InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Televisie: Voetbalvrouwen (Seizoen Eén)

Televisie: Voetbalvrouwen (Seizoen Eén)

Ze zijn bloedmooi, hebben de perfecte maten en dragen de hipste kleren. Ze hebben teveel geld én tijd en staan constant ten dienste van hun man. Ze zijn Voetbalvrouwen en staan centraal in deze Nederlandse serie.

Programma

De reeks Voetbalvrouwen is een tiendelige Nederlandse serie, naar een idee van Ingrid van den Heuvel en Johan Nijenhuis, de man achter Westenwind en De Wet volgens Milo. De serie gooit alle clichés over voetbalvrouwen op een hoop en bevestigt ze gedurende tien afleveringen. Voetbalvrouwen is een serie met ballen, ontroerende momenten en véél humor.

Renske Veldman en haar vriend Danny Doornbos, de nieuwe spits van de Amsterdamse voetbalclub FC Heros staan centraal in de serie. Daarnaast spelen de verhalen van drie andere voetbalvrouwen een grote rol: de mediageile Melanie, de ervaren voetbalvrouw Liz en Solange, die denkt dat ze zonder haar Italo niets voorstelt. Ook de onderlinge conflicten tussen de mannen van Heros komen aan bod.

Personages

Renske Veldman en Danny Doornbos

Danny (gespeeld door Mike Weerts) is de nieuwe aanwinst van voetbalclub Heros. Hij is een extraverte twintiger, een zondagskind bij wie alles lukt. Hij gedraagt zich soms verwend en te zelfzeker maar hij wil voornamelijk met volle teugen genieten van de verwezenlijking van zijn grote droom. Samen met zijn vriendin Renske (gespeeld door Sophie van Oers) verhuist hij van een kleine provincie naar de grote stad. Hun nieuwe leven vergt vele aanpassingen: aan de glitter en glamour, aan de pers, aan de vele fans en aan elkaar, aangezien ze voor het eerst in hun relatie samenwonen.

Renske is terughoudender dan haar vriendje, een beetje verlegen en onzeker. Het is vooral Renske die moeite heeft om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Ze weigert haar eigen leven op te geven, ook al verdient Danny genoeg om hen beiden te onderhouden, ze wil geen typische voetbalvrouw worden.

Liz en Arjan Duivendrecht

Arjan (gespeeld door Victor Löw) is de trainer van Heros. Hij is al bijna twintig jaar getrouwd met Liz (gespeeld door Leontine Borsato-Ruiters), die haar leven heeft opgeofferd voor zijn carrière als profvoetballer. Ze hebben in het verleden de afspraak gemaakt dat het eerste deel van hun huwelijk gewijd zou worden aan Arjan en zijn voetbal en dat het tweede deel in het teken zou staan van Liz en haar passie voor paarden. Arjan heeft het nu echter moeilijk om afscheid te nemen van het voetbal.

Liz is de ervaren voetbalvrouw, die de rest van de dames bij elkaar houdt en bemiddelt indien nodig. Ze komt hard, zakelijk en vastberaden over maar achter haar façade schuilen heel wat frustraties en verdriet. Arjan heeft absoluut geen oog voor de problemen van haar vrouw. Zijn focus is volledig op het voetbal gericht en hij probeert Liz tevreden te houden met dure cadeaus.

Melanie en Jeffrey Woesthoff

Jeffrey (gespeeld door Barry Atsma) is een spits op retour en heeft het voetballeven eigenlijk wel gezien. Het liefst zou hij zich enkel nog met muziek bezighouden en zijn status als Bourgondiër hoog houden. Zijn grote droom is om één keer met zijn zoon Dylan een wedstrijd te spelen in dezelfde ploeg.

Maar dat is buiten zijn vrouw Melanie (gespeeld door Lone van Roosendaal) gerekend. Na jarenlang van alle publiciteit te hebben genoten, komt ze nu tot de ontdekking dat haar ster aan het tanen is. Ze wil kost wat kost in de aandacht blijven en doet wanhopige pogingen om Jeffrey aan het voetballen te houden. Samen hebben Melanie en Jeffrey een zoon, Dylan is de zestienjarige zoon van Jeffrey uit een vorig huwelijk.

Solange de Reuver en Italo Ferrero

Italo (gespeeld door Bas Muijs) is een typische Italiaan: hij gedraagt zich agressief, vindt het niet meer dan normaal dat hij zich niet verontschuldigt voor zijn gedrag, gaat geregeld vreemd en vindt dat, aangezien hij veel geld verdient, hij de baas in huis is. Daarnaast is hij vreselijk bijgelovig: zijn succes als voetballer staat of valt bij zijn, soms zeer belachelijke, rituelen. De komst van Danny stemt hem zeker niet milder, gezien hij nu gedregadeerd wordt tot hulpspits.

Solange (gespeeld door Nicolette van Dam) is een echt volkstype: opgegroeid bij een moeder die dronk, een vader die haar sloeg en twee broers die vaker in de gevangenis zaten dan erbuiten. Van Italo mag ze geen contact meer hebben met haar familie. Ze vindt zelf dat ze het heel goed heeft getroffen met haar vriendje en pikt dan ook alles van hem. Totdat ze tot de conclusie komt dat ze Italo niet nodig heeft om het te maken in het leven.

Seizoen 1: Verhaallijn

Aflevering één

Als Danny Doornbos een contract krijgt bij FC Heros, wordt het leven van de acht hoofdpersonages compleet overhoop gehaald. Samen met zijn vriendin Renske verhuist hij naar Amsterdam. Renske weet zich als nieuwe spelersvrouw geen houding te geven. Ze krijgt al snel de hulp van Solange die perfect weet hoe de pers te bespelen en met opdringerige, vrouwelijke fans om te gaan.

Door de komst van Danny wordt Italo gedegradeerd van topspits tot hulpspits. Clubicoon Jeffrey krijgt zelfs te horen dat hij beter kan uitkijken naar een andere club, de nachtmerrie van zijn mediageile echtgenote Melanie. Ook Liz ondervindt de nadelen van Danny's aanstelling: zij ziet haar droom in rook opgaan.

Aflevering twee

Solange probeert de onderbroekenlijn die Italo heeft laten ontwerpen, te verkopen aan verschillende winkelketens en slaagt hier tot haar eigen verbazing redelijk goed in. Melanie is stikjaloers op de goede band van Jeffrey en zijn eerste echtgenote en moeder van Dylan. Ze vertrouwt het zaakje dan ook niet als hij Natasja vergezelt naar een fotoshoot voor Playboy. Liz is opgetogen met de manege die Arjan voor haar heeft gekocht. De stalknecht die er bij hoort, bevalt haar minder. Renske op haar beurt heeft voornamelijk last van haar opdringerige buurman die te pas en te onpas opduikt.

Aflevering drie

Renske probeert haar leven weer op de rails te krijgen nadat ze ontsnapte aan een bomaanslag. Het ergert haar dat haar hele doen en laten wordt uitgesmeerd in de krant. Ondanks het feit dat Natasja borstkanker heeft, kan Melanie het niet verkroppen dat Jeffrey een hechte band onderhoudt met zijn ex-echtgenote. Op sluwe wijze probeert ze Jeffrey's tijd zoveel mogelijk in te vullen. Liz vangt bot bij Arjan, die meer geïnteresserd is in de opstelling van Hero dan in zijn vrouw. Op de manege leert ze Rosanne kennen, een lesbienne die reeds bij de eerste les laat merken dat ze Liz meer dan leuk vindt.
Solange loopt in de stad haar ouders tegen het lijf.

Aflevering vier

Nadat ze een camera ontdekte in de slaapkamer voelt Renske zich niet meer veilig en ze alarmeert de politie. Melanie werpt al haar charmes in de strijd om Jeffrey terug aan een basisplaats te helpen. Haar plannetje werkt maar wordt overschaduwt door een telefoontje van Dylan, die haar laat weten dat Natasja een bloeding heeft gehad en stervende is. Liz is niet aanwezig bij de match en gaat uiteten met Rosanne. Bij haar thuiskomst betrapt ze Arjan in de zetel met de piepjonge Jamie.
Solange heeft genoeg van de driftbuien van Italo en zoekt samen met Melanie een manier om zijn woede-uitbarstingen te temperen.

Aflevering vijf

Na de begrafenis van Natasja trekt Dylan in bij Jeffrey en Melanie. Zijn stiefmoeder heeft snel in de gaten dat Rowena, zijn vriendinnetje, wel erg veel belangstelling toont voor zijn vader. Renske heeft het gevoel dat Danny haar niet meer begrijpt en zoekt steeds vaker steun bij Falco, haar beste vriend en stylist. Liz heeft een goede vriendin gevonden in Rosanne en maakt haar deelgenoot van het grote geheim van Arjan. Solange geeft haar vriendje dagelijks meerdere kalmeringspillen om zijn agressie onder controle te houden, maar het is vooral zijn libido dat er onder lijdt.

Aflevering zes

Renske voelt zich nutteloos nadat ze werd ontslagen in het opvangtehuis voor mentaal gehandicapten. Danny's goedbedoelde verwennerijen zorgen ervoor dat ze zich nog slechter voelt. Italo's moeder is ingetrokken bij haar zoon en zijn vriendin om voor hem te zorgen. Ze grijpt elke kans om Solange duidelijk te maken dat ze geen goede vrouw is. Jeffrey heeft een avontuurtje met Rowena maar wordt betrapt door Melanie, die revanche neemt met Dylan. Jamie doet een schokkende bekentenis tegenover Liz.

Aflevering zeven

Melanie probeert de brokken van haar huwelijk zo goed als mogelijk samen te rapen maar voor Jeffrey is er slechts één oplossing: een echtscheiding. Danny probeert zijn gokverslaving voor Renske te verbergen maar zijn genereuze giften maken haar achterdochtig. Solange slaat in paniek wanneer ze haar hondje Duschi niet kan terugvinden. Een anoniem telefoontje van de ontvoerder en Italo's harteloze reactie maken haar ronduit hysterisch. Liz wil niet dat Arjan zichzelf en haar nog langer voor de gek houdt en gaat heel ver om zijn vertrouwen te winnen.

Aflevering acht

Solange is dolgelukkig na de hereniging met haar hondje Duschi en dat kan iedereen in de bladen lezen. Jeffrey krijgt het aanbod om twee seizoenen in Bahrein te spelen voor een megasalaris. Ondanks Renskes afkeer voor het idee, verkopen zij en Danny toch hun huwelijk aan een televisiezender zodat zijn gokschulden kunnen worden afbetaald. Arjan wil niet toegeven aan zijn chanteur, die zijn foto's als travestiet aan de pers wil bezorgen.

Aflevering negen

Arjan kan niet voorkomen dat zijn foto's worden gepubliceerd. De voorzitter van Heros dringt aan op zijn ontslag. Italo wil niet gecoacht worden door een travestiet en roept op tot een spelersopstand maar Arjan is niet van plan zich zonder slag of stoot te laten verwijderen. Renske voelt zich walgelijk na haar vrijgezellenavond en kan niet meer met Danny vrijen. De andere vrouwen geven haar zoveel mogelijk tips. Hondje Duschi is uitgenodigd op een modebeurs in Milaan; dé kans voor Solange om op eigen benen te staan.

Aflevering tien

Arjan heeft zelfmoord gepleegd. De begrafenis is een unieke belevenis: Italo is de enige afwezige Herosspeler en Jamie onthult dat ze de dochter van de coach is. De vrouwen zijn bezorgd om Liz en besluiten om de beurt bij haar langs te gaan en haar gedachten af te leiden. Maar Liz is niet de enige die hulp kan gebruiken: Solange heeft Italo verlaten. De nieuwe trainer zorgt voor spanningen in de ploeg: de carrières van zowel Jeffrey, Italo als Danny worden bedreigd. De voetbalvrouwen doen al het mogelijke om dit te voorkomen.

Seizoen 2: Nieuws

Sinds 13 augustus 2007 staan de acteurs weer op de set voor de opnames van het tweede seizoen. De opnames duren nog tot februari 2008. Het tweede seizoen zal dertien afleveringen bevatten, dat zijn drie afleveringen meer dan het eerste seizoen.
© 2007 - 2019 Lilkim, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Televisie: Voetbalvrouwen (Seizoen Twee)Ze zijn bloedmooi, hebben de perfecte maten en dragen de hipste kleren. Ze hebben teveel geld én tijd en staan constant…
Voetbalvrouwen: Nicolette van DamNicolette Van Dam speelt in de tv-serie Voetbalvrouwen de rol van Solange, de vriendin van Italo Ferrero. Maar deze jong…
recensieBoekrecensie: Ja/Nee - Renske de Greef/Jan HoekJa, geef me alsjeblieft aandacht/Nee, laat me toch met rust van een samenwerking van jeugdvrienden Renske de Greef en Ja…
Finale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamFinale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamOp zondag 7 juli 2019 wordt de finale gespeeld van het WK vrouwenvoetbal. De WK-finale gaat tussen Nederland en de Veren…
Phantom Manor: het verhaal achter de attractiePhantom Manor: het verhaal achter de attractieAls je een bezoek brengt aan Frontierland in het themapark Disneyland Parijs kun je er niet omheen: Phantom Manor, het m…
Bronnen en referenties
  • www.tien.tv www.vtm.be

Reageer op het artikel "Televisie: Voetbalvrouwen (Seizoen Eén)"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Hanny, 20-02-2008 23:06 #1
Zeer goed, wanneer gaat de 2e serie op tv van start? Reactie infoteur, 21-02-2008
Vanaf 7 maart is het tweede seizoen op VTM te volgen, ook op de Nederlandse televisie wordt het tweede seizoen vanaf begin maart terug uitgezonden maar de juiste startdatum kan ik niet terugvinden.

Infoteur: Lilkim
Laatste update: 17-03-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!