BabyTV, leerzaam en educatief

BabyTV, leerzaam en educatief Veel ouders zijn erop tegen dat hun baby/kind al op jonge leeftijd televisie gaat kijken. En toegegeven, ik was ook zo'n moeder. Tot dat ik BabyTV ontdekte. BabyTV is zeer leerzaam en educatief voor kinderen tot ongeveer 3 jaar. Kinderen die BabyTV kijken hebben op sommige punten een voorsprong op hun ontwikkeling.

Het ontstaan van BabyTV

BabyTV is op een hele simpele manier ontstaan door een baby die het vertikte om te gaan slapen en alleen maar naar steeds dezelfde babyfilmpjes wilde zien. Hierdoor kwam het idee om speciaal voor baby's en kinderen tot 3 jaar programma's te ontwikkelen en ontstond BabyTV. De ontwikkelaars van BabyTV bestaat uit een team van ervaren programmamakers, psychologen en pedagogen. Dit team zorgt er voor dat de ontwikkelde programma's geschikt zijn voor de allerkleinsten. De focus van BabyTV ligt met name op het stimuleren van de ontwikkeling en activiteiten van kleine kinderen.

Sinds BabyTV in 2003 is opgericht, wordt het nu vrijwel over de hele wereld uitgezonden en dan wel 24 uur per dag. Een beetje overdreven zou je denken. Maar met een baby of peuter die niet wil slapen is BabyTV op dat moment wel een uitkomst.

De programma's

BabyTV zendt 24 uur per dag, 7 dagen in de week uit. De hele dag worden er filmpjes en muziekclipjes (met bekende liedjes), van maximaal 5 minuten per stuk afwisselend uitgezonden. De dagprogramma's zijn voornamelijk gericht op plezier, leren, activiteit, betrokkenheid, en educatie. De avond/nacht programma's zijn vooral gericht op het rustig maken en kalmeren van baby's en kindjes die wakker zijn. De uitzending bestaat dan uit zachte muziek en langzaam bewegende beelden. Veel programma’s van BabyTV zijn door BabyTV zelf ontwikkeld. Andere programma’s zijn internationaal bekend, zoals De Pientere Baby, Danny & Daddy en De Briljante Baby.

Voorbeelden van programma's

Verschillende programma's hebben verschillende activiteiten. Hieronder vind je een aantal programma's met de activiteit.
  • Tulli: Nieuwsgierig slakje die dingen ontdekt vanaf een baby's oogpunt.
  • Vegimals: Dieren die gemaakt worden van verschillende groentes en iets leren.
  • Louis wereld: Leer alles over vormen en kleuren over bepaalde onderwerpen.
  • Babykok: Kinderen maken met een kok een gerecht klaar.
  • Verschillende liedjes om mee te zingen en te dansen.
  • Charlie en de getallen: Charlie leeft in het land van de getallen, en beleeft steeds weer wat anders met een ander getal.
  • En nog vele andere programma's

BabyTV website

BabyTV heeft een uitgebreide website waar veel leerzame spelletjes gedaan kunnen worden. Als je lid word van BabyTV, wordt de website nog veel uitgebreider.

Niet te lang tv

Laat kinderen niet te lang tv kijken. Een half uur per dag is meer dan genoeg. Hele jonge kinderen kunnen zich toch niet langer concentreren dan een half uur. Wat wel aan te raden is om zelf het spel of onderwerp dat net op tv is geweest samen met je kindje te herhalen. Dat is niet alleen leuk om te doen, zo kun je ook zien of je kindje begrijpt wat er net op tv is geweest.
© 2011 - 2024 Lautof, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Babycook van BeabaDe Babycook. Met de Babycook kan men dagelijks babymaaltijden (ontbijt, middageten en avondeten) bereiden in een handomd…
Kleine kinderen met slaapproblemenKleine kinderen met slaapproblemenOngeveer driekwart van alle baby’s en kleine kinderen hebben ooit wel eens een periode waarin ze last hebben van één of…
Wat kan je doen met baby olieBaby olie is natuurlijk ideaal om je baby lekker mee in te smeren. Maar wist je dat er nog veel meer dingen te doen zijn…
Bronnen en referenties
Lautof (148 artikelen)
Laatste update: 17-09-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.