Oh Oh Cherso Single: 'Dit wordt los gaan in de kroeg!'

De 'Oh Oh Cherso Single', de track door de 8 Hagenezen uit het bekende programma 'Oh Oh Cherso' is geen muzikaal hoogstandje te noemen, maar staat wel al op 1 in de iTunes chart en is op plaats 2 binnen gekomen in de single top 100. 'We kunnen allemaal niet zingen, maar het is toch mooi geworden', aldus Roos.

Oh Oh Cherso Single

De Oh Oh Cherso Single is sinds maandag 11 oktober te downloaden in verschillende downloadwinkels. Een muzikaal hoogstandje is het niet, maar de single staat nu al op nummer 1 in de iTunes chart, de grootste downloadwinkel in Nederland. De single is binnengekomen op plaats 2 in de single top 100.

De track bevat een karakterisering van de personages uit Oh Oh Cherso, en daarnaast de meest typische uitspraken uit de uitzendingen, zoals 'ik zoek een WOKNOK', 'grote tieten, strak lijfje, strak kontje, lekker laag make-up erop', 'dikke tieten zijn twee pluspunten' en 'Joey, heb je een masker op, oh nee, het is je keienkop'. Dit alles onder de melodie van het voorstukje uit de afleveringen. De videoclip bevat beelden uit de afleveringen. Er zijn al veel verschillende meningen over de single gepubliceerd.

De Telegraaf heeft via een poll bekend gemaakt dat de Nederlanders niet erg te spreken zijn over de Oh Oh Cherso Single. 68 procent van de stemmers kan het nummer niet aanhoren ('Dit is een verschrikkelijk nummer, weg met die rommel!') en 21 procent vindt het zo slecht dat het weer leuk is. Slechts 11 procent is helemaal weg van de track ('Dit wordt los gaan in de kroeg'). De Telegraaf concludeert daarom dat, ondanks dat de single op 1 in de iTunes chart staat, de track een stuk minder populair is dan het programma zelf.

De Hagenezen zelf laten weten: 'We kunnen allemaal niet zingen, maar het is toch mooi geworden' (Roos).

Tevens zal er deze week een album verschijnen dat bij het programma hoort. Hierop staan naast de Oh Oh Cherso Single zelf ook tracks die te horen zijn geweest in het programma, onder andere van Roog, Afrojack en The Partysquad.

Oh Oh Cherso

In Oh Oh Cherso staan acht Haagse jongeren die hun zomer spenderen in de Griekse badplaats Chersonissos. De realitysoap geproduceerd door Eyeworks, startte op 2 september 2010. De deelnemers zijn:
  • Robert Minderhoud (Jokertje)
  • Vincent van der Lans (Sniper)
  • Bibi Breijman (Kabouter)
  • Tony Wyczynski (Sterretje of DJ Tony Star)
  • Samantha de Jong (Barbie)
  • Roos van Gelder (Little Princess)
  • Joey Spaan (Matsoe Matsoe)
  • Elize Kruuk

In het programma wordt duidelijk hoe iedereen aan zijn of haar bijnaam is gekomen. 'Jokertje' is bijvoorbeeld de gekste van zijn vrienden, 'Sniper' loert altijd naar de vrouwtjes en schiet altijd raak, 'Kabouter' is erg klein, 'Sterretje' heeft op elke schouder een tattoo van een ster, 'Barbie' wilde vroeger altijd barbie worden en zo ziet ze er nu ook uit, 'Little Princess' is verwend en 'Matsoe Matsoe' vindt zijn bijnaam gewoon lekker klinken. Elize is de enige die niet actief bij haar bijnaam genoemd wordt. Zelf geeft ze aan dat ze 'Slimpie' wel als bijnaam zou willen hebben.

Inmiddels zijn 7 afleveringen uitgezonden, en de kijkcijfers varieren tussen 1.030.000 (aflevering 1) en 1.455.000 (aflevering 5). De voice-over wordt verzorgd door Cees Geel. Dit is het eerste seizoen van Oh Oh Cherso. De castingtape is hier te bekijken. De avonturen van de Hagenezen gaan misschien ook op dvd uitgebracht worden.
© 2010 - 2020 Maarten-, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tijgertje, Tatjana van Oh oh TirolNa de succesvolle serie Oh oh Cherso is nu het vervolg Oh oh Tirol op de Nederlandse televisie te bekijken op donderdag…
Kijkcijferhit: Oh Oh Cherso!Vanaf 2 september 2010 is elke donderdagavond om 21.30 het programma ‘Oh Oh Cherso!’ te zien. Na twee afleveringen kan w…
Realityshows - De Gouden Kooi en de tijdelijke roemRealityshows - De Gouden Kooi en de tijdelijke roemDeelnemers aan en winnaars van realityseries vergaren roem. Vaak duurt die roem niet langer dan de duur van de uitzendin…
Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk is terug! Niet met een Hotel New York II, maar met een totaal nieuwe sound. Het album Who’s Your Momma ligt sinds…

Full House, een Amerikaanse komedieserieFull House, een Amerikaanse komedieserieFull House is een Amerikaanse komedieserie over Danny Tanner die met de hulp van zijn schoonbroer Jesse Katsopolis en zi…
De wondere wereld van GleeGlee, dé hit uit amerika is nu ook in nederland op de buis. RTL5 zendt de serie elke dinsdag om 20:30. Maar wat is dit n…
Bronnen en referenties
  • http://www.nltracks.nl/#/nieuws/24471/Single_Oh_Oh_Cherso_op_nummer_1_in_iTunes_chart
  • http://www.telegraaf.nl/prive/7913984/___Weg_met_Oh_Oh_Cherso-single___.html

Reageer op het artikel "Oh Oh Cherso Single: 'Dit wordt los gaan in de kroeg!'"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Maarten-
Gepubliceerd: Oktober 2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!