The Pacific, van de makers van Band of Brothers

The Pacific, van de makers van Band of Brothers In 2001 verscheen de de tiendelige dramaserie "Band of Brothers" op tv, deze serie over de tweede wereldoorlog werd zeer positief ontvangen door zowel de critici als het grote publiek. Volgens velen was Band of Brothers de beste dramaserie over de oorlog die ooit gemaakt was. In het voorjaar van 2010 verschijn van dezelfde makers "The Pacific", wederom een dramaserie over de tweede wereldoorlog.

Band of brothers

In Band of brothers volgden we de verrichtingen van de 101st American Airborne Division tijdens hun strijd tegen de nazi's. Gedurende 10 afleveringen volgden we Easy company's tocht vanuit het trainingskamp in Georgia totdat deze uiteindelijk eindigde in Duitsland. De serie oogstte veel lof en werd genomineerd voor 19 Emmy's, daarnaast een Golden Globe, een American Film Institute Award en een Writers Guild Award of aflevering 6 uit de serie (Bastogne)

The Pacific

Deze nieuwe serie van HBO speelt zich wederom af tijdens de Tweede wereldoorlog, en gaat over de strijd tussen de Amerikanen en de Japanners op de eilanden in de Grote Oceaan. Na de Japanse aanval op Pearl Harbor bezetten de Japanners verschillende eilanden in de oceaan waaronder Guadalcanal. De tijdens de eerste 2 afleveringen volgen we de mariniers tijdens de aanval op Guadalcanal in de zomer van 1942, deze aanval was voor de Amerikanen de eerste grote invasie op Japans grondgebied en werd gekenmerkt door grote verliezen aan beide zijden.

Na Guadalcanal volgen we de mariniers naar Cape Gloucester, waar in december 1943 1st Marine Division samen met de Australische bondgenoten aan land gingen om een Japans militair vliegveld in handen te krijgen.Vervolgens komen Peliliu en Iwo Jima om uiteindelijk bij de strijd om Okinawa uit te komen aan het einde van de oorlog. De strijd om Okinawa duurde van maart 1945 tot juni 1945. Tijdens de gevechten om Okinawa lieten bijna 200.000 mensen het leven, waaronder 12.000 Amerikaanse soldaten, van de doden aan Japanse zijde kwam het grootste deel om door zelfmoord, dit waren zowel burgers als militairen.

Deze nieuwe serie zal in vergelijking met 'Band of brothers' een stuk grimmiger zijn. Er zullen gruwelijkheden van beide zijden te zien zijn, waaronder het uitrekken van gouden tanden bij gesneuvelde Japanse soldaten door mariniers.
Hoofdlijn van 'The Pacific' zijn de belevenissen van 3 mariniers Robert Leckie, Eugene Sledge en John Basilone tijdens de strijd tegen de Japanners.

De serie wordt net als zijn voorganger geproduceerd door Steven Spielberg, Tom Hanks en Gary Goetzman in samenwerking met Dreamworks en HBO. Het verhaal is gebaseerd op de boeken “With the Old Breed,” van Eugene Sledge, en “Helmet for My Pillow,” van Robert Leckie. Ook zijn er interviews gehouden met veteranen uit deze slagvelden om het verhaal zo authentiek mogelijk te kunnen vertellen. De serie is sinds 2003 in de maak en de makers zouden een budget hebben tusen de 150 en 200 milioen euro. Opnames hebben voornamelijk in Australië plaatsgevonden

The Pacific mag dan de opvolger zijn van Band of Brothers, het is zeker geen vervolg. Niemand van de oorspronkelijke cast en personages zal dan ook terugkeren, er is een volledig nieuwe maar ook tamelijk onbekende cast aangetrokken. Wel is het zo dat veel van de oorspronkelijke cameramensen en crewleden van 'Band of Brothers' ook weer aan deze serie meewerken.
In totaal werkten er meer dan 700 acteurs en figuranten mee aan "The Pacific"

De Cast

 • Joseph Mazzello speelt Eugene Sledge
 • James Badge Dale speelt Robert Leckie
 • Jon Seda speelt John ‘Manila’ Basilone
 • Ashton Holmes speelt Sid Phillips
 • Rami Malek speelt Merriell ‘Snafu’ Shelton
 • Akos Armon speelt O. Crumpton
 • Joshua Bitton speelt J.P. Morgan
 • Jon Bernthal speelt Manual Rodriguez
 • Tom Budge speelt Ronnie Gibson
 • Joshua Close speelt Edward Sledge
 • William Sadler speelt Gen. Lewis “Chesty” Burwell Puller

De nieuwe serie bestaat net als zijn voorganger, weer uit 10 delen van elk ongeveer een uur.
Volgens ingewijden zou de serie bestaan uit de volgende afleveringen:
 1. Guadalcanal/Leckie
 2. Guadalcanal/Basilone
 3. Melbourne
 4. Gloucester/Pavuvu/Banika
 5. Peleliu Landing
 6. Peleliu Airfield
 7. Peleliu Hills
 8. Iwo Jima
 9. Okinawa
 10. Home

Verwacht wordt dat deze serie vanaf maart 2010 in verschillende landen word uitgezonden, of Nederland hier dan ook bij zit is nog niet bekend.

De officiële trailer is te vinden op http://www.hbo.com/events/pacific/video.html
© 2009 - 2020 Voodoo113, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog - Mitsubishi A6M ZeroVliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog - Mitsubishi A6M ZeroDe Mitsubishi A6M Zero (afgekort Zero) was een jager uit de Tweede Wereldoorlog aan Japanse zijde. Tijdens de oorlog maa…
Band of Brothers: Broers in de strijdBand of Brothers: Broers in de strijdIedereen kent wel de legendarische televisie-serie "Band of Brothers" die geregisseerd werd door Steven Spielberg en Tom…
Woody Herman: The HerdsWoody Herman: The HerdsEen bigbandleider die zeker heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de bigbandmuziek is Woody Herman. Als geen ander k…
Pacific AlliancePacific AllianceSinds 2011 bestaat er een economisch samenwerkingsverbond tussen Chili, Colombia, Mexico en Peru. Het doel van de allian…

New Kids: Grove humor van asociale gasten op Comedy CentralNew Kids: Grove humor van asociale gasten op Comedy CentralIedereen heeft zich de laatste tijd op Comedy Central waarschijnlijk afgevraagd of we te maken hebben met een house revi…
Jeugdtheaterschool: vooropleiding voor dans, zang of theaterJeugdtheaterschool: vooropleiding voor dans, zang of theaterMet de populariteit van programma's als X-Factor, So You Think You Can Dance, The voice of Holland, Popstars, Holland's…
Bronnen en referenties
 • http://www.pacificfans.com
 • http://www.imdb.com/title/tt0374463/
 • http://en.wikipedia.org/wiki/The_Pacific_(miniseries)
 • http://www.hbo.com
 • http://www.ebroadcast.com.au/enews/the-pacific-070807.html
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Okinawa_(eiland)
 • http://www.militaryhistoryonline.com/wwii/
 • http://www.nps.gov/archive/wapa/indepth/extcontent/usmc/pcn-190-003128-00/sec1.htm
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Band_of_Brothers_(televisieserie)

Reageer op het artikel "The Pacific, van de makers van Band of Brothers"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Paul Baarslag, 22-03-2010 14:45 #1
Waarom wordt er geen serie gemaakt van uit het oogpunt van de Duitse soldaat. Zij hadden toch ook hun deel van de oorlog gehad. Zij hoeven toch niet als de grote boosdoeners gezien te worden voor iets waarvoor zij min of meer gedwongen werden. Neem dan bijvoorbeeld een eenheid die in Spanje gevochten heeft en aansluitend naar Polen gestuurd is en vervolgens naar het Westen om Frankrijk te veroveren. Laat voor hen dan ook het Oostfront meespelen.
Ik hoop dat dat dan ook mogelijk is vanuit het oogpunt van de Russiische soldaat vanaf de eerste nederlagen tot de grote overwinning in Berlijn.

Infoteur: Voodoo113
Gepubliceerd: 26-10-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 9
Reacties: 1
Schrijf mee!