Britain's got talent: populaire talentenshow

Britain's got talent is een zeer populair Brits Tv-programma van de zender ITV, gepresenteerd door het populaire duo Ant and Dec. In deze show kan iedereen een poging doen om aan de jury te tonen welk talent ze hebben. Het is niet alleen een talentenshow voor zingen en dansen, maar ook bv. of iemand een talent heeft voor goochelen, turnen... De jury bestaat uit 3 zeer bekende en beroemde personen van de showbizzwereld. Deze zijn Simon Cowell, Amanda Holden en Piers Morgan.

Het ontstaan van de serie

De show startte voor het eerst op 9 juni 2007. Vanaf het begin was de serie al populair op televisie. Dit werd bewezen door de hoge kijkcijfers die de reeks haalde. Maar liefst 5 miljoen kijkers waren vanaf de eerste afleveringen al geboeid door het programma. De populariteit van het programma steeg en reeds tegen het einde van de serie hadden al 9 miljoen kijkers hun televisie afgesteld op dit programma.

De presentatie van de show

Ant & Dec

De show is gepresenteerd door Anthony McPartlin en Declan Donnelly (Ant & Dec). Zij zijn verantwoordelijk om de kandidaten te begeleiden naar het podium, waar de jury hen opwacht om hen achter hun presentatie te bekritiseren en te beslissen of ze door mogen naar de volgende ronde.

Jury

Achter de jury is er ook een publiek dat de live-optredens kan meemaken. De kandidaten hebben 2 minuten de tijd om te laten zien wat ze in hun mars hebben. De jury kan tijdens de act de kandidaat/kandidaten onderbreken wanneer ze het optreden te slecht vinden.

Rode knop

Ieder jurylid heeft een rode knop waarop hij kan drukken. Deze knop staat in verbinding met een groot elektrisch bord dat hoog boven de kandidaten is opgehangen waarop een rood kruis is bevestigd met de naam van elk jurylid. Als er op de knop is gedrukt horen de kandidaten het geluid van een buzzer waarbij het rode kruis oplicht van het desbetreffende jurylid. Wanneer er 2 van de 3 juryleden reeds op die knop gedrukt hebben, kan de kandidaat dus niet meer doorgaan. Meestal wachten de juryleden wel tot na het optreden om deze knop te gebruiken. Enkel Simon Cowell durft nogal eens snel op de rode knop drukken als zijn eerste indruk van de kandidaat te slecht is. De kandidaten die de eerste audities overleven gaan door naar de live-shows. Uiteindelijk wordt er in de finale uitgevochten wie het meeste talent heeft. In die finale heeft het publiek veel meer te beslissen dan de juryleden.

De jury

Zoals eerder vermeld bestaat de jury uit 3 leden: Simon Cowell, Amanda Holden en Piers Morgan.

Simon Cowell
Simon Cowell (geboren op 7 Oktober 1959) is een zakenman in de muziekindustrie. Hij is bij zeer veel personen bekend als een gemeen persoon die geen blad voor de mond neemt als hij een kandidaat echt slecht vind. Naast zijn positie als jurylid in Britain's got talent is hij ook jurylid in Pop Idol, American Idol en X-factor (wat ook alle 3 talentenshows zijn).
Amanda Holden
Amanda Holden (geboren op 16 februari 1971) , is een actrice en presentatrice. Ze speelde in volgende films: Cutting it, Wild at heart en nog andere... .Ze is het enige vrouwelijke jurylid van Britain's got talent. Niet zo lang geleden gaf ze toe dat ze om haar lichaam in vorm te houden botox gebruikt. Dit artikel kende veel aandacht in de pers.
Piers Morgan
Piers Morgan tenslotte werd geboren op 30 maart 1965 . Hij is een Iers journalist en is in Amerika bekend als jurylid van America's got talent en als winnaar van The Celebrity Apprentice. Hij is ook bekend omwille van zijn talkshows op de zender CNN (Piers Morgan tonight).

Winnaars en opmerkelijke prestaties

In 2010 werd het programma gewonnen door de groep Spellbound. In 2009 won de dansgroep Diversity. Zeer opmerkelijk in dat jaar waren de prestaties van Susan Boyle en Paul Potts. Beide personen werden door de jury zeer twijfelachtig bekeken wanneer ze opkwamen op het podium omwille van hun ietwat sobere uitstraling. Paul Potts werkte als verkoper in een telefoonwinkel en verpletterde de jury en het publiek met zijn versie van het operalied Nessun Dorma. Achter zijn deelname kreeg hij een platencontract van jurylid Simon Cowell aangeboden. Ook Susan Boyle ( huisvrouw, ongehuwd, 49 jaar) verraste het publiek met het nummer 'I dreamed a dream' en ontpopte zich als bekend figuur in de media. De videos van Britain's got talent kennen een zeer groot succes op Youtube en Vevo.
© 2011 - 2020 Brunos, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Susan Boyle had al veel eerder kunnen doorbrekenDe muzikale ontdekking van Groot Britannië van dit jaar is zonder twijfel de 48-jarige Susan Boyle. De werkloze vrouw ui…
Best betaalde tv-sterrenIn Nederland is grof geld te verdienen met het verschijnen op televisie. Dit is echter niets vergeleken met de bedragen…
Amira Willighagen – het virtuoze operameisjeOntroerd en overdonderd was de jury van Holland’s Got Talent. Het schattige 9-jarige meisje Amira Willighagen uit Nijmeg…
Holland's got TalentDe nieuwste talentenjacht op de Nederlandse televisie is Holland's got Talent. Het programma wordt wekelijks gepresentee…

Britse kostuumdramaserie Downton AbbeyBritse kostuumdramaserie Downton AbbeyDe eerste aflevering van het tweede seizoen van de kostuumdramaserie Downton Abbey begint in 1916 tijdens de Eerste Were…
Tijgertje, Tatjana van Oh oh TirolNa de succesvolle serie Oh oh Cherso is nu het vervolg Oh oh Tirol op de Nederlandse televisie te bekijken op donderdag…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia: Britain's Got Talent.

Reageer op het artikel "Britain's got talent: populaire talentenshow"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Brunos
Laatste update: December 2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!