71 Graden Noord

71 Graden Noord 2009-2010 heeft een winnares: de 23 jarige Stacey Rookhuizen. In de spannende finale van maandag 15 februari versloeg Stacey de Belgen Stan van Samang en Thomas van Hemeledonck. Het vierde seizoen van 71 Graden Noord is daarmee voorbij. Mogelijk komt dit outdoor-programma, waarbij 5 bekende Nederlanders en 5 bekende Belgen van Midden-Noorwegen naar de Noordkaap trekken, in seizoen 2010-2011 weer terug.

Stacey is de winnaar van 71 Graden Noord 2010

De winnaar van 71 Graden Noord 2010 is Stacey Rookhuizen. In de laatste uitzending op maandag 15 februari 2010 versloeg Stacey eerst Stan van Samang en toen Thomas Van Hemeledonck.

71 Graden Noord 9 februari 2010 gemist?

De finalisten van 71 Graden Noord 2009-2010 zijn bekend: het zijn Stan, Thomas en Stacey. Stacey won de competitie - zo lang mogelijk aan een stang hangen, een puzzel maken en een biathlon-schietopdracht - en verkreeg daarmee immuniteit.

Bij de eliminatie kreeg Cystine 3 stemmen, waardoor zij 71 Graden Noord 2009-2010 moest verlaten.

Wanneer is de volgende aflevering van 71 Graden Noord

De finale van 71 Graden Noord - aflevering 10 - wordt uitgezonden op maandag 15 februari 2010 om 20.30 uur op Nederland 3.

Kijkcijfers 71 Graden Noord 2009/2010

 • Aflevering 10, de finale van 71 Graden Noord 2010 had 670.000 kijkers
 • Aflevering 9 van 71 Graden Noord (9 februari 2010) had 768.000 kijkers
 • Aflevering 8 van 71 Graden Noord (2 februari 2010) had 726.000 kijkers
 • Aflevering 7 van 71 Graden Noord (26 januari 2010) had 653.000 kijkers
 • Aflevering 6 van 71 Graden Noord (19 januari 2010) had 591.000 kijkers
 • Aflevering 5 van 71 Graden Noord (12 januari 2010) had 610.000 kijkers
 • Aflevering 4 van 71 Graden Noord (5 januari 2010) had 647.000 kijkers
 • Aflevering 3 van 71 Graden Noord (29 december 2009) had 620.000 kijkers
 • Aflevering 2 van 71 Graden Noord (22 december 2009) had 560.000 kijkers
 • Aflevering 1 van 71 Graden Noord (15 december 2009) had 607.000 kijkers

71 Graden Noord 26 januari

In de zevende aflevering van 71 Graden Noord werd Cystine Carreon weggestemd. Ze had echter geluk, want in deze aflevering van 71 Graden Noord hoefde niemand naar huis.

In de groepsopdracht moesten de overgebleven 5 deelnemers samen, dus als een team, tegen een bergwand omhoog klimmen, overnachten in een tent die loodrecht tegen die bergwand was bevestigd en de volgende dag een vlag bemachtigen.
Ondanks de hoogtevrees van Thomas werd deze groepsopdracht goed volbracht en kregen Thomas, Stan, Flor, Cystine en Stacey de confortprijs, een heerlijk diner.

In de tweede opdracht moesten de deelnemers zo snel mogelijk een plastic buis vullen met water dat ze met een emmertje uit de zee moesten scheppen. Flor deed dit het snelst en verkreeg immuniteit.

71 Graden Noord 19 januari

In de zesde aflevering van 71 Graden Noord werd Christijan Albers weggestemd.
In de groepsopdracht moesten de deelnemers in 2 groepen 2 uur raften over een wild stromende rivier en onderweg 4 vlaggen bemachtigen. Het team van Thomas, Stan en Cystine had de snelste tijd en verdiende daarmee de confortprijs, een heerlijke massage.

In de tweede opdracht moesten de deelnemers in duo's zo snel mogelijk - met hun blote huid - een ijsblok laten waarin een fles aquavit (sterke drank) zat. Flor en Stan hadden hun fles als eerste 'losgesmolten', waardoor ze samen mochten bepalen wie van hen immuniteit zou krijgen. Stan gunde de immuniteit aan Flor.

71 Graden Noord 12 januari

In de vijfde aflevering van 71 Graden Noord werd Dick Jol weggestemd.
De groepsopdracht was een trektocht waarin de deelnemers over 2 groepen werden verdeeld en met twee rendieren per groep een wandelparcours van 6 uur moesten afleggen. Het team van Dick, Cystine, Christian en Stan was als eerste bij de finish en verdiende daarmee een luxe diner in een sfeervolle en warme berghut.

In de tweede opdracht moesten de deelnemers zo lang mogelijk bodyboarden op een snelstromende rivier. Deze opdracht werd door Stan gewonnen, die daardoor immuniteit verkreeg.

71 Graden Noord 5 januari

In de vierde aflevering van 71 Graden Noord werd Eline de Munck weggestemd. Zij had het vooral mentaal erg zwaar tijdens de wandeltocht over de hoogste berg van Noordwegen, de 2469 meter hoge Galdhoppigen.
Stan was de winnaar van de tweede opdracht, waarin de deelnemers zo ver mogelijk moesten zwemmen in een bergmeer met een watertemperatuur van 2 graden. Stan van Samang verkreeg daarmee immuniteit.

71 Graden Noord 29 december

In de derde aflevering van 71 Graden Noord werd Irene van der Laar weggestemd. In de eerste opdracht van de dag, een wandeltocht over een gletsjer, moest ze opgeven. Mede om die reden kreeg Irene de meeste stemmen en moest ze 71 Graden Noord verlaten.

Christian was de winnaar van de tweede opdracht, een abseilparcours over een diepe klif. Hij was de snelste van de 9 kandidaten van 71 Graden Noord en verkreeg daarmee immuniteit.

71 Graden Noord 22 december

De tweede aflevering van 71 Graden Noord begon met een teamopdracht. De negen deelnemers werden in twee groepen verdeeld. Elke groep moest over een gletsjer wandelen en een slee van 100 kilo voorttrekken. Op drie punten op het parcours waren opdrachten waarmee de teams kilo's konden verliezen. Het team van de vier Belgen en Stacey Rookhuizen won gemakkelijk van de overige 4 Nederlanders. Hun prijs was een uitgebreid diner in een warme berghut.
Het tweede spel was individueel. De deelnemers moesten op een soort bodyboard van een helling afdalen en vervolgens op sneeuwschoenen weer omhoog rennen. Deze opdracht werd door Stan van Samang gewonnen, die daarmee immuniteit verdiende.

In de eliminatieronde kreeg Flor maar liefst 5 tegenstemmen. Hij had geluk, want ondanks die 5 stemmen mocht hij in 71 Graden Noord blijven en gaan we door met 9 kandidaten.

71 Graden Noord 15 december

De eerste aflevering van 71 Graden Noord begon meteen goed. Na een sprong van 15 meter vanuit een helikopter in een ijskoud bergmeer moesten de 10 deelnemers een 19 kilometer lange wandeling bergop maken.
De volgende dag volgde een wedstrijd met sledehonden, die gewonnen werd door de Vlaamse policitus - en de oudste deelnemer van 71 Graden Noord - Flor Koninckx. Hij was dankzij die overwinning onschendbaar in de eerste eliminatieronde.

In de eliminatieronde werd Vlaams topmodel Anouk Lepere weggestemd.

Wat is 71 Graden Noord

71 Graden Noord is een reality show waarin vijf Vlaamse en 5 Nederlandse deelnemers een 2500 kilometer lange reis dwars door de ruige natuur van Noorwegen afleggen. Het programma begint in Zuid-Noorwegen en eindigt op de Noordkaap, op 71 graden Noorderbreedte.

In elke uitzending van 71 Graden Noord staan een of twee zware opdrachten centraal, waarin de deelnemers het individueel of in groepen tegen elkaar opnemen. Het gaat dan bijvoorbeeld om langlaufen, in groepsverband een sneeuwwandeling bij nacht maken of voorwerpen opduiken in een ijskoud bergmeer. De winnaar van een opdracht krijgt daarvoor een beloning: soms betekent het dat hij/ zij die week niet weggestemd mag worden of dat hij/zij in de volgende opdracht het team mag samenstellen.

Elke week worden de opdrachten zwaarder, en elke week valt er een kandidaat af.
Uiteindelijk blijven er 2 kandidaten over die in een allesbeslissende opdracht bepalen wie er de winnaar van 71 Graden Noord wordt.

De geschiedenis van 71 Graden Noord

71 Graden Noord is een televisieprogramma, gebaseerd op een Noors format, dat in 1999 voor het eerst op de Noorse TV kwam. Het was daarmee het eerste reality programma in Noorwegen, uitgezonden in het jaar waarin Nederland kennismaakte met zijn eerste realityshow, Big Brother. Het format is sindsdien, onder verschillende namen, verkocht aan o.a. Denemarken, Zweden, Polen, VS/Canada, UK, Duitsland en België/Nederland.

Seizoen 4

Seizoen 4 gaat op dinsdag 15 december 2009 van start en wordt gepresenteerd door Ruben Nicolai de Vlaamse Karoline Kamosi, ook bekend als Leki. Deze serie is een co-productie van de Avro en het Vlaamse commerciële station VMMa.

Deelnemers seizoen 4
 • Christijan Albers, autocoureur
 • Dick Jol, voormalig scheidsrechter
 • Irene van der Laar, presentatrice
 • Stacey Rookhuizen, succesvol jonge ondernemer en eigenaresse van de platenmaatschappij Stacey Records
 • Cystine Carreon, actrice
 • Stan van Samang, zanger en acteur (Vlaanderen)
 • Eline de Munck, zangeres en presentatrice (Vlaanderen)
 • Flor Koninckx, presentator en politicus (Vlaanderen)
 • Anouk Lepere, model (Vlaanderen)
 • Thomas Van Hemeledonck, nieuwslezer (Vlaanderen)

Seizoen 3

Eind 2008 had het derde seizoen van deze Nederlands-Vlaamse co-productie uitgezonden moeten worden. Deze planning werd echter ruw verstoord door een dodelijk auto-ongeluk van toenmalig presentator Ernst-Paul Hasselbach. Op 11 oktober 2008, tijdens de opname van seizoen 3, raakte hij op weg 15 bij het Noorse plaats Lom samen met productieassistente Leentje Custers van de weg en kwam hun auto in de rivier de Leira terecht. Door het overlijden van Hasselbach en Custers werden de opnamen stilgelegd en is deze serie nooit uitgezonden.

Deelnemers België
 • Annelien Coorevits, Miss België 2007
 • Heidi Rakels, judoka
 • Johan Museeuw, voormalig wielrenner
 • Lien van de Kelder, actrice
 • Wouter van Bellingen, politicus

Deelnemers Nederland
 • Fajah Lourens, actrice
 • Joep Sertons, acteur
 • John de Wolf, voormalig voetballer
 • John van Lottum, voormalig tennisspeler
 • Rebecca Loos, model

Seizoen 2

Seizoen 2 werd een Nederlands-Belgische co-productie van de TV-zenders RTL5 en het Vlaamse 2BE. De verandering t.o.v. seizoen 1 was dat de kandidaten nu bekende burgers uit Nederland en uit België waren. Deze serie werd in 2008 uitgezonden met presentatoren Ernst-Pauk Hasselbach en Karoline Kamosi. Deze serie werd gewonnen door Xander de Buisonjé.

Deelnemers België
 • Anne-Marie Ilie, model
 • Herr Seele, striptekenaar
 • Maya Detiege, politica
 • Stefan Everts, motorcoureur
 • Stijn Peeters, manager van Bart zijn broer Bart

Deelnemers Nederland
 • Dennis van de Geest, judoka
 • Kim Feenstra, model
 • Lucia Rijker, voormalig kickbokser
 • Margje Teeuwen, voormalig Hockeyinternational en presentatrice
 • Xander de Buisonjé, zanger

Seizoen 1

In 2006 werd de eerste Vlaamse serie uitgezonden op KanaalTwee. Deze serie, gepresenteerd door Evi Hanssen, had gewone Vlamingen als kandidaat en werd gewonnen door Stijn.

Lees verder

© 2009 - 2020 Michielonline, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
The interview, de film over Kim Jong-unThe interview, de film over Kim Jong-unDe film "The interview' heeft, door online verkoop, al meerdere miljoenen dollars opgebracht. Dat maakt "The interview"…
De boeren van Boer zoekt vrouw 2014-2015In september werd alweer het zevende seizoen ingeluid van het populaire programma Boer zoekt vrouw. Opnieuw stelden tien…
Behind Enemy Lines: Axis of Evil haakt in op Noord-KorearecensieBehind Enemy Lines: Axis of Evil haakt in op Noord-Korea"Behind Enemy Lines II: Axis of Evil," een film uit 2006, is te zien als een vervolg op de succesvolle film "Behind Enem…
The Martial: Singer SongwriterThe Martial, ook wel bekend als Mart van den Bighelaar, is een opkomende Singer songwriter. Hij is geboren in Breda, Noo…

Grenzeloos verliefdGrenzeloos verliefdGrenzeloos verliefd. Heel veel mensen zijn wel eens op vakantie of op studie of stage geweest en hebben daar vervolgens…
Lost in Austen: tv-serie geïnspireerd op Pride & PrejudiceLost in Austen: tv-serie geïnspireerd op Pride & PrejudiceWat doe je als je als moderne meid uit de 21e eeuw ineens in de negentiende eeuwse roman Pride & Prejudice van Jane Aust…
Bronnen en referenties
 • http://www.elkraft.ntnu.no/~eilif/71nord.htm
 • http://nl.wikipedia.org

Reageer op het artikel "71 Graden Noord"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Michielonline
Laatste update: Januari 2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!