Amy Winehouse overleden, rock chick wordt rocklegende

Amy Winehouse overleden, rock chick wordt rocklegende Amy Winehouse, de 27-jarige Engelse zangeres en rock chick, is niet meer. Na jaren leven met een drugs- en alcoholverslaving is ze op zaterdag 23 juli 2011 dood aangetroffen in haar woning in Londen. Verwoede afkickpogingen konden haar ondergang niet voorkomen. In dit artikel een verslag van haar laatste levensjaar.

Juni 2010

Amy zou een nieuwe vriend hebben: de regisseur Reg Traviss. Hij lijkt een betere man voor haar dan zijn voorganger: Blake Fielder-Civils, die voornamelijk de tijd dat hij samen was met Amy, in de gevangenis doorbracht voor poging tot omkoping en mishandeling.

Augustus 2010

Reg Traviss, de vriend van Amy, wordt gespot om 4 uur 's nachts, hand in hand met zijn ex. Vlot daarna tonen Amy en Reg zich samen voor de pers om aan te tonen dat ze nog steeds een stel zijn.

September 2010

De voorbereidingen voor Amy's nieuwe album blijken in volle gang te zijn. Dit album moet de opvolger worden van haar album in 2006. Tevens is ze bezig met haar bijdrage aan het album Q: Soul Bossa Nostra, een samenwerking met nog meer bekende artiesten.

November 2010

Het album Q: Soul Bossa Nostra verschijnt. Het is een produkt van Quincy Jones en bevat bijdragen van o.a. Amy, Snoop Dogg, John Legend, Usher en Mary J. Blige. Amy zingt er het nummer 'It's my party'.

Oktober 2010

Amy zegt dat ze al bijna 3 jaar geen drugs meer heeft aangeraakt, en dat ze de leeftijd heeft bereikt dat ze soms nadenkt over kinderen krijgen.

Mei 2011

Amy laat zich opnemen in een kliniek in Londen om af te kicken van alcohol. Ze hoopt daardoor op haar komende Europese tour fit te kunnen optreden. Tevens laat ze weten te willen gaan verhuizen naar het platteland.

Juni 2011

Amy verschijnt veel te laat op het podium voor haar concert in Belgrado, en blijkt bijna niet in staat om op te treden, men vermoed door dronkenschap. Ze kan nauwelijks op haar benen staan enis veelvuldig haar tekst kwijt. Het publiek jouwt haar uit en is woedend over de dure kaarten voor dit slechte optreden. Na afloop gaan er geruchten dat ze zelf al niet had willen optreden, maar letterlijk het podium is opgeduwd door de organisatoren.

Hierna zegt Amy het vervolg van haar Europese tour af, o.a. optredens in Turkije en Griekenland, in totaal zouden dat nog 12 optredens zijn.

20 juli 2011

Amy verschijnt volledig nuchter op het podium van het iTunes Festival in Londen, waar haar petekind Dionne Bromfield op dat moment optrad. Ze danst met haar, stevig op haar benen staand, maar zingt niet. Dit is het eerste publieke optreden sinds haar afgang van het concert in Belgrado.

23 juli 2011

Amy wordt dood gevonden in haar appartement in Noord-Londen. Volgens de politie is ze aan een overdosis drank en drugs komen te overlijden. Het is haar niet gelukt om ook haar eigen album, wat nog in de maak was, nog uit te laten komen. Ze is slechts 27 jaar oud geworden.

24 augustus 2011

De officiele doodsoorzaak is nog niet bekend maar tijdens de autopsie heeft de lijkschouwer uitgesloten dat het om dood door verdachte omstandigheden zou zijn. Amy had geen drugs in haar lichaam toen ze overleed. Of alcohol de doodsoorzaak is, is nog niet duidelijk. Het complete toxicologisch onderzoek wordt pas in oktober 2011 afgerond. Dan zal duidelijk zijn wat de echte doordsoorzaak was.

Lees verder

© 2011 - 2023 Drie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Amy Winehouse: zangeres ten onder aan succes en verslavingAmy Winehouse: zangeres ten onder aan succes en verslavingAmy Winehouse haalde regelmatig de media met haar alcohol- en drugsgebruik, maar ze zou vooral bekend moeten staan om ha…
Beroemdheden die op 27 jaar overleden: de 27 ClubBeroemdheden die op 27 jaar overleden: de 27 ClubBeroemdheden die op 27-jarige leeftijd overleden worden wel aangeduid met de naam de 27 Club. Helaas is de club van die…
Janis Joplin: een mythe met een rauwe stemJanis Joplin: een mythe met een rauwe stemJanis Joplin was een Amerikaanse zangeres uit Texas. Zij behoort tot de zogenaamde Club van 27, een fictieve groep van z…
Amy Winehouse soul- en jazz-rasartiestAmy Winehouse was een jonge soul- en jazz-zangeres die de ene prijs na de andere binnenhaalde. De meeste van haar songs…

De beruchte 27 club, ook bekend als de forever 27 clubDe beruchte 27 club, ook bekend als de forever 27 clubDe 27 club oftwel de forever 27 club is een verzamelnaam voor bekende muzikanten door op hun 27ste levensjaar zijn gesto…
De dood van Marilyn MonroeMarilyn Monroe werd op 5 augustus 1962 dood gevonden in haar huis in Brentwood in Californië. Ze was gestorven aan een o…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Gustavorezende, Openclipart
  • http://www.amywinehouse.comze.com/
  • http://nieuwsuit.com/2011/doodsoorzaak-amy-winehouse/
Drie (120 artikelen)
Laatste update: 27-09-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.