Wie is de Mol? 2017, locaties in het centrum van Portland

Wie is de Mol? 2017, locaties in het centrum van Portland In 2017 speelde het populaire televisieprogramma Wie is de Mol? zich af in het Amerikaanse Oregon, een staat in het noordwesten van het land. De kandidaten maakten een rondreis door de staat, waarbij de stad Portland meerdere keren in de eerste drie afleveringen het decor was voor de opdrachten. Een aantal locaties van die opdrachten bevinden zich in het centrum van deze grootste stad van Oregon en zijn gemakkelijk te bezoeken. Door de kleine afstanden in het centrum is het zelfs mogelijk de locaties lopend te bereiken.

Aflevering 1

De eerste aflevering start buiten Portland. Vier van de tien kandidaten vliegen met een helikopter naar de stad toe en landen op het dak van een gebouw. Dit gebouw is, net als het duidelijk in beeld gebrachte logo van Portland (een springend hert), te zien als je met de groene, blauwe of rode metrolijn de stad in rijdt. Er worden vanaf de landingsplek ook helikoptertours voor toeristen aangeboden.

Opdracht 2 – de stad in

De overige zes kandidaten moeten ondertussen verschillende locaties in de stad bezoeken en daar proberen geld te vinden. In totaal moeten ze vijf locaties zoeken: het Portlandia Building, het Portland Art Museum, de Multnomah Library, het standbeeld van de Umbrella Man en een Thais eetkarretje. Vooral deze laatste locatie is aan te raden om te bezoeken, omdat de eetkarretjes typisch bij Portland horen: in de hele stad zijn er meer dan 500. Een groot deel van de karretjes staat op de kruising van SW (Southwest) Alder Street en SW 9th Avenue. Hier is ook het Thaise eetkarretje uit de aflevering te vinden.

Opdracht 2 – Hawthorne Bridge

Terwijl de zes kandidaten door de stad lopen, proberen de vier helikopterreizigers een vrijstelling te vinden. Een vrijstelling betekent dat ze meteen door mogen naar de volgende aflevering. Om deze vrijstelling te vinden, moeten ze op zoek naar Hawthorne Bridge, één van de vele bruggen in de stad. Hawthorne Bridge bevindt zich in het zuiden van het centrum en is het makkelijkst te bereiken via SW Madison Street: deze straat gaat over in de brug.

Hawthorne Bridge is een oude brug met een deel in het midden dat omhoog getakeld kan worden als er hoge boten over de rivier varen. Zowel voetgangers als fietsers en auto’s kunnen gebruik maken van de brug. Als voetganger moet je wel goed uitkijken, want fietsers maken gebruik van hetzelfde stuk brug.

Hawthorne BridgeHawthorne Bridge

Aflevering 2

Het grootste gedeelte van deze aflevering speelt zich af buiten het centrum van Portland. De laatste opdracht vindt echter weer plaats in de stad, namelijk bij het Gus J. Solomon Court House, een Amerikaans gerechtsgebouw. Het gebouw heeft 620 SW Main Street als adres, wat betekent dat het bij de kruising van SW Main Street en SW 6th Avenue ligt.

Gus J. Solomon Court HouseGus J. Solomon Court House

Een bezoek aan dit gebouw is goed te combineren met een bezoek aan het Portland Art Museum, waar de kandidaten in aflevering 1 geld moesten vinden. Dit kunstmuseum ligt namelijk slechts drie straten naar het westen vanaf het gerechtsgebouw. Ook het Portlandia Building uit aflevering 1 is goed te combineren met het Gus J. Solomon Court House: dit ligt slechts twee straten naar het oosten.

Aflevering 3

Net als aflevering 2 speelt een groot gedeelte van aflevering 3 zich buiten de stad Portland af. Voor de laatste opdracht van deze aflevering komen de kandidaten echter weer terug naar het centrum: met auto’s moeten ze een route door de stad rijden en een bestemming zoeken.

Zoals veel Wie is de Mol?-opdrachten verloopt de uitvoering van de opdracht niet helemaal perfect en hebben de kandidaten moeite met het vinden van de bestemming. Uiteindelijk denken ze dat een kerkje de eindbestemming is. Dit kerkje is de First Presbyterian Church en bevindt zich op de kruising van SW Alder Street en SW 12th Avenue. De kandidaten komen niet binnen in de kerk.

First Presbyterian ChurchFirst Presbyterian Church

Powell’s

De echte eindbestemming van de opdracht was boekwinkel Powell’s, de grootste onafhankelijke boekwinkel ter wereld. Deze gigantische boekwinkel – de winkel heeft een oppervlakte van 6300 vierkante meter – bevindt zich aan W (West) Burnside Street, tussen NW (Northwest) 11th Avenue en NW 10th Avenue in. De kandidaten komen niet in de winkel, maar presentator Art Rooijakkers heeft enkele boeken uit de winkel geleend.

Boekwinkel Powell'sBoekwinkel Powell's

Tips voor het bezoeken van de locaties

De Wie is de Mol? fans die graag de locaties willen bezoeken in het centrum van Portland doen er goed aan om van tevoren een route te bepalen, hoewel het centrum van de stad niet heel groot is en de afstanden goed te lopen zijn. Hotels in Portland hebben vaak gratis plattegronden van de stad en ook in gratis verkrijgbare folderboekjes staan plattegronden. Uiteraard is Google Maps ook een handig hulpmiddel om alle locaties op te zoeken en een route te bepalen.

Een andere tip is om van tevoren de afleveringen van Wie is de Mol? nog een keertje terug te kijken, omdat bij veel opdrachten locaties maar kort in beeld zijn: de camera brengt vooral de kandidaten in beeld. De aflevering terugkijken en even pauzeren bij een bepaalde locatie kan de echte fans echter goed helpen de precieze plek terug te vinden.
© 2018 - 2020 Miriammylene, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tv-serie: GrimmTv-serie: GrimmGrimm is een politie/drama-serie met veel fantasie-elementen. De serie draait om de politierechercheur Nick Burkhardt. N…
Wie is de Mol? 2018: kandidaten, locatie en tussenstandIn januari 2018 start het 18e seizoen van Wie is de Mol?. Wie is de Mol? is een televisieprogramma waarin tien bekende N…
Tv-programma The Masked SingerTv-programma The Masked SingerThe Masked Singer is een tv-programma waarin bekende Nederlanders een optreden geven waarbij zij een lied zingen. Echter…
Dubbel spel, list en bedrog: Wie is de mol?Dubbel spel, list en bedrog: Wie is de mol?Wie is de mol? is een spelprogramma dat ieder jaar weer wekenlang onderwerp van gesprek is in het hele land. Al sinds 19…

Wie is de Mol 2019: deelnemers, locatie & overige informatieWie is de Mol 2019: deelnemers, locatie & overige informatieHet jaarlijkse televisieprogramma 'Wie is de Mol?' (vaak afgekort tot WIDM) staat ook in 2019 weer op het programma. Dez…
Vanuit Nederland stemmen voor America's Got TalentVanuit Nederland stemmen voor America's Got TalentWil je stemmen op één van de deelnemers van America's Got Talent – bijvoorbeeld Glennis Grace – dan wordt dit je niet ma…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Zackspear, Unsplash
  • Eigen bezoek aan de stad Portland
  • Verenigde Staten noordwest, ANWB Wereldreisgids, 2013
  • Aflevering 1 t/m 3 van Wie is de Mol? seizoen 2017
  • Portland Visitor's Map 2018

Reageer op het artikel "Wie is de Mol? 2017, locaties in het centrum van Portland"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Miriammylene
Laatste update: Januari 2020
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!