Sportpaleis Antwerpen: adres, route en parkeren

In het Sportpaleis in Antwerpen hebben door de jaren heen al vele topartiesten opgetreden. Het Sportpaleis is in België een toonaangevende concert- en evenementenhal. Wil je Sportpaleis Antwerpen bezoeken? Kom alles te weten over deze locatie zoals het adres, de contactgegevens, de route en bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer, waar je kunt parkeren, enzovoorts.

Sportpaleis Antwerpen

Het Sportpaleis in Antwerpen is één van de bekendste evenementen- en concerthallen van België. Door de jaren heen zijn er tal van concerten, beurzen, sportevenementen en festivals georganiseerd. De hal is in gebruik sinds 1932 en deed vooral dienst als sporthal voor sporten zoals baanwielrennen. Tegenwoordig is de focus meer verlegd naar evenementen en concerten. De maximale capaciteit van het Sportpaleis bedraagt 18.400 bezoekers.

Lotto Arena

Wie tegenwoordig spreekt over het Sportpaleis zegt in één adem ook Lotto Arena. Deze evenementenhal bestaat sinds 2007 en kan ruim 5.000 bezoekers herbergen bij sportevenementen en ruim 8.000 bezoekers tijdens concerten. De Lotto Arena is een uitbreiding van het Sportpaleis en zorgt ervoor dat er meerdere evenement tegelijkertijd kunnen plaatsvinden.

Adres en contactgegevens

De adres- en contactgegevens van Sportpaleis Antwerpen zijn:
 • Adres: Schijnpoortweg 119, 2170 Merksem (Antwerpen)
 • Telefoonnummer: +32(0)34004040
 • E-mailadres: info@sportpaleis.be

Het Sportpaleis is gelegen in stadsdeel Merksem (noordwesten van Antwerpen). De evenementenhal is op meerdere manieren te bereiken maar staat wel bekend als lastig bereikbaar.

Ligging Sportpaleis AntwerpenAuto route

Het Sportpaleis is aan de Antwerpse Ring gelegen. Hierdoor kan de concerthal vanuit verschillende richtingen worden bereikt. Het gedeelte van de Antwerpse Ring waar het Sportpaleis aan gelegen is is de E19. Het Sportpaleis is vanuit noordelijke richting (Breda, Rotterdam) te bereiken via afslag 1 (Merksem-Centrum). Vanuit de overige richtingen (Gent, Brussel, Eindhoven, Hasselt) via afslag 2 (Deurne). Houd bij grootschalige evenementen rekening met grote drukte! Er is al snel sprake van filevorming, ook op de Ring.

Parkeren

Er zijn in de omgeving van het Sportpaleis meerdere parkeerterreinen:
 • Parking ten Eekhove: direct bij afrit 2 (Deurne)
 • Parking Vaart: naast het Sportpaleis aan de Schijnpoortweg
 • Parking Sport: direct aan de overzijde van de Antwerpse Ring, ingeklemd tussen de Antwerpse Ring en het water van de Lobroekdok
 • Parking Slachthuis: parkeerterrein aan de overzijde van de Antwerpse Ring aan de Slachthuislaan
 • Parkeerzone Slachthuislaan: aan de overzijde van de Antwerpse Ring aan weerszijden van de Slachthuislaan
 • Parkeerzone Noordersingel: aan de overzijde van de Antwerpse Ring aan weerszijden van de Noordersingel
 • Parking Noord: aan de overzijde van het Albertkanaal

Vooral Parking ten Eekhove, Parking Vaart en Parking Sport zijn dichtbij het Sportpaleis gelegen. De kosten voor het parkeren bedragen 5,- per parkeerkaart. Houd rekening met parkeerproblemen bij grote evenementen.

Openbaar vervoer

Het dichtstbijzijnde treinstation is Antwerpen-Luchtbal. Dit treinstation is echter op een flinke afstand gelegen. Ook het treinstation Antwerpen-Centraal is op een grote afstand gelegen. Wel rijden er verschillende tramlijnen vanaf treinstation Antwerpen-Centraal naar het Sportpaleis. Met de tram leg je deze afstand af binnen 10 minuten. Er kan worden gekozen voor de lijnen 2 (Merksem), 3 (Merksem) en 6 (Luchtbal) die stoppen op het premetrostation Sport. De tramlijnen 5 (Wijnegem) en 12 (Sportpaleis) stoppen bovengronds. Via de tram zijn ook de P+R parkeerterreinen aan de rand van de stad bereikbaar. Op deze manier ontwijk je grote drukte en hoge parkeerkosten. Wie met de bus wil reizen kan gebruik maken van bushalte Deurne Sportpaleis welke nabij de ingang is gelegen.
© 2014 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Marco Borsato alle Nederlandstalige albums op een rijMarco Borsato alle Nederlandstalige albums op een rijInmiddels zit Marco Borsato al heel lang in het vak en hij heeft dan ook heel wat albums uitgebracht. In dit artikel zul…
Designer Outlet Roosendaal: adres, openingstijden & parkerenIn het Brabantse Roosendaal kunnen modeliefhebbers naar hartenlust shoppen bij één van de grootste outletcenters van Ned…
Wereldtickets Korfbal League - 's Werelds beste competitieWereldtickets Korfbal League - 's Werelds beste competitieFortuna/MHIR leek bij rust af te stevenen op een recordnederlaag tegen medekoploper Dalto uit Driebergen, maar met nog v…
Ikea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeIkea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeEén van de grootste Ikea filialen in Nederland is de Ikea in Eindhoven (ook wel Ikea Son genoemd). De Ikea vestiging in…

Paradiso Amsterdam: adres, route en parkerenAl vele tientallen jaren is de Paradiso in Amsterdam misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende concert- en eve…
Bronnen en referenties
 • www.sportpaleis.be
Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 08-05-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Entertainment
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.