InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > MTV's hit serie Jersey shore

MTV's hit serie Jersey shore

MTV's hit serie Jersey shore MTV's hit serie Jersey Shore volgt de vakantie van een groep zogenaamde Guido's en Guidettes, itiliaanse feestgangers die de kust van New Jersey onveilig maken. Het onverwachte succes maakt van de deelnemers wereldberoemde iconen.

MTV's Jersey Shore

De serie debuteerde in 2009 op MTV in Amerika. MTV staat bekend om zijn reality series en dit is er ook één. In Jersey Shore volgen we een groep twintigers, allen van Italiaanse afkomst, die genieten van het nachtleven in Jersey Shore. We zien hoe ze vrouwen versieren, relaties aangaan, los gaan in verschillende clubs, ruzie maken, vechten, vloeken, haten en van elkaar houden en hoe goede vriendschappen en eeuwige vijandschappen ontstaan.

Ongekend succes

De serie boekt onverwacht enorm succes, wat de cast van Jersey Shore enorme bekendheid schenkt. Er is haast geen show waar ze niet geweest zijn. Vanwege het succes zijn er inmiddels 4 seizoenen en een 5de is onderweg. De inmiddels rijke en beroemde cast leden zijn haast ware iconen geworden. De serie wordt inmiddels over de hele wereld uitgezonden.

De Jersey Shore cast

  • Angelina Pivarnick (seizoen 1 - 2)
  • Jenni "JWoww" Farley
  • Michael "The Situation" Sorrentino
  • Nicole "Snooki" Polizzi
  • Paul "Pauly D" DelVecchio
  • Ronnie Ortiz-Magro
  • Sammi "Sweetheart" Giancola
  • Vinny Guadagnino
  • Deena Nicole Cortese (seizoen 3 - heden)

Seizoenen

Seizoen 1

In seizoen één waren de cast leden nog onbekenden van elkaar, je leert naarmate de serie vordert bepaalde karaktereigenschappen van de cast te herkennen, je ziet vriendschappen ontstaan en je merkt al snel wie er met elkaar botsen en voor spectaculaire ruzies en vechtpartijen zorgen. Het vakantiehuis waar ze in zitten staat tegenover de kust van Jersey. 'S nachts bevinden ze zich in de drukste nachtclubs en er worden verscheidene meiden aan de haak geslagen elke avond. Er ontstaan verschillende romances en haat verhoudingen.

Seizoen 2

In seizoen twee is de cast hun vakantiehuis verhuisd naar de prachtige kust van Miami. Dat betekent nieuwe meiden, nieuwe clubs en nieuwe mogelijkheden. De cast kent elkaar en je merkt dat ze voor een groot deel een hechte vriendschap vormen, zij noemen elkaar inmiddels een familie. In seizoen twee nog meer gevechten en ruzies, het gaat zelfs zo ver dat Angelina op het einde het huis verlaat en daarmee dus stopt met de serie.

Seizoen 3

Ze zijn weer terug verhuisd naar hun vertrouwde Jersey Shore cast en Deena is de vervanging van de in seizoen twee vertrokken Angelina. In Amerika is ook dit seizoen weer een grote hit. Seizoen 3 wordt vanaf 27 maart in Nederland uitgezonden.

Seizoen 4

In dit seizoen reizen de guido's hun oorsprong achterna naar Italië. Ze voelen zich thuis in Italië, maar hebben moeilijkheden met de taal, de cultuur en de andere leefwijze van de echte Italianen. Na een aantal weken zijn ze dan ook blij dat ze weer naar hun echte moederland terug mogen. Dit seizoen overtreft qua ruzies en gevechten zeker de vorige seizoenen. Het gaat zelfs zo ver dat Mike een hersenschudding oploopt.

Seizoen 5

In seizoen 5 mogen de guido's met de volledige cast weer terug naar hun vertrouwde huis in Jersey. Dit seizoen start in Amerika ergens in februari 2012. De serie is direct na seizoen 4 al gefilmd.

Pauly D spinn of

Ondertussen is er ook bekend gemaakt dat Pauly D zijn eigen serie, oftewel een spinn of, gaat krijgen. Deze zal ergens in 2012 gefilmd worden en waarschijnlijk ook dat jaar verschijnen op tv.
© 2010 - 2019 Sfinx, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Jersey Shore's DJ Pauly DDe Jersey Shore heeft veel interessante cast leden, maar degene die daar altijd bovenuit springt is DJ Pauly D met zijn…
Jennifer Farley aka JWowwJennifer Farley, beter bekend als Jenni of Jwoww, is een televisiepersoonlijkheid. Zij werd wereldwijd beroemd als castm…
Angelina Pivarnick aka AngelinaAngelina Pivarnick is de guidette die het niet lang heeft volgehouden in de Jersey Shore. In dit artikel kan je meer ove…
Deena Nicole Cortese aka DeenaDeena Nicole Cortese is de guidette die als laatst werd toegevoegd aan de cast van Jersey Shore. In dit artikel kan je m…
Ronaldo Ortiz-Magro aka RonnieAls we aan een guido, anabooltje of aan Sammi denken, denken we ook gelijk aan hem. We hebben het hier uiteraard over Ro…
Bronnen en referenties
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Jersey_Shore_%28TV_series%29

Reageer op het artikel "MTV's hit serie Jersey shore"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Sfinx
Laatste update: 22-10-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!