recensie

The Twilight Saga Breaking Dawn part 2

The Twilight Saga Breaking Dawn part 2 De laatste film in de immens populaire Twilight Saga is Breaking Dawn part 2, gebaseerd op het boek Breaking Dawn en geschreven door Stephenie Meyer. Het boek is opgesplitst in twee films die naadloos in elkaar overgaan. Er zijn ook dit keer weer genoeg romantische momenten in de film al loopt ook de spanning weer hoog op, met aan het eind een geweldige scene die alle problemen uit de gehele saga voorgoed oplost.

Het begin van voor eeuwig

Bella's leven als vampier begint eindelijk aan het begin van deze film, geen onhandige Bella meer maar een sterke zelfstandige vrouw. Een prachtige scene is Bella's eerste keer jagen samen met Edward, ze schieten op volle snelheid door het bos en je ziet elk detail van het bos om hen heen. Zo wordt het duidelijk dat Bella een stuk betere zintuigen heeft, naast dit verbeterde zicht hoort ze ook duidelijk waar hun beoogde prooi zich bevindt en gaat er naartoe. Om vervolgens afgeleid te worden door een mens in de omgeving, ze schiet ernaartoe maar bedenkt zich op het laatste moment en breekt de jacht af. Dit is zeker iets bijzonders voor een nog jonge vampier, Bella heeft een goede zelfbeheersing wat haar nieuwe leven een stuk makkelijker maakt.

Renesmee

Edward en Bella hebben nu een dochter genaamd Renesmee, de vorige film kwam tot een einde bij een zeer bloederige geboorte van Renesmee waarbij Bella bijna overleed. Renesmee is zeer bijzonder een half vampier half mens met twee bijzondere gaven, ze plaatst haar gedachten in iemand anders zijn hoofd als ze diegene aanraakt. Ook kan niemand haar buitensluiten en wordt ze daardoor gemakkelijk aardig gevonden. Renesmee groeit sneller dan normaal en iedereen is erg bang dat haar leven veel te snel voorbij zal zijn. Jacob imprint op Renesmee iets waar Bella eerst enorm kwaad om wordt waarbij ze Jacob aanvalt en per ongeluk Seth zijn schouder breekt als hij ertussen springt. Imprinten is te vergelijken met het vinden van je zielsverwant een verbintenis tussen twee personen die zeker wederzijds is. Jacob is de gehele film de beschermer van Renesmee.

De Volturi

Bella en Edward zijn intens gelukkig samen en een flink gedeelte van de film wordt hieraan besteedt, ze krijgen van de Cullens een eigen huis dicht in de buurt van het andere huis van de Cullens. In dit huis hebben ze wat privacy al kan Emmett het niet laten wat grappige opmerkingen te maken over hun seksleven. Bella gaat een weddenschap aan en na een potje armpje drukken met de zwaar bespierde Emmett heeft zij hem verslagen en houden de grappen op. Helaas duurt het geluk niet lang en krijgt de Volturi te horen van Renesmee's bestaan. Ze denken dat Renesmee een onsterfelijk kind is wat een groot gevaar oplevert, aangezien deze kinderen niets kunnen leren en iedereen op hun pad vermoorden. Geheimhouding van het bestaan van vampiers is erg belangrijk en de Volturi besluit de Cullens terecht te komen stellen om blootstelling te voorkomen. Alice voorziet dit allemaal doordat zij de toekomst kan zien en dankzij haar waarschuwing kunnen ze zich voorbereiden op wat komen gaat.

De Getuigen

Carlisle besluit zoveel mogelijk andere vampiers die hij al heel lang kent te vragen of ze willen komen om te bewijzen dat Renesmee geen onsterfelijk kind is maar wel degelijk groeit, een hartslag heeft en ouder wordt. Er begint een reis naar alle uithoeken van de wereld om diegenen op te sporen die kunnen en willen helpen. Er komen een heleboel vampiers waaronder een hoop met een speciale gave. Benjamin beheerst de elementen, Zafrina kan anderen hun zicht verblinden door ze een illusie te laten zien van bijvoorbeeld een jungle die levensecht oogt. Naast deze twee zijn er meerdere met een bijzondere gave onder andere wordt Bella's gave ontdekt. Bella heeft een mentaal schild en zal daardoor elke aanval blokkeren die inwerkt op de geest, hierdoor heeft Edward nooit haar gedachten kunnen lezen. Bella gaat aan de slag om haar schild uit te kunnen rekken om ook anderen te kunnen beschermen dit is moeilijk maar heeft uiteindelijk veel succes.

De Confrontatie

De voorbereiding van de Cullens is goed er zijn veel vrienden komen opdagen die zelfs beloven te helpen vechten mocht er een gevecht uitbreken. Carlisle wil dit voorkomen maar wil de Volturi niet stoppen om te luisteren dan zullen ze vechten voor hun recht. Ook de roedel van Jacob en de roedel wolven van Sam zijn aanwezig en zullen vechten als dat nodig mocht blijken. De Volturi zijn met vele gekomen en lijken in het voordeel te zijn. Ze stoppen inderdaad om te luisteren en komen tot de conclusie dat Renesmee geen onsterfelijk kind is maar omdat ze niet weten hoe ze zal zijn als ze volwassen is willen ze haar toch doden. Bella beschermt iedereen tegen de aanvallen van Jane met haar gave anderen pijn te doen en tegen Alec met zijn gave iedereens zintuigen uit te schakelen. Bella zorgt voor de overhand doordat zij het grootste voordeel van de Volturi zijn. Er breekt een groot spectaculair gevecht los waarbij beide kanten flink verlies leiden, de Cullens zijn echter sterker en het eindigt met hun overwinning. Om dan terug te gaan naar voor het gevecht begon, het hele gevecht is nooit gebeurd dit was Alice haar visioen van de toekomst en Aro heeft het zien gebeuren in haar hoofd. Aro ziet dat hij niet winnen kan waardoor hij zijn besluit verandert en daarmee de toekomst. Aangezien het geluk niet aan zijn zijde is besluit Aro zich terug te trekken. Alice heeft aan de andere kant van de wereld iemand gevonden die 150 jaar oud is en net als Renesmee een half mens half vampier is. Hij is opgevoed en beschaafd en de Volturi weet nu dat Renesmee geen gevaar op zal leveren en ze laten de Cullens met rust.

Voor eeuwig en altijd

Alle problemen zijn opgelost iedereen leeft nog er is niet gevochten en dankzij diegene die door Alice is gevonden weten ze dat Renesmee zal blijven leven. Bella en Edward zijn heel erg gelukkig met elkaar en opgelucht dat Renesmee niet vroegtijdig zal sterven. De sfeer van de film veranderd weer in het gelukkige samenzijn van in het begin. Renesmee heeft Jacob haar zielsverwant en Bella heeft Edward zo zal het voor eeuwig zijn.
© 2012 - 2024 Reneemonty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boekverslag Breaking DawnBoekverslag Breaking DawnBreaking Dawn is het vierde boek in de Twilight-serie, geschreven door Stephenie Meyer. Het boek is de opvolger van Ecli…
Boekverslag EclipseBoekverslag EclipseEclipse is het derde deel in de Twilight-serie. Het is tevens het derde deel van de schrijfster Stephenie Meyer. De vori…
Boekverslag TwilightBoekverslag TwilightTwilight is het eerste boek in een uiteindelijke serie van vijf delen. De boeken zijn geschreven door Stephenie Meyer. D…
Boekverslag New Moon/Nieuwe MaanBoekverslag New Moon/Nieuwe MaanNew Moon of in het nederlands Nieuwe Maan, is het tweede deel in de 5-delige Twilight-serie die geschreven is door Steph…

Wie is James Bond?Wie is James Bond?Generaties zijn opgegroeid met de films van geheim agent James Bond. Wie kent hem niet, de geheim agent met een groot zw…
Terschellinger FilmdagenTerschellinger FilmdagenSinds 2009 vinden in november op Terschelling de Terschellinger Flmdagen plaats. Het festival betekent vijf dagen films…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: eigen materiaal
  • The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2
  • Breaking Dawn- Stephenie Meyer
Reneemonty (9 artikelen)
Gepubliceerd: 19-11-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.