The Big Bang Theory (comedy serie)

The Big Bang Theory (comedy serie) Binnenkort begint alweer het 4e seizoen van de nieuwe hitserie "The Big Bang Theory". Hoewel de serie deels voldoet aan de traditionele sitcom formule, springt deze toch boven de grote massa uit. Naast de chemie tussen de hoofdrolspelers is dit voornamelijk te danken aan de unieke setting. De serie speelt zich namelijk af rond de perikelen van een groep jonge wetenschappers en hun typische 'nerd' gedrag. Opmerkelijk hierbij is het accurate gebruik van wetenschappelijke formules en wetten. Al in 2005 maakten de Chuck Lorre (bekend van Grace Under Fire, Dharma & Greg en Two and a Half Men) and Bill Prady (bekend van Married With Children, Dream On, Star Trek: Voyager, Dharma & Greg, The Gilmore Girls en de Muppets) al een pilot aflevering voor een nieuwe sitcom, gebaseerd op het leven van een groep nerds die worstelen met de 'gewone' wereld om hun heen. De pilot zelf baarde niet veel opzien, maar de chemie tussen de twee hoofdrolspelers sprong in het oog. Pas in 2007 werd de show opgepikt door het Amerikaanse CBS en ging het eerste seizoen van start.

De hoofdrolspelers

Hoofdrolspelers in "The Big Bang Theory" zijn Dr. Leonard Hofstadter (Johnny Galecki), zijn flagenoot Dr. Sheldon Cooper (Jim Parsons) en hun overbuurvrouw Penny (Kaley Cuoco). Verder spelen de vrienden van Leonard en Sheldon, Howard Wolowitz (Simon Helberg) en Dr. Rajesh "Raj" Koothrappali (Kunal Nayyar) een belangrijk rol. Elk van de hoofdrolspelers heeft zijn eigenaardigheden en zijn rol binnen de serie:

  • Sheldon is een theoretisch natuurkundige met een IQ van 187 en voelt zich superieur. Hij lijdt aan een soort van dwangmatigheid en begrijpt sociale omgangsvormen moeilijk. Hij heeft geen enkel gevoel voor ironie, sarcasme en humor.
  • Leonard is een experimenteel natuurkundige met een IQ van 173. Hij is huisgenoot en collega van Sheldon en de relatief normale persoon.
  • Penny is een mooie, blonde, jonge vrouw, die een carrière ambieert als actrice. Tot een doorbraak is het echter nog niet gekomen en daarom werkt ze bij de "Cheesecake factory" en woont ze in een appartement tegenover Leonard en Sheldon.
  • Rajesh is een sterrenkundige die zo verlegen is bij de aanwezigheid van vrouwen, dat hij niet kan praten, tenzij hij onder invloed van alcohol is.
  • Howard is een ruimtevaartkundig ingenieur. Hij is joods, woont bij zijn moeder, maar denkt dat hij onweerstaanbaar is voor vrouwen door zijn kledingstijl en zijn (vreemd) gebruik van Frans. Hij is de enige zonder doctorstitel, maar verdedigt dit door te stellen dat de dingen die hij bouwt ook daadwerkelijk in de ruimte gebruikt worden, in tegenstelling tot het werk van de rest.

Naast de hoofdrolspelers zijn er nog een aantal andere regelmatig terugkerende personages. Dr. Leslie Winkle is een collega van Leonard en is qua persoonlijkheid erg vergelijkbaar met hem. Leonard en Lesie hebben een aantal keren seks, maar van een liefdesrelatie is geen sprake. Dr. Eric Gablehauser is de baas van de natuurkunde afdeling en dus de baas van Leonard en Sheldon. In deze functie komt hij een aantal maal voor in de serie, maar een echte grote rol van betekenis speelt hij niet.

Seizoen 1

In het eerste seizoen maken we vooral kennis met de hoofdrolspelers en hun eigenaardigheden. Leonard wordt vrijwel direct verliefd op Penny, als zij in het appartement tegenover hun komt wonen. Penny lijkt echter alleen op een vriendschappelijke manier interesse in Leonard te hebben. Naast dit hoofdthema verliest Sheldon zijn baan, heeft hij moeite een geheim te bewaren en valt hij vaak iedereen om zich heen aan, om aan te tonen dat hij superieur is. In de laatste aflevering van het eerste seizoen gaan Leonard en Penny eindelijk voor het eerst samen uit. Het eerste seizoen bestaat uit 17 afleveringen.

Seizoen 2

In het tweede seizoen worden de personages wat meer uitgediept. Het gedrag van Sheldon wordt extremer, maar begint toch langzaam een vriendschap op te bouwen met Penny. Howard krijgt kortstondig een relatie met Leslie Winkle en Rajesh weet voor het eerst iets tegen Penny te zeggen zonder dronken te zijn. De relatie tussen Leonard en Penny wordt ook verder uitgediept en gaat door pieken en dalen. Het tweede seizoen bestaat uit 23 afleveringen.

Seizoen 3

In het derde seizoen krijgen Leonard en Penny eindelijk een relatie. Dit heeft niet alleen veel gevolgen voor hun zelf, maar ook Sheldon raakt hierdoor compleet van slag. Het derde seizoen bestaat uit 23 afleveringen.

Seizoen 4

Het vierde seizoen start op 23 september. Wanneer de show naar Nederland komt is nog niet bekend.
© 2010 - 2020 Franke, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
The Big Bang Theory (TV-Serie)The Big Bang Theory (TV-Serie)The Big Bang Theory, een bekende comedy-serie, gaat over de vier typische nerd's. Doordat ze de normale wereld niet hele…
Friends, algemene informatieHet is een van de bekendste televisieseries aller tijden. Het werd gekeken door miljoenen mensen over de hele wereld, F…
Britse serie Bottom: Richie, Eddie en een gebrek aan vrouwenBritse serie Bottom: Richie, Eddie en een gebrek aan vrouwenWie aan Britse humor denkt, denkt al gauw aan een subtiele vorm van humor, inclusief typisch Britse taalgrapjes en verwi…
Britse humor: Yes Minister, Fawlty Towers, Dad's ArmyBritse humor: Yes Minister, Fawlty Towers, Dad's ArmyBritse humor is tijdloos. Nog altijd vormen Britse comedies voor velen het summum van komische series op TV, al was het…

Miss Montreal versus Slankie: muziek in de SterreclameMuziek in sterreclame is van onschatbare waarde, al heeft de bekijker van het reclamespotje daar meestal totaal geen wee…
Phineas en FerbPhineas en FerbWie kent ze niet? De twee ontzettend leuke, slimme en bijdehante jongetjes die hun zusje Candace helemaal gek maken met…
Bronnen en referenties
  • http://www.sheldonfan.com/big-bang-theory-series-transcripts-s03.html http://the-big-bang-theory.com/ http://www.avclub.com/articles/the-gothowitz-deviation,33727/ http://en.wikipedia.org/wiki/The_Big_Bang_Theory http://en.wikipedia.org/wiki/Chuck_Lorre http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Prady

Reageer op het artikel "The Big Bang Theory (comedy serie)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Franke
Gepubliceerd: 22-08-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!