The Voice Of Holland, the battles

Het programma 'The Voice Of Holland' bestaat uit verschillende fasen. Na de productieaudities komen de blind auditions, gevolgd door de battles en the liveshows. In dit artikel leest u meer over de battles. Er wordt beschreven wie er bij welke coach door zijn naar de liveshows en om welke redenen.

Marco Borsato

Mogelijke finalisten qua zangtalent (zie artikel: The Voice Of Holland, mogelijke finalisten): Iris, Sharon, Stanley en Bart

Christiana VS Frank (Love song)
Commentaar: Performance pluspunt voor Frank. Zangkwaliteiten pluspunt voor Christiana.
Winnares: Christiana

Bart VS Dominique (When a man loves a woman)
Commentaar: Het juryoordeel was unaniem. Ondanks dat ze onder de indruk waren van de zangkwaliteiten van Dominique was Bart nét iets beter.
Winnaar: Bart

Iris VS Miguel (Set fire to the rain)
Commentaar: De coaches kozen voor Iris. Hulpcoach Tom helpt Marco niet. Marco vindt het een drama en volgt zijn hart.
Winnares: Iris.

Nora VS Vera (Mercy)
Commentaar: Nora is de 'natural', de betere artiest. Vera zingt gedoseerd en haar stem is zeer interessant. Nora zingt modern, Vera zich old fashion. Op 'smaak' heeft Marco gekozen voor:
Winnares: Nora

Sharon VS Jan Hendrik (One love)
Commentaar: Marco had pijn in zijn buik van deze battle. Sharon heeft afgerekend met het feit dat ze alleen maar een mooie vrouw is, ze heeft namelijk ook een dijk van een stem.
Winnares: Sharon

Ricardo VS Marieke (Everything I think of you)
Commentaar: Ricardo beweegt als hij zingt, maar staat verder stil. Volgens Van Velzen zijn alle gebaren die Ricardo maakt niet nodig, hij begrijpt namelijk wat er gezongen wordt. Marieke is één van de betere vocalisten met een geweldige strot en een bak vol zelfverzekerdheid.
Winnares: Marieke

Ivanildo VS Joyce (You give me something)
Commentaar: Joyce begon goed en vertelde echt een verhaal. Ivanildo bracht het lied echter helemaal tot leven. Hij trok het lied naar zich toe en is de bovenliggende partij.
Winnaar: Ivanildo

Luca VS Stanley (Move like jagger)
Commentaar: SLECHT! Wat gebeurde er? Marco zegt: 'Ik kan dit echt niet verkopen aan de mensen die ik al naar huis heb moeten sturen'.
Winnaar: Luca

Angela Groothuizen

Mogelijke finalisten qua zangtalent (zie artikel: The Voice Of Holland, mogelijke finalisten): Erwin en Lennie

Lennie VS Demi (Nobody's perfect)
Commentaar: Het juryoordeel is niet unaniem. Met behulp van de hulpcoach heeft Angela bepaald dat Lennie door gaat, omdat ze over meer potentie beschikt.
Winnares: Lennie

Gino VS Erwin (Feeling good)
Commentaar: De kwaliteiten van Gino hadden tijdens het optreden echt de overhand. Gino moet echter wel letten op zijn musicaltouch.
Winnaar: Gino

Erwin VS Carmen (Dancing in the dark)
Commentaar: Angela moet altijd huilen als Erwin zingt. Erwin is zeker een liveshow kandidaat.
Winnaar: Erwin

Niels VS Jenny (Sex on fire)
Commentaar: Het juryoordeel was niet unaniem, maar Angela gaat voor meer ervaring.
Winnaar: Niels

Laura VS Soumia (Sweet child o mine)
Commentaar: Het juryoordeel was niet unaniem. Angela gaat voor de meeste kilometers en beheersing van verschillende zangstijlen.
Winnares: Laura

Rodney VS Lara (The man who can't be moved)
Commentaar: Het juryoordeel was unaniem. Simon zei: 'normaal zouden mijn ogennaar de mooie vrouw op het podium gaan, maar mijn blik ging echt naar Rodney'. Beiden waren fantastisch. Lara heeft een betoverende stem. Rodney past dit liedje echt als een jas.
Winnaar: Rodney

Fenneke VS Milan (Broken strings)
Commentaar: Beiden waren vandaag niet altijd zuiver. Fenneke had en briljante start en is de betere/ervarene. Milan lied durf zien met dit liedje en is energieker. Ook zingt hij pas 1 jaar.
Winnares: Fenneke

Kimberly VS Daniël (This love)
Commentaar: Het juryoordeel was unaniem. Kimberly vormde het mannenlied zodanig, dat het voor haar ook goed te zingen werd. Het leek echter net, of ze vandaag had ontdekt dat ze kon zingen. Daniël heeft iets eigens, iets interessants.
Winnaar: Daniël

Nick & Simon

Mogelijke finalisten qua zangtalent (zie artikel: The Voice Of Holland, mogelijke finalisten): Charly, Chris, Shannon

Charly VS Tom (For the first time)
Commentaar: De battle was gelijkwaardig. Charly heeft echt een prachtstem en een fantastische uitstraling. Ook heeft hij goed gepresteerd onder de druk van een favorietenrol. De reden waardoor hij door gaat naar de liveshows.
Winnaar: Charly

Emmanuel VS Laurie (Face in the crowd)
Commentaar: Een geweldige battle met een unaniem juryoordeel.
Winnaar: Emmanuel

Jomy VS Daan (She's so high)
Commentaar: Het juryoordeel was niet unaniem, maar Jomy beschikt over meer zangkwaliteiten.
Winnares: Jomy

Marloes VS Gamze (Fuckin perfect)
Commentaar: Het juryoordeel was unaniem (door een foutje van Gamze). Marloes is een beest van een zangeres.
Winnares: Marloes

Jody VS Stephanie (Hot N cold)
Commentaar: Het juryoordeel was unaniem door de onzuivere klanken van Stephanie.
Winnares: Jody

Danjil VS Jeevan (Father and friend)
Commentaar: Slechte battle! Danjil gaat door omdat hij over betere zangkwaliteiten beschikt, die helaas niet nu, maar wel tijdens de audities naar voren kwamen.
Winnaar: Danjil

Chris VS Sakina (Not over you)
Commentaar: De jury was unaniem. Sakina kan zingen en heeft een soepele stem, maar naast Chris! zoals Angela zei, maakte ze geen kans.Marco geeft zelfs aan een plaat van hem te willen.
Winnaar: Chris

Maria VS Shannon (You give me something)
Commentaar: De timing van Shannon was hoekig, maar hij heeft een smaakvolle kopstem. Maria nam haar moment en schakelde op waardoor de battle beter ging. Shannon beschikt over een rijker kleurenpalet.
Winnares: Maria

Van Velzen

Mogelijke finalisten qua zangtalent (zie artikel: The Voice Of Holland, mogelijke finalisten): Guy, Sacha, Gianna, Ben, Michelle

Michelle VS Anuschka (Love is a battlefield)
Commentaar: Het juryoordeel was unaniem. Michelle zong constanter en is meer energiek.
Winnares: Michelle

Christopher VS Joyce (Sweet child o mine)
Commentaar: Christopher zong overtuigender, maar moet heel erg aan zijn houding gaan werken.
Winnaar: Christopher

Paul VS Gianna (Animal)
Commentaar: Het juryoordeel was niet unaniem. Paul is een uniek persoon die niet acteert, maar van zichzelf zo energiek is. Van Velzen kies Paul, omdat hij gaat voor een mogelijke winnaar. Gianna beschikt echter over betere zangkwaliteiten.
Winnaar: Paul

Mirjam VS Elles (Like the way I do)
Commentaar: 2 juryleden gaven niet hun keuze prijs. Mirjam heeft een beter bereik, maar vandaag had het lied weinig karakter en ws de timing slecht. Elles beschikt over minder technische kwaliteiten, maar haar stem zou wel herkent worden op de radio.
Winnaar: Mirjam

Wouter VS Loise Jade (Against all odds)
Commentaar: Loisa heeft een prachtig countrygeluid, maar dat moet echt nog ontwikkeld worden. Wouter is veel verder in zijn ontwikkeling. De repetitie was geniaal, maar nu maakte Loisa een aantal foutjes.
Winnaar: Wouter.

Chahra-Z VS Puck (The only one)
Commentaar: Allebei maakten foutjes. De uithaal van Chahra-Z was geweldig. Puck had een prachtige opening, maar moet zichzelf niet overschreeuwen. Diegene met het meeste potentie gaat door.
Winnaar: Puck

Sacha VS Lauren (It ain't over, til it's over)
Commentaar: Lauren heeft goede skills en straalt kracht uit. Sacha heeft echter de touwtjes in handen als ze zingt en is erg muzikaal, hierdoor bracht ze het nummer tot leven.
Winnares: Sacha.

Guy VS Ben (Something only we know)
Commentaar: Ben zingt als een vakman en was foutloos. Guy kan emoties overbrengen, heeft een prachtige sounds, maar zong vanavond wel zijn eerste twee foutjes.
Winnaar: Guy

Hoe gaat het verder? Zie The Voice Of Holland, the sing off.
© 2011 - 2020 Datvw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
The Voice Of Holland, the sing offElke coach beschikt na de audities (blind auditions) over 16 kandidaten. Door middel van de battles is dit aantal terug…
Jennie Lena: deelneemster The Voice of Holland (TVOH) 2015Jennie Lena: deelneemster The Voice of Holland (TVOH) 2015Vrijdag 25 september 2015 werd de eerste aflevering van The Voice of Holland 2015 uitgezonden. In de eerste aflevering v…
Brace: R&B zanger en deelnemer aan The Voice of Holland 2015Brace: R&B zanger en deelnemer aan The Voice of Holland 2015Vrijdagavond 2 oktober 2015 werd de tweede aflevering van The Voice of Holland uitgezonden op RTL4. Bij deze tweede afle…
Paul Turner, The Voice of Holland, over Valerie & Mercury!Paul Turner was een van de sensaties in The Voice Of Holland 2012 van John De Mol. Vrijdagavond 7 oktober 2011 stemden m…

I Love Lucy: Lucille Ball, vrouw met een missieI Love Lucy: Lucille Ball, vrouw met een missieI Love Lucy met Lucille Ball en haar man Desi Arnaz in de hoofdrollen, was een van de meest succesvolle tv-komedies in A…
Kinderen van Dewindt, personagesKinderen van Dewindt, personagesKinderen van Dewindt is een Vlaamse fictiereeks dat op de Belgische zender Eén wordt getoond. De haven van Antwerpen en…
Bronnen en referenties
  • www.thevoiceofholland.com

Reageer op het artikel "The Voice Of Holland, the battles"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Datvw
Laatste update: 27-12-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!