Xess Xava Sneijder: biografie (zoon van Yolanthe en Wesley)

Xess Xava Sneijder: biografie (zoon van Yolanthe en Wesley) Het heeft een paar jaar op zich laten wachten na het huwelijk van Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe Cabau van Kasbergen die in april 2010 met elkaar in het huwelijksbootje stapten. Na een moeilijke en zware periode om zwanger te raken, kwam Xess Xava Sneijder op 15 oktober 2016 in Istanboel door middel van een keizersnede ter wereld.

Inhoud


Relatie

Voordat Wesley een relatie met Yolanthe kreeg was hij getrouwd met Ramona Streekstra. Wesley en Ramona hadden samen al een zoontje genaamd Jessey. Yolanthe had voor Wesley een relatie met zanger Jan Smit.

Huwelijk

Vanaf mei 2009 waren Wesley en Yolanthe samen. Al heel erg snel ging Wesley op zijn knieën en vroeg hij de brunette ten huwelijk, waarop zij volmondig 'ja' zei. In april 2010 zijn Wesley en Yolanthe voor de Nederlandse wet in Amsterdam met elkaar gehuwd. Op 17 juli 2010 deden zij dat nog eens in Toscane ten overstaan van familie, vrienden en kennissen. In Toscane heeft het huwelijksfeest drie dagen geduurd.

Het uitblijven van een zwangerschap

Yolanthe en Wesley hadden een hele lange tijd geprobeerd om zwanger te raken. Yolanthe had het in deze periode erg zwaar want zoals zij vertelde in een aflevering van Linda's zomerweek, voelde het alsof zij faalde als vrouw, omdat het stel al vier jaar bezig was met proberen te zwanger te raken. Doktoren konden steeds niet vinden waarom een zwangerschap uitbleef. Maar uiteindelijk was er een arts die het probleem had gevonden. Er bleken cysten op haar eierstokken te zitten, Yolanthe had een operatie nodig. Ook kreeg Yolanthe een hormoonbehandeling waarbij ze elke dag zichzelf in haar buik injecties moest geven. Dit heeft geholpen want tijdens haar verblijf op haar geboorte-eiland Ibiza voelde zij zich anders en had ze het gevoel zwanger te zijn. En inderdaad, een zwangerschapstest bevestigde het geweldige nieuws.

Bekendmaken zwangerschap

Ondanks dat de geruchten de ronde deden wilde het stel de zwangerschap nog even geheim houden. Echter na het scoren van Wesley tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije in 2015 werd het Wesley even te veel. Hij was zo enthousiast en in een opwelling stak hij de bal onder zijn shirt en stak een duim in zijn mond. Toen was het wel duidelijk: Yolanthe was zwanger!

Xess Xava

Na een zware bevalling van in totaal twee dagen weeën is op 15 oktober 2016 Xess Xava door middel van een keizersnede ter wereld gekomen. De naam Xess Xava spreek je uit als 'Tjess Tjava'. Helaas ontstonden er vlak na de bekendmaking van de naam al snel negatieve bijnamen in de media. Zo werd er al snel baby XXS gezegd (omdat papa Wesley iets aan de kleine kant is volgens sommige mensen). Dat was heel erg jammer, want de baby was juist vernoemd naar familieleden. Naam Xess bleek een mix van Xelly (de jongere zus van Yolanthe), Jessey (zoon van Wesley) en Wes (de afkorting en roepnaam van Wesley), terwijl de laatste 's' een verwijzing was naar Sylvia: de moeder van Wesley Sneijder. De tweede naam van de baby 'Xava' was volgens het stel een andere vorm van de naam van Yolanthe's vader Xavier (die op 1 september 2007 in Spanje is overleden).

De doop

Op 2 juli 2016 is Xess Xava gedoopt in het kerkje San Rafael op Ibiza, hetzelfde kerkje waar moeder Yolanthe destijds werd gedoopt. De peetoom van Xess Xava is Fouad Haloti geworden, de beste vriend van Wesley. Peettante is Xelly Cabau van Kasbergen geworden, de zus van Yolanthe.

Broertjes/zusjes

Natuurlijk heeft Xess Xava al een grote (half)broer Jessey. Jessey is de zoon van Wesley die hij uit zijn vorige huwelijk met zijn ex-vrouw Ramona heeft. Jessey komt zo vaak mogelijk op bezoek in Istanboel. Yolanthe heeft altijd gezegd een groot gezin te willen en er zullen waarschijnlijk dan ook nog wel een paar broertjes en/of zusjes volgen voor zoontje Xess Xava.

Scheiding

Helaas hebben Yolanthe en Wesley in 2019 bekend gemaakt te gaan scheiden, Xess Xava zal het merendeel bij zijn moeder blijven wonen.
© 2016 - 2024 Modelb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ajax 2002 & 2004: FC Utrecht neemt revanche op AjaxAjax 2002 & 2004: FC Utrecht neemt revanche op AjaxVoor het eerst won Ajax in 2002 van PSV in een finale om de Johan Cruijff Schaal. Na twee eerdere nederlagen wonnen de A…
Ajax 2005-2006: Klaas-Jan Huntelaar bezorgt Ajax de bekerAjax 2005-2006: Klaas-Jan Huntelaar bezorgt Ajax de bekerAjax speelde een teleurstellend seizoen in de competitie en werd slechts vierde met liefst 24 punten achterstand op land…

Jaap Buijs: één van Nederlands grootste muziekmanagersJaap Buijs: één van Nederlands grootste muziekmanagersJaap Buijs werd geboren op 27 februari 1946 in het dorpje Volendam en hij is zeker tot 2016 één van de grootste namen ui…
Bronnen en referenties
  • http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/wesley-en-yolanthe-hebben-vast-niet-nagedacht-over-xxs
  • http://www.nu.nl/achterklap/4151161/bevalling-yolanthe-sneijder-cabau-duurde-twee-dagen.html
  • http://www.telegraaf.nl/prive/23860373/__Sneijder___Yolanthe_zwanger___.html
  • http://www.ad.nl/ad/nl/1022/Celebs/article/detail/4219710/2016/01/06/Trotse-Yolanthe-deelt-gezinsfoto-naast-Wes-en-Xess.dhtml
  • http://www.ad.nl/show/kleine-xess-xava-zaterdag-gedoopt-op-ibiza~ac64dfb9/
  • http://www.ad.nl/ad/nl/1002/Show/article/detail/4264133/2016/03/16/Yolanthe-zal-geloof-nooit-opdringen-aan-Xess-Xava.dhtml
Modelb (25 artikelen)
Laatste update: 06-03-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.