InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Kijkcijferhit: Oh Oh Cherso!

Kijkcijferhit: Oh Oh Cherso!

Vanaf 2 september 2010 is elke donderdagavond om 21.30 het programma ‘Oh Oh Cherso!’ te zien. Na twee afleveringen kan wel gezegd worden dat dit een kijkcijferhit is. Waar gaat het programma eigenlijk over en wie doen er aan mee?

Achtergrond programma

Voordat de serie uitgezonden werd was de gedachte dat het programma zou lijken op het jaren negentig programma ’t is hier fantastisch waarbij Ursul de Geer zonnige oorden bezocht en het gedrag van de Nederlandse jeugd aldaar onder de loep nam. ‘Oh Oh Cherso’ zou een weerspiegeling zijn van de jongerencultuur van tegenwoordig, het verschil tussen de jaren negentig en nu zou duidelijk zichtbaar worden. Niets is minder waar, het enige echte verschil tussen beide programma’s is, is dat de personages uit het oude programma willekeurig gekozen werden daar waar de personages uit ‘Oh Oh Cherso’ daadwerkelijk vooraf gecast zijn. De cast bestaat uit acht ras-Hagenezen met een onvervalst accent die gezamenlijk op vakantie gaan. Voorafgaand aan de vakantie kenden de personages elkaar nog niet.

Plaats van bestemming is Chersonissos, een klein plaatsje gelegen op Kreta, onderdeel van de Griekse eilanden. De plaats Chersonissos ligt in het noorden van Kreta en grenst aan de plaatsen Stalida en Malia. Naast families en oudere stelletjes komen hier vooral jongeren om te genieten van het rijke uitgaansleven. In het centrum van Chersonissos vind je volop clubs, bars en retaurants. Ook tref je er een aantal Nederlandse bars en eetgelegenheden aan.
Op Kreta zijn vele bezienswaardigheden te bezoeken zoals de vele kloven in het binnenland (met name de Samariákloof), knossos met zijn vele archeologische vondsten, de kleine authentieke haventjes rondom het eiland en natuurlijk de schitterende stranden.

Wie doen er mee?

De groep bestaat uit eigenzinnige en typische Hagenezen die garant staan voor heel veel echte Haagse humor, verbazing, passie, ruzie, en veel plezier. Ze delen samen een luxe villa waar ze grappen met elkaar uithalen en iedere dag feesten tot in de vroege uurtjes. In tien afleveringen wordt de vakantie van de groep met alle bij behorende uitspattingen uitgezonden op de Nederlandse televisie. De deelnemers zijn:

 • 'Barbie' Samantha (20 jaar, winkelmedewerker); Samantha's doel in het leven is om een levende Barbie te worden en daar is ze naar eigen zeggen aardig in geslaagd. Haar uitspraak: "Ik lust alleen frikadel en kroket, nee sowieso ik lust ook geen vlees." heeft haar tot een van de boegbeelden van de serie gemaakt.
 • 'Jokertje' Robert (20 jaar, scholier); Robert is de joker van het gezelschap. Hij heeft geen rust in zijn lichaam en is soms totaal onnavolgbaar in zijn uitspraken. Dit maakt hem overigens alleen nog maar populairder bij het kijkpubliek. Het is onbekend hoe hij aan zijn bijnaam komt, wellicht omdat hij zich vaak als een gek gedraagt.
 • 'Sterretje' Tony (24 jaar, barman/ dj); Tony heeft zijn bijnaam gekregen omdat hij twee grote sterren op zijn bovenlijf heeft laten tatoeëren. Tony maakte een statement door in de eerste aflevering een van de dames die langer dan twee uur bezig was met opmaken in het water te gooien zodat ze opnieuw kon beginnen.
 • ’Matsoe Matsoe’ Joey (19 jaar, tuin/ sierbestrating); In het dagelijks leven maakt Joey tuinen, een echte vakman. Daarnaast houdt hij wel van een feestje. Hij staat vooral bekend om zijn droge uitspraken zonder daarbij een krimp te geven.
 • 'Kabouter' Bibi (19 jaar, scholier); Bibi is met haar 1.55m de kleinste van de groep, vandaar de bijnaam Kabouter. Zij is ook de enige met een vriendje die achtergebleven is in Nederland.
 • Elize (18 jaar, snackbar medewerker); Elize is de jongste van de groep. Volgens Elize is het leven 1 groot feest, alleen je moet wel zelf de slingers ophangen! Wijze woorden voor deze 18 jarige snackbar bediende!
 • 'Sniper' Vincent (23 jaar, medewerker kledingwinkel); Sniper 'sniped' (loeren) graag naar het vrouwelijke geslacht. Hij heeft echter ook narcistische trekjes. Tijdens de serie wordt duidelijk dat hij op Roos valt.
 • 'Little Princess' Roos (21 jaar, MBO afgestudeerd); Roos is veel met zichzelf bezig en houdt er van als alles voor haar wordt gedaan. Vandaar de bijnaam Little Princess. Tijdens de serie gaat ze graag in op de avances van Sniper Vincent, na de vakantie hebben ze dan ook een relatie gekregen.

Enkele Haagse quotes:

Een kleine opsomming van de Haagse opmerkingen die aan de lopende band worden geproduceerd door de groep:

 • Jokertje, Doe jij et effe dan? -Robert
 • Ik maak tuinen, Achtertuinen, Voortuinen, Hele tuinen van A tot Z. - Joey
 • Ken aardig wat wegslobberen ja… - Joey
 • Drank, Warmte en iemand met een hartslag, en ik ben al gauw tevreden! -Tony
 • Matsoe Matsoe, weenie wat het betekend, maar et klinkt wel kickuh -Joey
 • Dit zijn romeinen… Waar komen die eigenlijk vandaan? Is dat ook Grieks? – Samantha
 • M’n veterstrik diploma? Die heb k niet gehaald… Ben goed in praktijk, niet in theorie. – Joey
 • Drink tot m geld op is, meer ken ik niet drinken – Joey
 • Ik hou nie zo van amsterdam.. Niet mijn stad.. Sowieso praten ze daar heel anders als ons.. Heel raar – Samantha
© 2010 - 2019 Rosendal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Oh Oh Cherso Single: 'Dit wordt los gaan in de kroeg!'De 'Oh Oh Cherso Single', de track door de 8 Hagenezen uit het bekende programma 'Oh Oh Cherso' is geen muzikaal hoogsta…

Reageer op het artikel "Kijkcijferhit: Oh Oh Cherso!"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Rosendal
Gepubliceerd: 15-09-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Schrijf mee!