InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Engelse dramaserie The Indian Doctor

Engelse dramaserie The Indian Doctor

Engelse dramaserie The Indian Doctor De Indiase arts is een Brits tv-drama, dat zich afspeelt in de zomer van 1963. Het is geproduceerd door Rondo media en Avatar Productions en werd voor het eerst uitgezonden op BBC One in 2010. Vanaf april 2011 was de dramaserie te zien op België Eén. Het eerste seizoen van The Indian Doctor is met Nederlandse ondertiteling verschenen op DVD. Een komediedrama over een Welsh mijndorp in de jaren '60 dat voor altijd verandert door de komst van een nieuwe dokter uit Delhi.

Achtergrond van The Indian Doctor

Sanjeev Bhaskar als Dr Prem Sharma, de Indiase arts en zijn vrouw Kamini Sharma (Ayesha Dharker) gaan naar het kleine Welshe mijndorp Trefelin. Deze nieuwe dokter komt rechtstreeks uit India en tot ieders verbazing is hij beter opgeleid en beschaafder dan gedacht. Bovendien is hij bijzonder vriendelijk en enthousiast om de mensen te helpen. Zijn vrouw kijkt echter neer op deze 'boeren' die ze vergelijkt met de contacten uit het milieu in Delhi, waar ze zich eerst begaf. Zij wil het liefste dat ze naar het gedistingeerdere en stijlvollere Londen verhuizen.

De serie is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal over de botsing van culturen. Een van de belangrijkste moeilijkheden is het begrijpen en begrepen worden door het verschil in taalgebruik tussen de mensen in Wales, die Welsh spreken en het formele Engels, dat de Indiërs hadden geleerd. In de vroege jaren zestig werden hoog opgeleide artsen uit India door minister van Volksgezondheid naar het Verenigd Koninkrijk (VK) gelokt met de belofte van een rijk leven om het personeelstekort van de National Health Service (Nationale Gezondheidsdienst) op te lossen.

Drie seizoenen komediedrama The Indian Doctor

Het eerste seizoen van de tv-serie The Indian Doctor uit 2010 bestaat uit vijf afleveringen. Deze episodes heten: de aankomst, het dagboek, jonge harten, de bestelwagen en het feest.

Seizoen 2 en 3 van The Indian Doctor met ieder weer 5 delen werden respectievelijk in 2012 en 2013 in Groot-Brittannië en in het voorjaar van 2017 op België EEN uitzonden op tv. Ze zijn in het Engels op DVD verkrijgbaar. Op mijn-tv-gids.be kan je in het Nederlands en op IMDb in het Engels uitgebreid lezen hoe het verder gaat in deze afleveringen met Dr Prem Sharma in Trefelin.

Samenvatting van de dramaserie The Indian doctor - Seizoen 1

Het verhaal draait om de naar buiten toe joviale kolenmijnmanager Richard Sharpe en zijn duistere geheim, dat hij bewust veiligheidswaarschuwingen heeft genegeerd om de productiviteit te verhogen in zijn pogingen zijn eigen carrière te vergroten. Bewijs hierover staat in dagboeken van de vorige dokter en de nieuwe Indiase arts besluit om de waarheid te onthullen. Daarnaast gaat het om de relatie tussen de Indiase arts en Megan Evans, de bloeiende liefde tussen Tom Evans en Gina Nicolli, de diefstal van charitatieve fondsen door Owen Griffiths en het spijbelen (en bijbehorende problemen) van Dan Griffiths.

The Indian doctor - Seizoen 2

In deze serie wordt Dokter Prem geconfronteerd met een nieuwe tegenstander en een uitbraak van de pokken. De inhoud van de 5 afleveringen is als volgt:
 1. Dokter Prem en zijn vrouw wachten nerveus op de komst van zijn lastige schoonmoeder, Pushpa;
 2. Dokter Prem staat onder druk om Dan op te sporen en te helpen voordat het te laat is;
 3. Terwijl Prem op de vaccinatie-eenheid wacht, is Todd er zeker van dat alleen hij het dorp kan redden;
 4. Als meer mijnwerkers slachtoffer worden van het virus, lijkt het erop dat Dan meer weet dan hij doet voorkomen;
 5. Prem blijft er niet van overtuigd dat de werkelijke bron van de pokken uitbraak is gevonden.

The Indian doctor - Seizoen 3

3 jaar na hun komst zijn Prem en zijn vrouw Kamini onderdeel van de dorpsgemeenschap Trefelin geworden. De 3 delen gaan erover dat:
 1. Prem en Kamini opnieuw buitenstaanders lijken te worden;
 2. Sian geld ruikt en boer Ceri erin wil luizen met haar vrouwelijke charmes;
 3. Prem, Emlyn en Owen in de mijn in de problemen raken;

Personages in de dramaserie The Indian Doctor

 • Dr Prem Sharma (Sanjeev Bhaskar), de Indiase arts;
 • Kamini Sharma (Ayesha Dharker), zijn glamoureuze vrouw;
 • Gina Nicolli (Naomi Everson) als de receptioniste;
 • Richard Sharpe (Mark Williams) de kolenmijnmanager;
 • Sylvia Sharpe (Beth Robert), Richard Sharpe's vurige roodharige vrouw;
 • Megan Evans (Mali Harries), wiens man, een mijnwerker, op sterven ligt als gevolg van emfyseem;
 • Tom Evans (Alexander Vlahos), Megan's stiefzoon, die een professioneel zanger wil worden;
 • Dan Griffiths (Jacob Oakley), een lokale jongen.
 • Owen Griffiths (Ifan Huw Dafydd) Danís vader;
 • Sian Davies (Erica Eirian), lokale shop eigenaar.

Over Sanjeev Bhaskar en Ayesha Dharker

Sanjeev Bhaskar, de Brits-Indiase cabaretier, acteur en omroeper, is geboren op 31 oktober 1963 in Ealing te Engeland. Ayesha Dharker, geboren 16 maart 1978 in Mumbai in India, is een Indiase actrice.

BBC TV blog The Indian Doctor

Sanjeev Bhaskar, die schittert als de Indiase arts in de serie The Indian Doctor, besprak op zijn TV-blog onder meer zijn rol in de serie en de specifieke problemen van de tijd, waarin het stuk speelt. Volgens Bhaskar waren de jaren 60 een bijzondere periode in de sociale geschiedenis van Engeland.

Ervaring komediedrama The Indian Doctor

De serie is geweldig: verrassend door de prachtige cast, het mooie landschap en het nauwkeurige en doordachte verhaal. Bekijk het zeker zelf, als je dat nog niet gedaan hebt!

Lees verder

© 2011 - 2019 Deinfodeler, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De opkomst van de IPA (Indian Pale Ale) in NederlandDe opkomst van de IPA (Indian Pale Ale) in NederlandDe Indian Pale Ale, veelal afgekort met IPA, is een biersoort die je sinds begin 2014 steeds vaker tegenkomt. Op de menu…
Hondenrassen: American Indian DogHondenrassen: American Indian DogDe American Indian Dog is een eeuwenoud ras en hij is afkomstig uit Amerika. Deze hond is vroeger vaak gekruist met een…
Academische titels: Betekenis en verschil titulatuurAcademische titels: Betekenis en verschil titulatuurBetekenis van de academische titels: professor, doctor, doctorandus, bijzonder, buitengewoon of emeritus hoogleraar, hoo…
Wat is promoveren?Wat is promoveren?Regelmatig lees je in de krant dat een wetenschapper gepromoveerd is. Misschien heb je zelf die ambitie wel. Wat is prom…
Veelzijdige haarverlenging: de haarweftVeel vrouwen dromen van lang en volumineus haar. Helaas hebben maar een aantal vrouwen dit in hun genen zitten. Extensio…
Bronnen en referenties
 • Eigen ervaring
 • http://www.bbc.co.uk/blogs/tv/sanjeev_bhaskar
 • http://www.imdb.com/title/tt1731601/episodes?season=1
 • https://www.youtube.com/channel/UCrqXmKI414RlXOme0MvsV0g

Reageer op het artikel "Engelse dramaserie The Indian Doctor"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Deinfodeler
Laatste update: 05-09-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!