De grote verhuizing: leuk woonprogramma

Op SBS6 wordt in het seizoen 2009 op zondag om 18.00 uur (herhaling op maandag om 15.00 uur) het programma De grote verhuizing uitgezonden. In een uitzending van De grote verhuizing helpen makelaars Phil Spencer en Kirsty Allsopp mensen om op heel uiteenlopende locaties in Groot-Brittannië, maar ook in andere landen een geschikt huis te vinden. De grote verhuizing is bovendien een heel gezellig programma.

Koper geeft aan wat hij of zij wil

Het concept lijkt eenvoudig, de koper of kopers geven aan wat wij willen. Een complete woning, een appartement, een woning met een bedrijf, een vakantiewoning of een woning die is bedoeld voor de verhuur. Soms ook is dat een combinatie van al die zaken. Verder moeten de erg Britse Phil en Kirsty, die overigens ook nog eens heel veel humor hebben weten hoeveel geld de personen in kwestie te besteden hebben.

Het uitzoeken van de juiste woningen

Met die opdracht gaan zij dan langs alle mogelijke makelaars en andere contacten. Zij maken daarna een eigen selectie en dan begint de wandelgang langs de objecten. Wat in die fase altijd weer opvalt, is hoe kritisch sommige mensen zijn, terwijl anderen heel snel heel blij zijn met wat het duo heeft gevonden. Ook wordt na het bekijken van de uitzendingen wel heel snel duidelijk dat mensen soms wel bepaalde zaken voor ogen hebben, maar daar in de praktijk heel snel van afwijken.

Niets veranderlijker dan de mens

Mensen die in eerste instantie voor een landelijk gebied kiezen, switchen soms zomaar weer als ze zien wat dit in de winter betekent. Ook valt heel erg op dat stellen vaak helemaal niet op dezelfde lijn zitten als het om de aankoop van zoiets belangrijks gaat als een woning of bedrijfspand. Wat de een prachtig vindt, vindt de ander verschrikkelijk. Voor Phil en Kirsty dan soms ook werkelijk iets om wanhopig van te worden en dat laten zij blijken ook. Overigens schromen ze ook niet om dit te laten weten, want een goed gesprek gaat vooral Kirsty niet uit de weg.

Heel uiteenlopende mensen

In het programma komen ook alle mogelijke gezinssamenstellingen voorbij en dat maakt het programma ook erg leuk. Verliefde hetero’s, verliefde homo’s, al eeuwen getrouwde stellen, singles, hele families die samen in een groter pand willen gaan wonen met meerdere generaties, broers en zusters die samen willen gaan wonen, maar ook vrienden die samen denken wel een woning te kunnen gaan kopen. De persoonlijke verhalen komen dan ook goed aan bod en dit maakt het programma gewoon heel leuk om naar te kijken. In alle uitzendingen ontbreken de bezoeken aan de plaatselijke pubs dan ook nooit. Phil en Kirsty drinken samen met hun zoekenden graag een goed glas in een plaatselijk café, wat ook goed laat zien hoe het er in die horeca toegaat.

Erg informatief woonprogramma

Verder is het programma erg informatief. Voor de Nederlandse markt misschien iets minder interessant als het gaat om zaken die met bouwverordeningen te maken hebben, maar de algemene adviezen zijn wel erg bruikbaar. Bovendien biedt het programma bijna als een reisprogramma een heel goed beeld van allerlei plaatsen in Groot-Brittannië, maar ook in andere landen in bijvoorbeeld Duitsland, Spanje en Frankrijk. Ook wordt goed duidelijk hoe koopprocessen in die landen verlopen, want zoals het systeem in Nederland is, is dat niet overal. Leuk is tevens dat het duo Kirsty en Phil ook altijd na een tijdje nog even gaan kijken hoe het de kopers is vergaan. Vaak wordt dan ook gemeld hoeveel de woning dan waard is. Ook worden dan gezamenlijk bepaalde activiteiten ondernomen zoals golfen, surfen of motorrijden. Gewoon een gezellig programma op de zondagavond met een bord eten op schoot.

Uitzending op zondag en maandag

De grote verhuizing is een programma van Channel four. Eerder werd het iedere werkdag uitgezonden rond etenstijd, maar vanaf september 2009 is dat op de zondag en de maandag.
© 2009 - 2020 Singalees, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Dr. Phil McGraw tv-psycholoogDe Amerikaanse psycholoog en televisiepresentator Dr. Phil is beroemd geworden door een gastopreden bij de Oprah show. D…
Stress door verhuizingStress door verhuizingHet aankopen en verkopen van een huis brengt een grote stressfactor met zich mee. De grootste stress wordt echter veroor…
Dr. Phil dieet, shape up planDr. Phil dieet, shape up planDr. Phil dieet is anders dan andere dieëten, het is een weldoordacht plan om serieuze veranderingen in uw leven te breng…
Verhuizen: wat komt er bij kijken?Verhuizen: wat komt er bij kijken?Het is zover, je huis is verkocht. Nu moet je al je spullen gaan pakken en verhuizen. Bij een verhuizing komt vaak meer…

Hoe worden kijkcijfers gemeten?Hoe worden kijkcijfers gemeten?Wekelijks worden er kijkcijfers bekend gemaakt over het afgelopen week. Deze worden met grote belangstelling bekeken doo…
Mega Mindy: De vrouwelijke versie van Superman!Mega Mindy is een superheld, die al sinds 2006 op de Vlaamse televisie op Ketnet te zien is. Mega Mindy heeft nu ook Ned…

Reageer op het artikel "De grote verhuizing: leuk woonprogramma"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Singalees
Laatste update: 30-10-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Schrijf mee!