My Little Pony: Friendship is Magic

My Little Pony: Friendship is Magic Sommigen kennen My Little Pony wellicht nog van de tekenfilms die in de jaren ’80 werden uitgezonden. De gekleurde pony’s zijn echter terug op de beeldbuis in een vernieuwde serie genaamd Friendship is Magic, een serie die door jong en oud zeer goed ontvangen wordt. De serie richt zich op de jonge eenhoorn Twilight Sparkle, die de opdracht krijgt om vriendschappen te sluiten en allerlei avonturen beleeft. My Little Pony: Friendship is Magic (Nederlandse titel: Vriendschap is betoverend) is een Amerikaanse tekenfilmserie die vanaf 2010 wordt uitgezonden. Hoewel de serie voornamelijk gericht is op jonge kinderen, wordt My Little Pony: Friendship is Magic ook door een grote groep oudere kijkers gewaardeerd. Er zijn inmiddels vier seizoenen van de serie uitgezonden; seizoen vijf wordt naar waarschijnlijkheid rond 2015 verwacht.

Het verhaal

De serie speelt zich af in Equestria, een land waar voornamelijk pony's leven en dat bestuurd wordt door prinses Celestia. Zij begeleidt een leerling, namelijk de eenhoorn Twilight Sparkle. Wanneer ze doorkrijgt dat Twilight Sparkle voornamelijk met haar neus in de boeken zit en weinig interesse lijkt te hebben in het aangaan van vriendschappen met de andere pony’s, besluit de prinses Twilight Sparkle de opdracht te geven om een paar vrienden te maken. Om deze opdracht uit te voeren, wordt zij samen met haar draak Spike naar het stadje Ponyville gestuurd, waar zij al snel vijf andere pony’s ontmoet die later haar beste vrienden worden. Ze ontdekt dat zij allemaal een onderdeel van vriendschap representeren en dat hun vriendschap hierdoor magische krachten heeft: middels deze “Elementen der Harmonie” lukt het de zes vrienden allerlei problemen op te lossen. Aan het einde van een episode schrijft Twilight Sparkle meestal een een brief naar prinses Celestia, om haar te vertellen wat ze allemaal over vriendschap geleerd heeft.

Belangrijkste karakters

Twilight Sparkle

Is een talentvolle eenhoorn (later alicorn), die in de leer is bij prinses Celestia. Voor vriendschappen heeft ze geen tijd: liever zit ze met haar neus in de boeken. Als ze door de prinses naar Ponyville gestuurd wordt om daar vriendschappen te sluiten, ontdekt ze de waarde van vriendschap en beseft ze dat vriendschap de krachtigste magie is die er bestaat. Ze heeft een babydraak genaamd Spike, die tevens de correspondentie met prinses Celestia onderhoudt. Haar Element der Harmonie is magie. In de laatste aflevering van seizoen drie wordt ze een prinses en krijgt ze vleugels.

Applebloom

Een aarde-pony, die leeft op een boerderij. Samen met haar familie is zij verantwoordelijk voor de teelt van appels. Ze is betrouwbaar, nuchter en staat erom bekend nooit te liegen: zij vertegenwoordigt het Element der Harmonie van eerlijkheid.

Rainbow Dash

Een sportieve pegasus-pony die bekend staat om haar vliegkunsten. Ze is verantwoordelijk voor het reguleren van het weer in Ponyville. Ze kijkt enorm op tegen de stuntgroep de Wonderbolts en het is haar droom om hier ooit eens deel van uit te maken. Haar Element der Harmonie is loyaliteit.

Pinkie Pie

De grappenmaker van het stel. Deze aarde-pony is altijd vrolijk, houdt van feestjes en haalt er veel voldoening uit om anderen aan het lachen te maken. Ze werkt bij bakkerij De Zoetekauw, waar ze de lekkerste taarten bakt en verkoopt. Hoewel andere pony’s haar drukke gedrag soms als irritant ervaren, is ze een zeer gewaardeerde pony in Ponyville. Haar Element der Harmonie is vreugde.

Rarity

Een eenhoorn die werkt als mode-ontwerpster. Ze houdt erg veel van kleding, sieraden en andere mooie dingen en gedraagt zich als een echte dame. Ook houdt ze ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ondanks haar drang naar luxe en mooie dingen is ze erg vrijgevig: deze eigenschap is dan ook haar Element der Harmonie.

Fluttershy

Is een pegasus-pony die behoorlijk verlegen kan zijn tegenover andere pony’s. Toch kan ze best assertief zijn als haar vrienden onrecht wordt aangedaan. Fluttershy heeft een groot hart voor dieren en vangt gewonde en zieke dieren op in haar huis, zodat zij ze kan verzorgen. Haar Element der Harmonie is vriendelijkheid.

Cutiemarks en de Cutie Mark Clubleden

In de serie is te zien dat de meeste pony’s een soort teken op hun flanken hebben: dit teken verschilt per pony en wordt een cutiemark genoemd. Hoewel alle volwassen pony’s een cutiemark hebben, worden zij zonder dit teken geboren. Pas als een pony erachter komt wat zijn of haar speciale talent is, verschijnt de cutiemark op de flanken van de pony. In de serie wordt af en toe een aflevering gewijd aan drie jonge veulens, de zogenaamde Cutie Mark Clubleden, die er samen achter proberen te komen wat hun speciale talenten zijn om zo hun cutiemark te kunnen krijgen.
© 2014 - 2024 Myrsky, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bronies, de onverwachte fans van My Little PonyBronies, de onverwachte fans van My Little PonyWie de gekleurde paardjes weleens op de televisie voorbij heeft zien komen zal het beamen: My Little Pony: Friendship is…
New Forest PonyNew Forest PonyDe New Forest pony komt oorspronkelijk uit New Forest, een natuurreservaat in Zuid-West Engeland. Er leven vandaag de da…
Paardenras: Connemara-ponyDe Connemara-pony is een ras dat vroeger onder barre omstandigheden in het wild leefden. Dit heeft er voor gezorgt dat d…
Een pony laten knippen of juist laten weggroeienEen pony laten knippen of juist laten weggroeienAls je eens wat compleet anders met je haar wilt, is een pony een optie. Maar vrouwen twijfelen altijd erover of ze een…

Atlas – Avonturenserie bij de AVRO (2014)Atlas – Avonturenserie bij de AVRO (2014)Atlas is een avonturenserie in de reeks van reality shows op de televisie. De deelnemers maken een avontuurlijke speurto…
Last Tango in Halifax – tv-serie over senioren uit YorkshireLast Tango in Halifax – tv-serie over senioren uit YorkshireLast Tango in Halifax is een Engelse serie op televisie, die in 2012 en 2013 door BBC One werd uitgezonden en in de zome…
Bronnen en referenties
Myrsky (75 artikelen)
Laatste update: 13-09-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.