nieuws uitgelicht

The Bold and the beautiful vanaf 22 december niet meer op tv

Op 22 december 2010 is het de laatste keer dat fans van The Bold and the Beautiful de soap kunnen zien. Daarmee komt een einde aan de intriges van Ridge, Brooke, Thorne, Eric, Nick, Stephanie, Macy, Sally Spectra en al die anderen. Het einde van The Bold and The Beautiful laat ongetwijfeld een gat achter voor diegenen die The Bold vanaf het begin hebben gezien.

The Bold and the Beautiful al vanaf 1987 op de Nederlandse tv

The Bold and The Beautiful is al vanaf 1987 op de tv. Over de hele wereld is het de bekendste Amerikaanse soap. Er zijn kijkers in meer dan honderd landen. Centraal in The Bold and the beautiful staan alle perikelen rondom het gezin Forrester. Ook Brooke, het gewone meisje dat ooit de geliefde was van Ridge, maar daarna ongeveer met de rest van de familie trouwde of een relatie had maakt de serie elke keer weer spannend. Overigens komen Brooke en Ridge na de zoveel tijd altijd wel weer een keer bij elkaar, nadat ze weer met iemand anders getrouwd zijn geweest of er een relatie mee hebben gehad. De liefdesperikelen zijn sowieso ontelbaar, maar ook ziekte, moord en doodslag en de vele scheidingen hebben de serie gemaakt tot wat hij is. Natuurlijk werden er ook kinderen geboren uit al die relaties en ook die hebben hun plaatsje verworven in The Bold and the beautiful.

Waarom verdwijnt The Bold and the beautiful?

The Bold and the beautiful verdwijnt eind december van de Nederlandse buis omdat SBS6 die het programma altijd om 7.05 in de ochtend en vervolgens om 16.15 uur uitzond vond dat de kijkcijfers niet meer hoog genoeg zijn. Van het geld dat zij moeten neertellen voor de serie kunnen ze ook andere programma’s aankopen. Dat is dan nu ook de bedoeling. Dan zijn er overigens wel al vijfduizend uitzendingen geweest op de Nederlandse tv.

Ongeloofwaardige situaties in The Bold and the beautiful

Niet alleen de liefdeslevens in The Bold and the beautiful waren ongeloofwaardig, maar sommige mensen stonden ook op uit de dood. Ridge keerde terug na een vliegtuigongeluk, maar ook Thorne overleefde zaken die mensen normaliter niet kunnen overleven. Overigens kende de serie ook steeds een andere bezetting. Alleen Ridge, Brooke, Eric en Stephanie zijn wel altijd gespeeld door dezelfde acteurs.

The Bold and the beautiful verhuisde van RTL4 naar SBS6

Overigens was The Bold and the beautiful wel 20 jaar te zien op RTL4, voordat SBS6 waarschijnlijk meer geld bood. Toen kwam de klad er ook een beetje in, want op die zender was het uitzenden niet heel consistent. Er werd niet de hele week uitgezonden, of helemaal niet, dan weer drie keer in de week, dan weer waren er dubbel afleveringen. In 2008 en 2009 was er een zomerstop, daarna kwam het programma nog maar 3 keer in de week op de tv. Echte fans vonden het niet meer te volgen en haakten waarschijnlijk daarom ook af. Bij RTL4 was dat nooit het geval, daar was de serie elke dag te volgen.

Max of RTL4 moet uitkomst bieden om The bold and the beautiful toch op de buis te houden

Blijkbaar is er een grote groep senioren die The bold and the beautiful erg veel volgden, want zij hebben zich nu tot omroep Max gewend om de soap te behouden. Ook RTL4 wordt gevraagd om ervoor te zorgen dat The Bold and the beautiful te bekijken blijven. Of dat lukt is echter de vraag. SBS6 trekt op 22 december de stekker er in ieder geval uit.
© 2010 - 2020 Singalees, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Televisie: De soapEen soap is een televisieserie waarin dag in, dag uit de belevenissen van fictieve personen worden gevolgd. Een soap loo…
Amerikaanse TV zenders, Amerikaanse televisienetwerkenAmerikaanse TV zenders, Amerikaanse televisienetwerkenDit artikel behandelt de meest bekende Amerikaanse televisiezenders. Amerikaanse televisienetwerken, zoals CNN, NBC, Fox…
Sandokan, held in MaleisieSandokan, held in MaleisieSandokan is een door een Italiaanse schrijver bedachte Maleise figuur die zijn piratenweg vindt in de Zuid Chinese Zee.…
De Oscarwinnaars 1998De Oscarwinnaars 1998De Academy Awards van het jaar 1998. De beste films van dit jaar waren Shakespeare in love, Saving private Ryan, Life is…

Op zoek naar God: Gordon, Dennis van der Geest (EO, NL3)Op zoek naar God: Gordon, Dennis van der Geest (EO, NL3)Op zoek naar God: Gordon, Dennis van der Geest, Lizelotte van Dijk. Van 19 tot 25 december 2010 zend de Evangelische Omr…
Phineas (finies) en FerbPhineas en Ferb zijn de twee hoofdpersonen in de serie 'Phineas en Ferb' die te zien is op Disney XD, de zender die vroe…
Bronnen en referenties
  • Leeuwarder Courant RTL4 SBS6

Reageer op het artikel "The Bold and the beautiful vanaf 22 december niet meer op tv"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Nediye van Eeden, 23-12-2010 21:18 #2
Ik vind het echt heel erg dat the bold and the beautiful niet meer te zien is op tv. Voor mij betekent dit een gapende gat in de dag. Ik hoop dat RTL 4 het overneemt zodat we weer dagelijks kunnnen genieten van deze soap.

Andrea Zwarhoed, 22-12-2010 14:30 #1
Heel erg jammer dat 'The Bold' van het scherm verdwijnt! Ik kijk er al twintig jaar elke dag naar (uit). Het tijdstip van uitzenden lijkt me van ondergeschikt belang; wie heeft er nu geen video- of dvd-recorder? Hopelijk wordt de serie spoedig weer op een andere zender voortgezet.

Infoteur: Singalees
Gepubliceerd: December 2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 2
Artikelen met het label 'Nieuws uitgelicht...' zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en bevatten mogelijk gedateerde informatie.
Schrijf mee!