InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Dinner date: koken voor je date

Dinner date: koken voor je date

Dinner date is een programma waarin mensen bij elkaar gaan eten en tevens op zoek zijn naar een partner. Het aparte is dat de mensen vooraf niets van elkaar weten. Ze kiezen elkaar op basis van het menu dat een van de beide voor de ander gaat maken. En dat geeft soms hele vreemde situaties.

Menu uitkiezen op je date

In Dinner Date staat 1 persoon centraal. Hij of zij, dat wijzigt elke dag, gaat eten bij drie dames of heren. De hoofdpersoon in kwestie mag kiezen met wie hij of zij gaat eten, maar doet dat op basis van 5 menuís. Er zijn dus 5 potentiele kandidaten, maar er mag maar met drie worden gedineerd. De man of vrouw in kwestie krijgt de 5 menukaarten en kiest dan op basis daarvan zijn of haar date. De kijkers krijgen overigens de kandidaten wel allemaal te zien. Dat is voor de kijker leuk en zorgt vaak voor moment van ach en wee, want vaak vallen mensen in die eerste ronde al af die zo op het eerste oog erg leuk lijken.

De voorbereidingen

In de afleveringen is vervolgens te zien hoe degenen die de date ontvangen aan de slag gaan met hun menuís. Sommige deelnemers hebben nog nooit een aardappel gekookt, anderen zijn erg goed in de keuken. Maar zenuwachtig zijn ze wel allemaal, ook al omdat ze toch ook nog iemand van het andere geslacht ontmoeten (homoís heb ik nog niet zien daten). Bovendien is de kookstress soms erg groot en er gaat ook nog wel eens wat fout in de keuken.

De eerste ontmoeting op de date

De eerste ontmoeting is heel herkenbaar, want alle deelnemers zijn zenuwachtig. Ze trekken leuke kleren aan, doen make-up op en verwachten iemand waar ze mogelijk de rest van hun leven mee door kunnen brengen. Of niet. Leuk is ook dat de deelnemers van alle leeftijden zijn. Van heel jong tot op leeftijd. En zoals dat in het leven gaat, de eerste ontmoetingen verlopen van heel gladjes tot verschrikkelijk. Sommige mensen vinden hun date zo verschrikkelijk dat ze hen geen enkele ster geven (kandidaten geven elkaar een ster ter beoordeling).

Drie gerechten

Het programma is gebaseerd op een persoon die moet koken en iemand die komt eten. Er moet een 3-sterrendiner worden gekookt, dat is de voorwaarde. Hoe dat eruit ziet is niet belangrijk. De een maakt soep en een traditioneel gerecht, de ander laat de date zelf een pizza beleggen en bakken. Ook mag een chocoladefondue als afsluiter van de ander en die blijkt dan ook wel heel erg favoriet. De persoon die komt eten, gaat drie dagen achter elkaar naar de date. Elke avond dus bij een ander.

Een date voor het eerst in je huis

Heel herkenbaar is ook dat eerste moment waarop een date het huis betreedt van degene die voor hem of haar kookt. Alle mogelijke interieurs komen voorbij, kleine huisjes, grote huizen, mensen die nog bij hun ouders wonen. Maar ook hele bouwprojecten waarbij de gasten eten geserveerd krijgen dat is gemaakt in de magnetron of in een tosti-ijzer.

Een verschrikkelijke date

Hoewel de meeste dates best leuk verlopen, worden de meesten niet beklonken met een relatie. Het leuke is ook dat dit aan het einde van het programma ook bekend wordt gemaakt. Want de persoon die komt eten, mag aan het einde een van de drie personen mee uit eten nemen. De vraag is dan of het daarna nog verder gaat. Aan het einde van het programma wordt dat in beeld gebracht. De twee andere kandidaten (die soms blij zijn en soms wat minder blij dat ze zijn afgewezen) krijgen overigens ook een leuk diner: een 1-persoons magnetron maaltijd met een klein flesje wijn en een roosje in een vaasje. Er wordt dan aan hun deur gebeld en als ze open doen op het moment dat degene die bij hen heeft gegeten hen kan vragen mee te komen, vinden ze een tafeltje met daarop de magnetronmaaltijd onder een cloche.

Wanneer wordt Dinner Date uitgezonden?

Dinner Date wordt uitgezonden op Net5 om 19.30 uur.
© 2012 - 2019 Singalees, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Online dating: tips voor een eerste dateOnline dating: tips voor een eerste dateHeb je iemand ontmoet via een datingsite en komt er een eerste date? Dan kun je wel tips voor een eerste date gebruiken.…
Succesvol naar de tweede dateSuccesvol naar de tweede dateNa veel daten met mensen die niet echt de moeite waard zijn geweest heb je nu eindelijk iemand die echt helemaal aan jou…
Online dating: wat gaan jullie doen tijdens de eerste date?Online dating: wat gaan jullie doen tijdens de eerste date?Heb je iemand gevonden op een datingsite waar het wel mee klikt? Dan zal een eerste date al snel volgen. Wat gaan jullie…
Tips voor je eerste date of afspraakTips voor je eerste date of afspraakEindelijk is het zover. Je voelt je nerveus en opgewonden. Het is niet belangrijk wie bij wie komt, of dat je afgesproke…
Online dating: waar praat je over tijdens een eerste date?Online dating: waar praat je over tijdens een eerste date?Heb je iemand via een datingsite leren kennen waar je wel een klik mee hebt? Dan komt er een eerste date. Waar gaan jull…
Bronnen en referenties
  • De uitzendingen van Dinner Date

Reageer op het artikel "Dinner date: koken voor je date"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Singalees
Gepubliceerd: 10-02-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!