InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Wat gebeurde er met… Beverly Hills, 90210?

Wat gebeurde er met… Beverly Hills, 90210?

Tegenwoordig loopt er een spin-off van deze populaire serie uit de jaren negentig. Maar wat gebeurde er met de hoofdrolspelers van de originele serie?

Jason Priestley (“Brandon Walsh”)

Priestly probeerde na het stopzetten van de serie zijn stempel te drukken in de filmwereld. Het bleef echter bij een reeks nagenoeg onbekende televisiefilms. Hij kwam tussen 1995 en 1999 af en toe in het nieuws met diverse ongevallen als gevolg van zijn fervente voorliefde voor race-auto’s. Een ervan deed hem zelfs in de gevangenis belanden. Tegenwoordig is hij getrouwd met de visagiste Naomi Lowde, met wie hij een zoon en dochter heeft. Hij is constant bezig met nieuwe filmprojecten.

Shannen Doherty (“Brenda Walsh”)

Shannen Doherty speelde na het verlaten van “Beverly Hills, 90210” voornamelijk in televisiefilms. Haar beste rol was in “Mallrats” (1995). In 1998 speelde ze in een andere serie van Aaron Spelling (de producer van Beverly Hills, 90210): “Charmed”, waar ze naast oa. Alyssa Milano de rol van een heks speelde. In 2001 werd ze na veelvuldige ruzies met Milano ontslagen. Doherty werd vervangen door actrice Rose McGowan. Later kwam ze af en toe in de media als gevolg van een turbulent huwelijk en een publieke vete met Paris Hilton.In 2003 werd Doherty presentatrice van de realityserie “Scare Tactics”. Ze hield het slechts een seizoen vol. Na een reeks mislukte series, presentatieopdrachten en televisiefilms zonder bijval deed ze haar wederoptreden in de spin-off van “Beverly Hills, 90210”.

Jennie Garth (“Kelly Taylor”)

Na “Beverly Hills, 90210” speelde Jennie Garth in 8 afleveringen van de serie “The $treet”. Nadien volgenden een reeks onbekende televisiefilms. Tussen 2002 en 2006 was ze te zien in de sitcom “What I like about you”. Ze verkoos deze rol boven een hoofdrol in “Charmed” (ter vervanging van Shannen Doherty). In 2007 was de actrice te zien in de show “Dancing with the Stars”, waar ze veel bijval kende door heel lang in de wedstrijd te blijven. In 2008 keerde ook zij terug als Kelly Taylor in “90210”, de spin-off op “Beverly Hills, 90210”. Garth is getrouwd met Peter Facinelli, die bekend is uit de Twilight-saga. Ze hebben drie dochters: Luca Bella, Lola Ray en Fiona Eve.
Ian Ziering / Bron: April Killingsworth, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)Ian Ziering / Bron: April Killingsworth, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)

Ian Ziering (“Steve Sanders”)

Ian Ziering moest het na “Beverly Hills, 90210” initieel stellen met kleine rolletjes in minder bekende films. Hij verscheen even in “Melrose Place”, de opvolger van “Beverly Hills, 90210”. In 1999 maakte hij ook zijn opwachting in de remake van “The Love Boat”. In 2001 deed hij een gastopotreden in de actieserie “JAG”. Af en toe leende hij zijn stem voor animatiefilms. Net zoals Jennie Garth deed hij mee aan de wedstrijd “Dancing with the Stars”. Hij haalde de halve finale. In 2006 speelde hij in de film “Man vs. Monday”, een film waarvan hij ook producer en regisseur was. De film won de Audience Choice Award op het Fort Lauderdale Film Festival. Ook in 2006 won hij de award voor beste acteur op het filmfestival van Monaco voor zijn rol in “Stripped Down.”
Tori Spelling / Bron: Arthur@NYCArthur.com, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)Tori Spelling / Bron: Arthur@NYCArthur.com, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)

Tori Spelling (“Donna Martin”)

Na het stopzetten van “Beverly Hills, 90210” speelde de dochter van Aaron Spelling in enkele films, waaronder “Scary Movie 2” (2001) en “50 Ways to Leave Your Lover” (2004). Nadien volgden nog een reeks onbekende televisiefilms. Spelling is sinds 7 mei 2006 getrouwd met de acteur Dean McDermott, met wie ze twee kinderen heeft. Ze was daarvoor gehuwd met Charlie Shanian. In 2007 werd ze officieel trouwambtenaar en sindsdien laat ze huwelijken zien in haar reality-soap “Love-Inn”. De serie wordt gefilmd in en om het hotel dat Spelling samen met haar man uitbaat.

Gabrielle Carteris (“Andrea Zuckerman”)

In 1995 verliet Gabrielle Carteris de serie. Ze begin haar eigen talkshow, “Gabrielle” genaamd, die slechts één seizoen liep. Ze was even te zien in enkele films als “Mixed Blessings” (1995) en “Full Circle” (2001). In 2003 deed ze mee aan de reality show “The Surreal Life”. Ze verzorgde ook enkele voice-overs voor animatiefilms en games zoals “Marvel: Ultimate Alliance”. In 2006 was ze te zien in de tienerserie “Drake & Josh”. Recent trad ze aan in de misdaadserie “Criminal Minds”. Gabrielle is sinds 3 mei 1992 gehuwd met Charles Isaacs. Ze hebben samen 2 dochters, Kelsey Rose en Mollie.

Luke Perry (“Dylan McKay“)

Luke Perry verliet in 1995 de serie om serieuzere filmrollen na te streven. Het resulteerde in enkele betekenisvolle rollen het misdaaddrama “Normal Life” (1996) en de actiekomedie American Strays (1996). Hij kreeg ook een bijrol in Luc Besson’s “The Fifth Element” (1997). Perry keerde in 1998 terug naar Beverly Hills, 90210 en bleef hierin spelen tot de laatste aflevering in 2000. Daarna speelde hij meerder jaren Jeremiah Cloutier in “Oz”. Hierop volgden enkele gastrollen, zoals in de serie “Will & Grace”. Hij speelde een tijdje in de sitcom “What I like about you”, waar ex-collega Jennie Garth de hoofdrol speelde. Begin 2004 maakte Perry zijn debuut op West End in Londen in het toneelstuk “When Harry Met Sally”. Doorheen zijn carrière deed hij heel wat voice-overs voor animatiefilms zoals “The Simpsons” en “Family Guy”. De acteur trouwde in 1993 met Rachel Sharp. In 2003 zijn ze gescheiden, ze hebben twee kinderen (Jack en Sophie).

Brian Austin Green(“David Silver”)

Naast “Beverly Hills, 90210” was Green te zien in diverse succesvolle Amerikaanse films. Zo speelde hij in 1997 in de film “Unwed Father”. In 2005 had hij ook een rol in de kortlopende sitcom “Freddie” en in "Fox's Terminator: The Sarah Connor Chronicles" speelde hij de rol van een soldaat van de toekomst. Later trad hij ook op in succesvolle series als “CSI:Miami”, “Smallville” en “Desperate Housewives”. Green kende een turbulent liefdesleven. Hij was lange tijd samen met ex-collega’s Tiffani-Amber Thiessen en Vanessa Marcil. Sinds enkele jaren doet hij het met de actrice Megan Fox. Volgens geruchten zou hij halfweg 2010 met haar getrouwd zijn.
© 2010 - 2019 Andyv, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hotel California op albumhoes Eagles? The Beverly Hills LA!Hotel California op albumhoes Eagles? The Beverly Hills LA!Hotel California op de hoes van het album is in feite het Beverly Hills Hotel aan de Sunset Boulevard in Los Angeles. De…
Los Angeles en Hollywood bezoekenL.A. en Hollywood spreken tot ieders verbeelding. Het is de woonplaats van ontelbare bekende en geliefde acteurs en actr…
Hollywoodsterren met Turkse rootsZijn er eigenlijk Hollywoodsterren met een Turkse achtergrond? Ja, die zijn er. Ayda Field, Dr.Oz en Tiffani Thiessen zi…
VIP-lijst boeken van Zoey DeanrecensieVIP-lijst boeken van Zoey DeanDe boeken van de VIP-lijst serie vertellen over het leven van rijke meiden in L.A. Het zijn boeken die voornamelijk bedo…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Wat gebeurde er met… Beverly Hills, 90210?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Andyv
Gepubliceerd: 16-11-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!