Far East Movement: 'Like a G6'

Deze eerste single van het album 'Free Wired' van de Amerikaanse groep 'Far East Movement' kent een wereldwijd succes. Hieronder vindt u meer informatie over de groep Far East Movement, het album Free Wired en de Pontiac G6.

Far East Movement

Deze Amerikaanse groep (afgekort FM) is een hiphop- electroband uit Los Angeles en kent 4 vier leden van Aziatisch-Amerikaanse komaf. Deze leden zijn: Prohgress, J-Splif, DJ Virman en Kev Nish. De groep is sinds 2005 auteur van negen singles en 5 albums, met als populairste single het nummer: ‘Like a G6’, dat tot nummer 1 gebombardeerd werd in de ‘Billboard Hot 100’. Dit nummer zingen ze samen met 'The Cataracs' en 'Dev'. De groep staat ook bekend om het feit dat ze zich inzetten voor liefdadigheid. Zo organiseren ze vaak benefietconcerten en vinden ze het belangrijk om de maatschappij te helpen. Een voorbeeld hiervan is het evenement dat ze georganiseerd hebben voor een afkickkliniek. Oorspronkelijk vormden Progress, J-Splif en Kev Nish de groep 'Emcee’s Anonymous’. Toen ook Dj Virman dit drietal vervolledigde werd de groep omgevormd tot 'Far East Movement'. De groep maakte ook eerder al het nummer 'Round Round' voor de film The Fast and the Furious - Tokyo Drift, maar het is pas later met het nummer 'Like a G6' dat ze een echte nummer 1 hit te pakken hebben.

Free Wired

Naast ‘Like a G6’ bevat het album ook de nummers ‘ Girls on the dancefloor’, ‘Rocketeer’, ‘If i was you (omg)’, ‘She owns the night, so what?’, ‘Don’t look now’, ‘Fighting for air’, ‘White flag’ en ‘2-gether’. De populairste single van dit album is ‘Like a G6’. Het album heeft als hoofdonderwerpen alles wat met een 'party' te maken heeft: drank, mooie vrouwen... .FM werkte voor verschillende nummers van dit album ook samen met andere grote artiesten zoals Keri Hilson, Snoop Dogg en Ryan Tedder. Het nummer 'Like a G6' werd uitgebracht op 13 april 2010 en kent een enorm succes op videosites zoals Youtube en Vevo. Ook werd het via Itunes 1 van de best verkochte singles. Naast dit nummer worden ook de singles 'Rocketeer' en '2gether' door velen als de populairste nummers van dit album beschouwd. De single 'Rocketeer' behaalde reeds een 7e plaats in de Bilboard Hot 100. Dit nummer verscheen op 29 oktober 2010. Voor het nummer '2gether', kreeg de groep hulp van DJ Roger Sanchez. De hoofdproducers van dit album zijn Jonathan Yip, Ray Romulus and Jeremy Reeves. Deze producers noemen zichzelf de 'Stereotypes'. Dit R&B/pop/hip hop productie-team ontstond in 2003. Het album werd ontworpen door Cherrytree Records en verscheen op 12 oktober 2010.

Pontiac G6

De Pontiac G6 was een sportcoupé die door General Motors in 2003 werd ontwikkeld en was de opvolger van de Grand Am. General Motors kende echter financiele moeilijkheden en midden 2009 vernam het Amerikaanse 'Inside Line' dat de Pontiac G6 zou sneuvelen als gevolg van de reorganisatie binnen General Motors. Later zou dit ook bevestigd worden door het reddingsplan waarmee General Motors op de proppen kwam. GM zou zich enkel nog richten op de merken Chevrolet, Cadillac, Buick en GMC. In het Amerikaanse Orion Township werden dan ook eind 2009 de laatste 'G6s' geproduceerd en zou de productie van de 'G6' definitief worden stop gezet. De statistieken over de autoverkoop in Amerika bewijzen nochtans dat de Pontiac G6 toch een zeer succesvol automerk was, want het behaalde een 3e plaats in de rangschikking van bestverkochte auto's. Enkel Chevrolet en Ford deden beter.
© 2011 - 2023 Brunos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
24 Hour Vevo Record: meest bekeken muziekvideo eerste 24 uur24 Hour Vevo Record: meest bekeken muziekvideo eerste 24 uurDe videowebsite Vevo bestaat sinds december 2009 en is in handen van de drie grootste muziekuitgeverijen ter wereld. De…
Rapper Wiz khalifa - Cameron Jibril ThomazWiz Khalifa is vorig jaar wereld beroemd geworden door zijn nummer Black and yellow, op de website www.youtube.com is de…
Biografie Sandy DennySandy Denny, al lang geleden door een noodlottige val van de trap aan muziek liefhebbend publiek onttrokken. De zangeres…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
Brunos (127 artikelen)
Laatste update: 17-12-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.