InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Top 7 beste HBO series

Top 7 beste HBO series

Top 7 beste HBO series Een top zeven van de beste HBO series. Het Amerikaanse televisienetwerk HBO is ongekend populair. Het heeft ook Nederland bereikt. Vanaf 8 februari 2012 kan HBO tegen betaling gekeken worden via Ziggo op HBO HD. Reden genoeg om ons te verdiepen in wat HBO te bieden heeft. Hier de zeven meest bekeken en meest populaire HBO series. Het varieert van politieseries en komedies tot stijlvolle drama series.

Home Box Office (HBO) - het televisie netwerk

HBO is een Amerikaans televisienetwerk dat zijn thuisbasis heeft in de Verenigde Staten. Het is opgericht in 1972 en had in 2011 27.2 miljoen Amerikaanse abonnees. Daarmee is HBO het op één na grootste netwerk van de Verenigde Staten (op nummer één staat Encore). Het zendt in 2012 programma's uit in 151 verschillende landen. Sinds 2012 is het ook in Nederland via Ziggo te bekijken. De HBO series werden al regelmatig op de Nederlandse zenders uitgezonden, maar Ziggo biedt nu de zenders zelf aan.

The WireThe Wire

Het succes van HBO

HBO staat inmiddels bekend om zijn grote aantal kwalitatieve series. Bijna alle series zijn een doorslaand succes en kunnen rekenen op vele miljoenen kijkers. Niet alleen in Amerika, maar ook internationaal is het erg populair. Er wordt wel eens beweerd dat series de nieuwe films zijn. HBO heeft hier goed op ingespeeld. Het produceert lange en boeiende afleveringen die onderdeel zijn van een groter goed doordacht verhaal. HBO is er ook goed in om zeer sterke cliffhangers te creëren. Dus wees gewaarschuwd als je een DVD box aan wilt schaffen. De kans is groot dat je uren aan het scherm gekluisterd zult zijn.

Toen in 2012 het toonaangevende blad TV Guide een top 50 van beste tv-series aller tijden maakte, zat HBO er al twee keer tussen. Op de vele lijsten die in 2012 op het internet rondslingeren, staat er steevast een groot aantal HBO series in.

Top zeven van beste HBO tv-series

Hier zijn zeven populaire series van HBO. Ze worden alle zeven veelvuldig genoemd op de lijstjes die de ronde doen op Internet, zoals op IMDb, Top13.com en Guardian.co.uk. Hier zijn ze op volgorde van IMDb Rating.

The Wire (2002 2008)

Bedenker: David Simon
Cast: Dominic West, John Doman and Deirdre Lovejoy
IMDb: 9.6


Een misdaadserie van HBO over de drugsscene in Baltimore. Niet alleen bekeken vanuit de ogen van de politie, maar ook vanuit het perspectief van de drugsdealers op straat. Het is genomineerd voor twee Emmy's. The Wire ontbreekt op geen enkele beste series lijst. Meestal staat het met stip boven aan. Er zijn vijf seizoenen uitgebracht. Deze werden in Amerika altijd op primetime uitgezonden.

The Sopranos (1999 2007)

Bedenker: David Chase
Cast: James Gandolfini, Lorraine Bracco and Edie Falco
IMDb: 9.3


Een moderne serie over de Italiaanse maffia in Amerika. Het volgt het leven van maffiabaas Tony Soprano. We krijgen niet alleen een kijkje in zijn zakelijke bezigheden, maar ook in zijn gezinssituatie. Er zijn zes seizoenen uitgezonden. Hierin zie je hoe de kinderen opgroeien. Ook zie je hoe Toni langzaam steeds hoger opklimt. Dit gaat niet gepaard met minder zorgen. The Sopranos heeft vijf Golden Globes in ontvangst mogen nemen.

Mad Men (2007 - heden)

Bedenker: Matthew Weiner
Cast: Jon Hamm, Elisabeth Moss and Vincent Kartheiser
IMDb: 8.9


Het stijlvolle bestaan van de mannen in de Amerikaanse reclame wereld van de jaren zestig in New York. Deze serie was twee jaar geleden een echte hype. Mannen konden zich weer mannen voelen. Sigaretten, alcohol, mooie pakken en gladde praatjes. Ook kun je in de persoon van Peggy de opkomst zien van de moderne zelfbewuste zakenvrouw. Inmiddels heeft deze hit serie 4 Golden Globes op zijn naam staan.

Six Feet Under (2001 - 2005)

Bedenker: Alan Ball
Cast:Peter Krause, Michael C. Hall and Frances Conroy
IMDb: 9.0


Een kijkje in het leven van een problematische familie die een uitvaartcentrum runt. Six Feet Under heeft een erg donkere humoristische inslag. Het kan zijn dat je hier even aan moet wennen, maar geef het wat tijd. Het is de moeite waard. Er zijn vijf seizoenen uitgebracht en het heeft drie Golden Globes gewonnen.

Entourage (2004 -2011)

Bedenker: Doug Ellin
Cast: Kevin Connolly, Adrian Grenier and Kevin Dillon
IMDB: 8.8


Deze serie volgt filmster Vince Chase en zijn 'entourage' (groep vrienden die hem omringen). Een bijzonder grappige komedie. In Nederland voornamelijk onder de jongere generatie erg populair. Hoewel het nog steeds wordt uitgezonden, heeft het zijn beste tijd wel gehad. Voornamelijk de eerste seizoenen zijn de moeite waard. In totaal zijn er acht seizoenen. Entourage heeft één Golden Globe gewonnen.

True Blood (2008 - heden)

Bedenker: Alan Ball
Cast: Anna Paquin, Stephen Moyer and Sam Trammell
IMDb: 8.1


Een serie over vampiers in de zuidelijke staten van Amerika. Het is gebaseerd op de Sooky Stackhouse boeken. De boeken waren al razend populair, maar de serie slaat nog beter aan. Het geeft een duister, maar sexy beeld van de zuidelijk Amerikaanse dorpen. Het past precies in de vampiers hype die zich meester maakt van Hollywood. Het heeft één Golden Globe gewonnen.

Game of Thrones (2011 - heden)

Bedenker: David Benioff, D.B. Weiss
Cast: Lena Headey, Jack Gleeson and Michelle Fairley
IMDB: 9.4 (maar met minder stemmen, even afwachten hoe dit loopt)


HBO serie uit 2011 met onze bloedeigen Carice van Houten in het aankomende seizoen. Het gaat over zeven families die vechten om controle over het mythische land Westeros. Na slechts één seizoen heeft het al een Golden Globe in de wacht gesleept.

Nu ook de nieuwe HBO series & seizoenen van 2012/2013: Nieuwe HBO series 2013

Lees verder

© 2012 - 2019 Euromark, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Uitzending gemist? Kijk het terug op internet!Uitzending gemist? Kijk het terug op internet!Had je graag iets willen zien, maar had je er geen tijd voor om er na te kijken. Of wil je gewoon een aflevering van tel…
Friends, algemene informatieHet is een van de bekendste televisieseries aller tijden. Het werd gekeken door miljoenen mensen over de hele wereld, F…
Netflix op je tv met Wii of Wii UHeb jij een Netflix-account? Dan wil je misschien je favoriete series en films niet alleen op je computer kijken, maar o…
Series terugkijken via Uitzending GemistSeries terugkijken via Uitzending GemistJe zou haast vergeten dat we het ooit zonder hebben gedaan: Uitzending gemist. Je hoeft niet langer thuis te blijven om…
Netflix, wat is het, hoe werkt het en wat kost het?Netflix, wat is het, hoe werkt het en wat kost het?De van oorsprong Amerikaanse streamingdienst voor films, series, en documentaires wordt steeds populairder in Nederland.…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Top 7 beste HBO series"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Euromark
Laatste update: 06-01-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: Televisieseries
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!