InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Naruto: een leuke anime?

Naruto: een leuke anime?

Naruto, het hyperactief fictieve figuur uit de gelijknamige anime serie, wordt steeds populairder op onze aardbol. In verschillende delen van de wereld is deze anime op de buis te volgen. Het blijft echter niet bij Naruto alleen. Het vervolg op Naruto, Naruto Shippuuden, is al geruime tijd te zien op de buitenlandse televisieschermen. Nederland zal - waarschijnlijk - binnenkort eerst kennis maken met de jonge blonde en uiterst populaire personage uit de anime serie: Naruto. Dit artikel geeft geen specifiek inhoudelijke informatie omtrent de series Naruto & Naruto Shippuuden. Dit om spoilers te voorkomen!

Wie is Naruto?

Deze blonde en wilde jongen is het hoofdfiguur uit de anime serie Naruto. Naruto is een Japanse jongen maar ziet er niet bepaald Japans uit. Naast het blonde kapsel heeft Naruto namelijk blauwe ogen, niet bepaald Japans dus.

Als je de anime bekijkt valt je één ding meteen op. Naruto is hyperactief! Het is een echte kwajongen die impulsief in het leven staat. Tegenwoordig zou men iemand met deze trekjes een ADHD stempel geven. In de fictieve wereld van Naruto wordt hier echter niet over gesproken.

Naruto heeft geen mooie jeugd gehad. Hij heeft zijn ouders nooit gekend en is opgevoed in een wereld waar hij altijd alleen stond. Tijdens het opgroeien vindt Naruto zijn geluk in een hechte vriendschap die hij met zijn teamgenoten opbouwt. Zijn levensvisie is helder en doelgericht. Naruto wil namelijk de beste ninja van zijn dorp, Konoha, worden. De term die hiervoor wordt gebruikt is: Hokage.

Teamgenoten?

De serie Naruto heeft alles te maken met het verlangen om een goede en sterke ninja te worden. Japanse invloeden van onder andere ninjutsu komen in deze anime serie ook heel sterk tot uitdrukking. Dit betekent dat er veel gevochten wordt met typisch traditionele wapens als een shuriken (werpster) en kunai.

Het dorp Konoha is de plaats waar Naruto opgroeit en het verhaal vindt ook voor een groot deel plaats in dit dorp. Hij komt, naar mate het verhaal vordert, in aanraking met veel verschillende mede ninja’s. Deze ninja’s hebben de taak om het dorp te beschermen tegen vijanden vanuit andere dorpen. De volgende personages hebben, naast Naruto, een belangrijke rol toegewezen gekregen:
  • Sasuke
  • Sakura
  • Gaara

Goed en slecht

Uiteraard is er ook in deze anime serie een strijd tussen goed en kwaad gaande. Naruto en zijn teamplayers horen bij de goede ninja’s en strijden met volle macht tegen het slechte.

Is Naruto een kinderachtige anime?

Nee. Naruto is een anime serie met best veel diepgang. Je moet het, zoals elke serie eigenlijk, wel blijven volgen en dan komt de ene verrassing na de andere je tegemoet. De personages zijn alles behalve oppervlakkig en krijgen naarmate de serie volgt een distinctieve persoonlijkheid.

Naast de personages Naruto, Sakura en Sasuke, die trouwens in dit eerste deel allemaal nog in hun tienerjaren zitten, vind je veel andere volwassen personages die ook hun aandeel hebben in het eeuwige gevecht tussen goed en kwaad.

Is Naruto voor iedereen?

Nee. Zoals eerder vermeld wordt er veel gevochten in deze serie. De originele Japanse Naruto biedt een ongecensureerde versie waar het bloed rijkelijk vloeit tijdens de vele gevechten. De Amerikaanse versie is een stuk milder van aard. Bloed en ander kind onvriendelijk materiaal is hier verwijderd. De Nederlandse versie zal ook aangepast worden, maar, dit betekent niet dat het voor iedereen toegankelijk is. Jonge kinderen zijn niet geschikt voor Naruto.

Kan ik Naruto nu al zien?

Ja. Je kunt Naturo nu al bekijken. Vele websites bieden de originele Japanse en Amerikaanse versie aan op hun website. Je hoeft hier niet voor te betalen en de afleveringen zijn ook nog eens in het Engels ondertiteld. Deze ondertiteling is door ‘’fans’’ gerealiseerd.

Wanneer komt Naruto naar Nederland?

Dit is nog niet bekend. Waarschijnlijk komt Naruto binnenkort op de buis. Verwacht wordt echter dat het niet om de originele versie gaat. Ook de Amerikaanse versie gaat het waarschijnlijk niet worden. Nederlandse stemmen zullen de serie waarschijnlijk kleur geven.

Of dit een goede keus gaat worden valt te betwijfelen. Fans lopen in elk geval niet warm voor het idee dat de verschillende personages Nederlandse stemmen krijgen toebedeeld. Veel namen en termen zijn namelijk moeilijk vanuit het Japans naar het Nederlands te vertalen, wat een knullig resultaat kan opleveren. De Amerikaanse versie, waar de personages in het Engels spreken, is ook niet met grote enthousiasme ontvangen.

Mijn advies is het volgen van de originele Japanse versie via het internet.

Naruto (Shippuuden) films?

Er zijn, naast de serie, verschillende films gemaakt waar Naruto een hoofdrol in heeft. Deze films kun je zien als een spin-off van de series. Dit betekent dat de films los staan van de series. Een aantal van de volgende Naruto én Naruto Shippuuden films zijn al te zien. De laatste moet nog uitkomen.

  • Naruto the movie: Ninja Clash in the Land of Snow
  • Naruto the movie 2: Legends of the Stone of Gelel
  • Naruto the movie 3: Guardians of the Crescent Moon Kingdom
  • Naruto Shippuuden the Movie
  • Naruto Shippuuden 2: Bonds
  • Naruto Shippuuden 3: Inhteritors of the Will of Fire

Veel kijkplezier!
© 2009 - 2019 Kropslavinken, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Japanse anime - Wat is dat?De meesten mensen kennen de term wel, anime en manga. Veel mensen hebben wel eens anime gezien zonder dat door te hebben…
Death Note (Desu Nota)Death Note (Desu Nota)Death Note is een manga/anime serie. (Japanse strips). Het is een spannende serie over leven en dood. De hoofdpersoon Li…
Manga: Ichigo 100%Ichigo 100% is een manga/anime die gaat over een jongen die op 4 meisjes valt. Deze 4 meisjes vallen ook op hem. Hij wil…
Manga & Anime: Een nieuwe cult die de wereld veroverdOver de hele wereld kennen mensen het fenomeen, van Noorwegen tot Zuid-Afrika: Manga en anime, Japanse strips en de gean…
Wat is beybladen en waar komt het vandaan?Bij de kinderen onder ons is een beyblade wel bekend, maar als leraar of ouder is het soms heel moeilijk om telkens mee…

Reageer op het artikel "Naruto: een leuke anime?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kropslavinken
Gepubliceerd: 11-11-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Schrijf mee!