InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Jessica Simpson: "The Price of Beauty"

Jessica Simpson: "The Price of Beauty"

Jessica Simpson: "The Price of Beauty" Schoonheid is een relatief begrip. En wie kan dit beter weten dan schoonheidskoningin Jessica Simpson? Bejubeld als ze haar Daisy Dukes aantrok en beschimpt als ze in maat 42 verschijnt. In plaats van bij de pakken te blijven zitten haalt ze haar voordeel uit de aandacht voor haar uiterlijk en start ze met een docureeks: The Price of Beauty".

De show?

In "The Price of Beauty" reizen hollywoodsterretje Jessica Simpson, haarstylist Ken Paves en een onbekendere zangeres/vriendin Cacee Cobs de wereld rond op zoek naar schoonheid. De reeks werd gemaakt voor een Amerikaanse zender en bevat 8 afleveringen. Ze bezoeken 8 verschillende landen en focussen op een bepaald schoonheidsritueel. Met Amerikaanse naïviteit geeft dit een grappige blik op andere culturen.

Simpson is het prototype van een dom blondje maar speelde het hier toch slim. Ze fungeert ook als executive producer en zorgt voor de titelsong. We kennen haar vooral van haar vorige serie "Newlyweds" met de zanger Nick Lachey. Ook haar rol in de filmremake van "The Dukes of Hazard" ging niet onopgemerkt voorbij. Juist omdat ze het domme blondje kan spelen lukt het haar ook om in de serie dingen in vraag te stellen. De andere twee zijn ook geen antropologen en de combinatie gebruinde luxepaardjes met spinnen en insecten levert soms wel grappige situaties op.

Wegzappen of niet?

Je moet tegen de Amerikaanse houding kunnen van de drie hoofdspelers. Een kapper uit Hollywood, een blond filmsterretje en een gebruind zangeresje geeft natuurlijk heel typische situaties. Toch moet gezegd worden dat ze oprecht geïnteresseerd lijken in de verschillende culturen. Je ziet ook daadwerkelijk een aantal leuke dingen die gedaan worden op gebied van schoonheid in alle verschillende landen. De aanpak maakt het iets humoristischer dan een documentaire maar natuurlijk ook iets minder gedetailleerd.

Een voorsmaakje: Oeganda

In Oeganda komen de drie wel een heel vreemd dorp tegen. Ze komen terecht in een wereld waar de man enkel trouwt met zijn vrouw als deze twee maanden in de "fattening hut" of de vetmesthut heeft doorgebracht. Daar drinkt ze om de drie uur een kruik met vette, gekruide melk. Dan pas is zij dik genoeg om mooi te zijn voor de man. Want veel koeien (lieftst vette) en een dikke vrouw zijn tekenen van welvaart.

De reacties zijn vanzelfsprekend zeer verbaasd. Toch blijven de drie respectvol. Ze testen vrolijk een modderdeo uit, doen verdikkende kleren aan en fungeren zelfs als bruidsmeisje zonder op de voorgrond te treden. Deze aflevering toont heel duidelijk aan dat schoonheid en gewicht inderdaad iets heel relatief is!
© 2010 - 2019 Slls1984, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
OptiestrategieënOptiestrategieënWe zullen de meest bekende strategieën met u langs lopen, te weten de straddle, strangle, price spread, time spread en d…
Spreads in optiesSpreads in optiesEen spread is het tegelijkertijd kopen van een optie en verkopen van een andere optie op dezelfde aandeel, met verschill…
Korres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingKorres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingWereldwijd al met heel wat awards overladen, is Korres Natural Products nu eindelijk ook in Nederland gemakkelijk verkri…

Reageer op het artikel "Jessica Simpson: "The Price of Beauty""

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Slls1984
Laatste update: 06-08-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Schrijf mee!