Patty Brard, een boemerang

Patty Brard, een boemerang Petula Louise Brard, zoals ze officieel heet, is net een boemerang. Zo hard als ze “weggegooid” wordt komt ze weer terug. Ze weet zich keer op keer staande te houden. Wie is deze vrouw?

Algemeen

Patty Brard wordt op 25 maart 1955 geboren in Soring, Nederlands Nieuw Guinea. Ze is de dochter van een Indisch Nederlands echtpaar. Op 11 jarige leeftijd komt ze naar Nederland en gaat in den Haag wonen.

Huwelijk / gezin

Haar eerste huwelijk met Ron Brandsteder is geen succes en ze gaan binnen het jaar weer uit elkaar. In 1983 trouwt met ze met de rijke Italiaanse Carlo Nasi, gaat in Los Angeles wonen en kort daarna wordt dochter Priscilla geboren. In 1989 gaan ze weer uit elkaar en terug in Nederland heeft ze een relatie met Eric Peute. Zakelijk werken ze ook samen, maar Peute, een weinig succesvolle zakenman, zet verschillende bedrijven op haar naam. In 1993 gaat hij failliet, maar ontspringt de dans, maar neemt Patty Brard mee in zijn val. Alles staat immers op haar neem. Zwaar berooid staat ze letterlijk op straat.
Enkele jaren later trouwt ze met Rene Muthert, met wie ze een realityprogramma’s had. Ook dit huwelijk houdt geen stand.

Carrière

Als jong volwassenen rond ze Schoevers af en gaat ze bij de omroep als secretaresse werken. In 1977 “ ontdekt” Hans van Hemert haar, waar ze ook nog een korte relatie mee heeft, en wordt ze onderdeel van de meidengroep Luv. Met Luv scoort ze vanaf het begin hit na hit, waarbij ze voor het eerst bij VPRO’s Sjef van Oekel op de televisie zijn. In 1980 houdt Patty Brard het voor gezien, de andere dames gaan door.

Ze gaat solo verder, maar dit wordt geen groot succes en ze lijkt in de vergetelheid terecht te komen.
Begin jaren '80 wordt ze gevraagd om bij Bananasplit, Ralph Inbar te assisteren. Wat wordt gevolgd door een vergelijkbaar programma bij de commerciële televisie: Gaan met die banaan.

Halverwege de jaren 90 begint ze een reeks programma's te maken zoals:
  • Brard gaat extreem
  • Absolutely Patty
  • 3e reeks van Big Brother
  • Patty’s Posse
  • Patty’s Fort
  • Pat’s Life
  • Lieve Patty

In 2006 stoppen de programma’s bij RTL en trekt ze zich terug. Maar opnieuw is ze er een jaar of wat later weer. Want de ruzie met de andere dames van Luv wordt bijgelegd en er wordt een reünie gepland. In een soort reallife soap worden ze gevolgd in de aanloop naar hun optreden tijdens het concert van Froger, Joling en Gordon (de Toppers). Het zou eenmalig zijn, maar vanwege succes wordt besloten de optredens door te laten gaan.
Een jaar later doet ze mee aan een speciale Sterren dansen op het ijs van SBS6 en ze gaat o.a. vol in de spagaat op het ijs. Ze heeft met haar optreden indruk gemaakt bij de SBS6 en wordt gevraagd Shownieuws te presenteren. Haar optreden slaat aan en inmiddels begint ze in het nieuwe seizoen van 2008 aan Wie ben ik. Ze is hier de tegenhanger van Gerard Joling.
In de show met Uri Geller heeft ze zo haar eigen rol, beetje hysterisch maar dat past wel bij haar.

Tot slot

Halverwege de 50 is ze heeft nu al enkele keren de boemerangbeweging van “weggegooid” worden en weer terug komen gemaakt. Je zou haast denken, hoe lang dit succes nu weer duurt. Hoe dan ook, het is een mens met de tong op het hart die graag in de spotlight staat en, hoewel niet door iedereen geapprecieerd, het iedere keer weer voor elkaar krijgt. Petje af!

Lees verder

© 2008 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Schoon Genoeg, een televisieprogramma van SBS 6Schoon Genoeg is een televisieprogramma dat te zien is vanaf 20-04-2015 op SBS 6. Het programma wordt gepresenteerd door…
Wat kosten bekende Nederlanders?Wat kosten bekende Nederlanders?Wat kosten bekende Nederlanders (BN'ers)? Stel; je wilt Frans Bauer op je bruiloft laten zingen. Of je wilt een privé-op…
Kitsch of Kassa, de spelshow van SBS 6 met Jochem van GelderKitsch of Kassa, de spelshow van SBS 6 met Jochem van GelderVanaf woensdag 25 maart 2015 komt er een nieuwe spelshow op de televisie. De spelshow Kitsch of Kassa is te zien op SBS…
Best betaalde tv-sterrenIn Nederland is grof geld te verdienen met het verschijnen op televisie. Dit is echter niets vergeleken met de bedragen…

Pino, een biografieSesamstraat wordt in veel landen uitgezonden. Elk land heeft zijn eigen versie met items en poppen die uniek zijn. Zo oo…
Britse humor: de TV-serie 'Allo 'Allo! (Britse comedy)Britse humor: de TV-serie 'Allo 'Allo! (Britse comedy)'Allo 'Allo is ook nu nog een van de meest tot de verbeelding sprekende Britse comedieseries. De komische avonturen van…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Patty Brard, een boemerang"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Laatste update: Maart 2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: Nederlandse kleinkunst
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!