InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > David Copperfield - illusionist

David Copperfield - illusionist

David Copperfield - illusionist David Copperfield is een van de grootste illusionisten aller tijden. Hij heeft talloze indrukwekkende acts op zijn naam staan waarmee hij de wereld doet verbazen. Zo liet hij onder andere het Vrijheidsbeeld en een groot passagiersvliegtuig verdwijnen terwijl het publiek live aanwezig was en er met de neus bovenop stond.

Korte biografie

David Copperfield (zijn echte naam is David Seth Kotkin) is geboren op 16 september 1956 in Metuchen, New Jersey in Amerika. Oorspronkelijk is David van Joodse afkomst.

David Copperfield begon te goochelen toen hij twaalf jaar oud was. David werd de jongste persoon ooit die was toegelaten bij de Amerikaanse goochelaars vereniging. Toen hij zestien jaar was gaf David les in goochelen op de universiteit in New York.

David ging studeren toen hij achttien was aan de Fordham University en speelde een rol in de musical ‘The magic man’. In de eerste drie weken van zijn eerste jaar aan de universiteit nam David een artiestennaam aan. Deze heeft hij waarschijnlijk ontleend aan het boek van Charles Dickens dat dezelfde naam heeft. In 1980 speelde David Copperfield een rol als goochelaar in de horror film ‘Terror train’.

In 1982 richtte Copperfield ‘Project Magic’ op, een rehabilitatie programma voor gehandicapte kinderen. David Copperfield verwierf wereldfaam door indrukwekkende illusies uit te voeren zoals door de Chinese muur te lopen, over de Grand Canyon te zweven, een passagiersvliegtuig te laten verdwijnen en nog veel meer illusies.

Enkele beroemde illusies van David Copperfield

 • Vliegtuig (Learjet) laten verdwijnen waar het publiek rondom stond.
 • Vrijheidsbeeld laten verdwijnen in New York met publiek aanwezig.
 • Over de Grand Canyon zweven.
 • Ontsnappen uit de gevangenis Alcatraz.
 • Ontsnappen uit een gebouw dat op exploderen staat.
 • Een trein laten zweven en vervolgens laten verdwijnen waar publiek omheen stond.
 • Door een ruimte vliegen.
 • Ontsnappen terwijl hij vastgebonden hing aan brandende touwen boven scherpe brandende speren.
 • Dwars door de Chinese muur lopen.
 • Mensen uit het publiek laten verdwijnen en op plaatsen die zij zelf nooit hadden verwacht weer terug laten komen.
 • Met behulp van een zeer gevaarlijke laserstraal zichzelf door midden ‘zagen’. Copperfield laat dit vervolgens zien door zijn romp van zijn benen te halen.

Project Magic

Dit project is een rehabilitatieprogramma voor gehandicapte kinderen, opgericht in 1982. Het doel is om mensen die sociaal, lichamelijk of psychisch beperkt zijn goocheltrucs te leren die zij dan weer aan hun familie of vrienden kunnen laten zien. Op deze manier worden motorische vaardigheden getraind, worden sociale contacten onderhouden en getraind en zorgt het voor een beter zelfbeeld.
© 2009 - 2020 M_vermaat, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Goochel met kaarten: trucs voor beginnersGoochelen met Kaarten: trucs voor beginners, verschillende trucs die iedereen kan uitvoeren, stap-voor-stap uitgelegd. I…
Tel Smit, Top goochelaar werd tweemaal wereldkampioenrecensieTel Smit, Top goochelaar werd tweemaal wereldkampioenTel Smit is zonder meer een van Nederlands beste en beroemdste goochelaars. Tot tweemaal toe won hij het wereldkampioens…
Tanden bleken/tanden bleachen met Magic WhiteTanden bleken/tanden bleachen met Magic WhiteDankzij Magic White kan je tegenwoordig je tanden bleken (tanden bleachen) in minder dan een half uur tijd en dit zonder…
Runescape level 1-99 Magic GuideRunescape is een spel beheert door Jagex ltd en behoort tot een van de grootste online spellen die er tot nu toe uitgeko…
Mentalisme is de kracht van illusieMentalisme is de kracht van illusieWat is een mentalist en waarom zijn we zo gefascineerd? Want dat we gefascineerd zijn staat vast. Paranormale krachten,…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "David Copperfield - illusionist"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: M_vermaat
Laatste update: 19-09-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!