InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > 11-jarige Aliyah wint Holland's Got Talent 2011

11-jarige Aliyah wint Holland's Got Talent 2011

De pas 11-jarige Aliyah Kolf heeft Holland's Got Talent 2011 gewonnen. Met enorme overtuiging zong ze de sterren van de hemel en werd ze zeer verdiend de winnares van de populaire talentenjacht waar vele soorten talenten aan deelnamen. Uit een veld van in totaal 8 finalisten werd ze de nieuwe en tevens jongste winnares van alle afgelopen series Holland's Got Talent.

Finale

Rond de 2 miljoen kijkers zagen de finale van deze talentenjacht, die opengesteld is voor allerlei soorten talenten. Dat maakt het programma heel gevarieerd, met kandidaten van dansgroepen en acrobatiek tot een opera-familie. Aliyah is gezegend met een hele mooie stem die verrassend volwassen klinkt en waarmee ze met gemak add lips en variaties toevoegt aan spectaculair gezongen songs. Ze won de finale met het het indrukwekkende 'I have nothing' van Whitney Houston. Deze songkeuze gaf haar al tijdens deze finale-avond de bijnaam 'de nieuwe Whitney Houston'.

Uitslag

Toen de uitslag bekend werd, viel Aliyah op haar knieën. De tranen biggelden over haar wangen. Even leek het alsof ze het met haar 11 jaartjes toch te zwaar had onder deze druk van presteren en wachten op de uitslag. Maar ze herpakte zich als een prof, en toen presentator Robert ten Brink haar vroeg of ze het lied nog wel een keer kon zingen, kwam er een ferm "Ja". En inderdaad, het lukte haar om haar emoties even opzij te schuiven en het lied nogmaals ten gehore te brengen.

Potentie

Hoewel de jury enorm lovend was over Aliyahs zangkwaliteiten, werden er wat kritische noten op internet geplaatst. Feit is dat de zang niet altijd vlekkeloos zuiver was. Maar de enorme potentie die ze uitstraalde zal de vele stemmers het vertrouwen hebben gegeven dat deze jongedame veel potentie had.

Liedjes

Aliyah zong onder andere 'Listen' van Beyoncé. In de semi-finale bracht ze het 'And I'm telling you 'I'm not going' van Jennifer Hudson ten gehore. In de finale schitterde ze als een mini-Whitney met het nog altijd mooie 'I have nothing'.

YouTube-filmpjes


Beelden over de wereld

Jennifer Hudson zag de beelden van de kleine Aliyah die haar nummer vertolkte, en twitterde enthousiaste woorden. Door het twitteren van een link naar een YouTube-filmpje werden deze beelden in korte tijd al ruim 200.000 keer wereldwijd bekeken.

Familie

Aliyah Kolf komt uit Almere. Haar moeder heeft zelf op vele talentenjachten opgetreden, en haar broer Lorenzo speelde eerder de rol van kleine Simba in de Lion King. Haar neef Darryl is bekend als rapper.

Contracten en een auto

De moeder van Aliyah nam zelf de contracten door met een advocaat. Ze wilde voorkomen dat haar dochter verkeerd beïnvloed zou worden door het succes. Er was maar één probleem voor Aliyah bij haar overwinning: ze had nog geen rijbewijs!
© 2011 - 2019 Drie, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Babyflessen steriliseren met stoom: AventsterilisatorBabyflessen steriliseren met stoom: AventsterilisatorAls je baby nog klein is, is zijn immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld. In de eerste maanden wordt aangeraden de f…
The Next Pop Talent - talentenjacht van SBS 6The Next Pop Talent - talentenjacht van SBS 6The Next Pop Talent is de nieuwe talentenjacht van SBS 6 van 2013. SBS hoopt hiermee een kijkcijferkanon te hebben. De t…
Wat verdient een model?Wat verdient een model?Model worden: welk meisje droomt daar niet van? Door programma’s zoals Hollands Next Top Model gaat deze droom soms in v…
Bronnen en referenties
  • http://www.ad.nl/ad/nl/1002/Showbizz-TV/article/detail/2871562/2011/08/27/Kippenvel-door-Aliyah-bij-Holland-s-Got-Talent.dhtml
  • http://www.ad.nl/ad/nl/5601/TV-Radio/article/detail/2874968/2011/08/29/Moeder-Aliyah-schakelt-advocaat-in.dhtml

Reageer op het artikel "11-jarige Aliyah wint Holland's Got Talent 2011"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Drie
Laatste update: 27-12-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!