InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Expeditie Robinson 2019 - de deelnemers en presentatoren

Expeditie Robinson 2019 - de deelnemers en presentatoren

Expeditie Robinson 2019 - de deelnemers en presentatoren In september 2019 start een nieuwe serie uitzendingen van het overlevingsprogramma Expeditie Robinson, het 20ste seizoen. Editie 2019 start met een nieuwe presentator. YouTuber Kaj Gorgels neemt samen met Nicolette Kluijver de presentatie van het kijkcijferkanon op zich. Kaj was in 2017 zelf deelnemer. Als presentator neemt hij het stokje over van Dennis Weening. RTL5 maakt het in aanloop naar de uitzendingen spannend wie de deelnemers zullen worden. Op televisie zijn bekende Nederlanders te zien als deelnemers. Bij deze twintigste Expeditie Robinson wordt er voor het eerst een editie uitgezonden die alleen voor abonnees van de streamingsdienst van RTL te zien is. Daar doen onbekende Nederlanders aan mee.

Het kijkcijferkanon van RTL


De twintigste ER / Bron: RTLDe twintigste ER / Bron: RTL

Expeditie Robinson 2019

In september 2019 start seizoen nummer 20 van Expeditie Robinson. De nieuwe presentator naast Nicolette Kluijver is bekend en er gaan een maand voor de uitzendingen beginnen geruchten over enkele bekende Nederlanders die op Schiphol zouden zijn gesignaleerd en waarvan vermoed wordt dat ze deelnemer aan ER2019 zijn. RTL probeert zo lang mogelijk de deelnemers geheim te houden, maar namen sijpelen door, omdat bekende Nederlanders op Schiphol worden gesignaleerd. Om Expeditie Robinson te maken komt wel het een en ander bij kijken. Voordat de afleveringen op de buis zijn te zien zijn er veel mensen maanden in touw.

Andere zender, andere tijd

Expeditie Robinson wordt in 2019 niet uitgezonden op RTL 5, maar op RTL 4, niet op donderdagavond maar op zondag en niet om 20:30 uur maar vanaf 20:00 uur. De eerste aflevering is zondag 1 september om 20:00 op RTL 4.

Nicolette Kluijver / Bron: RTLNicolette Kluijver / Bron: RTL

Presentator Nicolette Kluijver

Nicolette Kluijver (1984) presenteert Expeditie Robinson sinds editie 2014. Vijf seizoenen lang vormde ze een presentatieduo met Dennis Weening. Toen bij het einde van seizoen 2018 bekend werd dat Dennis was ontslagen als presentator, kreeg Nicolette kritiek dat ze het niet genoeg voor haar collega had opgenomen. Ze reageerde op die kritiek met een blootfoto waarop het litteken is te zien dat ze overhield van een longoperatie. In 2017 kreeg ze longkanker en liet ze een deel van haar linker long verwijderen. De foto was een statement dat ze zich niet met negativisten bezig wilde houden. Nicolette Kluijver: "Het leven is te kort om tijd te verspillen aan mensen haten."

Model

Nicolette is gespecialiseerd in presenteren, media, journalistiek en entertainment en is in te huren als dagvoorzitter. Haar sterke kant is dat ze overal over durft te praten en ook die vragen durft te stellen waar anderen voor schromen. Ze is sportief en let erg op gezondheid. Nicolette is vegetariër.
Op haar zeventiende werd Nicolette model en tot haar twintigste reisde ze de hele wereld over voor het modellenwerk. Daarna begon ze met presenteren van verschillende programma’s.

Spuiten en Slikken

Het programma ‘Spuiten en Slikken’ was een van haar succesnummers. Ze werd er in 2011 anchorwoman. Daarna volgde nog een serie programma’s, waaronder '3 Op Reis' en 'Spuiten en Slikken op Reis', 'Vier Handen op een Buik' en 'Try before you die'. Aan het rijtje programma’s kan nog worden toegevoegd: 'De Klimaatpolitie', 'Weg met BNN' en reportages voor 'Serious Request'. In 2009 deed ze mee aan 'Ranking the Stars'.

Adam zoekt Eva

Sinds 2014 werkt ze voor RTL5 en in dat seizoen presenteerde ze voor het eerst Expeditie Robinson en de datingshow 'Adam zoekt Eva'. Voor de opnames van Expeditie Robinson zit ze zes weken op een Filipijns eiland, in een eenvoudig houten huisje met airco. Tijdens de opnames heeft ze voldoende tijd om zelf te sporten, boeken te lezen en muziek te luisteren.

Kaj Gorgels / Bron: RTLKaj Gorgels / Bron: RTL

Nieuwe presentator Kaj Gorgels

In het seizoen 2019 van Expeditie Robinson treedt een nieuw gezicht aan als presentator. Het is YouTuber Kaj Gorgels (1990), die de plaats inneemt van Dennis Weening. Kaj heeft op verschillende manieren al nadrukkelijk kennis gemaakt met Expeditie Robinson. In 2017 was hij een van de deelnemers aan het survivalprogramma en in seizoen 2018 presenteerde hij verschillende keren het programma Eilandpraat. Kaj werd op social media bekend door ‘Kaj’s typetjes’. We kennen hem van de buis als presentator van 'Concentrate', 'Temptation Island VIPS', 'I Love You Tattoo' en 'De Beste Verleiders'.

Fan van het eerste uur

De YouTuber stak nooit onder stoelen of banken dat hij graag Expeditie Robinson wilde presenteren. Hij is fan van het eerste uur. Toen RTL in 2018 kenbaar maakte niet verder te willen met de presentator van de editie van dat jaar, werd het pad geëffend voor Kaj.

Lef en humor

Programmadirecteur RTL5 Werner van Es is in zijn nopjes met de nieuwe presentator. Hij vindt Kaj een talent met lef, humor en scherpzinnigheid en die een speciale band met zijn kijkers weet aan te gaan. Zijn ervaring bij Expeditie Robinson is daarbij een pré.

Voormalige presentator Dennis Weening

Dennis Weening (1977) stopte na seizoen 2018, omdat zijn contract bij RTL niet werd verlengd. Zeven seizoenen presenteerde hij Expeditie Robinson, eerst met Evi Hanssen en de laatste vijf keer met Nicolette Kluijver. Hij volgde in 2012 presentator Eddy Zoëy op. In 2010 deed hij als deelnemer mee met VIP-editie van Expeditie Robinson; hij haakte toen zelf voortijdig af. Dennis vindt het heel erg jammer dat hij moet stoppen, maar stort zich op zijn eigen productiebedrijf. Dat eigen bedrijf zou de aanleiding zijn geweest dat RTL niet met hem verder wilde. Dennis gaf aan zijn productiebedrijf prima te kunnen combineren met het presenteerwerk voor Expeditie Robinson, maar RTL zette toch een punt achter de verbintenis.

Eva Cleven - in aflevering 1 naar Duivelseiland en via gewonnen proef terug in de Expeditie / Bron: RTLEva Cleven - in aflevering 1 naar Duivelseiland en via gewonnen proef terug in de Expeditie / Bron: RTL
Eva Koreman / Bron: RTLEva Koreman / Bron: RTL
Fien Vermeulen / Bron: RTLFien Vermeulen / Bron: RTL

Hugo Kennis / Bron: RTLHugo Kennis / Bron: RTL

Speciaal seizoen met onbekende Nederlanders

RTL maakt naast de reguliere Expeditie Robinson in 2019 een speciale serie met alleen maar onbekende Nederlanders. Liefhebbers die altijd al graag mee wilden doen met Expeditie Robinson kunnen hun kans grijpen. De speciale serie is niet gewoon op RTL5 tv te zien, maar wordt uitgezonden op Videoland. Alleen abonnees van de streamingsdienst hebben toegang tot de beelden.

Expeditie Robinson in België

België heeft zijn eigen Expeditie Robinson, waarin zestien onbekende Vlamingen de strijd aangaan met de natuur, elkaar en zichzelf. De seizoenen van 2000 tot en met 2012 waren een gezamenlijk project van de Nederlandse en Vlaamse televisie, met Nederlandse en Vlaamse deelnemers. Vanaf editie 2013 hebben België en Nederland elk hun eigen programma. Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels staan voor de Nederlandse editie.

Kalvijn / Bron: RTLKalvijn / Bron: RTL
Mariana Verkerk / Bron: RTLMariana Verkerk / Bron: RTL
Yvette Broch / Bron: RTLYvette Broch / Bron: RTL

Berdien Stenberg - eerst naar Duivelseiland, dan in aflevering 4 naar huis / Bron: RTLBerdien Stenberg - eerst naar Duivelseiland, dan in aflevering 4 naar huis / Bron: RTL

Deelnemers

Eind augustus 2019 is duidelijk wie meedoen aan ER2019.
 1. Akwasi - DWDD-tafelheer
 2. Anita Heilker - zangeres
 3. Berdien Stenberg - fluitiste
 4. Dionne Slagter - YouTuber
 5. Eva Cleven - dj en presentatrice
 6. Eva Koreman - 3FM-dj
 7. Fien Vermeulen - nieuwslezeres
 8. Frank van der Lende - 3FM-dj
 9. Hugo Kennis - tv-kok
 10. Rob Geus - eerst naar Duivelseiland, dan in aflevering 5 naar huis / Bron: RTLRob Geus - eerst naar Duivelseiland, dan in aflevering 5 naar huis / Bron: RTL
  Jaap van Deurzen - RTL-nieuwsverslaggever
 11. Kalvijn - YouTuber
 12. Kim Kötter - presentatrice
 13. Mariana Verkerk - catwalkcoach
 14. Rijk Hofman - presentator
 15. Rob Geus - smaakpolitie-presentator
 16. Roy Donders - stylist
 17. Shary-An Nivillac - zangeres
 18. Thomas Berge - zanger
 19. Tim Coronel - coureur
 20. Yvette Broch - handbalster

Frank van der Lende - geeft op en gaat in aflevering 7 naar huis / Bron: RTLFrank van der Lende - geeft op en gaat in aflevering 7 naar huis / Bron: RTL

Eilandpraat met Luuk Ikink

Het programma Eilandpraat, het napraten over de Expeditie, met Luuk Ikink als gastheer, blijft wél op RTL 5. Na elke Expeditie Robinson-aflevering bespreekt Ikink de ontwikkelingen met kandidaten en oud-deelnemers. Eilandpraat is wel op RTL 5 te zien. De eerste aflevering is zondag 1 september om 21:30 uur. Op RTL 5 dus.

Shary-An Nivillac / Bron: RTLShary-An Nivillac / Bron: RTL
Thomas Berge / Bron: RTLThomas Berge / Bron: RTL
Tim Coronel / Bron: RTLTim Coronel / Bron: RTL

De afleveringen

Expeditie Robinson wordt gespeeld in 32 dagen. Al die dagen worden gefilmd en van dat materiaal worden afleveringen samengesteld die op televisie worden uitgezonden.

Rijk Hofman - in aflevering 1 naar Duivelseiland / Bron: RTLRijk Hofman - in aflevering 1 naar Duivelseiland / Bron: RTL
Aflevering 1 - 1 september 2019
De deelnemers komen aan op de Filipijnen en worden in Caramoan in vijf teams verdeeld.
 1. Rood: Shary-An, Thomas, Roy en Eva K.;
 2. Blauw: Kalvijn, Mariana, Tim en Kim;
 3. Groen: Akwasi, Yvette, Jaap en Fien;
 4. Wit: Eva C., Berdien, Rijk en Rob;
 5. Geel: Hugo, Frank, Dionne en Anita.

Ze moeten meteen aan de bak met een proef, waarbij vuur maken een element is. De teams moeten een van de vier poten van de twee x-en claimen. De dubbele x staat voor twintig en symboliseert de twintigste Expeditie Robinson. Het team dat het laatste is en geen poot heeft, moet daar Duivelseiland. Dat is team Wit. De andere vier teams worden in twee kampen herverdeeld: Kamp Noord bestaat uit team Rood en Blauw, Kamp Zuid is samengesteld uit team Geel en Groen. Die twee kampen vertrekken elk naar hun eigen eiland, waar ze hun kamp opzetten.

Anita Heilker - aflevering 2 naar huis / Bron: RTLAnita Heilker - aflevering 2 naar huis / Bron: RTL
Aflevering 2 - 8 september 2019
Deze aflevering wordt de eerste immuniteitsproef gespeeld. Kamp Noord en Kamp Zuid strijden tegen elkaar en moeten elk drie vuurtjes in een wok blussen. Het is heel warm op de Filipijnen, wat de proef erg zwaar maakt. Hugo raakt zelfs oververhit. Kamp Noord wint en Kamp Zuid moet naar de Eilandraad. Zij stemmen Anita naar huis.

Het team dat op Duivelseiland zit moet proeven doen om te bepalen welke drie van de vier de balkproef mogen doen. De winnaar daarvan wint een plek in de samensmelting. De eerste proef wordt gewonnen door Rijk.

Jaap van Deurzen - aflevering 3 naar huis / Bron: RTLJaap van Deurzen - aflevering 3 naar huis / Bron: RTL
Aflevering 3 - 15 september 2019
De immuniteitsproef van deze week is een zware hindernisbaan met een kist die naar de overkant moet. Om touw te krijgen voor de kist moet iemand van het team door een labyrint klimmen en touw van haken halen. Kalvijn doet dat voor Team Noord en Dionne voor Team Zuid en bij haar gaat het helemaal mis. Team Noord wint glansrijk en Team Zuid moet wederom naar de Eilandraad. Daar wordt niet Dionne maar Jaap naar huis gestemd.

Op Duivelseiland wint Rob het duel van de vier balletjes die in vier kuiltjes moeten worden gemanoeuvreerd. Hij stelt daarmee de balkproef zeker, met een plaats in de samensmelting in het verschiet.

Dionne Slagter - aflevering 4 naar huis / Bron: RTLDionne Slagter - aflevering 4 naar huis / Bron: RTL
Aflevering 4 - 22 september 2019
Dag 6: voor Team Zuid is het alles of niets. Akwasi is bang dat hij de verkeerde naar huis heeft gestemd, toen hij 'Jaap' op zijn stembriefje schreef. De proef is er een van puzzelen, tillen en blokken goed neerzetten, zodat ze als dominostenen omvallen. Team Zuid is aanvankelijk de snelste, maar de kracht van Jaap wordt gemist. Team Noord is het meest secuur en wint daarmee ook deze proef.

Op de Eilandraad wordt Dionne naar huis gestemd, maar wel met een aantal extra stemmen van Frank en Hugo. Het bondje dat Fien en Yvette smeedden om die extra stemmen af te troggelen is gelukt: het blijkt dat Hugo al zijn extra stemmen heeft ingezet.

Op Duivelseiland strijden Berdien en Eva om de laatste plek van de balkproef. De twee moeten runetekens ordenen volgens het voorbeeld waar ze naartoe moeten zwemmen, omdat het onder water hangt. Eva is een betere zwemmer en onthoudt de volgorde van de tekens subliem. Berdien verliest en moet naar huis.

Roy Donders - aflevering 5 naar huis / Bron: RTLRoy Donders - aflevering 5 naar huis / Bron: RTL
Aflevering 5 - 29 september 2019
Voor Rijk, Rob en Eva, de drie van Duivelseiland, staat de balkproef klaar. Wie als eerste van de balk valt moet meteen naar huis, wie wint is zeker van de samensmelting. Rob verliest en Eva staat het langste op de balk. Zij verdient immuniteit.

Op dag 9 worden de kampen opnieuw ingedeeld. Elk kamp heeft zeven mensen; Eva C. van Duivelseiland is de zevende voor het nieuwe Kamp Noord. Haar kampgenoten zijn: Hugo, Frank, Roy, Shary-An, Eva K. en Thomas. Het nieuwe Kamp Zuid bestaat uit Mariana, Tim, Akwasie, Kim, Fien, Kalvijn en Yvette.

Noord en Zuid moeten een zware proef tegen elkaar spelen, waarbij het slot bestaat uit een Chinese puzzel van drie meter hoog. Om de puzzelstukjes te bemachtigen moet het team samenwerken om een helling van drie niveau's te beklimmen. Bij het abseilen krijgt menigeen brandblaren op de handen. Kamp Zuid wint de proef.

Hugo en Frank moeten, nu met hun nieuwe team, alweer naar de Eilandraad. De nieuwe kampen moeten zich nog even zetten, maar over het algemeen valt de herindeling goed. Shary-An is opgelucht en blij met haar nieuwe kamp, Thomas mist Tim, Roy mist Kim en heeft last van heimwee. Hij zegt het niet erg te vinden als de teamleden op hem stemmen bij de Eilandraad.

Op dag 10 krijgt Roy tijdens de Eilandraad een stem van alle kampleden. Hij krijgt nog de keuze voorgelegd voor voortzetting van de Expeditie op Duivelseiland. Daar zit Rijk in zijn uppie. Roy wil niet, hij wil naar huis.

Kim Kötter - weggestemd in aflevering 6 - naar Duivelseiland / Bron: RTLKim Kötter - weggestemd in aflevering 6 - naar Duivelseiland / Bron: RTL
Aflevering 6 - 6 oktober 2019
Dag 11. Rijk zit alleen op Duivelseiland en hij voelt zich niet lekker, maar hij zet door. Na de Eilandraad krijgt hij het weggestemde expeditielid erbij op zijn eiland.

In Kamp Noord en Zuid begint de vorming van bondjes. De proef is er een met vuur in een wok, die door een parcours met obstakels gedragen moet worden en waarbij touw doorgebrand moet worden. Kamp Noord heeft als eerste het laatste touwtje doorgebrand. Frank heeft zijn eerste doel, het winnen van een proef bereikt, maar heeft ook genoeg van de Expeditie.

Dag 12. Op de eilandraad met Kamp Zuid, de eerste van Kalvijn, Mariana, Tim en Kim, wordt verrassend genoeg Kim naar huis gestuurd. Het gaat tussen Akwasie en Kim, terwijl alle pijlen op Fien gericht leken. Kim mag naar Duivelseiland. Voor haar zit de Expeditie er nog niet op.

Akwasi - krijgt in aflevering 7 de meeste stemmen op de eilandraad, maar mag nog duelleren met Rijk en Kim om een plek in de samensmelting / Bron: RTLAkwasi - krijgt in aflevering 7 de meeste stemmen op de eilandraad, maar mag nog duelleren met Rijk en Kim om een plek in de samensmelting / Bron: RTL
Aflevering 7 - 13 oktober 2019
Dag 13: Frank wordt steeds ongelukkiger. Hij wil naar zijn verloofde, zijn vader; naar zijn leven. Hij geeft op en verlaat de Expeditie.
Kim voegt zich bij Rijk op Duivelseiland en schrikt van de conditie van Rijk. Op Duivelseiland is bijna niks te eten. Ze gaan vissen en vangen wat.

Dag 14 is weer een proef-dag. Deze keer moet er in paren tikkertje gespeeld worden. Telkens worden twee van elk team met een ketting gekoppeld en via een ronde hindernisbaan moeten de koppels elkaar proberen in te halen en te tikken. Het team dat de meeste tegenstanders tikt is winnaar. Het is een loodzware proef en Kamp Noord wint de totem. Kamp Zuid moet naar de Eilandraad. Tijdens de stemming op de Eilandraad gaat het tussen Akwasi en Kalvijn. Akwasi krijgt de meeste stemmen, maar hij hoeft nog niet naar huis. Hij mag nog duelleren om een plek in de samensmelting.

Rijk en Kim krijgen op Duivelseiland een brief en moeten op de boot stappen, op weg naar een duel tussen drie deelnemers: zij met hun tweeën en Akwasi.

Uitspraken van deelnemers

Shary-An: 'We zien eruit als een megahecht team en dat is helemaal niet zo.'
Jaap: 'Dionne is een schat van een kind maar ze bolwerkt het niet qua energie.'
Hugo: 'Dionne is een stoer wijf, mooie tattoo's.'
Jaap: 'Ik zorg voor wat entertainment, ik ben een feestneusje.'
Rob vangt een visje: 'Ik zei toch, ik ga hem vangen!'
Berdien vangt ook een visje: 'Beter wordt het niet in het leven, weet je.'
Berdien: 'Ik vind het niet zwaar. Wat echt zwaar was, dat was de borstkanker.'
Hugo na het verliezen van een proef: 'Weer naar die eilandraad. Waar de fok doe ik het voor!'
Akwasie na verliezen van de proef: 'Hoe is het mogelijk? Hoe hebben we dit kunnen verspelen?'
Tim na winnen van de proef waar hij een groot aandeel in had, doordat hij de afstand tussen de blokken goed mat: 'Checken, checken en checken!'
Yvette na verliezen van proef: 'In Nederland zou je zeggen "Het is maar een spelletje".'
Frank vindt dat er op Dionne gestemd moet worden: 'Je moet wel iets kunnen. Ze kan niks! Ik wil profvoetballer worden, maar dat kan ik ook niet.'
Fien na haar complotje om haar teamgenoten bij de eilandraad extra stemmen op Dionne te laten inzetten: 'Ik heb echt gerobinsond!'
Hugo: 'Fien speelt steeds de vermoorde onschuld. Wat is die sneaky!'
Eva ontdekt een brief: 'Er is ons geen dag rust gegund.'
Rob, nadat hij de balkproef heeft verloren: 'Het is exit. Keihard!'
Roy: 'Ik vind het team superleuk, maar van binnen huil ik wel.'
Roy, bij de proef met hoge helling: 'Ik heb hartstikke hoogtevrees, dus ik niet, ik niet!'
Shay-An, tijdens het maken van de Chinese puzzel, waar Roy goede aanwijzingen geeft: 'Roy is echt aan het beuken.'
Kim, die na de herindeling voor eerst haar nieuwe eiland ziet: 'Ik zie kokosbomen en bananenplanten. Wauw, dat wordt feest!'
Shary-An: 'Ik trek lekker een fles wijn open en dan gaan we dansen.'
Thomas, na de herindeling: 'Ik mis Tim met zijn pretoogjes.'
Tim heeft een paar visjes gevangen: 'Geluk hoor, maar dat maakt niet uit.'
Rijk: 'Alleen op het eiland zitten, met deze regen, is een mix van depressie en Pfeiffer, en ik heb het alle twee gehad.'
Frank: 'Mijn doel is een proef winnen. All the eyes on the proof.'
Frank, als de proef gewonnen is: 'Ik ben blij, maar het komt vanuit het hoofd en niet vanuit het hart. Ik heb het wel gezien hier.'
Rijk, alleen op Duivelseiland: 'Als dit eenzaamheid is, in een programma, hoe verschrikkelijk is dan eenzaamheid in de maatschappij, waar alles doorgaat behalve je sociale leven?'
Rijk: 'Je moet zó gelukkig zijn om op een eiland gezet te worden, in je eentje, zonder uitzicht, en dan niet gaan twijfelen aan je leven!'
Akwasie: 'Ik bén hier gewoon, geniet elke dag.
Mariana: 'Ik ben altijd avontuurlijk geweest, maar dit is wel een bijzonder avontuur.'
Kalvijn mist de hectiek van zijn werk niet: 'Ik mis mijn telefoon ook niet.'
Eva is niet bang voor slinken van de voedselvoorraad: 'Op Duivelseiland was helemaal geen voedselvoorraad. Ik slaap er wel doorheen.' (door de honger)
Mariana: 'Ik heb met helemaal niemand een bondje gesloten.'
Thomas, nadat Frank heeft aangegeven de Expeditie op te geven: 'Wat denk je nou? Ik kan het niet zonder jou, pik? Koekoek! Natuurlijk kan ik zonder jou!'
Yvette: 'We moeten winnen want anders is het klaar met de drie musketiers.' (Akwasi, Fien en Yvette)
Eva, na de gewonnen proef: 'Dan lig je daar, volmaakt gelukkig te wezen in de blubber.'
Rijk neemt afscheid van Duivelseiland: 'Ik heb een herinnering voor het leven opgebouwd, dus dankjewel, kut-eiland!'

Filippijnen

Legenda
A. Filipijnen
B. Caramoan

Lees verder

© 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wie is de Mol 2019: deelnemers, locatie & overige informatieWie is de Mol 2019: deelnemers, locatie & overige informatieHet jaarlijkse televisieprogramma 'Wie is de Mol?' (vaak afgekort tot WIDM) staat ook in 2019 weer op het programma. Dez…
Prentenboekrecensie: De wereld van de Gorgels - Jochem MyjerrecensiePrentenboekrecensie: De wereld van de Gorgels - Jochem MyjerNa het succesvolle eerste boek de Gorgels, is er nu ook een tweede boek van Jochem Myjer. Dit keer geen voorleesboek, ma…
Gouden Televizier-Ring: alle nominaties en winnaars 2019Gouden Televizier-Ring: alle nominaties en winnaars 2019De Gouden Televizier-Ring is de belangrijkste publieksprijs voor de Nederlandse televisie. Het Nederlandse publiek heeft…
Ik wed dat ik het kanIk wed dat ik het kan is een programma op RTL 4 wat de kandidaten de gelegenheid geeft hun talent te laten zien. De kand…
Kandidaten Wie is de Mol? 2017: de geruchtenKandidaten Wie is de Mol? 2017: de geruchtenHet nieuwe seizoen van Wie is de Mol? wordt elk jaar opgenomen in het voorjaar of de zomer. Seizoen 17 moet opgenomen zi…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: RTL
 • https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/internet/artikel/4574221/nieuw-seizoen-expeditie-robinson-met-onbekende-nederlanders geraadpleegd op 13 februari 2019
 • https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/tv/artikel/4571766/kaj-gorgels-nieuwe-presentator-expeditie-robinson geraadpleegd op 13 februari 2019
 • https://www.metronieuws.nl/showbizz/2018/10/dennis-weening-stopt-met-presentatie-expeditie geraadpleegd op 13 februari 2019
 • https://www.beautify.nl/extra-seizoen-expeditie-robinson-2019/ geraadpleegd op 13 februari 2019
 • http://newsmonkey.be/article/91885 geraadpleegd op 13 februari 2019
 • https://www.sprekershuys.nl/sprekers/nicolette-kluijver/ geraadpleegd op 13 februari 2019
 • https://www.ad.nl/show/teleurgestelde-dennis-weening-rtl-heeft-mijn-contract-niet-verlengd~a234bea4/ geraadpleegd op 13 februari 2019
 • https://flint.nl/programma/seizoen-1819/kaj-gorgels/ geraadpleegd op 13 februari 2019
 • https://www.televizier.nl/actualiteiten/nicolette-kluijver-reageert-met-onthullende-foto-op-negatieve-reacties# geraadpleegd op 17 februari 2019
 • https://www.youtube.com/watch?v=XOx57-7x1Bw geraadpleegd op 17 februari 2019
 • https://www.superguide.nl/nieuws/let-op-expeditie-robinson-2019-verhuist-van-zender-en-uitzenddag-tv geraadpleegd op 30 juli 2019
 • https://www.superguide.nl/nieuws/deze-4-deelnemers-doen-mee-aan-expeditie-robinson-2019-tv geraadpleegd op 6 augustus 2019
 • https://www.glamour.nl/nieuws/films-series-tv/a28620510/kalvijn-expeditie-robinson-2019/ geraadpleegd op 7 augustus 2019
 • https://sportnieuws.nl/fun/tess-wester-yvette-broch-expeditie-robinson-2019/ geraadpleegd op 13 augustus 2019
 • https://www.superguide.nl/nieuws/en-weer-nieuwe-bners-bekend-die-meedoen-aan-expeditie-robinson-2019-tv geraadpleegd op 18 augustus 2019
 • Afbeelding bron 1: RTL
 • Afbeelding bron 2: RTL
 • Afbeelding bron 3: RTL
 • Afbeelding bron 4: RTL
 • Afbeelding bron 5: RTL
 • Afbeelding bron 6: RTL
 • Afbeelding bron 7: RTL
 • Afbeelding bron 8: RTL
 • Afbeelding bron 9: RTL
 • Afbeelding bron 10: RTL
 • Afbeelding bron 11: RTL
 • Afbeelding bron 12: RTL
 • Afbeelding bron 13: RTL
 • Afbeelding bron 14: RTL
 • Afbeelding bron 15: RTL
 • Afbeelding bron 16: RTL
 • Afbeelding bron 17: RTL
 • Afbeelding bron 18: RTL
 • Afbeelding bron 19: RTL
 • Afbeelding bron 20: RTL
 • Afbeelding bron 21: RTL
 • Afbeelding bron 22: RTL
 • Afbeelding bron 23: RTL

Reageer op het artikel "Expeditie Robinson 2019 - de deelnemers en presentatoren"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 13-10-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: Reality Shows
Bronnen en referenties: 39
Schrijf mee!