Wendy van Dijk: Ushi & Loesie

Loesie is het nieuwe typetje van Wendy van Dijk. Ze onthulde zichzelf in de uitzending van De Wereld Draait Door van vrijdag 8 oktober 2010. Vanaf zaterdag 23 oktober 2010 verrast de superfanatieke fan van Nederlandstalige muziek Loes elke week een Nederlandse zanger of zangeres. 'Ushi & Loesie' is elke zaterdagavond bij RTL 4 te zien. De vermomming van Wendy van Dijk is, net als haar Antilliaanse weervrouw Lucretia Martina ('Dushi') in seizoen 2009, weer ontzettend goed. Mede presentator van DWDD, Marc-Marie Huijbregts had tijdens de uitzending niet door dat Loesie een typetje van Wendy van Dijk was.Kijkcijfers Ushi & Dushi 2009

De uitzending van Ushi & Dushi van zaterdag 5 december trok 1.858.000 bezoekers
De uitzending van Ushi & Dushi van zaterdag 28 november trok 1.980.000 bezoekers
De uitzending van Ushi & Dushi van zaterdag 21 november trok 1.925.000 bezoekers
De uitzending van Ushi & Dushi van zaterdag 21 november trok 1.783.000 bezoekers
De uitzending van Ushi & Dushi van zaterdag 14 november trok 2.240.000 bezoekers
De uitzending van Ushi & Dushi van zaterdag 7 november trok 2.133.000 bezoekers
De uitzending van Ushi & Dushi van zaterdag 31 oktober trok 2.332.000 bezoekers
De uitzending van Ushi & Dushi van zaterdag 24 oktober trok 2.394.000 bezoekers

Ushi & Dushi 12 december 2009

In de uitzending van Ushi & Dushi van zaterdag 12 december was Dushi aanwezig bij de huwelijksvoltrekking van een lesbisch stel. Op het feest daarna verraste ze het bruidspaar met een huwelijksreis naar Curaçao....waar Wendy van Dijk hen opwachtte!
Ushi ging deze keer naar Londen, waar ze een paar vragen aan Susan Boyle probeerde te stellen. Die had daar echter weinig zin in. Vervolgens had ze een interview met Jamie Cullum.

Ushi & Dushi 5 december 2009

Ushi had een interview met zangeres Adele.
Lucretia Martina bezocht een bejaardentehuis.

Ushi & Dushi 28 november 2009

In de uitzending van 28 november liep Lucretia Martina een dagje mee met een fanfareband uit Hengelo
Ushi had in Hollywood een interview met acteur Greg Vaughan. Even daarvoor had Wendy van Dijk een complot gesmeed met de vrouw van Greg, de Nederlandse actrice Touriya Haoud.

Ushi & Dushi 21 november 2009

In de uitzending van 21 november konden we zien hoe weervrouw Lucretia Martina een bezoek bracht aan Boer Jan, een van de kandidaten van Boer zoekt vrouw 2008.
Ushi had een interview met zanger Gino Vanelli.

Ushi & Dushi 14 november 2009

In de uitzending van 14 november konden we zien hoe weervrouw Lucretia Martina een camping bezocht en o.a. een kort interview had met zanger Wolter Kroes.
Ushi spande samen met zanger/acteur Donny Osmond om zijn vriend en komiek George Wallace in de maling te nemen. Zoals altijd had Ushi daarin weer heel succesvol.

Ushi & Dushi 7 november 2009

In de uitzending van zaterdag 7 november zagen we hoe Lucretia Martina het feest ter ere van 20 jaar RTL bezocht. Ze had hier o.a. een interview met Derek Ogilvie, die ze voor de tweede keer in de maling nam, tot verbijstering van Ogilvie.
Ushi had een interview met Latoya Jackson, de grote zus van Michael. Latoya was erg onder de indruk van het interview toen Ushi opeens Wendy van Dijk bleek te zijn.

Ushi & Dushi 24 oktober 2009

In de uitzending van zaterdag 24 oktober zagen we hoe Lucretia een avondje met Frans Bauer meeliep...en hem daarna compleet verraste met haar onthulling.
Vervolgens werd Derek Ogilvie door Ushi geinterviewd. Derek zou namelijk graag in Japan willen optreden en een interview met een verslaggeefster Ushi zou wellicht voor succes kunnen zorgen. Omdat hij in het interview moest toegeven dat hij homo was, dacht hij dat zijn kansen verkeken waren, maar...toen kwam de onthulling. Derek Ogilvie was bijna in tranen - en niet van het lachen - van verbazing.

De onthulling van Wendy van Dijk / Lucretia Martina / Dushi bij De Wereld Draait Door

Op vrijdag 2 oktober was Lucretia Martina te gast bij het tv-programma De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk interviewde deze bekende tv-ster uit Curaçao, die in haar thuisland het weerbericht presenteert. Lucretia zou door RTL 4 benaderd zijn om een programma te maken over de visie van de Antillianen op de gewoontes en eigenaardigheden van de Nederlanders.

De verschijning van Lucretia Martina is die van de typische Antilliaanse ‘Big Momma’: trots op haar volslanke lichaam en zeer druk in haar doen en laten. Met als opvallende details een paar felle ogen en een gezicht waar geen rimpeltje of beweging in zit. Maar ja, op Curaçao zullen ze vast ook wel botox hebben…
En toen kwam de onthulling: in het ‘pak’ van Lucretia Martina zit een keurig ABN sprekende blondine: Wendy van Dijk! Het aanwezige publiek van De Wereld Draait Door was volkomen verrast, want haar hele verschijning is ontzettend knap gemaakt.

Wat kun je nog meer verwachten bij Ushi & Dushi

Behalve het publiek van DWDD heeft Lucretia Martina de afgelopen tijd nog veel meer mensen voor de gek gehouden. In het programma ‘Ushi & Dushi’ (Dushi is Antilliaans voor knappe vrouw) worden o.a. Linda de Mol, Char, Frans Bauer en Derek Ogilvie voor gek gezet door deze gezellige weervrouw. Vooral op het foppen van Derek Ogilvie is Wendy van Dijk erg trots. Eerder lukte het namelijk al als Ushi, dus ze had verwacht dat het nooit een tweede keer zou lukken.

Van Wendy van Dijk naar Lucretia Martina

Veel meer dan bij de Japanse Ushi moest Wendy van Dijk voor haar Antilliaanse rol een complete metamorfose ondergaan. Omdat Ushi slank en blank was, volstonden een zwarte pruik, ander gebit en een Japans-Engels accent. Voor haar personage Lucretia Martina moest Wendy een bruin kleurtje krijgen en een kilo of 30 aan extra gewicht. Elke keer dat zij haar Antilliaanse rol speelde moest ze dan ook een dikmaakpak aan, rubberen zwarte armen om haar eigen armen heen wurmen en een enorme laag make-up aan laten brengen. In totaal had ze elke keer zo’n 4 uur nodig om van Wendy van Dijk in Lucretia Martina de veranderen.

Enkele mooie uitspraken van Lucretia Martina

Deze uitspraken van Lucretia Martina kunnen zo op een tegeltje:
  • "Mannen zijn als een pan met mosselen: ze zijn lekker hoor, maar als je de verkeerde pakt, word je er doodziek van".
  • "Streef vooral naar wat je goed kan, al is het helemaal niks".
  • "Op Curaçao is het met de tijd als met de sex: we vinden het niet leuk als je te vroeg komt".
© 2009 - 2020 Michielonline, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Superkids, talentenjacht met Wendy van Dijk & Johnny de MolSuperkids, talentenjacht met Wendy van Dijk & Johnny de MolIn het voorjaar van 2015 wordt er een nieuwe talentenjacht uitgezonden door RTL4. Deze talentenjacht is alleen voor kind…
Wie is Loesje? Tony Junior & Nicolas Nox en The Ramblers!Wie is Loesje? Tony Junior & Nicolas Nox en The Ramblers!In september 2010 scoorden Tony Junior & Nicolas Nox in Nederland een top 10 hit met het meer dan zeventig jaar oude lie…
Sprookjes - Peter PanSprookjes zijn verhalen die niet waar gebeurd zijn. Het zijn vaak verhalen met pratende en zingende dieren die allerlei…
Boekverslag: Harlan Coben 'Verzoeking'Boekverslag: Harlan Coben 'Verzoeking'Harlan Coben (1962) is een Amerikaanse thrillerauteur, die onder ander volgende titels heeft geschreven: 'Spoorloos', 'E…

The Hills: Nep of echt?The Hills: Nep of echt?Het is misschien wel de populairste realityshow van het moment: The Hills. De show volgt Lauren Conrad, die verhuisd is…
The Voice of Holland, X-factor, e.a.: talentenjacht op tvmijn kijk opThe Voice of Holland, X-factor, e.a.: talentenjacht op tvTv-programma's als The Voice of Holland, Holland 's got talent en X-factor zijn inmiddels niet meer weg te denken van de…
Bronnen en referenties
  • De Wereld Draait Door, 8 oktober 2010 De Wereld Draait Door, 2 oktober 2009

Reageer op het artikel "Wendy van Dijk: Ushi & Loesie"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Henrie Scheepers, 10-11-2009 00:11 #1
Ik vind ushi veel leuker dan die surinaamse want dat ligt er te dik bovenop. Ik vind Wendy best een kanjer maar laat ze het a.u.b. bij Ushi houden die vind ik veel leuker.

Infoteur: Michielonline
Laatste update: 08-10-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!