Hints: klinkt als... en heeft 2 lettergrepen

Wie in Nederland zegt: Klinkt als …en 5 lettergrepen weet vaak dat er geduid wordt op het spel Hints. In 2003 was het een populair tv-programma waarbij teams elkaar bestreden in het raden van films, boeken, mensen, dieren of andere zaken aan de hand van aanwijzingen. In 2010 is het programma Hints terug op de buis. Hints in het kort.

Sofie van den Enk presenteert Hints

Presentatrice van het vernieuwde Hints is Sofie van den Enk, die vroeger zelf een fan was van het programma.

Wanneer was Hints op de tv?

Het spel Hints was van 1983 tot 2003 op de buis. Spelleider was toen Anita Witzier. Hints is een product van de KRO. In 2010 kwam het programma terug.

Wat is Hints?

In hints moeten de spelers zonder te praten uitbeelden wat op een kaartje staat dat ze net hebben gekregen. Dit kan een woord zijn of een hele uitdrukking. Het moeilijke is natuurlijk dat er geen woord gesproken mag worden, want daarmee moeten alle aanwijzingen met handen en voeten, aanwijzen van zaken en tekeningen worden uitgebeeld. Zelfs als een woord is geraden, mogen de deelnemers niet zeggen dat dit het geval is. Ze moeten dan ook weer uitbeelden dat het geraden is. Dit teken is overigens: wijzen met de ene hand en de wijsvinger van de andere hand bij de neus zetten.

Hoe wordt Hints gespeeld en met welke mensen?

Hints gaat in 2010 van start met elke week een uitzending. Daarin spelen twee teams tegen elkaar. Actrice Gigi Ravelli en cabaretier Roué Verveer zijn aanvoerders van het ene team. Het andere team heeft acteur Pim Muda en presentatrice Saar Koningsberger als leiders. Elk team krijgt elke week steun van twee gastkandidaten.

Een verslavend spel

Hints wordt al sinds jaar en dag niet alleen op tv gespeeld, maar ook veel mensen doen het thuis. De meeste spelers vinden het zo boeiend dat ze binnen een mum van tijd als een gek los gaan in het uitbeelden van de raarste zegswijzen en woorden.

Anita Witzier

Oud presentatrice Anita Witzier komt het spel trouwens ook meespelen. Maar ook oud-kandidaten die revanche willen mogen weer meedoen met het vernieuwde Hints.

Sofie van den Enk

Sofie van den Enk was altijd journalist en werkte tevens als presentatrice. Ooi doet ze aan improvisatietheater. Ze studeerde Amerikanistiek en werkte voor Max Westerman die presentator was bij RTL vanuit de States. Ook was ze Jakhals bij de Wereld Draait Door en is ze verslaggever bij RTV Utrecht.
© 2010 - 2020 Singalees, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Cheats, hints, eastereggsCheats, hints, eastereggsCheats, hints en eastereggs (codes) zijn er voor bijna alle soorten games (spelletjes). Wat kun je met cheats, easteregg…
Anita wordt opgenomen, televisieprogramma van NPO 1Anita wordt opgenomen, televisieprogramma van NPO 1Anita wordt opgenomen is een reality-tv programma dat wordt uitgezonden in het voorjaar van 2015. De presentatie is in h…
Tv-programma The Masked SingerTv-programma The Masked SingerThe Masked Singer is een tv-programma waarin bekende Nederlanders een optreden geven waarbij zij een lied zingen. Echter…
Logos Quiz Game; merken raden is de nieuwe hypeLogos Quiz Game; merken raden is de nieuwe hypeLogos Quiz Game is een applicatie voor iPod, iPhone en iPad gemaakt door Javier Perez Estarriaga. De spellen worden uitg…

Televisie: De soapEen soap is een televisieserie waarin dag in, dag uit de belevenissen van fictieve personen worden gevolgd. Een soap loo…
Oprah Winfrey stopt in 2010Eind 2010 stopt de legendarische Oprah Winfrey met haar talkshows. Na 25 seizoenen komt er dan een einde aan de bijzonde…
Bronnen en referenties
  • RTV Utrecht Leeuwarder Courant De pers

Reageer op het artikel "Hints: klinkt als... en heeft 2 lettergrepen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Singalees
Laatste update: 02-11-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!