InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Een dubbeltje op zijn kant; een programma van RTL4

Een dubbeltje op zijn kant; een programma van RTL4

Een dubbeltje op zijn kant; een programma van RTL4 Sinds 14 mei 2009 is RTL 4 begonnen met het nieuwe programma "Een dubbeltje op zijn kant". Dit programma, gepresenteerd door John Williams, is een soort van vervolg op het programma "Geen cent te makken". Nog steeds is het programma zeer succesvol en met regelmaat te zien op RTL 4.

Waarom?

Steeds meer mensen komen tegenwoordig in de rode cijfers. Dit kan en heeft vaak verschillende oorzaken, zoals geen werk of door domweg op krediet te hebben gekocht etc. Vaak is het gehele overzicht ook helemaal weg en zien de mensen door de bomen het bos niet meer. RTL 4 heeft hiervoor een programma ontwikkeld om iedere week een gezin op de goede weg te helpen.

Inhoudelijk

In het programma "Een dubbeltje op z'n kant" gaat John Williams op bezoek bij mensen die diep in de schulden zitten en er geen uitweg meer in zien. Vaak zijn ze het complete overzicht kwijt. John Williams gaat samen met Annemarie van Gaal de zaak goed onder de loep nemen om deze mensen te helpen.

Dit doen ze niet door ze met geld te helpen, zodat hun schulden zijn verdwenen... Nee, dit doen ze door het dagelijks, wekelijks en maandelijks patroon van inkomsten en uitgaven te bekijken. Vaak kan er dan flink bespaard worden op een aantal onnodige kosten.

Hoe en wat?

De schulden zijn vaak ontstaan door het meer uitgeven dan dat er aan inkomsten binnenkomt. Waar geven die mensen dan zoal het geld aan uit. Sommige huishoudens hebben meerdere mobiele telefoons met abonnementen. Vaak is dit een overbodige luxe. Een ander werkt te weinig uren en bij het helpen aan een nieuwe baan met meer uren wordt er flink ingekort op de schulden. Ook wordt vaak het patroon van boodschappen doen bekeken en gaan ze kijken in het huis naar overbodige spullen die verkocht kunnen worden op bijvoorbeeld Marktplaats. Op deze manier worden alle kosten onder de loep genomen en proberen ze de kosten terug te dringen.

De doelgroep

Het programma is bedoeld voor de mensen die diep in het rood zitten en er graag weer uit willen komen, zodat ze weer alles onder controle krijgen en weer verder kunnen gaan met hun leven. Wel moeten ze het nieuwe uitgavenpatroon nog een tijd moeten volhouden om volledig schuldenvrij te komen. Dit geeft aan dat de mensen hetzelf moeten en kunnen doen en dat mensen met schulden hun eigen sleutel zijn tot het verlossen van dit probleem. Tevens werkt dit programma zeer stimulerend naar de kijkers en worden de kijkers ook met de neus op de feiten gedrukt om zelf ook eens goed om zich heen te kijken.

Elke week op donderdagavond om 20:30 wordt dit programma uitgezonden op RTL 4. Gepresenteerd door John Williams. Tevens zijn de uitzendingen terug te vinden op RTL Gemist.
© 2009 - 2020 Martinq79, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Annemarie van Gaal: budget- en financieel adviseurAnnemarie van Gaal is inmiddels een bekend gezicht op tv. In het RTL-4 programma 'Dubbeltje op zijn kant' laat ze mensen…
Weten hoeveel schuld je hebt: schulden inzichtelijk makenJohn Williams doet niet anders dan in “Een dubbeltje op zijn kant” mensen uit de schuld helpen. Dit stuit vaak best op w…
Een dubbeltje op zijn kant, educatie of vermaakSteeds meer Nederlanders komen in de financiele problemen door een slecht uitgavenpatroon. Maandelijks komt er voldoende…
Een dubbeltje op zijn kant: boek met geld- en bespaartipsrecensieEen dubbeltje op zijn kant: boek met geld- en bespaartips'Een dubbeltje op zijn kant: praktische geldtips en slimme besparingen', zo heet het boek van John Williams en Annemarie…
Geld lenen, de spaarzame Nederlander bestaat nogGeld lenen, de spaarzame Nederlander bestaat nogWat extra geld lenen zal de ene persoon in 2020 wat gemakkelijker doen dan de andere. Nederlanders hebben de naam spaarz…
Bronnen en referenties
  • http://www.rtl.nl/programma/eendubbeltjeopzijnkant/
  • http://www.bespaaradviezen.com/

Reageer op het artikel "Een dubbeltje op zijn kant; een programma van RTL4"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Rob, 27-05-2012 22:10 #26
Een programma over mensen die in de grootste financiële en persoonlijke problemen zitten! Die mensen hebben zich aangemeld bij RTL uit wanhoop en machteloosheid en daar maakt deze omroep handig gebruik van. Presentator Williams weet handig aan de slachtoffers emoties te ontlokken wat gretig in beeld wordt gebracht. Schandalig dat zulks aan heel Nederland wordt getoond. RTL is er naar mijn stellige overtuiging op uit een goedkoop programma te maken (in de dubbele betekenis van het woord) ten koste van andermans ellende. Het omgekeerde van wat zogenaamd wordt nagestreefd in de uitzending.
Een politieke partij zou zich eens sterk moeten maken om Kamervragen te stellen over de genoemde walgelijke vertoning die helaas niet enig in zijn soort is op de Nederlandse televisie. Ik zie haar als een ernstige bedreiging van onze cultuur. Voor zover solide normen en waarden nog bestaan is elke uitzending een klap met de slopershamer.

Bianca, 07-06-2010 09:40 #25
Hallo,
Ik zit met een aantal vragen, een nicht van mijn vriend heeft de opvoeding van haar broertjes en zusjes opgenomen, nadat haar vader op 30 April 2005 overleden is, ze heeft haar woning opgegeven en is in haar ouderlijkhuis ingetrokken samen met haar dochter.
ze leven met 6 mensen in een huis met 4 kamers.
Daarnaast werkt ze en heeft ze vrijwillig een club opgericht die activiteiten organiseert voor kinderen, de koningin heeft dit ook bezocht. dit alles ging goed tot een maand geleden, op dit moment ziet ze het niet meer zitten, door de druk thuis en haar broertjes en zusjes die nu in de puberteit zitten, ze heeft het erg moeilijk en zit lichtelijk overspannen thuis en heeft waarschijnlijk een burn-out, het verlies van haar vader heeft ze nooit kunnen verwerken en dat komt er nu ook uit. Ze slaapt met haar dochter van 10 op een kamer en haar dochter heeft dus ook geen eigen kamer wat nodig is voor een kind van 10. Het huis brokkelt af < ze heeft kort geleden een hypotheek opgenomen om een dakkappel of een extra kamer aan te bouwen voor haar en haar dochter zodat ze toch een eigen plek heeft waar ze zich in kan terug trekken, maar is 3 keer afgewezen, vanwegen het uitzicht van de buurt.
Haar prive spullen uit haar eigen woning van 5 jaar geleden staat al een paar jaar opgeslagen in een citybox, vanwegen ruimte gebrek moet ze om de zoveel tijd haar kleding verwisselen in de city box dit alles is een klein stuk van alles wat er speelt, zouden juliie ons kunnen helpen met wat aanvragen of helpen hoe het nu verder moet, ik weet niet of er een andere site is die ons met dit probleem verder kan helpen, we willen haar graag helpen maar weten niet hoe.
Met vriendelijke groet,
Bianca. Reactie infoteur, 08-06-2010
Hallo Bianca,

Helaas kan ik je hier niet verder mee helpen. Het enige wat ik doe is een artikel schrijven over dit programma, maar verder heb ik met het programma niets van doen.
Wellicht kunt u via google tot een goede hulp komen.

Met vriendelijke groet,

Martin

Pascal, 16-03-2010 20:34 #24
Ik zit door omstandigheden ook in de problemen omdat mijn werkgever failliet is gegaan en nu heb ik al sinds half december geen salaris meer ontvangen en je wordt van instantie naar instantie gestuurdt van het juridisch loket naar de sociaal raadslieden maar geld krijg ik niet het duurt nu nog vier weken voodat ik mijn eerste voorschot krijg het enige wat ik kan krijgen is een voedselpakket maar daar kan ik niet mijn rekeningen mee betalen want ze kunnen wel zeggen bij jullie op tv je moet brieven sturen en bellen maar dat heb ik gedaan maar het enige wat ik krijg te horen is dat ze de maandelijkse lasten niet kunnen stop zetten en nu komen sommigen al bij de incasso en dan stuur je een brief van de curator er bij maar zelf dan houden ze er geen rekenening mee. dus jullie kunnen wel zeggen je moet ze bellen maar dan moeten ze er wel wat mee doen groetjes pascal en ik hoop dat mijn geld snel komt want als ik niet voor 2 april 2 maanden huur over maak moet ik mijn huis uit.

Ingeborg, 25-02-2010 22:11 #23
Ik vind het een goed programma, wij zitten door omstandigheden ook met schulden, maar wij lossen maandelijks af en redden ons wel, maar ik wou weten waar ik zo'n huishoudboekje kan krijgen. Na het zien van jullie programma lijkt mij dat ook wel wat.
B.V.D. :-)

Dupont, 12-02-2010 20:34 #22
Graag zou ik willen weten welke muziek er is gebruikt in het programma, Is daar een titellijst voor? Heb nl een mooi lied nummer gehoord maar kan niet acherhalen van wie het is, vriendelijke groeten

Ac, 15-01-2010 19:17 #21
Dit is een negatieve reactie op de uitzending van donderdag 14 Januari.Vreselijk zoals deze vooral de vrouw zich zo vreselijk negatief en ontevreden, zonder emotie reageerde.Ze heeft het eigenlijk goed voorelkaar gezien de inrichting van haar huis.Niet willen meewerken voor een andere baanetc.Walgelijke vertoning.Ik heb en meerdere met mij hebben met kromme tenen gekeken, of het prgramma de nek omgedraaid.Voor mensen die in moeilijkheden zitten en er alles voor willen doen, daar is respect voor.Dit bericht namens velen.

Cavia, 18-10-2009 10:11 #20
Ik kijk, en ik erger me wezenloos iedere week. Komt mede door de presentator. Wat een VALSE emotie heeft die John, echt erg! Lijkt op betrokkenheid, maar helaas, dat LIJKT maar zo. Kots, kots, kots. Het programa draait niet om hem!

Het programma is slechter dan andere in hun soort. De verkeerde mensen worden begeleid. Stakkers dat normaal denkende mensen niet rond kunen komen van 4800 euro… NOG meer willen hebben hebben hebbben… Dat stukje van "over 10 jaar zou deze schuld oplopen tot."is onzinnige bladvulling: deze mensen komen niet eens zo ver want ze worden binnen een half jaar uit hun huis gknikkerd.

De generatie van bomen die tot in de hemel groeien, stoot hier hun neus. Sparen. Normaal leven. Tevereden zijn. Dat moeten de deelnemers aan dit programma blijkaar nog leren.

Jonkman, 27-08-2009 21:07 #19
Ik erger mij mateloos aan het programma, jullie helpen mensen die echt een gat in de hand hebben. Schrik elke keer weer als ik de inkomens hoor die ze ontvangen. Weet je dat er heel veel mensen zijn die onder het bijstandsniveau leven, en het beter doen dan de degene met inkomens van 5000 euro per maand. En dan nog niet rond kunnen komen, en zeggen we kunnen onze kinderen niet geven waar ze recht op hebben. Wat denk je van inkomens van 1300 euro per maand, wat denk je dat die kinderen kunnen krijgen en dat ze nergens aan mee kunnen doen zoals sport muziek uitgaan. Hoop dat jullie hier wat mee doen. :-(

Anja Oudt, 07-07-2009 17:37 #18
Mensen kunnen niet oordelen over andermans ellende als je zoiets niet zelf hebt meegemaakt. Je bent dan eigenlijk te bang om te leven. Oordelen is heel gemakkelijk, de angst voor de bel, de telefoon, de post, die angst is zo groot dat je niet meer normaal
kunt functioneren. Er zullen best mensen bij zijn die het in andermans ogen die geen hulp verdienen maar hoe gaan ze reageren als het hun zelf treft. Neem maar van mij aan dat je in een isolement leeft, altijd angst, vrienden die dan ineens geen vrienden meer zijn. Mensen laten je vallen als een baksteen. Vaak zit er zoveel ellende achter.

Thilda, 26-06-2009 19:20 #17
Ik verbaas me iedere week weer, over de schulden die deze mensen maken, met een inkomen van over de 5000 euro en dan er bij zitten als Jan met de korte achternaam, is het voor mij onbegrijpelijk dat jullie daar zoveel aandacht aan besteden. Ik weet wel dat het voor veel mensen met een klein inkomen niet om aan te zien is.

Martien, 26-06-2009 11:23 #16
Jeannette 25-06-2009 heeft gelijk. AUB stop met zo'n uitzending, wij worden er misselijk van. STOP NU! Geachte RTL 4 bij deze; haal het programma van het scherm, u beledigd een hele bevolkings groep.

Jeannette, 25-06-2009 22:10 #15
Net als iedereen vind ik het absurd dat hier zendtijd aan wordt besteed. Echt giga inkomens en dan nog blauw zien van de armoe. Wat moeten wij (de grootste helft van Nederland) dan wel niet doen. Met onze armoedige salari van zo'n eurootje of 1500 met zijn vieren en vijfhonderd euro huur omdat je nooit iets hebt kùnnen kopen. Ga liever bij mensen langs die ècht niet rond kunnen komen door veel te lage inkomsten en bij diegenen die het niet aan zichzelf te danken hebben.
Heb nog even geprobeerd begrip op te brengen voor dit programma; maar na vanavond met een inkomen van zo'n 5200 euri is dat er niet meer bij. Echt belachelijk dat je daar dan ook nog slaapkamermeubilair voor af gaat trochelen. Wat een zwaktebod zeg. Bah. Ook wij ergeren ons dood aan dit programma.
Daarnaast klopt er natuurlijk geen hout van de berekening. De mevrouw met het fiatje zou na 3 jaar schuldenvrij zijn. Nergens echter stond hoe ze de volgende reparatie aan het autootje (of andere mankementen aan van alles en nog wat) ging betalen; weer via John, vrienden of toch weer een krediet? Nee hoor. Klopt allemaal niet.

M. de Vries, 20-06-2009 14:31 #14
Stop met mensen te helpen met zo'n inkomen dat wou ik even kwijt help mensen maar die door ziekte of werkeloosheid in de problemen zijn gekomen ik erger mij dood aan het programma.

Naomi, 19-06-2009 08:59 #13
Ik heb ook een vraag maar dan iets heel anders. Ik ben sinds 2 jr. gescheiden, tijdens mijn huwelijk hadden mijn ex en ik een doorlopend krediet afgesloten. Nu staat in het convenant dat het krediet bij helfte moet worden verdeeld. Ik los alleen af en hij niet. Ik heb van de advocaat begrepen dat omdat het een schuld bij de bank is ik een makkelijk prooi voor de bank bent want ik woon nog op het adres bij hun bekend. De advocaat kan pas wat doen als ik de € 5000,- zelf betaald heb dan kan ze het geld terugvorderen. Maar ik los nu elke maand € 100,- af. Ik heb een klein inkomen. Ik ben zo boos hierover en vraag me af wat ik hierin kan doen. Ben zelf al naar de bank gegaan om mijn ex zijn adres door te geven en te vragen of zij hem kunnen aanschrijven zodat hij de helft gaat betalen, maar die kunnen niets zeggen ze. Ik kan die € 5000,- niet alleen opbrengen. Wie kan mij advies geven?

Marijke, 18-06-2009 21:43 #12
Liever wilde ik een reactie plaatsen op de site van RTL zelf, helaas ging dat niet. Ik heb geen idee waar dit programma over gaat, alle berekeningen kloppen van geen kant. (Bijvoorbeeld zo'n 4 weken geleden: een energierekening van 240 euro per maand verlagen naar 85 euro per maand met een gezin bestaande uit 5 personen, dat is pas schulden maken! De rekening komt toch…) De intentie van een soort gelijk programma is goed, want het is waar dat veel te veel mensen zich schamen over de schulden die zij dragen, maar helpen op deze manier is geen helpen, berekeningen die niet kloppen. Dit is enkel amusement en ergernis voor kijkers die wel kunnen rekenen (Annemarie van Gaal: welke studie heeft u gevolgd?).

Weet je, het slaat eigenlijk ook helemaal nergens op om hier een reactie te plaatsen.
Is dit programma wel echt? Of worden de zogenaamde schuldhebbenden betaald om te acteren?

Jessica, 15-06-2009 16:10 #11
Wilde ook even reageren dat ik het echt schandalig vind dat er mensen geholpen worden met zo'n ontzettend hoog inkomen. Help de mensen die het echt nodig hebben en die zijn er veel. Het probleem is dat deze mensen door hun eigen stomme schuld in de problemen zitten en over 3 jaar zitten ze er weer terug in. Ik erger me dood aan dit programma.

Rene, 11-06-2009 21:28 #10
Beste programma-makers. Op zich is het programma prima qua opzet en idee. Schandalig is het echter dat u mensen helpt die inkomsten hebben van 3000 euro netto per maand en ver erboven. Ik begrijp niet dat u de echt schrijnende gevallen niet helpt. Zelf mag ik niet klagen maar dit programma wekt de ergernis op van velen. Geef de mensen een waarschuwing en laat ze vervolgens doen wat ze willen. Tegen de tijd dat ze in de bijstand zitten is er wel een programma dat hen dan helpt en wellicht luisteren ze dan ook.
Huilers met 4400 inkomsten daar kan ik echt alleen maar om lachen.

Ingrid Kossen, 08-06-2009 10:05 #9
Geachte heer, mevrouw,

Ook ik wil even reageren op uw programma. Ik ben een alleenstaande moeder die altijd alles zelf heeft moeten regelen en heeft moeten werken. Ik ben nl. maar één jaar getrouwd geweest. Welliswaar heb ik, toen mijn zoon nog erg klein en bijna altijd ziek was, een aantal jaren in de bijstand gezeten. Sinds jaren heb ik een veertig urige werkweek, daarnaast zorg ik grotendeels voor het huishouden en mijn zoon helpt ook met het een en ander. Goed en gezond eten heb ik altijd het belangrijkste gevonden.

Binnenkort kan mijn zoon zijn HBO diploma in ontvangst nemen en ik ben ontzettend trots op hem. Ook zorgde ik ervoor dat hij aan sporten kon deelnemen. Toen hij op het MBO zat ging zijn klas naar de wintersport, ook dat is door mij betaald. Mijn verdiensten zijn een lachertje als ik hoor dat een gezin? 4800,00 aan inkomsten heeft. Ik vind het verreweg belachelijk dat deze mensen door uw programma worden geholpen en dat zij de sporten van hun drie kinderen niet kunnen betalen. VERREWEG SCHANDALIG! Als ik zie wat die mensen voor materiele spullen in huis hebben staan en wat voor horloges en brillen zij dragen, word ik misselijk. Ik heb met dit soort mensen totaal geen medelijden. Ik vind onze woning gezellig maar het staat nou eenmaal niet vol met dure spullen. Mijn keuken ziet er eigenlijk niet uit behalve de apparatuur meegerekend, dat is tot nu toe in prima staat. Tevens zijn wij goed gekleed en heb heb gevoel dat wij nergens aan misgrijpen. Onze woning is klein maar er zit wel een lekker tuintje bij. De eerste tien jaar van het leven van mijn zoon was ik niet in het bezit van een auto. Maar we hebben wel gekampeerd en ook was daarbij regelmatig een vriendje bij aanwezig. Drie tot viermaal in de week mocht er wel een vriendje bij ons eten en logeren was meer regel dan uitzondering. Met mooi weer gingen wij altijd naar het stand en er gingen bijna altijd vriendjes van mijn zoon mee. Gezelligheid is belangrijker dan alles kunnen kopen.

Nogmaals zeg ik u dat ik het belachelijk vind dat mensen met een groot inkomen door uw programma geholpen worden. Waarschijnlijk moeten zij leren om het geluk in zichzelf te vinden. Ik durf van mezelf en mijn zoon te zeggen dat wij er verzorgd uitzien en niets tekortkomen. Ga in iemand helpen die in de bijstand zit of een ziek kind heeft en daardoor weinig inkomen heeft. Daar kan ik achterstaan. De mensen die ik nu in uw programma zie krijgen nog geld om hun kinderen op een sportclub te doen. Ik kots ervan als ik dan zie dat ze wel genoeg geld hebben om een mooi horloge of een te dure bril kunnen kopen. Dat kan best een stuk minder, heb je meteen meer geld om aan je kinderen te besteden.

Mijn zoon was vijf jaar oud toen hij al met dubbeltjes en kwartjes genoeg had gespaard om een elektrische LEGOtrein te kunnen kopen.

Wij staan niet rood op onze betaalrekeningen.

Mijn zoon moet wel een lening van de laatste paar jaar voor zijn studie terugbetalen maar ook van dit geleende geld heeft hij geld wat hij overhield op een spaarrekening gezet zodat hij het weer sneller af kan lossen.

Sorry, ik kan bijna niet stoppen met allerlei feiten op te noemen. Ga iemand helpen die het veel harder nodig heeft. Desnoods wil ik die personen graag helpen.

Ik ga ervan uit dat ik binnenkort een reactie van u tegemoet kan zien.

Met vriendelijke groet, Ingrid

Thea, 07-06-2009 01:29 #8
Beste mensen, wat heb ik me geergerd aan de laatste uitzending van Marcel en Erica. Zonde van je zendtijd. Die mensen leefden boven hun stand, ze hebben een inkomen van 4800 euro per maand! Ik snap niet dat ze niet rondkomen. Ik heb maar een salaris van 1500 euro en betaal >500 euro in de de maand aan huur, laat staan bijkomende kosten, 3 banen, 2 opgroeiende kinderen, die geen OV krijgen of studiefinanciering, een kind wat in Amerika zit met en studieschuld van 175.000 euro.Ook ik weet alle aan elkaar te knopen, altijd werken, dag in dag uit, weekenden etc. Ik erger me vreselijk aan deze mensen, alles wordt voor hen gedaan, alles wordt door RTL4 geregeld, en dan ben je nog verdrietig omdat ze haar paarden weg moet doen? Paarden houden, een motor, een giga huis met een prachtige keuken, wil je eens bij mij kijken? Ik denk dat velen misselijk zijn geworden van deze uitzending. Je mag me heus mailen hoor, ook ik wil wel een metamorfose! zowel huis, als innerlijk als uiterlijk. Doe je best zou ik zeggen. En nogmaals, ik erger me aan dit soort mensen, die zijn gewoon dom! Wat een ongelofelijke muts!

dag

Van de Moosdijk, 05-06-2009 15:53 #7
Wat ik niet begrijp is dat jullie laten zien wat de inkomsten zijn, dan praten jullie over salaris + een bedrag aan overige inkomsten die bijvoorbeeld bij de laatste uitzending € 1500,00 zijn. Wat zijn toch die overige inkomsten? Die motor weg doen leverde zogenaamde € 200,00 op, maar je geeft ze toch weer uit aan het openbaar vervoer, of ben ik gek.

Henny Manders, 04-06-2009 22:17 #6
Beste redactie, Ik ben budgetcoach en met interesse heb ik naar jullie nieuwe tv programma gekeken maar ik mis daarin toch een en ander. Vanavond was er een echtpaar te zien met een maandelijks besteedbaar netto inkomen van maar liefst € 4800,00. Ik denk dat het interessant is als wij als kijker meer te horen krijgen over het bestedingspatroon van dit echtpaar. Waaraan maken zij dit gigantische bedrag maandelijks op. Nu krijgen we alleen te horen hoeveel ze maandelijkse té veel opmaken en als conclusie worden alleen de luxe posten geschrapt, zoals een motor en paarden. Iemand die financieel in de problemen zit heeft daar niet zoveel aan. Die groep is geholpen met leren budgeteren. Daarnaast geven jullie de indruk dat het echtpaar binnen 3 jaar schuldenvrij zou zijn. Als ik een simpel rekensommetje maak aan de hand van de getallen die mevrouw van Gaal noemt dan kom ik na 3 jaar niet op nul uit. Ik ben benieuwd naar haar rekensystematiek.

Met vriendelijke groeten, mevrouw Manders

Wilma, 04-06-2009 21:38 #5
Hoi John Williams. Mag ik even iets kwijt. Ik snap niet hoe mensen met zo'n hoog inkomen van tussen de 3 en 5 duizend in de schulden kunnen komen. Ik moet leven van 845 p.m. Ik kan helaas niet meer werken omdat ik last heb van longemfyzeem en bij de kleinste inspanning heb ik het benauwd. En ja ik heb ook een schuld van 10.000 waar ik mee bij de schuldhulpverlening loop ik moet nu nog anderhalfjaar en dan ben ik er helemaal vanaf. Maar mijn punt is hoe moeilijk het ook is voor mij ik kan met mijn geld net rondkomen p.m. En dat terwijl ik 1 zoon thuis heb wonen en ik heb ook nog eens 2 honden. Sorry maar dit moest ik even kwijt en ik denk dat er meer mensen zoals ik er over denken die ook maar een minumum inkomen hebben

Joke Schreuder, 04-06-2009 21:38 #4
Vandaag gescholt: iemand die niet rond kan komen van € 4800,00. Dat jullie daar een programma over maken. De meeste gezinnen in Nederland moeten rondkomen van een bedrag tussen € 1100,00 en de € 2200,00. Ze moeten dan 2 paarden en een motor weg doen en met hulp van de belastindienst is alles O.K. Ik had gehoopt iets te leren vandaag van het programma maar ik kijk niet nog een keer want hier alt niets van te leren.

Marilyn Angus, 04-06-2009 21:26 #3
I am sitting watching the programme from tonight, and I must say this is a disappointment. Usually it helps people who have problems that they cannot help, but tonight it is about greed. I have brought up 3 children alone in Holland. First in the' bijstand' and later 3 jobs, to manage to pay the bills and the mortgage. I have never had one euro of debt, because if I could not afford it, we did without.These people just keep spending money that does not belong to them. To me this is unbelievable and typical from some people. I am not a hard hearted bitch, but this is not what the programme is about. Sorry John dat ik heb niet alles in Nederlandse gedaan, maar het is gewoon veel makkelijker op dit manier.

Pim, 04-06-2009 21:18 #2
Belachelijk programma hoe het nu gaat. De meeste mensen hebben een modaal of boven boven modaal inkomen. Gaan ze zulke mensen ook nog helpen. Je moet mensen helpen die tot 2000 verdienen. Vandaag ook weer mensen, hebben bijna 5000 aan inkomsten en dan nog niet rondkomen. Te gek voor woorden vind ik dit.

Peter, 04-06-2009 21:14 #1
Hallo, ik wilde effe reageren op dit programma. Laats zag ik een uitzending over een gezin die een schuld hadden van 45.000 euro en er niet van konden komen, maar hebben wel een inkomen van 4800 euro per maand. Nu is mijn vraag; moeten dit soort mensen met zulke dikke inkomens steun hebben? terwijl er mensen zijn die van dit salaris 1 vierde deel aan inkomen hebben, die van 12 a 1300 euro in de maand moeten rond komen.U moet zich schamen om dit soort televisie programma's uit te zenden. BAH en nog eens BAH.

Infoteur: Martinq79
Laatste update: 20-01-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 26
Schrijf mee!