InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Alles over Ferry Doedens

Alles over Ferry Doedens

Ferry Doedens is wellicht het meest bekend door zijn rol als Lucas Sanders in de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden. Echter is dit niet alles dat zijn carrière omvat. Dit talent heeft nog veel meer in huis dan dat.

Biografie

Ferry Doedens is geboren op 17 juni 1990 in het Friese Drachten. Van oorsprong werd Ferry bekend door zijn prestaties als levend standbeeld. In 2006 vonden er kampioenschappen plaats omtrent levende standbeelden in Arnhem. Ferry Doedens won deze kampioenschappen. Zijn landelijke bekendheid kwam pas later. Dat Ferry een duizendpoot is, blijkt ook wel uit het feit dat hij naast het acteren en zingen ook model is. In september 2011 werd Ferry door Fancy-lezeressen verkozen tot Celeb Boy of the Year 2011.

Geaardheid

Er is redelijk wat te doen geweest om Ferry in de media als het aankomt op zijn geaardheid. In het begin van zijn carrière maakte hij op televisie bekend dat hij biseksueel is. Hiermee reageerde hij op de roddels en speculaties van Nederland. Medio 2011 bleek dat Ferry niet helemaal eerlijk is geweest. Ferry is homoseksueel en valt dus alleen op mannen. Ferry verklaarde: “Ik weet niet waarom ik dat zei in de media. Ik ben homoseksueel. Ik val alleen op jongens en dat is verder nooit een probleem geweest.”

Idols 4

In 2007 deed Ferry mee aan Idols seizoen 4. Hij heeft het geschopt tot aan de eerste liveshow maar overleefde de tweede echter niet. Echter deed Ferry een poging om zijn zangcarrière alsnog op de rit te krijgen toen hij benaderd werd door de boyband IDSF. Met deze boyband heeft Ferry één hit gescoord met het nummer Sinner. Dit nummer werd met bijbehorende clip gedraaid op TMF. Deze band was geen lang leven beschoren en is de boyband nooit doorgebroken. Ferry zingt nog steeds; hij heeft medio mei 2011 zijn eerste single “bij mij” uitgebracht.

Goede Tijden Slechte Tijden

Op 10 april 2009 werd bekend dat Ferry de rol van Lucas Sanders zou gaan spelen in Goede Tijden Slechte Tijden. Deze rol was aardig spraakmakend omdat Lucas Sanders homoseksueel is en dit doorgaans nog vaak taboe is in de media. In het echte leven is Ferry Doedens biseksueel en hier maakt hij dan ook geen geheim van. Nog spraakmakender werd zijn rol toen Lucas Sanders een relatie kreeg met de inmiddels overleden Edwin Bouwhuis (gespeeld door Raynor Arkenbout). In de soap werden een aantal heftige en intense scènes gespeeld omtrent de homoseksuele relatie. De vader van Edwin – Anton Bouwhuis (Joep Sertons) kon moeilijk verkroppen dat zijn zoon homoseksueel was en bleef dit ontkennen. Dit mondde uit in veel verzet en een gevecht binnen enkele afleveringen van de soapserie. Deze confronterende verhaallijn maakte best wat los bij de Nederlandse bevolking. Zowel Ferry als ook Raynor Arkenbout en Joep Sertons werden in Nederland geroemd door hun geloofwaardige en sterke acteerprestaties. Deze verhaallijn kan gezien worden als een grote aanwinst binnen televisieland; het was een taboedoorbrekende verhaallijn die de kijkers confronteerde met de soms nog starre houding ten opzichte van homoseksualiteit.

Wicked

De nieuwste ontwikkeling is dat Ferry binnenkort te zien zal zijn op de planken. Op 16 februari 2012 werd bekendgemaakt dat Ferry Doedens de alternate van Jim Bakkum wordt in de musicalproductie Wicked. Hier zal hij de rol van Fiyero gaan vervullen. Op de dagen dat Jim Bakkum zelf niet speelt, zal Ferry te zien zijn. Om met een strak wasbordje te kunnen verschijnen op het toneel, gaat Ferry nu driemaal per week naar de sportschool om te trainen. Naar verwachting zal Ferry in april zijn eerste voorstelling spelen. Zingen is een van de passies van Ferry en hij is erg verheugd om nu in de musical Wicked te gaan spelen. "Een rol in de musical WICKED stond dan ook bovenaan mijn wensenlijstje. Nu ik dan uiteindelijk deze kans krijg, komt mijn droom uit. Ik kan dan ook niet wachten om te beginnen met de repetities voor deze fantastische rol" aldus Ferry.
© 2012 - 2019 Kim-89, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop reizen per ferry met Stena LineGoedkoop reizen per ferry met Stena LineReizen kan met het vliegtuig, maar dit is vaak niet al te goedkoop. Goedkoper kan het voor sommige bestemmingen met de b…
De soap Goede tijden, slechte tijdenDe soap Goede tijden, slechte tijdenDe eerste aflevering van Goede tijden, slechte tijden was op 1 oktober 1990 en hiermee is het de langstlopende Nederland…
Geschiedenis van de Wadden - Canon van de WaddeneilandenrecensieGeschiedenis van de Wadden - Canon van de WaddeneilandenAnne Doedens en Jan Houter schreven een lijvig werk: Geschiedenis van de Wadden - de Canon van de Waddeneilanden. Het be…
Winnaars Expeditie Robinson 2010-2018Winnaars Expeditie Robinson 2010-2018Expeditie Robinson is een realityshow waarin een groep deelnemers moet zien te overleven op een onbewoond eiland. Door p…
GTST Live; All you need is GTSTOp 28 en 29 augustus 2015 wordt het spektakel GTST Live gehouden. Alle acteurs en actrices van de Nederlandse soap Goede…
Bronnen en referenties
  • www.ferry-doedens.com

Reageer op het artikel "Alles over Ferry Doedens"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kim-89
Gepubliceerd: 28-03-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!