InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Philips Cinema 21:9 ambilight televisie: bioscoop voor thuis

Philips Cinema 21:9 ambilight televisie: bioscoop voor thuis

Philips introduceert de eerste televisie ter wereld met de verhouding van een bioscoopbeeld: de Philips Cinema 21:9. Met 56 inch full HD scherm en een beeldverhouding van 21:9 is dit 's werelds eerste lcd-televisie die is afgestemd op het originele bioscoopbeeld. Het belooft een geweldige ervaring te zijn, om thuis films te bekijken met dezelfde beeldverhouding als in de bioscoop. Natuurlijk is ook de nieuwste televisie van Philips voorzien van Ambilight technologie. Lees meer in dit artikel.

Koninklijke Philips Electronics

Oorspronkelijk in Eindhoven ontstaan, heeft Philips het hoofdkantoor in Amsterdam. Philips produceert onder andere medische apparatuur, consumenten electronica (bijv Senseo), lampen en mobiele telefoons. Philips is tevens een grote internationale onderneming, dat in Europa en op de Europese Unie grote invloed weet uit te oefenen.

Philips Cinema 21:9

Het zal een geheel nieuwe wijze van televisie kijken zijn: Thuis films kijken alsof je in de bioscoop zit! Een ultra breed scherm met de beeldverhouding zoals je in de bioscoop terugvindt. Alleen op deze televisie zal je films beleven zoals de filmmakers het bedoeld hebben. Spectaculair en vernieuwend is de nieuwste lcd-televisie van Philips: de eerste televisie ter wereld met de beeldverhouding van een bioscoop.

Filmformaat 21:9 (2,39:1)

Het ultieme brede lcd-scherm komt exact overeen met het filmformaat. Het standaard filmformaat is 21:9 ofwel 2,39:1. De bioscoop ervaring met een 56 inch Full HD beeldscherm, beleef je met de nieuwste uitvinding van Philips. Daarnaast beschikt deze televisie over de Perfect Pixel HD Engine, waarmee een uitstekende beeldkwaliteit wordt gerealiseerd. En natuurlijk maakt de gloed van de ambilight technology het geheel helemaal af en lijkt het scherm hierdoor nóg groter.

Kenmerken Philips Cinema 21:9 televisie

  • 21:9 filmbeeldformaat: Nooit meer zwarte balken onder en boven in het beeld. Nooit meer beeldverlies.Films worden weergegeven zoals door de regisseur bedoeld. Ook andere formaten beeld worden perfect weergegeven, zonder vervorming. De bioscoop in huis!
  • Ambilight Spectra 3: Vanaf de achterkant van het scherm wordt een gloed geprojecteerd op de muur. De kleuren van de gloed komen overeen met de kleuren in de film op het beeldscherm. Hierdoor lijkt het scherm zelfs nóg groter. Een geweldig bijzondere kijkervaring!
  • Full HD: Met een resolutie van 2560x1080p is er sprake van een uitzonderlijke beeldkwaliteit en geniet je van Blu-Ray en HDTV uitzendingen.
  • 200 Hz Clear LCD: De responstijd van deze lcd-tv is bijzonder sterk verlaagd naar slechts 1 ms!De 200 Hz Clear LCD van Philips biedt een heel scherpe beeldweergave.

De Cinema 21:9 brengt de bioscoop in huis!

Het is echt een spectaculaire ontwikkeling en een innovatie op het gebied van televisie kijken. De nieuwe Cinema 21:9 van Philips brengt de bioscoop in huis! Samen met de HD en Ambilight Technology is het een bijzondere ervaring en blijf je voortaan thuis om een film te kijken!

Philips does it again: de eerste lcd-televisie (56pfl9954h/12) ter wereld met een beeld dat exact overeenkomt met het filmformaat en de bioscoop!

Wie van filmkijken houdt, zal zeker deze televisie in huis willen halen.

Lees verder

© 2009 - 2018 Alex, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Philips Hue LED verlichtingPhilips Hue LED verlichtingDe welbekende elektronicafabrikant Philips produceert al een aantal jaar LED verlichting. Echter gaat Philips naast de n…
Cinema 4D, wat kun je ermee doen?Cinema 4D, wat kun je ermee doen?Cinema 4D is een softwareprogramma van het Duitste bedrijf Maxon. Met de softwarepakketten van Cinema 4D kunnen ontwerpe…
Philips Living Colors: Brengt sfeer in uw woningPhilips staat bekend om haar lampen en is een grote Nederlandse onderneming, die ook internationaal zeer succesvol is. M…
Kinepolis, Energiehuis, Kunstmin - uitgaan in DordrechtKinepolis, Energiehuis, Kunstmin - uitgaan in DordrechtDordrecht kende als grote stad een tijdlang geen bioscoop en had slechts een klein filmhuis. In 2013 opende het filmhuis…
André Bazin: the ontology of the photographic imageIn zijn artikel The Ontology of the Photographic Image beschrijft André Bazin de ontwikkeling van de fotografie en de ci…

Reageer op het artikel "Philips Cinema 21:9 ambilight televisie: bioscoop voor thuis"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Alex
Laatste update: 16-06-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: Philips
Schrijf mee!