InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Van God Los: seizoen 2

Van God Los: seizoen 2

Van God Los: seizoen 2 Het tweede seizoen van Van God Los is van start gegaan. In de serie worden echte moordzaken gebruikt voor de afleveringen. In dit artikel vind je een overzicht van alle afleveringen met de daarbij behorende moordzaken. Door te weten wat het echte verhaal is beleef je de serie nog intenser. Krantenberichten over moord & doodslag gaan zo voor je leven. We wensen je veel plezier bij het lezen, het uitzoeken maar bovendien bij het bekijken van de serie!

Het 2e seizoen

Het 2e seizoen is vooralsnog iets anders van opzet dan het 1e seizoen. Zo wordt er minder gekeken naar de belevingswereld van de dader. Ook blijft in de afleveringen langer onduidelijk hoe het verhaal gaat eindigen. In het 2e seizoen krijgen we vooralsnog vooral een kijkje in het leven van bepaalde bevolkingsgroepen te zien. Zo leven we mee met de 30-ers van deze tijd die de druk voelen om en een mooi huis te hebben, en een goede baan en ook nog leuke kinderen. Daarnaast krijgen we een kijkje in het leven van losgeslagen Marokkaanse, Turkse en autochtone meiden die hun heil op straat zoeken en weinig zelfcontrole hebben. Het is te betwijfelen of dit een verbetering is of niet. Maar wat blijft zijn spannende afleveringen die de dood en moord wel erg dichtbij laten komen.

BN-ers in de serie

In het 2e seizoen van de serie Van God Los speelden o.a. Katja Schuurman, Ruben van der Meer, Kim Feenstra, Johnny de Mol, Chris Zegers, Maryam Hassouni, Martin Schwab, Stefanie van Leersum, Saman Amini, Angela Groothuizen, Jack Wouterse, Nicolette Kluijver en Juda Goslinga.

Waargebeurde verhalen

Aflevering 1: De seksfilm-moord
Aflevering 2: De 'Pindakaasmoord'
Aflevering 1: De meidenruziemoord
Aflevering 4: Procedure Exit, in het echt de moord op Ron Makadoero (http://www.telegraaf.nl/binnenland/5380810/__INDer_schoot_collega_dood__16_jaar__.html)
Aflevering 5: Kat in 't Nauw, in het echt de moord op Basz Zwijzen (http://www.moordzaken.com/Basz_Zwijsen)
Aflevering 6: Hardcore Never Dies, in het echt de moord op Pascal Keijzer (http://www.moordzaken.com/Pascal_Keijzer)
Aflevering 7: Zwarte Dagen, in het echt de moord op Pieter Hoefnagels (http://www.moordzaken.com/Pieter_Hoefnagels)
Aflevering 8: D.I.S.C.O, in het echt de moord op Toon van Laarhoven (http://www.moordzaken.com/Toon_van_Laarhoven)
Aflevering 9: Klem, in het echt de moord op Anita B. (http://krant.telegraaf.nl/krant/archief/20020613/teksten/bin.drent.anita.vrouw.rechter.html)
Aflevering 10: Weekendverlof, in het echt de moord op bokser Leon M., aka de Bobbert (http://misdaadjournalist.weblog.nl/geen-categorie/moord-in-t-huukske-de-nasleep/)

Aflevering 1: Seks tapes

Joyce is een jonge vrouw die niet goed weet wat ze wilt. Aan de ene kant heeft ze haar vriend Stan, een moeilijke jongen die dealt in drugs. Aan de andere kant ziet ze nog steeds haar ex Bart. Bart heeft het niet breed maar hij is druk bezig om een bestaan op te bouwen met behulp van een maatschappelijk werker. Joyce gaat in de aflevering steeds meer twijfelen tussen Stan en Bart: welke jongen moet ze kiezen? Uiteindelijk maakt ze een keuze.

Aflevering 2: Babyshower

Janneke is een vrouw rond de dertig met een enorm grote kinderwens. Haar vriend Daan is er echter nog niet aan toe om een kind te hebben. De vriendinnen van Janneke krijgen allemaal kinderen en zij en Daan lopen de ene na de andere babyshower af. Ook haar ex-vriend laat inmiddels weten dat zijn vriendin in verwachting is, dit terwijl hij met haar geen kinderen wou. Ondertussen wordt Janneke steeds en steeds verdrietiger. Ze snapt Daan niet en probeert hem voor het blok te zetten: of kinderen met haar of geen relatie. De druk op Daan wordt steeds groter en uiteindelijk wordt deze druk Daan teveel.

Aflevering 3: Bitch fight

Naima is een Marokkaans meisje die verliefd is op Dennis. Ze hebben een relatie maar via via hoort Naima dat Dennis vreemd is gegaan met Rochelle. Ze achterhalen het nummer van het zusje van Rochelle, Elvira, die zo betrokken wordt bij de ruzie. Via Elvira willen ze het nummer van Rochelle achterhalen maar Elvira weigert om dit te doen. Ondertussen wordt er flink heen en weer gebeld en gesmst. Uiteindelijk komt het tot een confrontatie tussen de 2 rivaliserende meidengroepen.

Aflevering 4: Procedure Exit

Freek heeft een topfunctie bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en hij is daar heel erg trots op. Hij heeft het met heel hard werken bereikt. Het is een trouwe werknemer die erg op de regeltjes gesteld is. Op een dag komt er een jonge vrouw te werken, Mathilde. Freek, hoewel heel veel ouder, is gelijk gecharmeerd van de net afgestudeerde rechten studente en nodig haar uit voor een etentje. Freek en Mathilde worden verliefd en niets lijkt hen nog in de weg te staan. Totdat Mathilde gaat twijfelen aan de relatie...

Aflevering 5: Kat in 't Nauw

In deze aflevering speelt Katja van Kattenberg de hoofdrol. Kat is een tiener met een hechtingstoornis. Ze woont bij pleegouders die voor haar zorgen maar ze voelt zich nog steeds niet veilig. Ze seksualiseert veel en als ze op een dag wegloopt loopt ze dan ook recht in de armen van een foute jongen. Door seks aan te bieden probeert Katja te overleven, het is de enige manier die ze geleerd heeft. Totdat haar spelletjes op een dag op een verkeerde manier aflopen...

Aflevering 6: Hardcore Never Dies

Jeffrey is een standaard puber die vooral wilt doen waar hij zin in heeft en regelmatig mot heeft met zijn ouders. Zijn favoriete muzieksmaak is hardcore. Zijn hele vriendengroep bestaat ook uit hardcore fans. Jeffrey raakt verslaafd aan speed en gaat dealen. Jeffrey komt de verkeerde mensen tegen en dit wordt hem fataal. Daar kan zelfs zijn vader niks meer aan veranderen...

Aflevering 7: Zwarte Dagen

Kamiel is een consciëntieuze jongen die samen met zijn vriendin en zijn twee kinderen in een woonwagenkamp woont. Hij heeft samen met zijn vader een handel in schroot. Op een dag overlijdt zijn vader en Kamiel is er kapot van. Nu is hij de man in de familie. Hij voelt een grote verantwoordelijkheid. Kamiel kan die verantwoordelijkheid echter niet goed aan, hij heeft last van vermijdend gedrag. Hij wordt boos om heel veel dingen maar het lukt hem niet om voor zich op te komen, het frustreert hem steeds meer dat hij voor slapjanus wordt uitgemaakt. Zijn moeder papt aan met veel verschillende mannen, vrij snel, te snel vindt Kamiel, na de dood van zijn vader. Mensen spreken hem er op aan. Kamiel moet een daad stellen vindt hij, en hij gaat de confrontatie aan...

Aflevering 8: D.I.S.C.O

Remco, Ole en Casper zijn 3 tieners met elk een andere achtergrond. Zo is er Remco, type rijkeluiszoon die volgens zijn vader altijd al te veel verwend is. Ole en Casper hebben het minder getroffen met hun gezin, zij ontmoeten Remco bij de golfbaan, waar zij werken, en er ontstaat een hechte vriendschap tussen de drie. Er ontstaat het plan om Remco's vader te laten investeren in een discotheek die de jongens willen runnen in de Bermuda. Remco's vader is echter skeptisch en dat stelt het geduld van Remco en zijn vrienden op de proef.

Aflevering 9: Klem

Chantal en Rene zijn al sinds hun tienertijd met elkaar. Samen hebben ze een kind, de bekroning op hun huwelijk. Alles lijkt prima te gaan in de ogen van Rene. Maar Chantal heeft andere plannen. Chantal wilt scheiden, ze is de relatie met de trouwe Rene zat. Rene kan dit niet verkroppen en daardoor komt het tot een fatale botsing tussen de twee mensen die ooit hun leven met elkaar wilden delen.

Aflevering 10: Weekendverlof

Klaas en Freddie zijn goede vrienden. Totdat bij een gewelddadig conflict Freddie uit zelfverdediging een bezoeker in een cafe doodschiet. Klaas en zijn vriendin hebben een dochter, Daisy. Daisy is hun alles, ze doen er alles aan om haar te beschermen en haar een veilige omgeving te bieden. Maar door de ruzie met Freddie, eens een succesvolle bokser, moet Klaas constant om zijn schouder kijken, bang dat hij is dat Freddie hem of zijn gezin iets aandoet. Op een gegeven moment beslissen Klaas en zijn vriendin dat het niet langer kan zo. Klaas besluit om actie te ondernemen.

Zowel het eerste als het tweede seizoen Van God Los zijn nu verkrijgbaar op DVD.

Het tweede seizoen van Van God Los heeft een eervolle vermelding gekregen bij de Zilveren Nipkowschijf. De vakjury vond dat de serie erg informatief was omdat het het verhaal achter het krantenbericht laat zien.
© 2012 - 2019 Lr800, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het afsluiten van een servicecontract op uw c.v. installatieBijna alle huizen in Nederland worden verwarmd met behulp van een centrale verwarmingsinstallatie die op gas werkt. Voor…
Televisieserie Go Diego GoGo Diego Go is een tekenfilmserie die gaat over Diego een jongen van 8 jaar. Met zijn beste vriend Baby Jaguar beleeft h…
Schrijfster Yvonne BrillSchrijfster Yvonne BrillSchrijfster Yvonne Brill is schrijfster van kinderboeken en ze is waarschijnlijk met name bekend door de paardenboekense…
Dora the ExplorerDora the ExplorerDora the Explorer is een tekenfilm voor jonge kinderen met een educatieve achtergrond. Dora beleeft met haar beste vrien…
Biografie Virginia AndrewsBloemen op zolder is haar eerste boek (deel één van een vijfdelige serie) en is op slag een hit, en was Virginia Andrews…
Bronnen en referenties
  • http://programma.bnn.nl/15/van-god-los/video#
  • www.digibron.nl/search/share.jsp?uid=00000000012dc5b3babfa37436dfce76&sourceid=1011
  • http://www.nu.nl/algemeen/207930/heerlenaar-bekent-gifmoord-op-vriendin.html
  • http://www.moordzaken.com/Joost_van_Amstel

Reageer op het artikel "Van God Los: seizoen 2"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Lr800
Laatste update: 07-06-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!