The Big Bang Theory (TV-Serie)

The Big Bang Theory (TV-Serie) The Big Bang Theory, een bekende comedy-serie, gaat over de vier typische nerd's. Doordat ze de normale wereld niet helemaal begrijpen komen ze in allerlei grappige anekdotes terecht. De hoofdpersonen zijn Sheldon, Leonard, Rajesh, Howard en Penny, het knappe meisje dat tegenover Sheldon en Leonard komen te wonen.

De bedenker

The Big Bang Theory is een Amerikaanse comedy uit 2007 van Columbia Broadcasting System (CBS), dit is een groot Amerikaans radio- en televisienetwerk. Deze serie is bedacht door Chuck Lorre en Bill Prady. Chuck is de producer van Two and a Half Man en van een aantal afleveringen van Roseanne en Bill is bekend van Dharma & Greg. Sinds 2 maart 2009 is de comedy ook te zien op de Nederlandse televisie. In Vlaanderen is deze reeks te bekijken sinds 21 december 2009. Doordat er op 12 januari 2011 bekend werd gemaakt dat de reeks drie extra seizoenen krijgt ligt het (voorlopige) totaal op 7 seizoenen.

Hoe het verhaal begon

Deze comedy gaat over vier eigenaardige vrienden; Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Rajesh Koothrappali en Howard Wolowitz. Deze vier nerd's werken allemaal voor dezelfde universiteit. Sheldon, Rajesh en Leonard zijn gepromoveerd en hebben ieder een PhD in een natuurwetenschappelijke richting. Howard is de enige van het stel die geen PhD op zijn naam heeft staan, hij is wel een ingenieur met een masterdiploma. De vier vrienden hebben wel wat gemeenschappelijks; ze hebben een grote voorliefde voor wiskunde, fysica, stripboeken en games, daarnaast hebben ze allemaal een hoog IQ.
De serie begint wanneer er tegenover het appartement die Leonard en Sheldon delen een knap blond meisje komt wonen, Penny. Penny is een actrice die wacht op haar doorbraak, in de tussentijd werkt ze als serveerster in "The Cheesecake Factory". Ze is lang niet zo slim als de jongens, maar ze kan zich staande houden door haar sociale vaardigheden. Vanaf het eerste moment van Leonard Penny ontmoet is hij al op slag verlief op haar. Dit brengt de jongens in een hoop leuke situaties.

De seizoenen

Seizoen 1

Bestaat uit 17 afleveringen.
Natuurkundigen Leonard en Sheldon zijn sterren in hun vakgebied. Alles van het zwarte gat tot en met de complexe samenstelling van het atoom, niets is hen teveel. Maar wanneer de atomen samengevoegd worden en het een vrouw vormt zijn ze nergens meer gebleven met hun theorieën. Wanneer Penny tegenover hen komt wonen is niets meer zoals het was. Het heelal van Leonard en Sheldon begint dan uit te dijen zoals ze nooit hadden kunnen bedenken.

Seizoen 2

Bestaat uit 23 afleveringen.
De humorreeks gaat weer verder. Er staat een hoop te gebeuren van afspraakjes tot autorijden. Van kosmos veroveringen tot game verslavingen. Dat belooft wat.

Seizoen 3

Bestaat uit 23 afleveringen.
Er staan nieuwe ontmoetingen op het menu, naast de wijde wereld vol romantiek voor Leonard. Alleen een probleempje, Sheldon heeft de wereld toch liever zoals hij was. Dus dat beloofd een absurd komisch seizoen te worden.

Seizoen 4

Bestaat uit 24 afleveringen.
Geheime liefdes, relaties worden geheeld, rare problemen en nog raardere oplossingen. Dat zijn de woorden voor het vierde seizoen. Weer een hele bak vol met frisse humor en verborgen sarcasme.

Seizoen 5

Bestaat uit 24 afleveringen.
Het wordt weer een dolle boel. Penny is bang dat ze alles voor altijd verpest heeft bij haar vrienden. Sheldon neemt de leiding over het paintball-team. En Leonard probeert zijn lange afstandsrelatie in stand te houden. Als dat maar goed gaat.

Seizoen 6

-

Seizoen 7

-

De cast

Hoofdrollen

 • Dr. Leonard Hofstadter door Johnny Galecki
 • Dr. Sheldon Lee Cooper door Jim Parsons
 • Howard Wolowitz door Simon Helberg
 • Dr. Rajesh Koothrappali door Kunal Nayyar
 • Penny door Kaley Cuoco

Bijrollen

 • Dr. Leslie Winkle door Sara Gilbert
 • Bernadette Rostenkowsk door Melissa Rauchi
 • Amy Farrah Fowler door Mayim Bialik
 • Priya Koothrappali door Aarti Mann
 • Stuart door Kevin Sussman
 • Beverly Hofstadter door Christine Baranski
 • Barry Kripke door John Ross Bowie
 • Wil Wheaton door Wil Wheaton
© 2011 - 2020 Cabelona, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
The Big Bang Theory (comedy serie)The Big Bang Theory (comedy serie)Binnenkort begint alweer het 4e seizoen van de nieuwe hitserie "The Big Bang Theory". Hoewel de serie deels voldoet aan…
recensieFilmrecensie: Penny's ShadowIn de zomer gaat Lisa op vakantie naar het Waddeneiland Ameland met haar moeder en haar zusje Tess. Haar moeder kent de…
recensieFilmverslag I love you Phillip MorrisDit een filmverslag van de film 'I love you Phillip Morris' met bekende acteur Jim Carrey. Dit artikel kan nuttig zijn v…
Penny's Shadow première in AmsterdamPenny's Shadow première in AmsterdamPenny´s Shadow vertelt het verhaal over het getraumatiseerde paard Shadow en zijn baasje Kai (gespeeld door Levi van Kem…

Beugelbekkie: een leuke animatieserie!“Kijk nou, ik ben een beugelbekkie! Vriendjes, houd daar je mond maar over!” Bijna iedereen kent dit introliedje van Beu…
S1NGLE, Televisieserie op Net5 (Single)S1NGLE, Televisieserie op Net5 (Single)Oorspronkelijk is S1NGLE een Nederlandse stripreeks over drie vrijgezelle vriendinnen. De stripreeks is in verschillende…

Reageer op het artikel "The Big Bang Theory (TV-Serie)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Cabelona
Gepubliceerd: 01-09-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Schrijf mee!