De beruchte 27 club, ook bekend als de forever 27 club

De beruchte 27 club, ook bekend als de forever 27 club De 27 club oftwel de forever 27 club is een verzamelnaam voor bekende muzikanten door op hun 27ste levensjaar zijn gestorven, vaak onder vreemde omstandigheden. De lijst werd in het leven geroepen toen tussen 1969 en 1971 een aantal muzikanten op 27-jarige leeftijd stierven.

27

Het getal 27 is in de popcultuur een fenomeen, een vreemde vloek of een statistische afwijking. De wereld van muziek legendes bestaat uit buitensporigheid en tragedie, maar als men verder kijkt wordt er een vreemd patroon duidelijk. Veel muzikanten die een wereldwijde invloed op de muziekwereld hebben gehad, zijn op een vreemde wijze gestorven op 27-jarige leeftijd. Verder is het ook een feit dat meer muzikanten op 27-jarige leeftijd zijn gestorven dan op enige andere leeftijd. Deze statistische afwijkingen hebben tot een mysterie geleid waar veel over gesproken wordt.

De forever 27 club

De aanleiding voor het onstaan van deze club was de dood onder vreemde omstandigheden van een paar van de beroemste muzikanten tussen 1969 en 1971, allemaal op 27-jarige leeftijd. Het begon met de dood van Brian Jones, mede-oprichter en gitarist van de Rolling Stones, die naar men denkt, verdronken is op 27 jarige leeftijd in 1969. Hierna volgden in korte tijd verschillende andere beroemde muzikanten waaronder Jimi Hendrikx, Janis Joplin en Jim Morrison. Daarna blijft het aantal leden van de club van 27 ruim 20 jaar ongewijzigd tot de dood van Kurt Cobain. Nu, in 2011, komt daar Amy Winhouse bij.

Hieronder volgt een lijst van de muzikanten die lid van de forever 27 club zijn.

1. Brian Jones, mede-oprichter en gitarist van de Rolling Stones.
Over de doodsoorzaak doen veel speculaties de ronde, hij werd verdronken gevonden op de bodem van zijn zwembad. Gestorven op 3 Juli 1969.

2. Jimi Hendrikx, een van de beste rock gitaristen ooit, muziek producent, zanger en liedjesschrijver.
Jimi werd dood aangetroffen in het appartement van zijn vriendin in Londen. Hij is gestorven in zijn eigen braaksel na het innemen van een combinatie van pillen en wijn. Gestorven op 18 September 1970.

3. Janis Joplin, zeer invloedrijke zangeres en liedjesschrijver. Ze werd door Times Magazin omschreven als "waarschijnlijk de meest invloedrijke zangeres die voortkwam uit de blanke rock beweging in de jaren 60".
Janis is gestorven aan een overdosis heroïne. Gestorven op 4 Oktober 1970.

4. Jim Morrison, de legendarische zanger van de allereerste rockband ter wereld: "The Doors". Jim Morrison en The Doors blijven ook nu nog muzikanten van alle leeftijden inspireren.
Als doodsoorzaak staat aangegeven "hartfalen" echter er is nooit autopsie verricht. Gestorven op 3 juli 1971.

5. Kurt Cobain, mede-oprichter, zanger, gitarist en liedjesschrijver van de legendarische grungeband "Nirvana". Kurt Cobain's invloed op de muziek scene zorgde voor een dramatische wijziging in de rockmuziek van de jaren 90.
Kurt heeft zelfmoord gepleegd door zichzelf door het hoofd te schieten. Gestorven op 5 april 1995.

6. Amy Winehouse, wereldberoemde zangeres en liedjesschrijver.
Amy werd dood gevonden in haar woning in Londen. Gestorven 23 juli 2011.

Als verder lid hoort Richey James Edwards eigenlijk ook in deze lijst thuis.
Richey James Edwards was gitarist en liedjes schrijver van de band "Manic Street Preachers".
Richey is spoorloos verdwenen sinds 1 februari 1994 op 27-jarige leeftijd. Gezien zijn geestelijke situatie en de locatie waar zijn verlaten auto werd aangetroffen gaat men ervan uit dat hij zelfmoord heeft gepleegd door van de Severn Bridge te springen.
© 2011 - 2024 Montyrulezz, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Opwekkende energiedrank zonder te veel suiker: Club-MatéOpwekkende energiedrank zonder te veel suiker: Club-MatéClub-Maté is een alcoholvrije energiedrank uit Duitsland. Het bevat tweemaal zoveel cafeïne als cola, maar veel minder s…
Voetbal: wedstrijden van Club Brugge live op tv & livestreamVoetbal: wedstrijden van Club Brugge live op tv & livestreamDe voetbalwedstrijden van Club Brugge in de Belgische Jupiler Pro League en het Europees voetbal zijn allen live op tv t…
Goede doelen: de 1 procent clubGoede doelen: de 1 procent clubWat is de 1 procent club? Wat doet de 1 procent club? Hebben we niet genoeg goede doelen in Nederland? Waarom 1%? Wie is…
Amy Winehouse overleden, rock chick wordt rocklegendeAmy Winehouse overleden, rock chick wordt rocklegendeAmy Winehouse, de 27-jarige Engelse zangeres en rock chick, is niet meer. Na jaren leven met een drugs- en alcoholversla…
Bronnen en referenties
  • www.wikipedia.nl
  • www.nu.nl
  • www.forever27.co.uk
Montyrulezz (5 artikelen)
Gepubliceerd: 24-07-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.