Omniversum Den Haag

Het Omniversum in Den Haag is een bijzondere bioscoop. Films in het Omniversum worden vertoond op een gigantisch, koepelvormig scherm, zo groot als anderhalf voetbalveld. Hierdoor zit je letterlijk middenin de film en komt alles wat je ziet spectaculair dichtbij. Omdat veel films in het Omniversum informatief en vol actie zijn, is het Omniversum ook voor kinderen erg leuk. Bijna alle films in het Omniversum duren ongeveer een uur, waardoor er elk uur een nieuwe film kan starten. Je kunt ook meerdere films achter elkaar kijken.

Wat is het Omniversum?

Het Omniversum is een grootbeeldbioscoop. In zo’n bioscoop wordt met behulp van IMAX-technologie 70 mm filmbeelden geprojecteerd. Deze beelden zijn 10 keer groter dan in een normale bioscoop. Het maken van een IMAX-film kost door de bijzondere techniek veel meer tijd dan een ‘normale’ film, soms wel 2 jaar.

Het scherm in het Omniversum in Den Haag heeft de vorm van een halve bol zo groot als anderhalf voetbalveld. Omdat de beelden overal om je heen worden geprojecteerd, is de kijkervaring veel spectaculairder dan in een normale bioscoop, waarin je alleen naar voren kijkt.

Welke films draaien er in het Omniversum?

Omdat kinderen een belangrijke doelgroep zijn van het Omniversum, hebben veel films een educatief tintje. Films over ‘hoe werkt je lichaam’, ‘hoe word je astronaut’ en ‘de laatste dinosaurussen’ bijvoorbeeld. In elke film zitten ook actiefragmenten waarin optimaal gebruik gemaakt wordt van het gigantische scherm. Dinosaurussen op ware grootte die recht op je af komen, een ritje in de achtbaan met de camera in het eerste karretje of een raket die opstijgt.

Programma Omniversum zomer 2010

In de zomer van 2010 draaien o.a. de volgende films. De meeste films draaien een paar keer per dag. De films zijn Nederlands gesproken of Nederlands ondertiteld.

  • Mysteries of Egypt
  • The Alps
  • Under the Sea
  • The Greatest Places
  • Forces of Nature
  • Dolphins

Praktische informative over het Omniversum

Hieronder vind je informatie over openingstijden, prijzen en bereikbaarheid van het Omniversum.

Openingstijden Omniversum

De openingstijden van het Omniversum zijn: maandag van 10.00 tot 15.00 uur. Dinsdag en woensdag van 10.00 tot 17.00 uur, donderdag van 10.00 tot 21.00 uur, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur en zondag van 10.00 tot 21.00 uur. In de schoolvakanties in het Omniversum iedere dag van 10.00 uur tot 22.00 uur geopend.

Prijzen Omniversum

Toegangskaarten voor het Omniversum bedragen in 2010 € 9,75 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot en met 11 jaar. Een familiekaart voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost € 30,00. CJP-kaarthouders betalen € 8,00. Voor groepen vanaf 20 personen, scholen en verjaardagsfeestjes gelden aparte tarieven.

Reserveren kan telefonisch via 0900 - 666 48 37 of online via belbios.nl. Als je direct een kaartje voor een tweede film reserveert, geldt een sterk gereduceerd tarief.

Adres Omniversum

President Kennedylaan 5
2517 JK DEN HAAG

Het Omniversum heeft een eigen, gratis parkeerplaats. In 2010 vinden hier werkzaamheden plaats, waardoor het kan zijn dat de parkeerplaats niet toegankelijk is. Je kunt dan voor € 1,50 per uur bij het Bel Air Hotel parkeren, dat naast het Omniversum in Den Haag is gelegen.
© 2010 - 2020 Michielonline, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bezienswaardigheden in Den HaagDen Haag is een stad met heel veel bezienswaardigheden. Bij welke bezienswaardigheden moet je zeker zijn geweest?
Lekker weg in... Den HaagLekker weg in... Den HaagVeel mensen bezoeken nooit hun eigen land. Het wordt eens tijd dat we ons eigen land gaan ontdekken. Er is namelijk geno…
Wat is een tornado?Wat is een tornado?Wat is een tornado? Wat is een kenmerk van een tornado? Hoe kan het dat wij een tornado kunnen zien? Wat zijn de windsne…
Ideeën voor een date: goedkope en leuke date-ideeënBen je opzoek naar een goedkope en originele date, maar je kunt niks verzinnen? Geen paniek, om je te helpen is hier een…

Films over pinguïnsIn veel films spelen pinguïns een belangrijke rol. In dit artikel is een lijst te zien van films met pinguïns, met per f…
Films over hondenDit is een lijst met films over honden. Hierin zijn zoveel mogelijk films opgenomen die over honden gaan, of waarin een…
Bronnen en referenties
  • www.omniversum.nl

Reageer op het artikel "Omniversum Den Haag"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Franet (infoteur), 21-01-2011 16:02 #1
Het is een geweldige belevenis om in het "omniversum" in Den Haag te zijn. De eerste film die ik zag was in februari 1985, met de titel "Het Grote Barrière Rif." Het was fenomenaal. Wat ook fantastisch was: "De vlucht met de space-shuttle." Door het overweldigende geluid in combinatie met het 180 graden super-mega-beeld is het net of je zelf in het ruimteschip zit! Dit moet je meegemaakt hebben.:-p

Infoteur: Michielonline
Laatste update: 02-08-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!