandDe regels voor de liveshows zijn in het derde seizoen aangepast. De aanpassing heeft tot doel om de coaches te dwingen z…
Verkiezingen: Wat gebeurt er met een blanco stem?Verkiezingen: Wat gebeurt er met een blanco stem?De meesten van ons weten in grote lijnen wel hoe er in Nederland een regering gekozen wordt. Het democratische systeem z…
Barack Obama quotes: beroemde en komische uitspraken, quotesBarack Obama quotes: beroemde en komische uitspraken, quotesDe Amerikaanse president Barack Obama, geboren in 1961, werd op 3 juni 2008 de Amerikaanse presidentskandidaat van de De…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jim Larrison, Flickr (CC BY-2.0)
  • https://en.wikipedia.org/wiki/America%27s_Got_Talent_(season_13)#Finale
  • https://www.ad.nl/show/met-deze-truc-kan-je-vanuit-nederland-toch-op-glennis-grace-stemmen~a97f158a/
  • https://vpndiensten.nl/informatie/uitleg/ip-veranderen/?_sp=03191cc0-73e6-4a65-bdee-89dccde88303.1536823480774#IP_veranderen_naar_ander_land

Reageer op het artikel "Vanuit Nederland stemmen voor America's Got Talent"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dessal
Gepubliceerd: 13-09-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!