Peter Goossens: kok en mediafiguur

Sinds enkele jaren is Peter Goossens, de chef van driesterrenrestaurant Het Hof van Cleve, niet meer van het televisiescherm weg te slaan. Hij blijkt een goudmijn voor de commerciële zender VTM te zijn.

Biografie

Peter Goossens werd in 1964 geboren in Borsbeke. Hij liep opleiding in Hotelschool Ter Duinen waarna hij aan de slag ging in verschillende restaurants, onderandere in Parijs. Zijn eigen zaak, Het Hof van Cleve, opende hij in 1992 in Kruishoutem. De zaak werd al snel bekend om zijn haute cuisine en bemachtigde intussen 3 sterren in de Michelingids, de hoogte waardering die een restaurant kan krijgen. Ook de Gault Millau, een andere bekende culinaire gids, beloonde het Hof Van Cleve met een bijna perfecte waardering: het restaurant kreeg al verschillende jaren een score van 19,5/20.

TV

Mijn Restaurant

Peter Goossens werd pas echt bekend bij het grote publiek nadat hij jurylid werd in het VTM-programma "Mijn Restaurant". In Mijn Restaurant dromen 5 koppels ervan om hun eigen restaurant te openen. Ze krijgen elk een pand toegewezen in 'hun' provincie en moeten er een restaurant in openen en runnen. Peter Goossens vormt samen met Christel Cabanier en Dirk De Prins de driekoppige jury. Goossens is bij de deelnemers het meest gevreesde jurylid. Hij is zeer kritisch over hun businessplan, naam- en kaartkeuze en neemt de chef-koks in spe grondig onder handen. Hij neemt hierbij geen blad voor de mond en komt regelmatig met harde kritieken op de proppen, wat soms in het verkeerde keelgat schiet bij de deelnemers.

In de tweede editie van Mijn Restaurant ontstond controverse wanneer Goossens na de overwinning van restaurant Dell'Anno in Kortrijk mee stond te feesten en daardoor niet echt onpartijdig leek te zijn.

In het najaar van 2011 komt de inmiddels vierde reeks van Mijn Restaurant eraan. Wie kan na D'Hoogeschool (Leuven), Dell'Anno (Kortrijk) en Carnivale (Aalst) deze vierde reeks winnen?

De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Peter Goossens is niet alleen in Mijn Restaurant te zien als jurylid, ook in het VTM-programma "De beste Hobbykok van Vlaanderen" is hij deel van de jury, samen met zijn collega-sterrenchef Sergio Herman. De 2 topchefs gaan in dit programma op zoek naar de Vlaming die het beste kan koken voor zijn gezin, familie en vrienden zonder hier verder professioneel mee bezig te zijn. In het programma krijgen de deelnemers praktische tips en gaan ze hun technieken bijschaven bij verschillende geroutineerde koks, ook in het buitenland. Daarna moeten ze in elke aflevering een culinaire proef afleggen waarbij de zwakste afvalt. Uiteindelijk wordt 1 deelnemer gekroond tot De Beste Hobbykok Van Vlaanderen.

Goossens zoekt Chef

Naast deze 2 programma's bleek de commerciële zender nog niet genoeg te hebben van Peter Goossens. De man zorgt duidelijk voor kijkcijfers en nu de kookprogramma's in de lift zitten, maakt men daar bij VTM handig gebruik van. In het voorjaar van 2011 komt het nieuwe programma "Goossens zoekt Chef" op televisie waarbij Peter Goossens op zoek gaat naar een kok die geschikt zou kunnen zijn om mee te draaien in zijn eigen restaurant, Het Hof van Cleve. Deze keer zoekt Peter Goossens niet naar een hobbykok maar naar een echt toptalent die het niveau in zijn sterrenzaak aankan. De winnaar van dit televisieprogramma mag een jaar lang in het Hof van Cleve werken, een indrukwekkend punt op het CV van eender welke kok die met passie met zijn job bezig is.

Njam!

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, gooide Studio 100 in 2010 de nieuwe kookzender "Njam!" in de ether. Njam! is een kanaal op de digitale televisie waarop Peter Goossens de kijker meer wil leren over ingrediënten, kooktechnieken en recepten. Bijgestaan door verschillende andere chefs, nationaal en internationaal, krijgt de kijker het ene kookprogramma na het andere voorgeschoteld.
© 2011 - 2020 Juliedr, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Junior Masterchef: het leukste kookprogramma ooitEr was al het kookprogramma Masterchef, waarbij volwassen mensen elkaar in het koken bevochten. In Junior Masterchef zij…
Mariska Bauer: biografie (vrouw van Frans Bauer)Mariska van Rossenberg of beter bekend als Mariska Bauer is de vrouw van de bekende Nederlandstalige volkszanger Frans B…
Britain's got talent: populaire talentenshowBritain's got talent is een zeer populair Brits Tv-programma van de zender ITV, gepresenteerd door het populaire duo Ant…
Noord Nederlands Toneel speelt BorgenNoord Nederlands Toneel speelt BorgenDe Deens politieke televisieserie Borgen is door het Noord Nederlands Toneel (NNT) in samenwerking met scenarioschrijver…

Tijgertje, Tatjana van Oh oh TirolNa de succesvolle serie Oh oh Cherso is nu het vervolg Oh oh Tirol op de Nederlandse televisie te bekijken op donderdag…
Engels kostuumdrama Lark Rise to CandlefordEngels kostuumdrama Lark Rise to CandlefordHet eerste seizoen van het hartveroverende Lark Rise to Candleford, gebaseerd op de romans van Flora Thompson, oogstte o…

Reageer op het artikel "Peter Goossens: kok en mediafiguur"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Juliedr
Gepubliceerd: Maart 2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Schrijf mee!